Ce afecteaza memoria unui PC ? Solutii?

Ce afecteaza memoria unui PC ? Solutii? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Linkurile de la "Favorites", zecile de fotografii personale, e-mailuri uitate prin Outlock, disk clean-up?!

Daca scap de ele drastic, se imbunatateste situatia sau nu au nici o legatura cu memoria?
Poate ma sfatuiti ce anume trebuie sa fac (nu-mi spuneti sa-i "cumpar" memorie, sotul nu se ofera ), mai asa, ca pentru nepriceputi.
Multumesc.



Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Am sa iti dau eu un prim sfat - care de altfel este foarte pertinent, pentru ca la randul meu il stiu de la cativa specialisti in domeniu

Du-te pe My Computer, deschide-l si da click pe Local Disk C si Local Disc D, si vezi ce "memorie" au fiecare (se afiseaza Total Space si Free Space).

In Local Disk C cred ca ai mai putin Free Space de memorie, pt ca de regula in C sunt bagate toate programele si programelele care ajuta Windows-ul sa functioneze cum trebuie, si ele trebuie sa stea acolo.

Si, cu cat ai mai mult Free Space in C, cu atat el/ele merg mai bine. Ce este de facut? Toate documentele - foldere, poze, muzica, video muta-le in Local Disk D.
Este cel mai bine asa, vei avea ulterior mai mult Free Space (memorie libera) pe Local Disk C si asta inseamna o optimizare a functionarii Windows-ului.

PS : ai grija ca numai documentele (foldere, chestii scrise de tine etc, poze, imagini, muzica, video, jocuri) sa le muti in Local Disk D, NU programele, de nici un fel!

Eu am avut aceeasi situatie, si am mutat toate documentele in D. Si e clar mai bine. Si, ca un exemplu, in My Documents nu mai am nici un document de-al meu,este liber, asta este, mi-am creat un folder My Documents in D. De asemenea, nu numai cele din My Documents, ci si cele pe care le ai prin alte parti in C (desktop) le muti in D.

Sper sa fi fost explicita.
Daca e ceva ce nu intelegi, intreaba-ma

Dupa ce faci "curatenia" asta, este bine sa dai un scan cu antivirusul pe care il ai, si eventual sa elimini daca iti apare vreun virusel.

In final, poti da si un restart.

verze.ro
simtul umorului nu a murit!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sebicu spune:

Salut,

Cred totusi ca faceai referinta la memoria Ram. Treaba cu Favorites, Cookies etc. iti ingreuneaza sau usureaza mersul pe net.
Pentru a mari putin viteza calculatorului...

1. limiteaza numarul de programe care pleaca la deschiderea Windows-ului

2. da-i un Ctrl+Alt+Del => Task Manager => Performance si te uiti cata Physical Memory (memoria ta disponibila) si la PF Usage (memoria de care ai nevoie in momentul ala). PF Usage-ul se mareste pe masura ce deschizi alte programe. Ideal ar fi PF Usage sa fie cam la jumatate sau mai jos fata de Total Physical Memory. Daca PF Usage e mai mai mare decat dispoi in Total... atunci ai o problema. Aceasta problema se rezolva prin 3 metode. a) te duci tot in Task Manager si dai pe Processes, dupa care faci o ordonare dupa Mem Usage si vezi ce programe folosesc cea mai mare memorie, dupa care le dezinstalezi daca nu ai nevoie de ele sau le opresti daca nu le folosesti in momentul respectiv. Problema la depasirea Total Physical Memory e urmatoarea: daca tu ai nevoie de 600 Mb ram si nu ai decat 512 disponibili, restul de 88Mb ii "ia" de pe hard. adica foloseste spatiul fizic din hard pentru suplimentare. viteza unui hdd este mult mai mica la procesul de scriere/citire/stergere si atunci orice aplicatie care o deschizi dupa ce se umple memoria disponibila, va merge mult mai incet.
b) reinstalezi Windows-ul si astfel iti faci un bine la ceea ce inseamna Registrii (fiecare program care il instalezi sau dezinstalezi, lasa o urma reziduala in Windows, in special prin registrii. acesti registrii se incarca primii si daca numarul lor e mare atunci Windows iti ia ceva timp pana reusesti sa deschizi o aplicatie)
c) cumpara memorie . Preferabil o singura placuta mai mare, sau daca ai deja o placuta de 1 Gb, una tot la fel. Daca memoria e de 256 sau 512, atunci e preferabil sa renunti la ea si sa cumperi o placuta de 1Gb. daca incerci sa combini memoriile 256 cu 1gb rezoltatul nu e favorabil. toata memoria functioneaza la capacitatea celei mai mici.

3. incearca o defragmentare. E cam o frectie la un picior de lemn, dar realocarea indecsilor de fisiere mai da rezultate din cand in cand, chiar daca e pentru o perioada mai mica.

In speranta ca asta a fost raspunsul asteptat... astept alte intrebari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Va multumesc mult, Dry Votka, Sebicu.

Uite, nu stiu despre ce memorie este vorba. Imi apare uneori un triunghi galben cu semnul exclamarii inauntru (in partea de jos, dreapta, a ecranului) cu mesajul "low virtual memory", apoi, cand il apuca imi transmite ceva despre "runtime" (aparent fara legatura cu triunghiul galben) si-mi inchide automat pagina iar cand intru pe bloguri mai "lungi" (cred...) imi spune ca are o problema si trebuie sa inchid. Na, ce explicatii ultra tehnice v-am dat!
Poate, din cele descrise, va dati seama ce-l doare si ce cale sa apuc. Abia apoi indraznesc sa va mai intreb (Sebicu, nu stiu daca ma descurc urmand pasii amintiti si nu-i vina ta )

P.S. Am sters o multime de poze (altele le voi muta pe disc), documente, linkuri si parca-i mai spintar, dar se prea poate sa ma insel. Si sa va mai intreb o chestie (scuze de prostie, daca este cazul)... mesajele nesterse de pe Yahoo mail... sa trec si prin ele?

Din nou, multumiri, stiu ca v-a luat ceva timp sa scrieti toate cele.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Si eu patesc la fel cu triunghiul ala galben care ma atentioneaza - ceva cu memoria Windows-ului.. Dar acum m-am uitat cata memorie am pe discul C si folosesc numai ca. 1/4 deci loc e..

La mine problema a aparut dupa ce am reinstalat Windows-ul acum cateva luni. Inainte nu avea nimic

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput