Salina artificiala - eficienta?

Salina artificiala - eficienta? | Autor: natalia_nica

Link direct la acest mesaj

Buna
In Timisoara s-a deschis de curand o salina ("cu pereti de sare de la Praid si din Himalaya"). As vrea sa aflu pareri ale persoanelor care au incercat o salina artificiala, daca e la fel de eficienta ca si una naturala. Eu ar fi trebuit sa-l duc pe Denis la salina anul acesta, dar toate s-au petrecut a.i. nu s-a putut financiar, tinand cont ca o cura dureaza minim 10 zile, asta insemnand drum, cazare, mancare, abonament salina etc. La salina din Timisoara abonamentul de 12 sedinte costa 200 lei, evident o cheltuiala mult mai mica decat sa mergi pana la Praid...
Multumesc anticipat celor care au o parere despre aceste saline artificiale!

Mami de Denis (17.06.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Eu am fost anul trecut la o salina artificiala din orasul meu impreuna cu fetita (anul trecut, 2 ani). Dupa o cura de 15 zile, anul trecut in martie, intamplator sau nu (nu pot sa bag mana in foc pentru asta, poate au fost si alti factori pe care nu i-am sesizat), fetita mea nu a mai racit timp de 2 luni, in conditiile in care pana atunci avusese "rosu-n gat" dupa "rosu-n gat", din octombrie 2005 pana in martie 2006.
Se recomanda o cura de 20 de zile la 3 luni. Nu am facut asa, am mai fost de-abia anul asta, in octombrie, timp de 1 luna, zi de zi. In octombrie nu a mai prins nici o viroza, nimic. Dar la inceputul lui noiembrie, exact la sfarsitul curei, a facaut o infectie in gat destul de urata, cu febra mare, lipsa de apetit (nu manca aproape nimic), antibiotic, fara tuse, fara muci. Acu'..ce sa zic, educatoarea a spus ca a fost in ultimul val la gradinita care au racit, intr-un fel sau altul. Poate ca a fost asa din cauza salinei. Poate a fost doar o parere subiectiva a educatoarei.
Una peste alta, o sa repetam cura, in ianuarie. Nu e foarte simplu sa mergi acolo zilnic,timp de o ora, sa nu mananace jumatate de ora inainte, o ora dupa si sa-i gasesti tot felul de preocupari cat sta acolo. Dar, oricum, e mai simplu decat sa ajungi la Praid.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Multumesc de raspuns! Rarirea infectiilor respiratorii in ritmul fetitei tale mi-ar conveni de minune, mai ales ca acum Denis are bronsita cronica, deci mai tot timpul tuseste...
Salina de aici are loc de joaca pt copii, de aceea trag nadejde ca nu se va plictisi asa de tare
Multumesc!

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Aalina2003, de ce nu trebuie sa manance o jumatate de ora inainte si una dupa?

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Acum 2 zile a inceput si baietelul meu terapia la salina artificiala din Bucuresti. Vom vedea dupa o vreme cred rezultate. El raceste des si mai tot timpul are "mucii de gradinita".



Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

sunt interesata de salina artificiala din bucuresti. am gasit pe internet 2, una in zona lira - progresului si cealalta dincolo de universitate... unde mergeti, gabitzam?

sunt foarte curioasa daca da rezultate, desi ar fi un pic complicat pentru noi de urmat o cura zilnica, timp de cateva saptamani... dar tot mai bine, normal, decat de mers la praid sau prahova. astept pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cea la care merge sotul meu cu baiatul este in Cotroceni, mai au cateva zile de mers din seria de 15 zile. Adresa exacta este pe site, la salineleroman punct ro. Si mai sunt ceva detalii acolo, si poze.
Ei merg seara dupa gradinita cate o ora. Nu stiu daca este coincidenta sau nu, dar de cand merg acolo i s-au oprit "mucii" vesnic prezenti.

Abonamentul este pentru 15 zile si am inteles ca asta ar fi durata optima pentru terapie, si se poate repeta la cateva luni. Se plateste si pentru copil si pentru insotitor, a fost 375ron pentru amandoi. Functioneaza si in weekend.


Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

eu cred ca e eficienta desi nu toate organismele sunt la fel.sper sa va mearga


ajutor pentru robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144576

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Cum sint amenajate salinele astea?
Din poze am vazut niste camere simple si au citeva banci.
Pai sta linistit un copil de 3 ani acolo 1 ora?
Parca in alte saline am auzit ca sint amenajate locuri de joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Sanziana, scuze, abia acum am vazut intrebarea ta. Am intrebat si eu la salina: inainte, nu m-au lamurit de ce, dupa, au explicat asa: in timpul tratamentului aerul inspirat contine ioni de clor in cantitate mare (si brom, dar in concentratie mai mica)si daca mananci sau bei repede cand iesi de acolo, "aderenta" lor la mucoase (faringe,laringe)este redusa. Cam la fel se procedeaza atunci cand iei pastile de supt, nu trebuie sa mananci/bei jumatate de ora dupa.
Georgeasca, da, asa sunt amenajate salinele. O camera, cu banci si cu multe jucarii. Nu e chiar un loc de joaca amenajat,sunt doar multe jucarii adunate acolo. Eu caram dupa mine tot felul de carti de colorat/lipit autocolante, aveam o "sacosa de salina" tare grea..! Uneori s-a intamplat ca Ana (3 ani si jumatate) sa adorma in taxi, in drum spre salina si atunci era mai usor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Eu dupa 2 luni de tusit continuu, medici, antibiotice, aerosoli...si diagnostic de bronsita cu crize de sufcare ...am mers 15 zile(asta se intampla la inceput de octombrie) la salina artificiala..si nu mai tusesc! Eu nu am mers zi de zi. Am mers 5 zile, apoi 2 pauza, iar 5 zile...si apoi asha la 2 zile o data!

Am luat si copilul cu mine desi el nu era cu probleme!
Dupa 2 zile i-a pornit nasu de zicei ca e robinet ...i-a curs o saptamana ! Acum suntem amandoi ok. Eu nu mai tusesc..el nu a racit deloc toamna asta!

In ianuarie vrem sa mai facem o serie!
La Brasov e mult mai ieftin!

Mergi la inceput