incaltaminte ortopedica-unde gasesc??

incaltaminte ortopedica-unde gasesc?? | Autor: natynic

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 1 an si 11 luni a fost diagnosticata cu picior plat valg bilateral. Mi s-a spus ca purtarea permanenta de incaltaminte ortopedica (cu caramb tare si inalt si sustinator plantar) ar putea fi suficienta pt corectie, la varsta asta mica modelarea fiind relativ usor de realizat.
Pentru ca e o varsta la care marimea piciorului se schimba rapid iar incaltamintea ortopedica e ff scumpa, ortopedul care a consultat-o ne-a recomandat firma de incaltari Bebetom ca fiind convenabila sub raportul calitate/pret. Aveti idee unde gasesc asa ceva? Alte variante de incaltari pt Bucuresti???
Multumesc anticipat pentru ajutor, as vrea sa-i iau repede incaltari potrivite ca sa rezolvam problema...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Naty,uite ce stiu eu.Insa suna pentru actualizarea informatiei.
Finuta mea a avut nevoie insa a trecut ceva vreme so..suna.

http://www.romhandicap.ro
( sectiunea produse si servicii-incaltaminte ortopedica)

http://www.ortotech.ro/produse.php?categorie=3

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Si noi avem o problema de genul asta.
Eu i-am luat incaltaminte de la Andy Kids, au un magazin in Unirea si unul in Bucur Obor. Au acolo incaltaminte si de la Bebetom si de la Ortopedia, eu am luat mai mult de la Ortopedia, mi se par mai ok. Sunt mai inaltute si destul de rigide. Chestia este ca nu prea ne-au rezolvat problema, noua ne "fuge" un calcai spre interior.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

natynic,
Incaltamintea ortopedica se suporta de catre casa de asigurari de sanatate. Se face un dosar, se depune... nu-i dificil, nici macar in contextul actual de recesiune, rotitele se misca.
Ortopedica Bucuresti confectioneaza asa ceva. Noi avem acelasi diagnostic, si asta purtam, cu exceptii.
Ghetutele sunt din piele, trainice, foarte frumoase si sunt confectionate astfel incat sa le poata purta 6 luni sau chiar mai mult. In plus, faptul ca sunt personalizate (facute exact pe calapodul copilului) le face unice si de neinlocuit cu alte marci.
Fetita ta iti va multumi mai tarziu , si sunt absolut sigura ca iti doresti sa poarte (si) tocuri cand va fi mare, nu? Si in special ca mersul de "ratusca" sa nu fie chiar atat de evident.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Naty,uite si asta:
http://www.biangi.ro/pentru-copii.html

In cazul in care va ginditi si la gimnastica
:http://www.kinetomedica.ro/blog-articole-medicale/Platfus-picior_plat-79.html



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Noi folosim de la cei de jos. Au sediul in curtea politehnicii. Lucreaza cu ccc Casa de asigurari. Primesc comanda de ghetute, le platesti si cand soseste confirmarea de la Casa de Asigurari primesti banii inapoi. Recomandarea de la medic trebuie sa contina fix denumirea din nomenclatorul convenit cu cei de la Casa.

http://www.ortoprotetica.ro/

Sunt mai scumpe (ultima data am dat 290RON) decat ghetutele ORTOPEDIA (170RON) ce se pot lua din Unirii/Obor dar sunt mai bune si chiar pe piciorul copilului. Alte comparatii ar fi ca au program de relaxare (9-17) deci trebuie sa iti iei liber de 2 ori (sau sa faci diferite artificii): odata cu copilul la luat masuri, odata pentru a le lua. Sunt gata in 3 saptamani.

edit: de fapt de 3 ori: a treia oara sa duci aprobarea si sa iti iei banutii. Ideea ar fi ca vorbesti la telefon ca sa coordonezi cele 2 actiuni: dusul aprobarii si recuperatul banutilor dintr-o miscare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Multumesc mult, mult tuturor pentru raspunsuri. Ortoprotetica si Romhandicap imi sunt mai accesibile ca locatie si cat de curand o sa ma adresez intr-acolo. Si, desigur, mai astept pareri daca mai sunt...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Mai adaug caci de fapt sunt mult mai multe drumuri de facut de doresti sa fie decontate:

1 drum la medic pentru recomandarea de ghetute. (trebuie cel putin 2 exemplare - unul ramane la firma de facut ghetute, altul la dosarul pentru Casa de Asigurari.) (daca denumirea de pe recomandare nu corespunde cu cea din nomenclator atunci inapoi la medic cu denumirea indicata scrisa pe biletel.)
1 drum dis(dis)-de-dimineata la sediul unde se depune dosarul. Este un drum cu conditia ca dosarul sa fie ok si sa nu expire timpul alocat publicului (daca esti atent si il faci cum trebuie este suficient). Indicat este sa se sune inainte pentru culegerea corecta a informatiilor despre dosar, program de lucru, mod de stat la coada ... . Aprobarea vine prin posta acasa sau la adresa specificata in dosar.

Ei bine, datorita acestor 1001 drumuri noi am renuntat la decontare. A fost prea mult sa faci toate acestea odata la 3 luni (hai 4). Depinde si cum creste piciorul copilului si cand sunt gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Vin si eu la spartul targului cu sugestiile mele: Ortoprotetica , Ortoprofil, ortopedica.Toate au siteuri.Apeleaza cu incredere la ortoprotetica de exemplu, fac fel si fel de masuratori, fac mulaje si practic incaltamintea e personalizata pe nevoile medicale ale fiecaruia.
Daca ai recomandare de la ortoped sau de la medic de recuperare , poti depune actele la casa de asigurari bucuresti sa-ti recuperezi banii.Stiu ca limita era de 3 milioane. Ai grija ca specialistul sa-ti dea 3 exemplare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

In legatura cu dosarul pentru decontare: la ce medic trebuie sa merg pentru recomandare: cel de familie sau ortoped? Si Alex trebuie sa poarte ghetute, insa din cauza pretului ne-am permis sa-i cumparam doar talonetele.DianaD & AlexandruEdit pentru ca am citit cu mai multa atentie postul de mai sus: medicul specialist trebuia sa-mi dea mai mult decat un bilet de trimitere intr-un singur exemplar si ar fi trebuit sa-mi spuna ca aceste dispozitive se pot deconta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Naty, si noi tot la Ortoprotetica (sediul in curtea Politihenicii) mergem. Stiu ca se deconteaza parte din pretul lor, nu stiu cat si procedurile pentru ca nu am facut-o pana acum.
Iti recomand sa-i faci copilului suporti plantari adaptati nevoilor copilului si sa nu apelezi la ghetutele din magazine. Poti sa faci o analiza computerizata si in functie de ea copilului i se vor face suportii plantari adecvati. Este bine sa suni inainte si sa-ti faci programarea, ca sa te duci la sigur acolo.
Noi am luat doar initial ghetele de la ei, apoi am luat incaltaminte cu siret, care sa-i tina gleznele, din magazin, iar vara am purtat tot ghete, dar din panza (al meu e mai marisor si facea nazuri la incalatarile astea, dar am avut bafta ca acum se poarta stilul acesta si am gasit in magazine ceva sa-i placa ). Ar fi bine sa discuti cu medicul si despre kinetoterapie. Noua ne-a spus si medicul si cel care ne-a facut suportii plantari ca fara gimnastica medicala degeaba purtam suportii plantari. Noi facem si gimnastica medicala si masaj. Poti lua un abonament de 12 sedinte kineto si 10 sedinte (a 11-a e gratuita) masaj si esti atenta la ce face copilul, invati si tu ce exercitii trebuiesc facute si cum sa faci masajul si puteti apoi continua acasa. Exercitiile trebuiesc facute zilnic! Pentru kinetoterapie iti recomand si eu Kinetomedica (sedii mai apropiate tie cred ca sunt in 13 Septembrie si in Militari, nu?).
Daca mai doresti detalii poti sa intrebi, eventual si pe PM.

Mergi la inceput