Despre polipi

Despre polipi | Autor: Julie

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa-mi operez copilul de polipi. Vreau sa interb din ce cauza se formeaza acesti polipi si, dupa operatie, ce pot face ca acesti polipi sa nu se refaca?
Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc.

Postat de mmi


albinutza
Membru junior

Buna. Fetita mea a fost operata in primavara aceasta (la 4 ani) si eu am inteles ca acesti polipi se inflameaza si raman asa inflamati din cauza racelilor repetate (la fiica mea colectivitatea de la gradinita e responsabila de multiplele raceli).
Copilul tau raceste des ?
Raluca chinuia tare la somn iar dupa operatie totul este bine.


mmi
Membru junior

Multumesc de raspuns.
Intre timp ne-am operat. Acum respira fara probleme. Mai ales noaptea se chinuia tare, sforaia si se foia de zor, cred ca din cauza ca se sufoca si nu stia sau nu putea sa respire tot timpul pe gura.
Dupa operatie, care a durat vreo 5 minute si a fost totul mult mai simplu decit am crezut, a ramas fara pofta de mincare, dar sper sa revina si asta (Pikovit).
Mi-e teama doar de refacerea lor.
Oare sunt mamici care stiu ceva despre posibilitatea refacerii polipilor dupa operatie?


lilach
Membru de baza

Va spun sincer ca uneori se pot reface.Fiica mea a fost operata in urma cu 8 ani si intre timp s-au refacut...cam dupa trei ani.
Am fost la un profesor ORL si ne-a spus ca cel mai indicat este sa se faca operatia dupa 12 ani pentru ca atunci sigur nu este nici o sansa ssa se refaca.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Ieri am fost cu Andrei (5 ani)sa vada medicul rezultatul analizelor si sa-l programeze la operatie dar surpriza: analizele nu au iesit prea bune, asa ca adio operatie pana in toamna.
I-a iesit anemie (10,9) si VSH-ul 35-76. Mi-a spus ca VSH-ul asta marit arata ca are o infectie in corp si ca nu poate fi operat. Asa ca mi-a dat antibiotic si apoi sa repet analizele.
Sunt un pic contrariata ca in martie nu avea deloc anemie - valoarea hemoglobinei era 14- si acuum deodata i-a scazut asa mult, la 10,9.
Postat de mirelam


mirela.mustaciosu
Membru senior

Mirela, din proprie experienta iti spun ca valorile la hemoleucograma depind foarte mult de ceea ce a mancat copilul cu o zi inainte (cu o seara inainte, de fapt) sau (mai ales) in dimineata respectiva daca cumva a mancat ceva. Poate ar fi bine sa-i repeti analizele inainte sa iti faci probleme. Iar VSHul marit... Ar putea avea o infectie urinara, daca nu il doare nimic care sa te puna pe ganduri. Sau un streptococ localizat in gat sau nasuc. Poate ar fi bine sa depistezi ce infectie are si sa faci o antibiograma inainte sa-i dai antibiotic, poate germenul care a provocat infectia nici nu e sensibil la antibioticul prescris si ajungi in situatia de a schimba antibioticul dupa prima cura de tratament. Multa sanatate!


isabela
Membru matur

Si Anei i s-a intamplat aproape la fel, doar ca noi am avut probleme cu anemia. Eu am mers la Plafar si am aratat analizele d-nei biolog de acolo, si ea mi-a recomandat capsule ce contineau urzica. Cred ca am urmat tratamentul 2 luni, iar analizele i-au iesit mai bune.
Daca eu stiu bine inainte de a-i face analizele i-ai dat antibiotic ,nu? Cred ca si din aceasta cauza hemoglobina i-a scazut. Sper sa nu ma insel, dar asa-mi amintesc, ca doctora fiica-mi spunea ca tratamentul cu antibiotic scade valoarea hemoglobinei la copil.


mirelam
Membru senior

E adevarat ca, cu doua saptamani inainte de analize a luat antibiotic, dar medicul de la ORL mi-a spus sa le fac, ca a trecut suficient timp.
Asa ca le-am facut si uite ca a iesit anemie.
Cat despre VSH mi-a dat deja antibiotic si deja am inceput sa-i dau. Infectie urinara nu cred sa aiba ca i-am facut analiza la urina si i-a iesit buna. Probabil in gat sa aiba un microb. Si eu m-am gandit ca trebuia sa-i fac antibiograma dar stiti si voi cum e, ca medicii se grabesc sa dea antibiotice fara analize. Probabil ca sa nu intarzie vindecarea avand in vedere ca o analiza iese in cateva zile. Asa ca merg cu Cexylul inca o saptamana si apoi dupa 14 zile repet analizele. Sper sa iasa mai bune.
Problema mea nu este anemia, ca asta se rezolva, ci faptul ca nu-l mai pot opera de polipi. Asta ma dispera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:


Fetita mea de 4 ani trebuie operata de polipii cu care s-a ales in urma repetatelor raceli contactate de la gradinita.
Poate cineva sa-mi ofere oaresce informatii ?
Ce doctori mai priceputi(in Bucuresti),ce tarife,cum decurge operatia,
cat de afectat este copilul dupa operatie si nu in ultimul rand daca ati auzit unde se practica anestezia generala pentru astfel de operatie.
albinutza


cl
Membru de baza

Albinutza, chiar trebuie operata? Am o colega care avea aceeasi problema cu baietelul ei. Un medic i-a spus ca RHINOCORT-ul( picaturi pt. nas) este foarte bun, cica ar micsora polipii. Pot sa-ti spun ca micutul a scapat de operatie. Vorbeste cu medicul si incearca si tu, cine stie?


albinutza
Membru junior

cl - a vazut-o 3 medici orl-isti si asa ne-au recomandat.
Oricum se chinuieste tare la somn si speram sa se rezolve cu operatia.
O sa ma interesez de rhinocort.


coryna
Membru matur

Spiatalul Budimex care are singura clinica de ORL SPECIALIZATA PENTRU COPII , iar aici sunt medici buni, ss-a si discutat mai sus, dr. Ursuleanu sau DR. Dan Gheorghe. Cit priveste tarifele te orientezi cind ajungi la consultatie, mai sunt si alti parinti acolo, intreaba si o sa afli. Nu dureaza mult, e cu anestezie, nici nu o sa stie ca a fost operatie. Nepotica mea a fost operata de dr. Ursuleanu de 1 an si juamte si de atunci nu a mai facut nici o raceala care sa mai necesite tratamente cu antibiotice injectabile. Atentie!!!! Polipii se pot reface si operatia trebuie repetata!


Laura T
Membru matur

Pe fetita mea Bianca (4 ani) am operat-o de polipi acum 3 luni. Desi aici (in Ploiesti) nu se face cu anestezie generala, ci doar locala (picaturi in nas cu xilina), ea s-a refacut f. repede, in 3-4 ore (dupa ce a dormit) si nu a mai durut-o nimic, nici traumatizata sau speriata nu a fost. A suportat neasteptat de bine totul (mai putin cat a plans 10 min. in timpul operatiei si imediat dupa).


ENYA
Membru matur

Fetita prietenei mele a fost operata de poilipi acum 5 ani (ea avea atunci 5 anisori)la Budimex, dr. Ursuleanu, cu anestezie generala.Dimineata au venit la spital si dupa-amiaza era deja acasa.De tarife nu-si mai aduce aminte, dar cred ca o sa te descurci tu la fata locului.


mirelam
Membru senior

Pe sotul meu tot Ursuleanu de la Budimex l-a operat. Poate nu va vine a crede, avand in vedere ca-i spital de copii, dar ne-am dus printr-o cunostinta de-a doctorului si ne-a primit.
Este un medic tare bun, sotul meu a fost tare multumit.
El a suportat mai greu operatia si s-a simtit mai rau dupa in sensul ca la adulti e mai dureros si te refaci mai greu decat atunci cand esti copil.
Si pe Andrei vreau sa-l operez tot la acest doctor. Dar inca nu-s hotarata. Medicul pediatru ma tot innebuneste sa-l operez ca sa scap de racelile astea repetete dar sincera sa fiu, chiar nu stiu ce sa fac.


dary
Nou venit

Exact acum 2 saptamani am operat-o pe fetita mea la Budimex, la prof. Dr. Buruiana. Si- a revenit neasteptat de repede : operata dimineata, la ora 14.00 a fost acasa , cu anestezie, astfel incat nici nu stie ce inseamna "operatie". Foarte important este sa fii printre primii programati astfel incat sa nu vada si sa auda ceea ce se intampla in jur si cel mai important este sa cotizezi la anestezist - care te si programeaza.
Operatia am amnanat-o de 2 ani si pana la urma a fost necesara interventia. I-mi pare rau ca nu am facut-o mai devreme deoarece racelile frecvente de la asta se trag. Profesorul Buruiana are reputatia ca nu opereaza dacat daca este necesar, si asta dupa ce el face o prima consultatie. Initial pe fetita mea au mai consultat-o inca 2 doctori (la alte spitale) si ne-au recomandat operatia de polipi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliiuli spune:

Am si eu aceeasi problema cu polipii.Pe baietelul meu in varsta de 3 ani si 4 luni ar fi tebuit sa-l operez de la inceputul anului, dar nu m-am indurat;plus de asta anul acesta acum e a doua oara cand raceste. Insa am fost la medic si mi-a reprosat ca nu am operat copilul de polipi.Am auzit de pr.Buruiana de la Budimex dar am inteles ca se ajunge destul de greu acolo. M-ar interesa cum se ajunge acolo? Prin programare sau altfel? Si cam care sunt preturile ptr o astfel de operatie?
Eu locuiesc in Ploiesti si stiu ca la Bucuresti sunt alte tarife.

ppupici, iulia si alex

iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaandi spune:

Eu am operat fetita la "grigore Alexandrescu la Dr.Tudor. Este Foarte bun. Sefac programari la sectia ORL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaandi spune:

Eu am operat fetita la "Grigore Alexandrescu" la Dr.Tudor. Este Foarte bun. Se fac programari la sectia ORL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: oanaDo
Subiect: POLIPII...operatie sau tratament???
Dragelor,
copilul meu a fost depistat cu polipi de la nastere (mostenind de la mama - din spusele pediatrului).
Rezolvarea cea mai simpla ar fi operatia dar eu nu sunt de acord nici dupa 6 ani cu aceasta, deoarece Robert al meu niciodata nu avea simptomele cronice.
Intr-adevar in anotimpurile reci polipii se inflameaza...ce remediu as putea gasi sa nu mai avem astfel de probleme?
Oana.


Autor: Lauraa
Eu am fost operata la o varsta frageda, nuimi amintesc nimic, si nici probleme ulterioare nu am avut.Pana in zilele noastre.


Autor: ioana
Eu am fost operata de polipi pe la varsta de 4-5 ani, dupa care au crescut bine-merci inapoi. Nu stiu ce sa-ti spun. Astazi, pe mine nu ma deranjeaza prea tare, dar am avut probleme cu respiratia pe gura etc. Nu stiam ca polipii se mostenesc. Acum imi pun semne de intrebare in legatura cu baiatul meu...oare nu-i apar si lui...


Autor: cricri
Nici eu nu stiam ca polipii se mostenesc....
Chiar imi pare rau, fiindca stiu cit m-am ghinuit eu...
Am fost si eu operata cind am fost mica, foarte traumatizant ptr. mine...am avut o lunga perioada(dupa operatie) cind ameteam...si binenteles ca au crescut la loc,urma sa ma operez din nou, dar la toate insistentele parintilor, am spus intotdeauna NU hotarit.
Am preferat sa respir pe gura, sa fiu toata iarna racita, de multe ori si vara si tot nu am acceptat sa fiu operata.
Sa fiu racita era o parte din "viata" mea.Devenise ceva normal ptr mine.
Acum am grija sa am tot timpul nasul curat.
Eu zic sa incerci intii tratamentul, si daca nu merge, si nu merge...sa faci operatie.
Nici sa nu-l lasi asa nu se poate....ceva trebuie facut...


Autor: vladosmina
Din cate stiu operatia e traumatizanta ca si recuperarea, plus ca de multe ori se refac.
Eu am avut in copilarie si doctorul i-a recomandat mamei sa ma duca anual, vara la mare. Poate am fost eu norocoasa, dar s-au retras si n-am mai avut probleme.


Autor: cl
Am auzit ca pentru polipi exista niste picaturi: RHINOCORT, care i-ar micsora si nu-i mai lasa sa se mareasca, ramanand de marime normala. Este un medicament nou, de care am auzit de la o mamica care avea probleme mari cu puiul ei si care asa si le-a rezolvat. Mai multe nu stiu, dar vorbiti cu pediatrii vostrii. Decat sa ajungeti la operatie mai bine le incercati. Multa sanatate.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: mirelam
Subiect: polipi
Care din voi a facut operatie de polipi la copii. Mi-e mi-a recomandat medicul pentru Andrei si nu prea stiu daca-i bine sau nu. E adevarat ca de cand l-am dus la gradinita se imbolnaveste foarte des si respira greu, sforaie, dar....
Si mi-a mai spus ca din cauza polipilor nici nu se ingrasa (e cam slabut), pentru ca nu asimileaza.
Astept parerile voastre.


Autor: crista
Cred ca medicul are dreptate. Fiul meu a facut aceasta operatie la 1 an si 7 luni.Pot sa-ti spun ca inainte era mereu racit, cu nasucul infundat, iar cel mai grav era ca facea si infectii la plamini. Dupa operatie s-a simtit bine, racelile s-au rarit, iar el intr-adevar a crescut si s-a ingrasat mult mai repede decit inainte.
Operatia a fost facut in Romania, iar anestezia a fost generala. Copilul a fost ok dupa operatie, nici nu a stiut ce s-a intimplat.O prietena a operat fetita cu anestezie locala si a fost nemultumita. A clasificat operatia ca fiind "barbara", copilul a fost tinut si imobilizat de asistente, in final fiind traumatizat de cele intimplate( curge si mult singe).
Sper sa treceti cu bine de operatie, succes!


Autor: mumulina
si mie mi-a recomandat medicul (de la un spital din Bucuresti) s-o operez pe Alexandra dee polipi. e adevarat ca nun sforaia si lua bine in greutate, dar era mai tot timpul racita si ma innebunise nasul care ii curgea mereu. n-am operat-o ptr ca a aparut bb si nu am putut sa ma duc la Bucuresti, ca in Ploiesti n-as opera-o in nici un caz. insa in toamna i-am facut niste sedinte de aerosoli si pana acum n-am mai avut probleme cu nasul sau raceli.


Autor: mirelam
Va multumesc pentru raspunsuri.
Inca ceva. O data cu polipii i-ati scos si amigdalele? Va intreb pentru ca am auzit ca-i mai bine sa fie scosi si polipii si amigdalele. Repet, doar am auzit.


Autor: mumulina
eu stiu ca nu-i bine sa-i scoti amigdalele.


Autor: sumisa
Amigdalele nu se scot odata cu polipii. Cat despre scoaterea polipilor se pare ca e operatia la moda in romania.Aproape toti copii pe care-i cunosc au fost operati de polipi, indiferenta daca raceau des sau nu. Cert este si asta am constatat pe pielea mea ca daca ajungi cu copilu la un ORList pentru orice problema iti va spune, doamna are polipi trebe operat. Nu se incearca deloc remedierea problemei prin mijloace mai putin agresive , cum ar fi de ex. aerosolii de care vorbea mumulina.


Autor: dianabv
eu l-am operat pe baietel la un 2 ani jumate, si nici o ameliorare. Era exact ca inainte, doar ca l-am chinuit destul de mult.
Mai tarziu un medic homeopat mi-a zis ca e facuta exact degeaba la copii asa de mici, ca terenul adenoid tot ramane, si infectiile curg mai departe. Dra asa e, medicii, cel putin in bv, opereaza de poilipi toti copiii care ajung pe la orl.
Poate va saturati ca e al treilea raspuns la care scriu despre asta, dar eu am trecut de la cel mai ieftin vaccin pana la cel mai scump, Ribomunil, si tot degeaba. Copilul meu racea la 3 saptamani, facea otita si apoi iar ajungeam sa ii scoata cu aspiratorul din urechi, eram terminati si noi si el. Si toate porneau de la nas.
Am facut apoi un tratament homeopat si am inceput sa mergem la Slanic Prahova, cate 18 zile, in salina cate 3-4 ore, aerosoli.
Am fost in octombrie, si de atunci amandoi copiii mi-au racit un pic de Craciun, dar le-a trecut cu Calpol. Inainte ajunsesem pe cele mai tari antibiotice si tot degeaba. Faceau chiar mai rau.
Multa sanatate!


Autor: mumulina
da, are dreptate sumisa, si in ploiesti daca ajungi la un ORl-ist iti spune ca trebuie sa operezi copilul de polipi (daca se poate sa-l opereze el). am auzit un caz despre un doctor atat de ametit (ca sa nu zic altfel) care i-a recomandat unei mamici sa opereze copilul de polipi, da' el saracu' fusese operat de un an...


Autor: Lia
Subscriu la ce s-a spus despre aerosoli si mi se pare cam "drastica" ideea operatiei de polipi.Cat despre amigdalectomie,e o prostie!Amigdalele constituie prima bariera in calea microbeilor.Imi amintesc ca era tare la moda sa "scoaterea amigdalelor" cand eram copil.Mai bine de jumatate din colegii mei nu mai aveau amigdale..Daca se scot amigdalele,doar senzatia e de mai bine(ca de unde nu-s,e clar ca nu se mai pot inflama)...de fapt e mult mai prost,pentru ca dumnealor microbeii pot intra nestingheriti...


Autor: Laura T
Si fetitei mele de 3 ani si 9 luni i s-a recomandat operatia de polipi. Nici nu stiu ce sa fac, daca sa mai aman sau nu. Ea de fapt raceste repede de cand e la gradi, si nu pot sa cred ca i-au crescut polipii fix de atunci. plus ca mi-e mila de ea sa o tortureze pe viu (asa se opereaza aici in Ploiesti). As vrea sa stiu, in Bucuresti se face anestezie generala pt. ac. operatie? Cat dureaza si cum se simte copilul dupa aceea (dureri, sangerari), cat costa, unde se face..., caci fii-mea e cam terorista la faze ca astea, nu suporta durerea si face urat, cred ca ar ramane cam traumatizata daca ar opera-o pe viu... (caci anestezia locala e cam egala cu zero...).
Multumesc anticipat pt. raspunsuri (as dori cat mai multe detalii).
Laura


Autor: mumulina
la IOMC (Institutul ptr Ocrotirea Mamei si Copilului) stiu ca se face (mai bine zis se facea cand am fost eu) anestezie generala, da' alte detalii de genul cat costa nu stiu. n-ar fi mai bine sa o duci si la Slanic ptr niste sedinte in salina? eu una nu prea ma mai gandesc la operatie si sunt foarte multumita de rezultatul sedintelor de aerosoli.


Autor: Laura T
Alina, imi pare rau ca n-am mai apucat sa vorbim si sa ne vedem in ultima vreme. Eu am inceput serviciul... La Slaniccand sa o duc? La vara poate. Tu unde i-ai facut aerosoli? Dr. se grabeste sa o opereze, i-am vacut si analizele, dar nu prea imi vine sa-i fac aici si nici asa repede, as mai astepta. La Buc. la oftalmologie mi-a spus ca cea mica trebuie operata de 2-3 ori in decurs de un an, prima operatie pina implineste 1 an, cu cat mai repede cu atat mai bine, fiecare operatie costa 400$(!!!!!), dar mi-e o frica pt. ea... Dar asta trebuie sa o faca, cred ca prima in martie...


Autor: sumisa
Laura dupa cate stiu eu polipiii nu se scot iarna. Asa ca nu inteleg de ce se grabeste medicul ala asa tare. O fi in criza financiara dupa sarbatori?


Autor: mumulina
aerosolii i-am facut la medicul de familie, are aparat la cabinet, daca vrei poti sa vii ca primeste si copilutzi care nu sunt inscrisi la el pe liste (oricum platesti, asa ca...). eu zic sa incerci si varianta asta, ca nu ai nimic de pierdut, vezi cum se simte dupa sedinte si iei o hotarare.
pupici!


Autor: Laura T
Alina, azi am programare cu ea la ORL-ista respectiva si vreau sa o intreb de aerosoli si vreau sa-i spun ca nu o operez decat daca se face si aici anestezie totala, altfel o mai aman, poate ajung la Buc. in primavara. Oricum, nu m-as prea grabi, caci a inceput sa respire mai bine de ceva timp, parca nu mai sforaie chiar asa noaptea...


Autor: dianabv
important!
la slanic pentru tratament numai primavara sau toamna.
Temperatura in salina este tot timpul anului 15-17 grade, si vara este contraindicat. Vara doar pentru vizite scurte, dar si asa pentru copii e trecerea brusca de la o temperatura la alta.
Eu am fost din 30 ianuarie anul trecut (drept e ca era o vreme excelenta, 18 zile a fost numai soare si cald), iar tura a doua de la sfarsitul lui octombrie.
daca vreti informatii in plus, cum a fost, scrieti-mi pe p2ro@yahoo.com
diana
p.s. cand am fost prima data cea mica avea numai 10 luni, si i-a mers super.


Autor: Laura T
La ora la care va scriu faptul e deja consumat. Azi dimineata la ora 8.00 fiica-mea a fost operata de polipi. Cu anestezie locala, caci totala nu se face aici in Ploiesti, caci "nu se justifica" pt. cele 5 min. cat dureaza toata operatiunea... Asa mi s-a spus... Ieri, cand am fost cu ea la control, Dr. a zis ca e urgenta mare, ca are polipii f. dezvoltati, ca analizele sunt bune si nu am de ce sa mai aman, ca eu nu vad ca nu respira deloc pe nas??? Si a zis ca maine (adica azi) o opereaza. Eu am ramas "masca", nu ma asteptam sa ma ia asa din scurt, dar sotul meu a fost de parere sa nu mai taraganam treaba (el a fost operat de 2 ori, caci a recidivat). Si l-am ascultat... Acum, ramane de vazut daca am facut bine sau nu...De plans a plans saracul copil, dar nu prea mult, doar cele cateva minute cat a durat operatiunea. I s-au dat inainte 2 pastile care s-o ameteasca putin, apoi i s-au pus picaturi cu xilina in nas si i-a amortit nasul si gatul (asa explica un copilas de 11 ani care a fost si el operat odata cu fii-mea). Dupa operatie a dormit acolo la spital vreo 2 ore, a mai controlat-o putin Dr. si am plecat acasa. Acum doarme si e maraita. Zice ca o doare putin gatul (ca s-a dezmortit). Nu vrea sa manance sau sa bea nimic. Restul, mai vedem...I-a dat sa ia si Cefalexin sa previna infectia, si Novocalmin supozitor diseara.
Asta e, am facut-o!!!


Autor: mumulina
da' cum il/o cheama pe doctor? sper ca nu Siminischi..


Autor: Cristina
Alina - Mumulina, draga mea,
Please, spune-mi si mie cum se numeste medicul care are la cabinet aparat pentru aerosoli? Si unde anume in Ploiesti este cabinetul?


Autor: mirelam
Laura, m-au trecut fiorii cand am citit ce-ai scris. Mi-e groaza daca va fi nevoie sa-l operez pe Andrei. Nu-mi vine sa cred ca acolo nu se face anestezie totala.
Eu de pe acum sunt sigura ca nu-l voi opera pe Andrei fara anestezie total...pentru ca ar insemna sa ramana traumatizat pe viata. Al meu copil tipa de parca-i ars si cand ma duc cu el la medic pentru o simpla raceala. Pur si simplu ii este tare frica daca medicul vrea sa se uite in gat sa vada daca-i rosu cu "lingurita" aceea speciala. Este primul lucru pe care il spune cand aude ca-l duc la medic "nu vreau, mami sa-mi bage lingurita pe gat, da?" Iti dai seama ce ar insemna sa-l opereze fiind constient. Nici nu vreau sa ma gandesc.
Cred ca ma mai gandesc inainte sa fac pasul asta. Mai bine tratament.
Ii doresc multa sanatate puiutei tale, sa se refaca repede si sa uite la fel de repede acele momente.


Autor: mirelam
Laura mai am o intrebare,
Am vazut la un subiect mai vechi...spuneai ca ai cumparat aparatul Salin. Poti sa-mi spui si mie cam cat costa?
Multumesc
Mirela


Autor: Laura T
Alina, ai ghicit, e vorba chiar de Dr. Simininschi... Am apelat la ea de vreo 2 luni, la indicatia dr. de familie. Ai referinte proaste despre ea?
Mirelam, aparatul Salin costa 650.000 lei la Buc., dar eu nu l-am cumparat, caci mi l-a dat sora-mea care il avea si nu prea il folosea. Intr-adevar, din pct. meu de vedere as fi preferat sa o adoarma pe fii-mea, ca sa nu vada/simta ce ii face, dar sotul meu (adica soacra-mea.......)e mai spartan de fel, si a zis "ce mare lucru, e o operatie f. simpla, dureaza putin etc, si e mai daunatoare pt. organism o anestezie totala", plus ca trebuia sa mergem la Buc. pt. operatie, nu stiam exact unde etc...Ce sa mai zic, a fost mai simplu asa, sa speram ca nu va ramane traumatizata (ea e obisnuita cu doctorii, cu injectiile, cu medicamentele...) si ca se va vedea o imbunatatire...


Autor: mumulina
ptr Laura: mie nu mi-a placut de ea, m-a mancat de bani, ma chema zilnic la cabinet (cand Alex avea vreo 3 ani)sa o puna la o lampa cu nus'ce radiatii, mie nu mi-a placut deloc de ea; in plus, pe vremea aia mergeam la dr. Ivan ca pediatru, si de cate ori mergeam la ea ma trimitea si la ORL-ista, ca doar erau prietene si aveau si cabinetele impreuna (pe Postei); cam asa proceda cu toti pacientii, ne intalneam la pediatra si apoi la usa la ORL. ca sa nu mai zic ca ea e octorita care a recomandat operatie de polipi unui copil operat deja.
nu vreau sa te sperii, cam asta e experienta mea cu ea.
ptr Cristina.
doctorul e medicul nostru de familie (dr. Gabriel Surdu), are cabinet in Malul Rosu si o sedinta e 20.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Pentru dianabvCe tratament homeopat ai facut pentru a scapa de polipi? De unde procuri acest gen de medicamente?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: mirelam
Subiect: din nou despre polipi
As vrea sa stiu daca exista cineva pe aici care a operat copilul de polipi in perioada mai calda a anului. Adica vara? Se poate sau nu se face decat toamna si iarna?
Va intreb pentru ca as vrea sa-i scot polipii lui Andrei. Am primit recomandarea asta de la medic in iarna, dar nu am facut-o. De ce? De tampita. Si acum stau si ma invinovatesc singura cand vad ca copilul meu respira foarte greu si eu nu-l pot ajuta in nici un fel.


Autor: bia
Eu spun ca poti sa-l operezi si acum,dar vezi care este si parerea medicului.Ai grija cu nasul infundat care persista,poate sa faca otita daca nu stiu ce canale dintre nas si ureche sunt infundate.Noi am operat-o pe Bianca in noiembrie 2001,de urgenta,nu mai putea sa respire deloc pe nas si isi pierdu-se partial auzul,la una din urechi.Atunci mi s-a explicat sa am grija mare de nas intotdeauna,ca lipsa aerului din ureche,care vine prin nas duce la afectarea urechii.Hai ca am dat niste explicatii,intelegeti voi ce am vrut sa spun,dar de atunci,am mare grija sa-i curat nasul tot timpul.Deci, daca te-ai hotarat pentru operatie,ia legatura cu un medic de spital si ai sa vezi ca se opereaza si pe vremea asta.


Autor: isabela
Mirela,
Recomandarea medicului nostru pediatru a fost sa o operam fie primavara, fie toamna, dar tot ea spunea ca nu a observat rezultate spectaculoase la copiii operati de polipi. Si eu am tot amanat operatia: la inceput analizele Anei indicau anemie, apoi au urmat o serie de raceli,etc. Este drept ca ea nu are probleme la respiratie.
Trei fetite din grupa fiica-mi s-au operat in luna aprilie.


Autor: lilach
Nu prea inteleg de ce nu se fac operatii vara dar sa lasam asta.
Andra mea a fost operata cind avea 5 ani si acum are 15.Se pare ca nu prea tine chestia asta pentru ca polipii s-au refacut si ar trebui operata din nou. Totusi incercati pentru ca sint si cazuri cind nu se formeaza cel putin asa mi-a spus medicul O.R.L.ist.
Tine-ne la curent cu ceea ce decizi.


Autor: alexa
Alex a fost operat de polipi in mai 2001, la spitalul Budimex. Copilul trebuie sa fie perfect sanatos. Inainte de operatie va face cateva analize. Operatia a durat 10 min., la pranz am plecat acasa. Am urmat recomandarile medicului si o saptamana nu a iesit din casa. Totul a fost O.K.
De curand am aflat ca polipii s-au refacut pe o singura parte


Autor: desprecopii
mai trist este ca in Olanda nu se mai opereaza polipii - mai nou!
se fac niste cauterizari sau se pun niste picaturi speciale.
si Andrei al nostru are polipi!


Autor: bia
La Bianca nu s-au refacut polipii,cred ca depinde de fiecare copil in parte,dar si de medicul care face operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Simonel
Subiect: Operatie de scoatere a polipilor
Am si eu o intrebare pentru cine a trecut prin asa ceva de curind. Trebuie sa-i fac fetitei mele de 2 ani si 3 luni operatie de scoatere a polipilor.
Nu stiu cit mai costa acum o astfel de interventie, adica la ce suma a mai ajuns "spaga". Stie cineva?
Sper sa nu fie probleme.


Autor: July
Cred ca fiecare da dupa buzunar sau dupa cat este de multumit.Insa iti pot recomanda un medic f.bun O.R.L.-ist ptr. copii.D-nul dr. URSULEANU de la Spitalul Budimex.
Daca vrei mai multe amanunte,spune-mi!Nepotica mea si-a scos polipii la dumnealui.


Autor: Simonel
As dori amanunte, mai ales despre cum a decurs operatia, daca bb a simtit ceva. Eu am niste amintiri tare neplacute legate de aceasta operatie, dar ma gindesc ca poate azi s-a mai schimbat cite ceva. Eu nu stiu acum care mai sint preturile la interventiile astea. Ma gindeam la un milion, dar nu stiu daca este suficient. Cred ca tot la Budimex mergem si noi. Spune-mi si mie ce stii. Multumesc.


Autor: July
Scuze pentru raspunsul tirziu,dar abia acum ne-am intors de la plimbare.
Am vorbit iar cu varul sotului meu ca sa aflu mai multe detalii.
Am inteles ca a operat-o de curind si pe fetita cea mica (are doua fete) tot la acelasi medic.
Le face anestezie generala (niste picaturi) si nu simt nimic. Cu cea mica a plecat de dimineata din Constanta si la orele 14 se intorcea inapoi cu ea deja operata.
Am si numarul de telefon mobil al doctorului. Daca il vrei da-mi un pm.
DUPA CUM TI-AM MAI SPUS FIECARE DA DUPA BUZUNAR.Sumele variaza intre 500.000 lei si 1.500.000 lei.Am inteles ca trebuie sa-i multumesti si anestezistului(300.000).


Autor: Simonel
Multumesc tare mult pentru precizari. Bine ca nu simt nimic copii. Ar fi bine daca mi-ai da si mie numarul de telefon al doctorului. Oricum ar fi mie tot mi-e frica. Orice chestie medicala a lui bb ma da peste cap. Sper sa fie bine.


Autor: July
0744/300 106.
Succes si incredere in medic!


Autor: Banti
Si fetita mea a fost operata anul trecut la Sp. Grigore Alexandrescu, in conditii foarte bune, si tarifele pt. doctori au fost mai mici decit s-a spus aici.

Mergi la inceput