Eruptii cutanate de la stres?

Eruptii cutanate de la stres? | Autor: cristina_ana

Link direct la acest mesaj

Buna!
Acum doua saptamani am aflat un lucru care m-a afectat foarte tare, si mi s-a accentuat starea de stres care oricum era prezenta. De cateva zile am momente in care simt ca intru in panica, devin extrem de agitata si in momentul acela imi apar pe corp pete mari rosii, fierbinti, care dipar dupa cateva minute. In special coatele si genunchii mi se inrosesc.
Bineinteles ca m-am speriat ingrozitor, stiu ca eruptiile pe piele pot avea drept cauza boli grave, autoimune. Dar la mine petele acestea imi apar doar in momente de stres maxim si dispar rapid.
Ati patit asa ceva? Este posibil sa am asemenea manifestari doar de la stres? As vrea sa ma duc la doctor, dar nu stiu la care dermatolog, alergolog, neurolog? Alte simptome fizice care sa ma puna pe ganduri nu am, ma simt bine fizic. Eu sufar de multi ani de atacuri de panica. Dar eruptii cutanate nu am mai avut niciodata.
As lua niste calmante din plante, dar inca alaptez. Stiti cumva daca existe ceva medicamente calmante care pot fi luate in timpul alaptarii?
Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Da, exista eruptii de la stres. Tulburarile psihice (stresul) se transforma in simptome somatice (eruptiile).

Cred ca cel mai bine mergi la psiholog si ii povestesti ce si cum ti se intampla. Daca suferi de mult de atacuri de panica nu ai un psiholog/psihiatru care te urnareste?

In niciun caz nu lua remedii sau medicamente pe timpul alaptarii fara a avea avizul medicului specialist!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Caro, multumesc pentru raspuns!
Eu atacurile de panica am invatat singura sa le tin sub control. Am citit foarte mult pe tema asta si acum cand incep simptomele specifice reusesc sa ma controlez singura prin tehnici de respiratie.
Dar petele astea care imi apar ma sperie rau de tot. De ex azi noapte am visat ceva urat si m-am sculat brusc, speriata. In momentul acela am simtit furniaturi pe corp si probabil ca au aparut si petele, nu m-am dus sa verific, am incercat sa ma calmez si sa adorm la loc. Deci sunt aproape sigura ca imi apar pe sistem nervos.
Ieri am fost in Cora la cumparaturi si la casa am inceput sa ma gandesc ca daca nu am bani suficienti la mine si ma fac de ras. Nu mai trebuie sa va spun ca in momentul acela m-am trezit cu o pata pe mana.
Oare daca ma duc la dermatolog ma poate ajuta? Ca nu o sa am ce sa ii arat, mie petele imi dispar in cateva minute. Am citit atitea grozavii pe net incat chiar sunt speriata, mi-e teama sa nu fie ceva mai nasol si eu sa incerc sa imi tratez simptomele la psiholog/psihiatru.

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Salut,

Uite, mai sunt si eu care am aceeasi problema.
Si mie imi apar pete rosii de marimea unei boabe de naut pe mana ( dar de la cot in jos )atunci cand sunt foarte stressata. (de obicei, la servici, inaintea predarii unui proiect )

Petele nu dispar decat cand am pus capat stressului.
Prima data am crezut ca e de la sapunul de la servici( fiind localizate doar pe mana si acasa nu apareau), am adus sapun de acasa ....rezultatul a fost ca la servici apareau. Am suspectat solutia cu care se curata birourile in fiecare seara...am sters eu cu spirt apoi...petele apareau.... Am tinut dieta, beau ceai pentru curatarea pielii de trei ori pe zi ( mi-au dat de la plafar)....petele apareau...


Eu am fost convinsa (luni intregi ) ca este alergie .

Cand sunt calma nu apar...cand se lucreaza sub presiune apar.
Petele sunt rosii de culoarea fragutei , ma irita dar dispar fara urma cand ma calmez.

Nu am fost la medic pentru ca nu stiu ce sa ii spun, nu pot sa le arat pentru ca apar cand si cand, asa ca, cu de la sine putere am luat magneziu ( il iau de vreo 3 saptamani) si observ ca sunt mai relaxata si petele nu apar. Pana acum sunt multumita.

Eu ma stradui sa ma calmez, sper sa mearga.

Pup
Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

am si eu astfel de probleme, insa la mine apare sub forma de bubite si mancarime, asta tot asa, in stari de stres, sau de la frig. De obicei trece de la sine, la tine s-ar putea sa fie stresul combinat cu imunitatea scazuta (in general dupa sarcina, in timpul alaptarii tot organismul e varza, dpdv al imunitatii. Dincolo de atacurile de panica, incearca o cura de vitamine. De odihna si relax nu zic nimic, am vazut la semnatura, ca ai doi bebei mici, deci no chance

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

cu siguranta sunt legate EXCLUSIV DE STRESS! acum cativa ani am patit la fel. eram fff stresata din cauza unor probleme in familie, si pe fond de oboseala(tocmai venisem de la o nunta ), dimineata m-am trezit cu o eruptie violenta cu niste blande mari, rosiatice, care ma mancau si ma ardeau ingrozitor. eruptia a aparut doar la incheieturi, pe coate, pe genunchi, pe solduri......a fost groaznic, nu suportam nimik pe mine,imi venea sa ma scarpin pana imi dadea sangele..... ma calma doar apa cu otzet! in momentul in care am eliminat stresul, adica am plecat la facultate.....a disparut si eruptia. deci, trebuie sa rezolvi problema cu stresul.....nu te gandi la alte complicatii. si du-te la dr, nu-ti fa griji degeaba! sanatate multa

cat despre calmante luate in perioada alaptarii, eu am luat niste homeopate de la Boiron SEDATIF PC...sunt safe in sarcina si alaptare exact ca si oscillo

flacara violet rules!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

precis sant de la stres ! Colega mea de birou are pete pe fata si pe brate cand este stresata

Eu in schimb fac cate o criza de inima as prefera petele...

Ingrid si Cristi 6 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Fetelor, va multumesc mult pentru raspunsuri, m-am mai linistit putin!
Azi am reusit sa ma relaxez, am si avut ceva treaba si nu am mai avut timp sa ma gandesc la ce e mai rau si vad ca nu mi-a mai aparut nimic.
Oricum, maine dimineata ma duc sa-mi fac un set complet de analize si o sa vad in functie de rezultate de am de facut. Bine, eu sper sa iasa bine toate si sa ma linistesc.

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Cristina si eu ma umplu de pete rosii, foarte vizibile pe fata, gat si piept, tot in caz de emotii, stress, enervare. Inutil sa-ti spun ca am patit asta si la cununie, in biserica.


http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Si mie mi-au aparut cateva pete rosii pe burta si pe sani care ma mancau ingrozitor.Am fost la dermatolog si mi-a spus ca aceste pete apar datorita stresului.Mie mi-a dat un unguent pe care il folosesc dimineata si seara.Cel mai bine este sa te duci la medic.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu patesc altceva de al stress puternic: fac bataturi. Dar nu din alea tari, ci basicute ca atunci cand te rod incaltarile. Si patesc asta chiar daca sunt in casa, doar in sosete. Medicul de familie mi-a recomandat sa evit stressul

Mergi la inceput