Constipatia

Constipatia | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

Autor: oanamarchezi
Subiect: Bebe mic constipat - urgent!
Am un baietel de o luna jumatate care este alimentat mixt si este constipat foarte rau.Nu reuseste sa aiba scaun decat cu supozitor sau termometru. Am incercat sa ii dau mai mult ceai dar este destul de dificil pentru ca nu il primeste prea bine.Ce as mai putea sa fac sa aiba si el scaunele normale!Plange foarte rau cand trebuie sa aiba scaun deoarece este destul de tare.Va rog sa imi spuneti daca este vreo solutie!


Autor: Delia
Bine ai venit Oana la
Legat de ceai incearca cu lingurita si nu cu biberonul iar de la 6 saptamani doctorul meu a spus ca ii pot da putin suc de morcovi - la inceput cateva picaturi - la unii copii cu efect, la altii nu.
Alt doctor mi-a recomandat putin suc de portocale - cu grija insa, bebe sa nu fie iritat, sa-i provoace hipersrcretie gastrica.
Ceaiul de musetel la mine insa a fost cel mai eficient.
Oricum mai cauta pe forum caci subiectul este larg discutat!
Multa sanatate si pentru bebe!


Autor: angi_gemeni
Ceai de musetel Eu le-am dat ceai copiilor de la 3 saptamani. Iar cand erau constipati numai ceai de musetel le-am dat. Din fericire, la noi, supozitoarele cu glicerina au avut si au efect imediat!
Multa sanatate micutului.


Autor: Reliana
Oana, incearca inainte de masa sa-i dai ceiutul! Si vezi ca exista ceaiuri speciale pt constipatie, desi cred ca esti la curent cu asta!
Uite si fetita mea are câteodata probleme si eu ii dau ceai de chimen,anason si fenicul amestecate!
Si oricât ti se pare de rau incearca sa-l lasi sa se "chinuie" pt ca altfel organismul se va obisnui asa lenes si tot timpul veti avea probleme!
Sau înca o chestie ce am descoperit-o eu zilele trecute: pune-i putina crema la fundulet, asa ca si cum l-ai unge ca e rosu, deci nu prea mult!
Succes si sa-mi spui ce ai rezolvat!


Autor: Danza
Noua ne-a ajutat cel mai mult ceaiul de mushetel si ceaiul sau apa de marar . La fel, cand era burtica tare ii puneam un scutec din bumbac caldut pe burtica (ai grija sa nu-l frigi!) sau tineam la fundulet cateva minute un tampon (vezi din alea pt demachiere) inmuiat in apa calduta, masand usor sus-jos. O baita calduta cu mushetel sau galbenele relaxeaza mult si bb poate face kk dupa baita .


Autor: mikix
Oana si eu am trecut prin asta si la varsta asta nu am facut nimic nici cu ceaiul si nici macar cu mierea ( a mers o zi doua si apoi gata).Si nici macar nu imi convenea sa-i dau miere....Sti ca nu este buna pina la varsta de un an.
Doctora mi-a spus sa folosesc supozitoare fara grija ..si am folosit pana la 4 luni cand m-am panicat.Mi-a fost frica sa nu devina dependent de ele.Poti sa cauti chiar aici subiectul postat de mine "Sugar constipat" si-ai sa vezi ce de sugestii destepte am primit de la fete.
Din fericire , chiar de cateva zile , face si de 2 ori pe zi.I-am reglat burtica cu supica si cu suculete de fructe.


Autor: diana904
Oana, eu am luat de la farmacie sirop Duphalac pentru Catinca, dar am citit prospectul si scria ca se recomanda si bb-ilor f mici. Fetitei mele care a avut intotdeauna probleme cu kk i-a facut foarte bine. Intreaba pediatrul daca poti sa-i dai si bebicului tau.


Autor: Florentina Roman
Si Tudor al meu a fost in aceeasi situatie. Nu intra in panica, majoritatea copiilor alimentati artificial sau mixt au problema asta. Eu am folosit supozitoare cu glicerina pentru copii, cate o jumatate, dar cel mai eficient este ceaiul de musetel. Tudor a inceput sa faca kk singur pe la 2 luni, dar scaun normal a avut abia dupa ce am inceput diversificarea, adica pe la 5luni.Acum are aproape 7 luni si e totul ok.
Deci, rabdare multa, calm si multe lichide.
A! eu ii indulceam un pic ceaiul cu glucoza, la recomandarea pediatrei.


Autor: Bobita
Oana stai linistita, si eu am trecut prin asa ceva, daca are deja 2 luni poti sa incepi sa-i suc de citrice, care ajuta mult. Si dai inainte de fiecare masa, 2-3 lingurite de ceai de musetel care ajuta foarte mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: carina
Subiect: Ajutor - Constipatia!!!!!
Bebe carina papa numai lapte de la mami, iar de o saptamina doctorul gastroenterolog (MIU-Cluj) ne-a spus sa ii dam bananuta cu suc de mar, si i-am dat si ii place minune mare (maninca aproape jumate de banana o data). Problema este ca s-a cam constipat iar supozitoarele cu glicerina nu o prea ajuta si ceaiul de musetel nu ii place ca iil scuipa cum il prinde. Ce sa ii fac? Cum sa o ajut?


Autor: Luizax
suc de portocale, suc de piersici.


Autor: miha
Din cate stiu eu nu se da banana asa devreme, in unele carti scrie ca e indicata dupa 8-9 luni, si oricum cred ca i-ai dat prea multa....nu-i mai da deloc daca este asa constipata


Autor: oanamarchezi
Eu am patit la fel si Cristi nu vroia sa bea sub nici o forma ceai (de nici un fel),pana am descoperit ca Baby Drink ii place la nebunie.Are in el si musetel pe langa alte plante dar este cam scump(80.000 lei cutia cu 12 pliculete de ceai instant).Dar eu cred ca merita pt bb-ul tau.Succes!


Autor: ilinca
Si eu cred ca i-ai dat cam devreme banana, in fine, doctorii stiu mai bine. Poate totusi ar fi bine sa incepi cu sucurile si nu direct cu banana. Eu am inceput cu sucul de morcovi desi pentru constipatie este bun cel de portocale, care se da mai tarziu putin.


Autor: khristin
Si noi am avut aceeasi problema insa am rezolvat-o cu o lingurita de suculet de prune. Toate bune,


Autor: carina
Khristin, dar se poate sa ii dau deja suc de prune?
Mi-a mai spus cineva sa incerc sa ii dau banana fiarta in coaja ei. Ce ziceti?


Autor: Marianar
Mai incearca cu ceaiul de musetel dar indulceste-l cu glucoza sau cu jumatate de lingurita de miere.


Autor: Anamaria-Livia
Carina, daca vrei, poti incerca cu un pic de suc de pere (dar asta depinde de cum a recationat burtica ei cind ai introdus un nou aliment). Se spune ca perele sunt prea grele pentru ei, insa eu ii dau in mod frecvent bb-ului meu, de pe la patru luni. E adevarta ca el este predispus la constipatie, dar nu am avut probleme prea mari cu el, si mai si bea cu placere ceaiul de musetel. Ai mai putea sa incerci si cu suc de portocala (asa cum a zis si Luizax - Kârkotasha shefa), s-ar putea insa sa fie un pic cam acida pentru ea....


Autor: Florentina Roman
Nu e cam devreme pentru banana la 3 luni?
Bb-le meu are 7 luni si ii dau si acum doar un sfert de banana amestecat cu mar si neaparat cu sucul de la o jumatate de portocala.


Autor: carina
Sincera sa fiu nici nu mai stiu ce sa fac, dar cred ca nu o sa ii mai dau mai ales ca mai nou are tare multe gaze care nici nu o mai lasa sa se odihneasca cum trebuie. Cred ca mai asteptam macar inca o luna.
Eu i-am dat pentru ca asa mi-a spus medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Delia
Subiect: Constipatia, din nou...
Fetelor cred ca o sa innebunesc .
Codrin nu are si el un scaun ca lumea de trei saptamani.
Face in fiecare zi cate putin cat uda scutecul, dar nu o cantitate mare (cantitate mare facea o data la 7-8 zile inainte), in schimb face pipi cat cuprinde.
Doctorii care i-am consultat mi-au spus ca atata timp cat ia bine in greutate, are gaze (tranzit intestinal) si abdomenul moale sa nu imi fac probleme dar totusi...
Eu ii dau numai tatzica, ii dau supozitor cu glicerina si elimina numai supozitorul, ceai, suc de fructe etc. si nimic.
Bebe in schimb este un grasut, nu plange, doarme super.
Dati-mi si mie un sfat ca nu mai stiu ce sa fac.


Autor: adriana
Draga Delia
la mine merge foarte bine daca mananc eu fulgi de grau sau cereale, in general... Orice ar merge la tine pentru constipatie, ii face bine si lui bebe... prune uscate, pere..miere pe stomacul gol(luata de tine!)..orice ..
Incearca si poate are vreun efect...
Adriana


Autor: marius
Desi nu fac parte din categoria fetelor to ce pot sa iti spun este ca totul este Ok. Medicii au dreptate, daca burtica nu e tare mai ales in partea stanga jos (a lui bb-el), daca maninca si mai ales ia in greutate nu il chinui cu supozitoare ca nu are ce sa dea afara exceptie chiar supozitorul. Lapticul tau e bine procesat de burtica lui si nu lasa prea mult asa incat eu zic sa te bucuri ca are asa o mamica cu un laptic asa de potrivit si un bb cu o burtica de aur care nu lasa nimic (sau foarte putin) nefolosit. Fii pe pace totul e Ok cu bb. Poate sa aiba de multe ori si un interval de chiar 5-7 zile fara scaun, nu ar fi deloc o noutate.


Autor: Delia
Problema este ca nu are scaun (cantitativ vorbind) mult.
El si dupa 7-8 zile face un scaun extrem de moale si toti doctorii se mira.
Fructe mananc dar o sa incerc si cu mierea.
Marius, m-ai mai linistit!
Multumesc mult!


Autor: Ana
Daca are scaun moale, NU E CONSTIPAT. Chiar daca face la 7-8 zile, daca scaunul e moale, inseamna ca nu e constipat. Nu cantitatea sau frecventa sunt importante. E normal daca ii dai doar laptele tau sa faca atat de rar. S-a mai discutat pe forum, laptele mamei se asimileaza f. bine in organismul bebelusului, asa ca nu are ce sa elimine.
Numai adultii trebuie sa aiba scaun zilnic, nu si bebelusii.
Asa ca nu-i mai da supozitor, ceai, etc, ca degeaba ii dai.
Bucura-te ca ai un bebelus asa de sanatos si cuminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: nicos
Subiect: termometru sau supozitor?
este indicat sa se foloseasca termometrul pentru a-l ajuta pe bb sa faca kk? Am incercat cu supozitor dar nu reusesc deloc sa il introduc, desi il fac foarte mic si subtire.Bb are 7 saptamani si de cand ii dau sab simplex face mai tare putin si se chinuie rau de tot(o zi , chiar 2)


Autor: oanamarchezi
Baietelul meu are aproape trei luni dar doar de o jumatate de luna pot spune ca face si el kk singur.Eu am folosit ambele metode in paralel pt ca erau zile in care nu facea cu supozitor si facea cu termometrul si invers. medicii spun ca e mai indicat termometrul dar nu interzic supozitoarele.Iar supozitorul nu trebuie sa il faci f mic pt ca se va rupe si nu vei putea sa il introduci.Pur si simplu taie-l in jumatate.Succes si sper sa nu mai ai nevoie in curand de nici unul din ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: cosmi
Subiect: constipatie sau nu?
Eu am o nedumerire: daca fetitele fac kk, dar se screm, este constipatie? Chiar daca fac de 2 si uneori chiar 3 ori pe zi? Primul scaun este destul de tare si uneori bobite. Celelalte sunt mai moi (ca plastelina).
Cerealele de la milupa miluvit "mit" porumb si orez constipa? Ieri le-am dat, si Amalia a facut tare greu kk, cu 1/2 supozitor, Diana fara supozitor, dar mult dupa ora obisnuita.


Autor: Andruska
Si eu am avut problemele acestea cu baietelul meu inca, de la 4 luni . Andrei se scremea si cand s-a facut putin mai mare imi spunea ca il doare funduletul.
Orezul constipa - banana, morcovul crud,s.a. Daca fac de 2,3 ori/zi inseamna ca nu sunt constipate. Andrei facea o data la 2 sau chiar si 3 zile.
Eu i-am reglat digestia in felul urmator: prune uscate fierte si sucul respectiv pus in sucul de fructe; tarate pusa in apa fiarta si ce se filtreaza dupa, i se adauga in lapte sau ceai -vezi cum le place; multe fructe crude + iaurturi cat cuprinde; ceai de musetel caldut dat pe stomacelul gol de dimineata - o canutza mica de 100ml.
Sper sa iti fie de folos :-)


Autor: cl
Da Cosmi, daca a scos pietricele este constipata. Orezul constipa. Incearca sa-i dai miere de albine si iaurt mai mult. Sanatate multa.
Claudia


Autor: Anina_n
Asa face kk si micuta mea. La inceput mai tare(se screme!), iar dupa aceea iese cu kk normal. Daca nu resuseste sa faca tot dintr-o data, face kk de vreo 3 ori/zi.
Cand are scaunul mai tare, ii dau mai mult ceai indulcit cu miere, iaurt, suc de portocale. Si nu-i mai dau banana.
Constipatie inseamna sa nu poata face kk, defel.


Autor: hi_lara
Fetelor, lamuriti-ma si pe mine care morocv constipa cel fiert sau cel crud?Tot pe forum am citit ca morcovul fiert constipa nu cel crud.
Si Horia (7 luni astazi)de vreo 3 zile se screme si face tot cite o bobita...saracu'. Noi am inceput diversificarea mai tirziu si ii dau doar mar cu biscuite la masa de 10 si piure de legume la prinz.In rest san. Ma intreb ce l-o fi constipat caci maninca cam la fel de vreo citeva sapt si nu am avut probleme pina acum.Nici cereale nu mincam!
Ce parere aveti...?


Autor: jade
cel fiert constipa. asa am citit in carti, pe forum si acelasi lucru mi l-a spus si . cel crud ... face exact pe dos ...


Autor: Anina_n
Marul nu constipa dar intareste scaunul. Probabil ar trebui sa adaugi mai multa supa in pireul de legume.


Autor: ENYA
Morcov fiert e recomandat in cazuri de diaree, iar cel crud are efect laxativ (ca si marul crud, de ex.).
Sanatate,


Autor: Sabina
Si noi am avut aceeasi problema, insa i-am dat putina para in marul ras, si am pus dovlecel la supa de legume.E mare acum, eu ii pasez Sofiei si un fir de ceapa daca se agata de lingura, si ii place !
Caca de 3 ori pe zi nu e constipatie!
Insa o biluta pe zi...da-i nitica para si ii trece!Suc eventual.
Pt Cosmi: se screm si cand fac caca crema...asa fac bebeii, nu stiu sa se controleze, sunt prea mici...


Autor: cl
Pentru Sabina,
caca de trei ori pe zi poate sa fie constipatie! Daca este scaunul tare si copilul se chinuie, nu face normal si se chinuie sa scoata. Poate sa faca si de 5 ori pe zi, putin si tare. Am patit asa cu baietelul meu, care din cauza asta a facut o fisura anala. Are importanta consistenta scaunului, iar nr. lor mai putin. Cand era bebe, Alex avea 8-10 scaune pe zi si nu era deranjat. Medicul spunea ca sunt unii copii care fac la 2-3 zile, fara sa fie constipati, asa este organismul lor. Deci consistenta are cea mai mare importanta.
Claudia


Autor: Nicoleta
Si Stefan a fost constipat pana am inceput sa ii dau suculet de mere. De atunci face de 2 ori pe zi si fara supozitor. Se mai screme uneori, dar nu ca inainte. Cred ca si ceiutul cu musetel l-a ajutat.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: roxanal
Subiect: Constipatie pe fond psihologic?- mai stie cineva?
Dragii mei, ajutati-ma si pe mine intr-o problema: Maria mea(2 ani si 3 luni) nu a fost niciodata constipata dar de 3 saptamani este jale ...desi mananca numai iaurt, carne fiarta, etc...inclusiv compot de prune, ceai de musetel cu miere, orice este posibil, tot nu face..ia luat si frica, ii vine sa faca dar nu vrea de frica si tine in ea sio doare ingrozitor burtica si funduletul...acum face numai cu supozitor dar este triler psihologic, este infiorator si ptr. ea si ptr. noi..si pe urma cat s-o ducem asa?
doctorita ei mi-a spus ca este pe sistem nervos, adica este pe fond psihologic de la certurile pe care le avem noi(parintii) si recunosc ca sunt zilnice :-( cine stie situatia noastra o sa inteleaga...
oricum, m-a trimis la dr. Magureanu de la Policlinica Batistei...poate stie cineva ceva de dansa? am uitat sa mentionez ca la inceput Maria facea kk in ligheanul cu apa calda...
ajjjjjuuuuttttooorrrrrrrrrrr


Autor: marius
Mda...pai calmati-va fratilor macar de dragul ei. Nu puteti? Pai unul intr-o camera si celalalt in alta cu usa inchisa. Cu sau fara constipatie ce sfantul aveti un copil care stie doar ce vede. Si ce vede?
Cat despre constipatie inteleg ca exista totusi o predispozitie la fiica voastra. Eu personal cred ca as verifica cum sta cu glicemia. Alimentele pot duce la favorizarea unor scaune mai moi sau mai tari dar nu in asta sta garantia eradicarii unei constipatii in sine. Au doar caracter favorizant sau preventiv. Nu este exclusa dupa mine nici varianta unor efecte pe fond nervos dar probabilitatea este foarte scazuta din punctul meu de vedere. Ori sunt probleme cu motricitatea intestinului gros dupa mine cel mai probabil motiv, ori datorita caldurii nu exista suficienta apa in organism si este procesata de unde se poate. Apropos consuma suficiente lichide mai ales acum in perioada aceasta?
Supozitorul este neplacut dar eficient. Durerea poate fi atenuata si prin ingrijirea orificiului anal cu uleiuri sau alifii. Si cu cat merge mai des chiar daca trebuie un pic de rabdare cu atat e mai bine. Ce sa zic. Trece si asta. Si calmati-va ca stresati copilul. La ce o chinuie nu mai veniti si voi peste...nu? macar unul din voi, de ce nu tu de exemplu? Eu as face-o chiar de acum sa fiu in locul tau. Ce zici? Poti sa nu fii de acord cu mine.


Autor: Yasmine
Linishte in casa, adica numai tu cu ea, sa nu va deranjeze nimeni, shi supozitor cu glicerina in funduletz, shi da-i bataie, nu o mai lasa asha.


Autor: Garofitza
Am trecut prin aceesi situatie cu fiul meu. Tinea in el cate o saptamana. Nu era constipat deloc, pus si simplu nu vroia sa faca kk. Alex mai marisor decat fetita ta, cu vreo cateva luni. Toata povestea a durat vreo 2 luni. Eram ingrozita si plangeam de aceasta situatie. Doctorul mi-a spus ca este ok, pentru un copil sa nu mearga afara pentru cateva zile.
Nu m-a linistit deloc, cum sa-l las cate o saptamana? In fata lui am fost calma si nici certuri cu sotul nu am avut. Nu aveam ce face si trebuia sa-i bad cate un supozitor. Si dupa cateva minute era ok. Plingea cand vedea supozitorul, dar dupa ce era era stomacelul eliberat imi spunea ca se simte bine.
Si am incercat sa aflu motivul pentru care el a incetat sa mai faca kk. Cauza este ca avusese un virus la stomac cu catva timp in urma, si avusese diareee si varsa in acelasi timp.
Si mi-am dat seama ca nu mai vroia sa faca kk, crezand ca o sa sii verse in acelasi timp.
Trebuie sa fii inarmata cu rabdare si calm. Inceteaza cu certurile in fata copilului care nu fac decat sa-l inhibe si sperie si mai tare.
Mi-a fost frica ca o sa devina dependent de supozitor si in 2 luni cat a durat aceasta faza, am folosit poate 5-6 supozitoare. Uneori imi spunea ca vrea sa faca, dar sa nu-i dau supozitor.
Cu calm si fara sa-l oblig, i-a trecut. Acum este bine, dar inca nu a uitat de incident.


Autor: roxanal
dragii mei, am sa va raspund la fiecare :
Marius, ca de obicei, la obiect, punct atins, punct lovit, numai ca problema nu este chiar asa simpla, sa nu ne mai certam, ha, ha, este ceea ce-mi doresc cel mai mult dar nu este usor de obtinut, sunt prea multe care ne coplesesc acum si tatal Mariei nu pare capabil sa-si reconsidere pozitia...oricum, eu incerc pe cat posibil sa nu ma cert in fata ei dar stau si eu destul de prost cu nervii, o sa incerc s amerg la un pshianalist dar pana acum nu am gasit resursele materiale necesare, sunt prea multe frustrari, probleme de sanatate, emotii, etc...
ai inteles gresit, nu este predispusa la asta..nu a fost pana acum niciodata constipata, este prima oara in 2 ani si 3 luni :-)...am avut intotdeauna grija sa-i ofer o alimentatie echilibrata si diversificata...
cat despre lichide ea consuma cu siguranta mai mult decat necesar, seamana cu mine, ii plac lichidele, chiar asta este unul din motivele ptr. care nu putem inca renunta la pampersul de somn(inainte de culcare bea cel putin 600 ml de lichid, seara chiar mai mult, bea lapte,350 ml, apa cam 450-500 ml..deci asta numai inainte de somn ca in rest mai bea destul, in general apa sau ceai acum cand am avut nevoie...deci per total cel putin 2 l apa/zi...pana acum, de acum incolo probabil ca o sa bea si mai mult...
dar culmea neputintei mele sunt aceste certuri de la care nu ne putem abtine, ma rog, sa zicem ca acum am progresat, dar nu suficient, si probabil ca atata timp cat vom avea probleme materiale si cat sotul meu nu vrea sa se schimbe putin, ori ajungem la divort(ceea ce nu-mi doresc nici macar acum cand sunt atat de dezamagita de noi doi :-(..., ori ne potolim, caci asanu putem continua, o sa ajungem la nebuni, nu altceva...

ptr.Garo:
Maria nu avut nici o problema de la care sa porneasca , sau nici nu mai stiu, inceputul problemei a coincis cu iesirea caninului, s-a constipat exact atunci si acum ii este frica fost pur si simplu sa faca kk, nu mai este practic constipata dar daca nu face cateva zile automat kk se solidifica acolo in intestin si iese mai greu...oricum mai mult de max 3 zile nu am lasat-o de frica sa pateasca ceva, plus de asta, pe baza alimentatiei ii vine sa faca kk si daca tine tot timpul in ea o doare burtica si funduletul...

<Yasmine> asa am facut, ca nu am avut incotro...
oricum am aflat ca ieri a facut dimineata, imediat dupa ce s-a trezit , fara supozitor ...
poate-si revine...am uitat sa va mentionea ca pana acum ea facea ceas, o data pe zi, accidental, de 2 ori...
oricum mercic ptr. raspunsuri
pupici


Autor: Delia
Draga Roxana, am gasit acest articol.
Nu stiu cata legatura are cu problema Mariei dar mie mi s-a parut interesant:
Pentru un nou-nascut esential este sa manance si sa doarma.Psihanalistii califica acesta perioada drept “stadiul oral”.In teoria lui Freud sexualitatea se refera la stimularea unei zone erogene.Intre nastere si varsta de un an, zona erogena este gura si placerea vine de la pipait si supt.
Dupa psihanalisti perioada de varsta cuprinsa intre unu si trei ani corespunde “stadiului anal”.
Atunci predomina impulsurile anale iar mucoasa intestinala anala, stimulate de retentia sau expulzia materiilor fecale este principala zona erogena.Este varsta pipi-caca.Copii se complac in a repeat cuvinte si sunt intrigati, dar si amuzati, de tot ceea ce are legatura cu acest lucru.
Imaginatia lor este bogata in fantezii referitoare la mictiune si defecatie.
Aparitia controlului sfincterelor este caracteristica acestei varste.
Copilul este ambivalent si ezita intre placerea expulziei sic ea a retentiei.
Expulzarea scaunului este sinonima cu “a face un cadou” mamei, retinerea inseamna imi arat puterea si vointa.
Perioada de la 3 la 6 ani este cea denumita de psihanalisti ”stadiul falic”.In ciuda numelui se refera la fete cat si la baieti.Zona genitala este principala zona erogena.
Explorarea corpului si curiozitatea sexualatrec de la exhibitionism la voyeurism.Nu-l invinovatit, copilul nu are inca pudoare.
Copilul isi descopera pur si simplu corpul.
Revista Ioana – Copilul meu, nr.1/2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: dana d
Subiect: Ajutor! Bb mic constipat
Ilincuta are aproape 3 saptamani, e alimentata numai la san si nu a avut scaun de 3 zile. Pana acum a avut o perioada cand facea kk la fiecare alaptat, iarasi motiv de ingrijorare pana am aflat ca e normal si am vazut ca creste bine in greutate. Acum, fara nici un motiv aparent, am dat-o in partea ailalta. Ce sa fac? E cazul sa recurg la supozitoare cu glicerina? De mancat mananca bine, chiar prea des mai ales noaptea.Ieri doctora mi-a spus sa mai astept, au mai trecut 24 de ore. Am incercat sa o stimulez putin cu termometrul, si nimic...
Astept cu nerabdare sfaturile voastre, Dana, o mamica ingrijorata.


Autor: Ela
Nu-ti face inca griji!
Eu cand am discutat cu pediatrul - si Ilinca mea (daa, tot o Ilincuta ), alaptata tot la san facea la fiecare alaptare - dar absolut la fiecare - mi-a zis ca e normal si sa nu ma mir daca o sa ajunga totusi in extrema cealalta si o sa aiba scaun la 5 zile!
Daca nu ai rabdare sa astepti - incearca sa-i presezi piciorusele aducindu-i-le spre burtica, sa o "ajuti" putin!
A, am uitat - la bebei se considera constipatie nu cand nu au scaun mai multe zile, ci atunci cand au scaun f. greu (se screm) si e tare!


Autor: lexi
Scaunele devin mai rare spre sfarsitul primei luni de viata a bebelacului, chiar daca pana atunci a avut mai multe pe zi. Daca nimic nu e schimbat in comportamentul Ilincutei, eu zic ca nu are rost sa-ti faci griji, atata timp cat pe ea nu o deranjeaza. Se pare ca exista o cauza simpla, scaunele fiind atat de moi, nu preseaza foarte mult asupra rectului. Doar in cazul in care kk are consistenta tare si e eliminat greu e timpul sa te ingrijorezi, zic eu.
Iar ideea cu supozitoarele nu mi se pare foarte buna, pentru ca da o oarecare dependenta. Incearca mai bine putina apa cu zahar si vezi ce iese.


Autor: Delia
Draga Dana, stai linistita, in materie de constipatie sunt experta...glumeam.Codrin pana sa pape si altceva decat lapticul meu, adica pana pe la 4,5 luni nu avea scaun decat la 7-8 zile odata.
La inceput eram disperata, toti imi vorbeau ocluzie intestinala s.a., am consultat o gramada de specialisti care mi-au spus cam asa: e cam mult 7-8 zile, DAR, atat timp cat bebe are burtica moale la palpare, mananca bine, nu vomita, nu plange, intr-un cuvant stare generala buna sa nu-mi fac probleme, mai ales ca ii mai puneam cate un supozitor la 4 zile si...nimic.
Asa ca daca Ilinca se simte bine stai linistita.Pentru orice eventualite daca trec 5 zile du-te la medic pentru a evita o semiocluzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Lumi
Subiect: Constipata
Buna fetelor.
Denisa are 16 zile si este constipata. Are cineva o idee cum sa fac sa ii treaca? (nu a facut de 33 de ore)


Autor: adrianangi
Eu am citi ca abia de la trei zile incolo (fara kk) se poate vorbi de constipatie... Daca maninca doar sin, nu te alarma degeaba, ca-i transmiti si lui bb starea ta... Eu zic sa stai linistita, ca totul se va rezolva!


Autor: jade
are dreptate adrianangi! daca mananca numai de la tine nu prea are cum sa fie constipata, inseamna ca a asimilat tot lapticul si n-a produs ... "reziduri".


Autor: Doina
eu stiam, ca si fetele de altfel, ca nu se constipa daca bea numai laptic de la sin. ce mai tin minte e ca in prima saptamina bebelusa mea nu a facut nimc si eram disperata dar cica e normal, dureaza pina se pune pe treaba burtica ei si la inceput facea mai rara dar apoi (nu mai tin minte exact de la cite saptamini) nu o mai puteam opri, facea si de 7-8-10 ori pe zi! ce sfat as putea sa-ti dau (poate ca e cam pe alaturi sfatul....) incearca sa bei cit mai mult multe lichide, multa apa, asa mi s-a spus si mie si eu cel putin am observat ca si ea parca face mai repede daca eu beau mult.... mai poti incerca si masaj pe burica, chiar daca nu face imediat, macar o ajuta si ii face placere
multa sanatate si pupic


Autor: Lumi
Multumesc fetelor, am rezolvat ieri problema.
Nu era constipata dar nu facuse de mult si era tare agitata. Am urmat sfatul unei prietene si a mers(i-am pus termometrul in fundulet si l-am tot miscat cate putin si dupa vreo 3 minute de "stimulare" si-a dat drumul si a facut f.mult, moale insa). Imediat dupa aceea s-a linistit si a adormit.
Daca veti avea probleme cu bb-ii puteti incerca si voi metoda asta; la noi a functionat cu brio.


Autor: adi69
Lumi ,metoda asta cu termometrul da dependenta.Ai grija si nu o folosi des ca n-o sa-ti mai faca copilul decat cu termometru...
Daca mai ai problemute de genul asta incearca cu masaj pe burtica in sensul acelor de ceas(de la dreapta la stanga)sau cu o picatura doua de suc de prune.Cred ca daca alaptezi poti sa bei chiar tu sucul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: ruscus
Subiect: de la diaree la constipatie
in urma cu aproape 2 saptamani bb meu a avur diaree, i-am dat apa de pe orez fiert si s-a constipat, acum 3 zile a facut caca (cu ajutor)si de atunci nimic,ce sa fac? stiu ca a mai fast acest subiect dar nu il gasesc, va rog sa imi dati un sfat ca sunt disperate rau de tot
bb are 2 luni jumatate


Autor: danis
nu ne-ai spus daca mai papa tzitzi sau e pe formula...
presupun ca i-ai scos apa de orez din meniu; daca nu, ar fi cazul...
alte solutii: ceai de musetel, putin suc de portocala pe stomacelul gol, dimineata (1-2 lingutitze), la noi a avut un efect foarte bun si sucul de morcovi cruzi (si inca ceva, anduta, desi manca inca tzitzi, facea uneori la 5 zile, dar daca nu este tare si nu elimina cu greutate, nu se considera ca e vorba de constipatie)
sanatate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: carmen
Subiect: Lactuloza
As vrea sa va intreb care este parerea voastra vis a vis de aceste medicamente. Medicul pediatru mi le-a pescris pentru Ana (6 luni si 2 saptamani) din urmatoarle motive:
Pentru ca este foarte constipata si are scaun putin cu foarte mult efort (practic 4-5 bilute tari ca piatra); cred ca daca nu i-as da suc de portocalenu ar face nici atat. Ca sa evit o fisura anala dr mi-a spus sa ii dau 5 ml de lactuloza seara.


Autor: roxanal
lactuloza stiu ca este un compus, adica nu stiam ca se gaseste singur, eu stiam ca-i o componenta a anumitor medicamente care combat constipatia, eu am avut ceva probleme cu Maria, adica s-a constipat o singura data, acum ~o luna si jumatate si s-a rezolvat de la sine prin alimentatie dupa 2 zile dar de atunci a prins frica si nu mai vrea sa faca kk, tine in ea si evident c-o doare...i-am dat dulpholac(care contine lactuloza) dar nu a mers, i-am dat si parafina(ulei) si tot nu merge, probabil c-o s-o mai ducem ceva timp asa, ca la noi nimic nu-i simplu ...
deci succes

Autor: Camelia
si noi am avut probleme cu constipatia.Teodora avea scaun zilnic dar foarte tare, asa cum spui si tu.Pediatra mi-a spus ca nu e normal si, deoarece n-am reusit sa rezolvam problema prin alimentatie, ne-a prescris sirop de lactuloza, timp de 10 zile.A fost foarte bun.A rezolvat problema.Dupa tratamentul cu lactuloza, a mai avut scaun tare o vreme, dar nu chiar asa rau ca inainte.Si, intre timp , problema s-a rezolvat de la sine.Eu zic sa-i dai linistita, nu poti lasa copilul sa se chinuie asa!



Autor: dddd
despre lactuloza(lactoza) stiu ca atunci cand un bebe are diaree e bine sa se evite laptele pentru ca are lactoza sau sa i se dea lapte fara lactoza. in situatia inversa cum este a ta logic ca trebuie sa i se administreze lactoza. nu e nimic periculos.
sanatate!


Autor: gabid
Lactuloza i-am dat si eu pt constipatie.A fost bun cateva zile si apoi organismul ei s-a obisnuit cu el si tot constipata a fost.Ii dai lui bb fier?Pisi de la fier se constipa.


Autor: Yasmine
LActuloza e f buna atunci cind bb sunt constipatzi. Shi Andreas a fost, dar nu ash atare incit sa aiba nevoie de lactuloza, deci ii dau de la inceput la fiecare a doua sticlutza de lapte cite o linguritza mica, din aceea de espresso cu lactoza. Nu a mai avut de lod probleme cu scaunul.


Autor: gabid
Ieri i-am dat cirese si azi a avut 2 scaune.Primul tare si al doilea mai moale.Cred ca se poates i cu fructe.Cumnata mea imi spunea sa incerc cu pere...


Autor: adi69
Mai fetelor,mai lasati medicamentele astea , mai!
Voi de fructe n-ati auzit?Copil constipat?Suc sau pireu de prune!Sau pere,sau portocala sau de toate la un loc...
Copilul meu isi da drumul si de la iaurtel Danonino.(asta daca ma intelegeti ce am vrut sa spun)


Autor: Yasmine
Da tu la un bebe de citeva saptamani suc sau pireu de prune, sa vezi cum face ca trenu !!!
Shi in plus laculoza , shi lactoza nu sunt medicamente!


Autor: cristinutza
Daca nu reusiti cu pireul de fructe(multa portocala), ii puteti face laptele praf in apa in care initial ati fiert(2 -3 minute) o lingurinta de seminte de in.Asta bineinteles pt. mamicile care dau copilasilor si lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: emily
Subiect: constipatia
fetita mea de 2 ani este constipata in permanenta.nu mai are nici pofta de mancare,iar cand trebuie sa faca plange ,se chinuie foarte tare,nu vrea pe nimeni in preajma.din aceasta cauza nu am reusit sa o invat cu olita.as avea nevoie de ceva sfaturi,solutii.


Autor: vladosmina
Si baietelul meu de un an jumate a fost constipat de curand. Singura solutie este sa consulti un pediatru care sa iti recomande un laxativ. Noi am folosit un sirop care contine lactoza 667.mg/ml.
Oricum e bine sa fii atenta la modul de alimentatie. Sa consume cel putin trei fructe pe zi si sa nu depaseasca 500ml de lapte(lactatele constipa),prunele uscate sunt foarte bune, mai ales ca sunt sursa si de fe si sucul de citrice ajuta.Neaparat sa ai grija sa bea destule lichide.
Din suflet iti doresc sa rezolvi situatia asta, pentru ca am aflat pe propria mea piele cat e de stresant, mai ales ca baietelul meu ajunsese sa faca cu sange.
Numai bine!


Autor: Siminaf
Imi pare rau ca am citit atit de tirziu mesajul tau, Emily. Siropul de care ti-a zis Cosmina contine, mai mult ca sigue, LACTULOZA, nu lactoza (care este polizaharidul din lapte). Lactuloza este un polizaharid natural, nu se absoarbe din intestin, ci se amesteca cu fecalele, pe care le inmoaie, le creste volumul, astfel ajutind la eliminarea lor. E drept ca da putin gaze... Incearca cu Duphalac, dar citeste bine prospectul, nu stiu doza pt. copii asa de mici.
Auzi, da' de ce nu incerci si cu iaurgele cu fructe sau cu ce ti-a mai zis Cosmina: prune uscate/nu, pere, etc.
Spor la...


Autor: danis
anda (7 luni si jumatate) a fost constipata inca de la maternitate, iar pana la diversificare facea cam o data la 5 zile; se pare insa ca asa era firea ei, pentru ca nu facea tare; dupa diversificare, problema a inceput sa se rezolve, dar a avut si perioade cu cachi foarte tare si greu de eliminat; daca fetita ta a mai fost constipata, probabil stii deja de: sucul de morcovi cruzi (nu fierti, ca au efect invers), sucul de portocale, sucul de mere (probabil ca la 2 ani merg si fructele ca atare), ceai de musetel (cu miere), apa fiarta si racita, iaurt, miere; desi multa lume spune ca banana? strange, la anda efectul a fost invers; subscriu la ideea de a mari proportia de fructe si legume crude in alimentatie, pentru ca ele contin celuloza, care ajuta.
sanatate,


Autor: vladosmina
Da, Simina, ai dreptate! Imi cer scuze pentru greseala!
Tratamentul trebuie facut timp de o luna, pentru a da rezultate de durata si pentru a reda copilului increderea, avand in vedere ca unii copii se tem de durerea provocata de un scaun prea tare, si de aceea se constipa.


Autor: livia
Buna fetelor!!!
Am citit mesajul(cam tarziu)si o sa va scriu un tratament foarte bun,eu il folosesc la bebele meu si nu am avut nici un fel de probleme.Trat.este de la un medic naturist din Germania.
Se oparesc(infuzie) 2 linguri de tarate de grau sau secara cu apa fiarta sau orice fel de ceai timp de 15-20 minute, se strecoara si se bea ca un ceai, portionat pe o zi intreaga.
Efecte:regleaza tranzitul intestinal,bogat in complexul de vitamine B,celuloza si saruri minerale Fe,Ca etc.
Se administreaza pana la normalizarea scaunului,nu are efecte secundare si nu creeaza dependenta ,se foloseste de cate ori este nevoie.Si eu am folosit leacul cat am fost insarcinata si nu am avut probleme cu constipatia.
Va pup si sa-mi spuneti efectele!!!


Autor: vladosmina
Apropos de ceaiuri...ceaiul de seminte de fenicul este foarte bun. La noi nu a mers pentru ca lui Vlad nu i-a placut gustul. Eu am pus o lingurita rasa la 250 ml de apa,decoct, dar poate trebuia mai putin...
Cred ca cel mai bine e sa intrebi dozajul la Plafar, pentru ca difera in functie de greutatea copilului.

Mergi la inceput