Rugaciune colectiva pentru a avea copii (50)

Rugaciune colectiva pentru a avea copii (50) | Autor: Livsy

Link direct la acest mesaj







RUGACIUNE ORTODOXA COLECTIVA
PENTRU A DOBANDI PRUNCI SANATOSI



CAPITOLELE:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49



Sa ne rugam impreuna si pentru ajutorul celor care au nevoie.
Doamne atinge-le sufletul si vindeca-le trupul!


Alina, Adrian, Cristina, Alexia, Alexia Maria, Cosmin, Andrei, Emilia (Mimi), Elena, Alexandra Mihaela, Victoria, Maria, Iulica si familia, Florin, Maria, Marioara, Viorel, Lucia, Floare, Marta, Marta


ISTORIA SI CALEA NOASTRA SPRE PRUNCII DORITI (scris de Anadomnica):
Acest topic a fost deschis in 27 iulie 2007 la initiativa lui cleopatra70 (Claudia) care a dorit sa uneasca in rugaciune aspirantele la statutul de mamici de pe tot cuprinsul tarii si al lumii chiar! Astfel, drumul noastru pe calea rugaciunii a inceput prin indemnul Claudiei la "unire" spirituala la orele 21 ale fiecarei zile, fiecare in camara proprie, cu o lumanare de ceara curata aprinsa. A fost propus spre citire Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului urmat sau precedat de pomenirea numelor de botez ale aspirantelor. Pentru ca de-a lungul timpului s-au alaturat grupului acestuia minunat fete din toate colturile lumii (din Japonia pana in Canada si America) si datorita diferentelor mari de fus orar s-a renuntat la citirea acatistelor la o ora exacta,urmand insa ca fiecare aspiranta sa-si stabileasca singura timpul pentru rugaciune. Deasemenea, pentru ca multe fete au primit indemnuri de la duhovnicii proprii de a citi alte acatiste pentru indeplinirea dorintei arzatoare, s-a ajuns la concluzia ca fiecare fata va face canonul sau asa cum i-a fost randuit, citind acatistele "prescrise" de duhovnici, insa rugandu-se nu doar in nume propriu, ci in numele acestei intregi comunitati virtuale de aspirante.

Apoi au inceput sa rasara minunile rugaciunii colective: Claudia - initiatoarea acestui minunat topic - a anuntat printre primele starea noua de cu care a fost binecuvantata. I-au urmat la scurt timp alte si alte fete minunate care au primit darul cu credinta si care au continuat sa se roage alaturi de celelalte aspirante. Astfel a mai aparut o listuta de in prima pagina a topicului.

La inceputul primaverii lui 2008 au fost anuntate si primele nasteri binecuvantate! Asadar Domnul a facut Binecuvantare!

In lupta noastra, in afara de rugaciunea zilnica si de pomenirea numelor fetelor aspirante si gravidute fiecare fata incearca sa trimita pomelnice si acatiste cu numele noastre la manastirile si bisericile din jur. Doamne ajuta!


Minunile noastre:
fiind un topic atat de special, nu puteau lipsi de aici minunile.
Au dobandit darul Vietii intr-un mod deosebit si minunat:
- in primul rand Claudia care a initiat topicul si a dus munca de "constructie, sustinere (morala) si promovare"
- Aditi (Adriana-Olimpia) a devenit mamica fericita desi inainte de zamislire doctorii nu-i dadeau nici o sansa avand in vedere o prolactina mult peste medie. A tinut un canon timp de 40 de zile: dimineata Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si seara Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, a postit postul Sfintei Marii si minunea nu a intarziat sa apara la foarte scurt timp dupa terminarea canonului.
- in urma canonului dat de Parintele Iordache de la Biserica Sfantul Spiridon cel Vechi din Bucuresti - pe care fetele l-au tinut cu strictete - au primit darul vietii Suflet (Elvira) si Hera25 (Adriana) .
- de precizat aici si ainigriv (Virginia) care a primit darul sau in mod minunat exact inainte de pelerinajul din Grecia. Astfel pruncul sau a primit binecuvantare de la toti sfintii, mama sa nestiind ca in acest pelerinaj purta un sufletel in pantec care dorea si el sa se inchine Sfintelor Moaste.


*** Urmeaza minunile anului 2009 ***
- Anaomaria (Anamaria) a urmat in postul Craciunului canonul dat ei de parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda (acest canon a fost dat pentru ea si sot si a constat in 40 de zile de post trupesc, 4 zile pe saptamana mancare de post fara ulei si la sfarsit a primit frunze din palmierul Sf. Sava din care a facut un ceai si a baut impreuna cu sotul). In luna ianuarie 2009 a anuntat ca este fericita posesoare a unei burtici .
- Mai multe fete din grupul nostru au primit binecuvantarea Domnului si s-au vazut dupa ce s-au rugat, fiecare dupa cum i-a dictat sufletul, Sfantului Nectarie, ale carui moaste se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.
- Noce (Carmen-Gabriela) s-a rugat la Manastirea Radu Voda si a citit Acatistul Sfantului Nectarie, iar pe 9 noiembrie a petrecut ziua Sfantului nostru drag la coada pentru a se ruga sfintelor moaste. La putin timp dupa aceea ne-a anuntat minunata veste.
- Criss_2081 (Cristina-Iuliana) si-a propus sa tina singura un canon in care sa posteasca si sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie. La putin timp dupa acest canon a avut testul cu doua liniute.
- Dupa mai multe inseminari nereusite, Mada23 (Andreea-Magdalena) si-a pus speranta in Sfantul Nectarie. Coincidenta sau chiar Sfantul au adus-o in Bucuresti chiar de hramul manastirii, unde a trait cele mai inaltatoare rugaciuni. A continuat sa citeasca acatistul sfantului pana cand a aflat vestea cea mare: Dumnezeu i-a plantat un samburel in burtica.
- Laurraa(Laura Maria) a ramas insarcinata dupa un pelerinaj la manastirile din Moldova, la manastirea Caraiman (Busteni) unde s-a rugat la Copacul Sfant pentru zamislire si nastere de prunci sanatosi si la manastirea Sihastria de Rarau unde se afla icoana facatoare de minuni. La fix 40 de zile de la perelinaj si de citire a acatistelor lasate peste tot, pe 8 septembrie, de Sfanta Maria a ramas insarcinata. La sfarsitul primului trimestru de sarcina era sa piarda sarcina, Dumnezeu a luminat-o si a fost la dr, s-a uns cu mir de la Sf Nectarie, a citit acatistul Sf Necatrie si a reusit sa fie bine.

(Despre Anadomnica scrie Livsy):

Ana-Domnica, prietena noastra care s-a ocupat de acest topic cu Credinta si entuziasm, neobosita, gasind in inima ei bunatate si intelegere pentru fiecare dintre noi, scriindu-ne cuvinte de zidire, rugaciuni, indemnuri si vorbe bune, ne-a anuntat la sfarsitul lunii februarie ca Minunea s-a intamplat si in viata ei! Multumindu-I Lui Dumnezeu, ea se simte profund indatorata si pentru ajutorul primit de la mijlocitorii nostri catre El, in primul rand Maicuta Domnului, Sfinta Paraschiva si Sfintii Parinti Ioachim si Ana.
Ea a purtat brauletul atins de Braul Maicii Domnului in timpul Postului Craciunului si in februarie, chiar inainte de a afla ca este insarcinata, a considerat important sa fie spovedita si impartasita si a citit foarte des Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana. De ziua Sfintei Paraschiva (14 octombrie), anul trecut, a asteptat ore in sir pentru a se inchina Preacuvioasei, neuitatnd mai apoi sa ii multumeasca pentru Darul primit prin inchinare la Sfintele Sale Moaste oridecateori a putut merge la Biserica Sfintei. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, fetita Anei Domnica se va naste sanatoasa in apropierea zilei de 14 octombrie.


Rugaciunea sotilor care nu au copii
Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care n-au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimii noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copii, iar pe noi ne intareste ca sa-i crestem cu dragoste si intelepciune, spre slava numelui Tau. Amin.


Acatiste folositoare pentru zamislire si nastere de prunci buni:
Acatist de multumire: "Slava lui Dumnezeu pentru toate"
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
Acatistul Maicii Domnului - bucuria tuturor celor necajiti
Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului
Acatistul Sfintilor si Dreptilor Parinti Ioachim si Ana
www.biserica.org/Publicatii/Acatiste/20/index.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon
Acatistul Cuviosului Parintelul nostru Stelian
www.crestinortodox.ro/Acatistul_Sfantului_Mare_Mucenic_Pantelimon-130-6945.html" target="_blank">Acatistul Sfantului Pantelimon
Acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul
Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Noul facator de minuni
www.crestinortodox.ro/acatiste/67054-acatistul-sfintei-parascheva" target="_blank">Acatistul Sfintei Parascheva



Si Acatiste audio:
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Domnului_Iisus_Hristos-2122.html" target="_blank">Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
www.crestinortodox.ro/Asculta__Acatistul_Slava_lui_Dumnezeu_pentru_toate-2415.html" target="_blank">Acatist de multumire:"Slava lui Dumnezeu pentru toate"
www.crestinortodox.ro/asculta/a3640-acatistul-sfantului-nectarie-de-la-eghina" target="_blank">Acatistul Sfantului Nectarie de la Eghina


Carti:
www.manastirea-crasna.com/carti/Iosif%20Agapitos%20-%20Sfantul%20Nectarie%20Sfantul%20iubirii.pdf" target="_blank">"Sfantul Nectarie, Sfantul iubirii", de Iosif D.Agapitos
www.danionvasile.ro/carti.php" target="_blank">Carti de Danion Vasile


Harta online cu manastirile din Romania


Lista familiilor in rugaciune pentru dobandire de prunci buni:
1.Etra(Cristina)
2.Cristianca(Anca-Felicia)
3.Leny(Elena)
4.Magduta10(Magda)
5.Andriushca(Andreea)
6.Ysa26(Elena)
7.Alexela(Alexandra)
8.Anaoi(Ioana-Eugenia)
9.Aldolina(Eugenia-Viorica)
10.mmc_nd(Malina-Mihaela)
11.Nichi(Oana)
12.Kerstin(Cristina)
13.Iulita(Simona-Manuela
14.dory_iancu74(Dorina)
15.Mihaela
16.Gaviotita(Angela)- ortodoxa
17.IreneCAM(Andra-Maria)
18.Gabrieluta(Mihaela-Gabriela)
19.Marryan(Mariana si Valeriu)
20.Gabrielarusu(Nicoleta-Gabriela)
21.Rony74(Veronica)
22.georgia_c(Georgiana si Gabriel-Martinel) - ortodoxa;
23.Maria68(Delia-Marta)[/
blue]
24.Dariela(Denisa-Mihaela)
25.Livsy(Ana-Livia)
26.Andreea81(Andreea-Elena)
27.Ryta(Aurica-Rita)
28.Dara(Andreea-Claudia)
29.Sandaa(Sava si Gavrila) - ortodoxa
30.Kineta(Florentina)
31.Simonasima(Simona)
32.Oana_B(Oana-Teodora)
33.Gra26(Gratiela)
34.Daro6(Roxana-Nicoleta)
35.Ira79(Irina)
36.Bususbl(Isa)
37.Oana2006(Oana-Madalina)
38.Fulg(Ioana)
39.Rocsy2007(Roxana)
40.Montytaiana(Ana)
41.Tudormiha(Mihaela)
42.Pinguina(Ana-Maria)
43.Blanche(Bianca)
44.Rodicaosoian(Rodica)
45.Melusica(Mihaela)
46.Pysypisi(Cora)
47.Simona.Lali(Simona-Paraschiva)
48.Irene-Mariana
49.Cocoleta(Nicoleta-Constanta)
50.Karelina(Monica)
51.Florelacri(Lacrimioara)
52.Lilica75(Elena si Ciprian)- ortodoxa

53.sukisuki(Lucia)
54.gabi200(Ionela)

55.Alinata(Alina)
56.Anidaz(Adina-Nicoleta)

57.Gadaleane(Elena-Cornelia)
58.AndreeeaNogy(Andreea)
59.Laura2008(Laura-Cristina si Iulian) - ortodoxa
60.MaraAnisia(Mara-Iulia si Catalin Constantin) -ortodoxa
61.Shaki(Mihaela)
62.Alexia86 (Alexandra)
63.muchy (Alina-Simona)
64.Ruxandrada (Ileana-Ruxandra)
65.Doris_71 (Doinita)
66.Ingridut (Ingrid)
67.bb_wanted (Geanina)
68.angi25 (Angelica)
69.katymana (Ecaterina si Marian)
70.unducthable (Diana)
71.LunaNueva (Alexandra-Ileana si Anastasios)
72.evanescence (Silvia-Cristina si Petru Alin) -catolica
73.anastacia (Cristina-Cleopatra si Cristian)
74.sucitul1 (Florica si Sebastian)
75.monica_1979 (Elena-Monica)
76.raculete (Iuliana)
77.luca2008 (Iuliana) - ortodoxa
78.rocsy2007 (Anamaria Roxana si Daniel)
79.mariaraluca (Maria Raluca si Ionel)
80.diazavate(Ana si Constantin) - ortodoxa
81.fabiola73(Fabiola si Alin)
82.jasmine30(Adina Maria si pr.Marius Dragos) -ortodoxa
83.gabrielita_r(Gabriela si Victor)
84.ralucuza2000(Elena Raluca si Ovidiu Cristian)
85.mirela05(Mirela si Octavian)
86.ank24(Anca)
87.Zamfir.mel(Mihaela si Cosmin)
88.claudela(Claudia)
89.iaura21(Mihaela Aurelia)
90.ralu27(Raluca)
91.winter(Alina-Valentina)
92.Dragaica(Andreea-Georgiana si Andrei)
93.Gianina34(Elena-Gianina si Mihai)
94.Ioanatugs (Ionica si Radu Mihai) - ortodoxa
95.claudiaandor (Claudia Severina si Alexandru Relu)
96.mihaele(Nicoleta-Florina)
97.speranta2008(Gabriela si Ion) - ortodoxa
98.krika(Antoneta-Cristina)
99.sandyprs(Alexandra)
100.ioana olaf(Ioana)
101.Sorinake (Sorina-Daniela si Marian)
102.Ge@n@(Geanina si Dorel)
103.nicoleta_8(Nicoleta-Ioana)
104.maria08(Maria si Vasile) -ortodoxa
105.crinna_diana(Crina Diana)
106.KoraPop(Diana-Corina si Manta)
107.Alexa_(Solomonia si Aurelian) - ortodoxa rit vechi
108.cd_lavinia(Doina-Lavinia si Vasile)
109.stuart(Mariana)
110.sufletel_80(Dorina si Bogdan Cristian)- ortodoxa
111.housepoket480(Emilia-Madalina, pr. Alexandru Constantin si Matei Alexandru)
112.ANITA75(Ioana si Sevastian) - ortodoxa
113.happymum(Gina si Sevastian)- ortodoxa
114.pogonici1977(Maria Irina)- ortodoxa
115.elenii(Elena si Gabriel) - ortodoxa
116.Delphinas(Veronica si Mihai) - ortodoxa
117.cipicah(Delia, Dumitru-Ciprian si Ioana-Eleonora) - ortodoxa
118.elleny78(Elena si Costin) - ortodoxa
119.arianutza(Ana Maria) - ortodoxa
120.sophie76(Daniela si Bogdan) - ortodoxa
121.Silvy24(Silvia) - ortodoxa
122.Theiuta(Andreea Theodora si Valeriu) - ortodoxa
123.ingeras26a(Andreea, Catalin-Alexandru si Maya-Maria) - ortodoxa
124.dedus75(Adina) - ortodoxa
125.raluca30(Raluca) - ortodoxa
126.mvb(Monica) - ortodoxa
127.adi76(Adriana) - ortodoxa
128.jujuka(Ioana si Horia Mihai) - ortodoxa
129.sissica(Maria Simona si Nicolae) - ortodoxa
130.nanei(Oana si Adrian) - ortodoxa
131.aditzaC(Adriana-Corina si Gabriel) - ortodoxa
132.anka_daria77(Silvia_Ancuta si Darie Stefan) - ortodoxa
133.deeva73(Claudia si Florin)- ortodoxa
134.Miha3(Mihaela si Alin)- ortodoxa
135.any75(Anisoara si Constantin)- ortodoxa
136.speranta(Angelica si Vasile)- ortodoxa
137.bubu73(Mioara si Marian)- ortodoxa
138.A_driana(Adriana si Jozsef)- ortodoxa
139.maria_scu(Maria si Florin)- ortodoxa
140.aruam(Aura si Cristian Silviu)- ortodoxa
141.ariana73(Anisoara si Dorin Petrisor)- ortodoxa
142.andrasonia(Andra si Adrian)- ortodoxa
143.bebe3(Cristiana si Florin)- ortodoxa
144.Magdita(Maria-Magdalena si Iulian-Laurentiu)- ortodoxa
145.danuk(Daniela si Adrian)- ortodoxa
146.tzuiumic(Cristina Elena)
147.pusichet(Ana Maria)
148.mada23 (Andreea-Magdalena si Nelu)- ortodoxa
150.ALRAK(Karla si Claudiu) - ortodoxa
151.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian+Antonia Ioana Teodora)- ortodoxa; Alina
152.monimo(Monica si Mihai) - ortodoxa
153.carmelly(Carmen-Mihaela si Vartan) - ortodoxa
154.Lianaalba(Anca) - ortodoxa
155.Iris_23(Stefania si Vasile)
156.babiela (Anuta Gabriela si Gabriel)
157.Cris_25 (Cristina)
158.medamaya1 (Florica si Cristian+Maria)
159.caciantoni (Elena-Cristina si Marius-Nicusor)- ortodoxa
160.Daniela_xy (Irina si Constantin+Maria)
162.Elenus26 (Elena si Gabriel)
163.Ioannoula (Ioana si Fotis)
164. Cora79 (Mariana-Corina si Sorin-Florin)
165. Jasmin012 (Nicoleta)
166. Danutza2783 (Dana Gabriela si Dumitru)
167. RodiMoni (Rodica-Monica si Florinel)
168. trutzi (Andreea)- ortodoxa
169. silvi.81 (Silvia-Veronica si Marcel)
170. angel33(Angelica si Florin)- ortodoxa
171. verygu (Veronica)


Lista gravidutelor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:



RUGACIUNE PENTRU PRUNCUL CE SE AFLA IN PANTECELE MAMEI

Doamne,Cel ce ai zis oamenilor: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul", binecuvantand nasterea de prunci, arata mila Ta acestui prunc care se afla in pantecele maicii sale, si ajuta-l sa se nasca la vremea randuita de Tine. Da-i lui, Doamne,crestere fireasca, sanatate si putere.
Parinte Ceresc, Care porti de grija pasarilor cerului si infrumusetezi crinii tarinii, poarta de grija si acestui copil care n-a vazut inca lumina soarelui. Tu ai purtat de grija Preacuratei Fecioare cand a purtat in pantecele ei pe Dumnezeiescul Prunc. Nu ne parasi acum nici pe noi, robii Tai, ci ocroteste-l cu harul Tau pe pruncul acesta al nostru si binecuvanteaza nasterea lui dupa multimea milostivirii Tale. Iar mai apoi, luminandu-l cu Sfantul Botez, sa Il faci pe el un madular ales al Sfintei Tale Biserici, ca sa Te laude si sa Te binecuvanteze in toata viata lui si in vecii vecilor.
AMIN.

Marie Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul Tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin


1.dasalina(Alina Elena) - ortodoxa
3.analuci(Luciana si Alexandru Dumitru)
4.marijan90(Ana-Maria si Mihai)- ortodoxa
5.Claudelle(Oana-Claudia si Ioan Ovidiu)
6.mihaela amalia(Maria-Mihaela si Constantin Cristian)- ortodoxa + Amalia
7.oana80(Oana-Aurelia si George-Iulian) - ortodoxa
8.oanka80(Oana si pr.Paul) - ortodoxa
9.florela30(Florela si Aurel) - ortodoxa
10.Ioanact(Alina-Gabriela, Pr. Ciprian Sergiu +Ioana)- ortodoxa
11.pamy_ggg(Georgeta Pamela si Cornel)- ortodoxa
12. Ally000 (Alinna)
14.vvvvv(Victorita si Gheorghe) - ortodoxa
15. mamieea(Andreea si pr.Ionut) - ortodoxa +
16. Yoyoyo (Mirela si Iosif)

Lista mamicilor prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti:



Rugaciunea femeii inainte de nastere
Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.


Rugaciunea mamei dupa nastere
Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

1.Adela Achim(Maria-Adela)Stefan
2.Aditi(Adriana-Olimpia)Andrei
3.Cleopatra70(Claudia)Gabriel-Cristian si Andrei-Marian DPN 25.03.2008
- ortodoxa
4.Ainigriv(Virginia-Adriana)Maria
5.Suflet(Elvira) Bogdan
6.Syris(Marinela)Iulia
7.Ali(Alina)Andrei

8.Maryb(Mariana)Mario Gabriel
9.valeria72(Valeria)
10.Hera25(Adriana)Lorena Elena
11.Cami Antonia(Camelia si preot Lucian)Antonia Ioana Teodora
12.alina27(Alina Luciana si Marius Danut)Rares
13.Pisik06(Ioana) Ana Bianca
14.Bubulina1(Karen)Rares Stefan
15.Carmencar(Carmen-Ionica)Valentin Cristian

16.laurra(Laura Maria)- Maya Teodora
17.Liana30(Mariana-Gabriela)
[blue]18.gigelica20(Lucica-Florentina si Gabriel Teodor)
[blue]19.Ganesha(Gina)-Stefan Amir
[b]20. Silvi8 (silvia) - Crina
21. Koko_01 (Corina))-[b]Cezar Constantin

22. Cris_2081(Cristina-Iuliana) - Ioan Victor
23.noce (Carmen-Gabriela si Virgil) - Filip
24.medamaya1 (Florica si Cristian) - Sofia Maria
25.crisis81 (Cristina-Camelia) - Teodora
26.Daniela_xy (Irina si Constantin) - Maria
27.vally (Valentina Daniela si Mihaita) - Gloria Adelina
28. smoly (Cristina Mihaela si Marian)
29. Iuca (Viorica) Bogdan Andrei si Bianca Ioana
30. Anaconda2(Ana) Paul Daniel
31. Anaomaria(Anamaria si pr.Ciprian) Maria-Parascheva -ortodoxa
32. ingeras70(Iuliana si Florin) Teodor Mihai - ortodoxa
33. Anadomnica(Ana-Domnica si Marius-Cristian)Maria -ortodoxa
34. Camy_pus(Elena Camelia)Flavius-Cristian - ortodoxa
35. Danangie(Daniela-Angela)Alessio Michele, Mattia Gabriel




Mail-ul comun este: mamici2010@yahoo.com

Cum se deschide un nou capitol:
-capitolul nou se deschide in jur de pagina 20
-se lucreaza cu doua pagini deschise
-subiect nou cu titlul "rugaciune colectiva pentru a avea un copil" +nr. de capitol
-cu butonul "reply with quote" (foita cu sageata verde de deasupra mesajului) se ia textul de la mesajul cu listuta din cap de la subiectul vechi si se copiaza in primul mesaj din capitolul nou si se scot tag-urile [quote] de la inceput si de la sfarsit ca sa apara textul scris normal nu ca si cand ar fi citat.
-apoi se pune mesaj la sfarsitul capitolului vechi cu anunt ca a fost deschis capitol nou plus link-ul capitolului nou.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Buna seara si aici si un nou capitol binecuvantat, va urez!

Va intampin cu un Psalm:

Psalmul 58

Un psalm al lui David, mai-marelui cantaretilor. Cand a trimis Saul si a pazit casa lui, ca sa-l omoare pe el

1. Scoate-ma de la vrajmasii mei, Dumnezeule, si de cei ce se scoala impotriva mea, izbaveste-ma.
2. Izbaveste-ma de cei ce lucreaza faradelegea si de barbatii varsarilor de sange ma izbaveste.
3. Ca iata au vanat sufletul meu, statut-au impotriva mea cei tari.
4. Nici faradelegea si nici pacatul meu nu sunt pricina, Doamne. Fara de nelegiuire am alergat si m-am indreptat spre Tine;
5. Scoala-Te, intru intampinarea mea si vezi. Si Tu, Doamne, Dumnezeul puterilor, Dumnezeul lui Israel,
6. Ia aminte sa cercetezi toate neamurile; sa nu Te milostivesti de toti cei ce lucreaza faradelegea.
7. Intoarce-se-vor spre seara si vor flamanzi ca un caine si vor inconjura cetatea.
8. Iata, vor striga cu gura lor si sabie in buzele lor, ca cine i-a auzit ?
9. Si Tu, Doamne, vei rade de ei, vei face de nimic toate neamurile.
10. Puterea mea in Tine o voi pazi, ca Tu, Dumnezeule, sprijinitorul meu esti. Dumnezeul meu, mila Ta ma va intampina;
11. Dumnezeu imi va arata infrangerea dusmanilor mei.
12. Sa nu-i omori pe ei, ca nu cumva sa uite legea Ta;
13. Risipeste-i pe ei cu puterea Ta si doboara-i pe ei, aparatorul meu, Doamne.
14. Pacatul gurii lor, cuvantul buzelor lor, sa se prinda intru mandria lor si de blestemul si minciuna lor se va duce vestea.
15. Nimiceste-i, intru mania Ta, nimiceste-i, ca sa nu mai fie !
16. Si vor cunoaste ca Dumnezeu stapaneste pe Iacob si marginile pamantului.
17. Intoarce-se-vor spre seara si vor flamanzi ca un caine si vor inconjura cetatea.
18. Ei se vor risipi sa manance; iar de nu se vor satura, vor murmura.
19. Iar eu voi lauda puterea Ta si ma voi bucura dimineata de mila Ta.
20. Ca Te-ai facut sprijinitorul meu si scaparea mea in ziua necazului meu.
21. Ajutorul meu esti, Tie-Ti voi canta, ca Tu, Dumnezeule, sprijinitorul meu esti, Dumnezeul meu, mila mea.


Sa fie de folos! Noapte buna! tuturor!

Doamne, Ajuta-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah....sinaxarul de azi

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie11.htm

si pentru ca azi este sarbatorit Sf. Mucenic Mina, va postez mai jos acatistul acestuia....daca sunteti de acord poate citim acest acatist la ora 21,00.....

ACATISTUL SFANTULUI MARE MUCENIC MINA
( 11 NOIEMBRIE )

Dupa inceputul obisnuit se zic condacele si icoasele....

Condacul 1

Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii im primejdii, Mucenice, ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind, pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor; pentru aceasta te rugam , fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Icosul 1

Intrupandu-se cuvantul lui Dumnezeu s-a luminat faptura, si printr-Insul a izvorat multimea mucenicilor, care au patimit pana la sange, facandu-se aparatori celor neputinciosi; pentru aceasta iti cantam:

Bucura-te, stea neapusa.
Bucura-te, raza de nematerialnic foc.
Bucura-te, lumina celor pagubiti.
Bucura-te, caderea celor rapitori.
Bucura-te, taina care destainuiesti nelegiuirea.
Bucura-te, stavila care opresti ratacirea.
Bucura-te, stalp care impiedici necuviinta.
Bucura-te, adanc care pierzi lacomia.
Bucura-te, suflare care intaresti inimile celor suferinzi.
Bucura-te, mana care descoperi pradaciunile.
Bucura-te, lant care fereci pe faptuitorul celor rele.
Bucura-te, negura care intuneci gandurile necurate.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al 2-lea

Biruitor grabnic te-ai facut prigonitorilor celor care voiau a rapi munca saracului amarat de soarta si a stinge fiinta lui , fiind amenintat de intamplari; pentru aceasta strigam lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al 2-lea

Sa nu se invredniceasca nelegiuitii a ne supune sub picioarele lor, Sfinte, cand se pornesc asupra noastra ca valurile marii ce vin spumegand pe aripile vanturilor turbate; ci sa cada ca spicele tarinii de fata ta si noi sa te binecuvantam, zicand:

Bucura-te, nadejdea noastra cea tare.
Bucura-te, caderea nelegiuitilor vrajmasi.
Bucura-te, ingradirea nesatioaselor fiare.
Bucura-te, infranarea mandrilor rapitori.
Bucura-te, ca se cutremura cei ce calca poruncile tale.
Bucura-te, ca se ticalosesc cei ce nu cinstesc minunile tale.
Bucura-te, ca se chinuiesc cei ce nu cheama intr-ajutor numele tau.
Bucura-te, ca se tulbura cei ce te amarasc.
Bucura-te, ca se lauda cei ce iti multumesc tie.
Bucura-te, ca de mila ta toata faptura se veseleste.
Bucura-te, ca de ingrozirea ta toti cei ce au gresit se pocaiesc.
Bucura-te, izbavitorul celor umiliti.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al 3-lea

Dreptatea si pacea avand in cugetul tau, ai parasit tabara Frigiei, nemaiputand suferi ca sa vezi inchinaciunea la idoli. Pentru aceasta, suindu-te la munta, cu post si rugaciuni ti-ai curatit sufletul de pacate si te-ai intarit in credinta Domnului nostru Iisus Hristos, cantand: Aliluia!

Icosul al 3-lea

Paganii, nemairabdand urmarile tale cele sfinte, prin care se defaima inselaciunea lor cea idoleasca, caci propovaduind credinta lui Hristos poporului si dovedind ca El este Dumnezeu, Care face minuni, iar nu pietrele si arama, te-au supus la chinuri pe care le-ai primit cu dragoste. Pentru aceasta iti cantam:

Bucura-te, cel ce ai fost frecat peste tot trupul cu tarsane.
Bucura-te, cel ce pe urma ai fost ars cu foc.
Bucura-te, cel ce ai rabdat usturimea ciulinilor.
Bucura-te, ca ai fost strapuns peste tot cu sulite.
Bucura-te, ca ai suferit pe tamplele tale ciocane de fier.
Bucura-te, ca si alte munci ai suferit cu rabdare.
Bucura-te, ca n-ai cartit impotriva lui Dumnezeu pentru patimirea ta.
Bucura-te, mai ales, ca te-ai luptat cu bucurie impotriva trupului si a sangelui.
Bucura-te, ca Alexandria s-a ingrozit de credinta ta cea tare.
Bucura-te, ca tiranii erau mustrati de cutezarea ta.
Bucura-te, ca, nemaiavand cu ce te mai spaimanta, au poruncit sa fii taiat cu sabia.
Bucura-te, ca multi din privitori te binecuvantam zicand: Bucura-te, Mina, mult patimitorule!

Condacul al 4-lea

Fericita credinta a Rasaritului ridicand in sfarsit crucea intre popoarele pagane, dupa caderea tiranilor vrajmasi ai crestinatatii, s-a zidit in Alexandria biserica ta, Sfinte, de catre un iubitor de Hristos cetatean, in vremea lui Constantin imparatul; si acolo au fost aduse ramasitele moastelor tale, carora ne inchinam cantand: Aliluia!

Icosul al 4-lea

Glas ridicand catre tine strigam: Grabeste-te, Sfinte, a ne apara; nu ne dezlipi nadejdilede mila ta cea mare; ca unde vom nazui afara de tine sa ne linistim, dupa noianul pacatelor noastre, dupa Mantuitorul si preacurata lui Maica, decat la tine cel ce ai patimit cu dragoste pentru Hristos si pentru a noastra mantuire; tinde-ti mana ta spre noi, Mucenice, ca sa te binecuvantam zicand:

Bucura-te, aflatorul lucrurilor pierdute.
Bucura-te, aducatorul lor in starea in care au fost.
Bucura-te, lauda cetatenilor cinstiti cu fapta.
Bucura-te, fericirea negutatorilor cu bune masuri.
Bucura-te, pazitorul nedormit al satelor si al oraselor care sufera de pagube.
Bucura-te, scaparea celor amenintati de vapaie si de vifor.
Bucura-te, usurarea popoarelor ce se amarasc de navalirile grozave si de asuprelile nedrepte.
Bucura-te, povatuitorul drumetilor ce te cer in ajutor.
Bucura-te, izbavirea oamenilor de moartea naprasnica.
Bucura-te, scaparea corabiilor cuprinse de vijelie si de furturi.
Bucura-te, mangaierea a tot sufletul asuprit si amarat.
Bucura-te, si al nostru aparator grabnic in suferinte.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!



Condacul al 5-lea

Hrana de mantuire vietii noastre trimite-ne noua, Sfinte, de la Dumnezeu, ca sa nu pierim de multimea patimilor ce se indesesc in noi cu prisosinta, ca pacatosi suntem; dar care pacat sau ce multime de greseli poate covarsi vreodata nemarginita milostivire a lui Dumnezeu, avand rugatori cetele mucenicilor? Cu acelea impreuna cantam: Aliluia!

Icosul al 5-lea

nima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi, zice imparatul si Proorocul David. Pentru aceasta, smerindu-ne pana la moarte, cadem catre tine, Mare Mucenice Mina, sa te rogi lui Dumnezeu pentru noi pacatosii ca sa ne linisteasca durerile, biruind pe vrajmasii care se lupta impotriva legilor Lui. Apropie-te, dar, Sfinte, apropie-te de noi cei ce patimim ca sa slavim minunile tale, cantand:

Bucura-te, mijlocitor fierbinte al celor suferinzi catre Dumnezeu.
Bucura-te, staruitor grabnic catre Dansul.
Bucura-te, ajutor puternic pentru cei ce pazesc poruncile Lui.
Bucura-te, nadejde nerusinata a crestinilor.
Bucura-te, tamaie bineprimita la cer in rugaciune.
Bucura-te, vas ales al Sfintei Treimi.
Bucura-te, cel ce nu voiesti rautatile oamenilor.
Bucura-te, cel ce plangi pentru nepriceperea lor.
Bucura-te, cel ce pururea ii indemni la fapte bune.
Bucura-te,ca ii povatuiesti a vietui in unire si dragoste.
Bucura-te, ca pe multi i-ai adus la pocainta.
Bucura-te, ca pentru toti te rogi pururea.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!


Condacul al-6-lea

Evreul, care era asuprit de crestin, prin tainuirea banilor ce ii lasase spre pastrare la el pana la intoarcerea sa, s-a botezat vazand minunea, cand I-ai descoperit adevarul; iar crestinul, ingrozindu-se de fapta ce facuse spre vatamarea sufletului pentru iubirea de argint, s-a pocait, strigand lui Dumnezeu: Aliluia!


Icosul al-6-lea

Pe calcatorul de juramant crestin si vicleanul prieten al iudeului, iesind din biserica ta, unde marturisise neadevarul, ca nu are stiinta de acei bani, l-a rapit calul; si tu te-ai aratat femeii lui acasa, ca sa trimita barbatului ei aurul iudeului, precum a si urmat si indata s-a descoperit viclesugul. De aceea cantam tie:

Bucura-te, vadirea viclesugului tainuit.
Bucura-te, aflarea aurului rapit.
Bucura-te, rusinarea faptelor rele.
Bucura-te, amaraciunea urmarii lor.
Bucura-te, implinirea datoriilor credintei.
Bucura-te, crestinatorul iudeului ratacit.
Bucura-te, pocainta crestinului pierdut.
Bucura-te, lauda Bisericii Rasaritului.
Bucura-te, intristarea neamului iudeilor.
Bucura-te, ca prin a ta minune s-a aratat puterea darului.
Bucura-te, ca prin a ei lucrare doua suflete s-au izbavit.
Bucura-te, vrednicule laudator al lui Hristos.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al-7-lea

Lanturile fermecatoare ale diavolului cu care infasura sufletele cele slabe spre a le trage la el, cum s-ar putea sfarama, de nu am avea cugetul lucrator spre mantuire? Acesta dar, intarindu-se de catre puterea Sfintilor Mucenici alesi de Dumnezeu, risipeste negura inselaciunii si dezleaga legaturile vicleanului prin pocainta, cantand lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al-7-lea

Slava Tie, Imparate Sfinte, Dumnezeule atotputernice, Care dintre noi oamenii si pentru noi ai ales pe Sfintii Tai Mucenici si Apostoli, ca sa ne izbaveasca de cursele vrajmasului si sa ne impartaseasca de bunatatile Tale cele nemarginite; ca in acest chip sa preaslaveasca numele Tau cel intru tot Sfant, si sa cantam:

Bucura-te, Mina cel de toti iubit.
Bucura-te, Mucenic preafericit.
Bucura-te, luptator neostenit.
Bucura-te, viteaz neobosit.
Bucura-te, cuget neprihanit.
Bucura-te, privighetor neadormit.
Bucura-te, doctor iscusit.
Bucura-te, judecator nemituit.
Bucura-te, sprijinitor nepartinitor.
Bucura-te, dar nesfarsit.
Bucura-te, de daruri datatorule.
Bucurate de multe minuni facatorule.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al-8-lea

Numele tau, mai mult decat oricare altul dintre sfinti, s-a facut crestinilor mai dorit, Mina, pentru aflarea grabnica si indestulatoare a orice pagubiri suferite de dansii. Pentru care si astazi patimind cei ce stau inaintea icoanei Tale cu credinta se roaga a te milostivi spre ei, mangaindu-i si indeplinind cererea lor, ca sa-ti aduca lauda, cantand lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al-8-lea

Obositi de valurile intamplarilor ce vin asupra noastra, nu ne putem lupta si nici nu suntem vrednici de milostivire, pentru ca pocainta nu avem, adancindu-ne in ganduri si fapte urate; pentru aceasta cadem inaintea ta, sa ne izbavesti de ispitele ce ne apasa si sa ne intaresti in dragostea lui Dumnezeu, ca sa scapam de vrajmasi si sa-ti cantam:

Bucura-te, turn de tarie.
Bucura-te, raza de bucurie.
Bucura-te, ancora tare.
Bucura-te, zid de scapare.
Bucura-te, gand intaritor.
Bucura-te, liman izbavitor.
Bucura-te, lumina sfanta.
Bucura-te, arma nebiruita.
Bucura-te, inger ceresc.
Bucura-te, dar dumnezeiesc.
Bucura-te, aparatorul crestinilor.
Bucura-te, miluitorul saracilor.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!


Condacul al-9-lea

Patimile cu care tu ai patimit sa ne fie in ajutorul patimilor noastre si ranile trupului tau acoperamant durerilor ce ne tulbura toata odihna. Da-ne dar, in primejdii, rabdarea ta Sfinte, ca printr-insa sa dobandim maintuirea sufletului si intarirea neputintelor noastre spre a canta lui Dumnezeu: Aliluia!

Icosul al-9-lea

Cu sangele tau cel curs pentru dragostea lui Hristos, spala intinaciunea pacatelor noastre, Preafericite, si cu multimea minunilor schimba cugetele celor ce ne prigonesc, spre a nu fi osanditi cu nedreptate si sa nu intunece adevarul pricinilor, ce avem dupa a lor placere, ca tu esti cel care descoperi toate nelegiuirile si tie se cuvine a canta

Bucura-te, mangaierea celor asupriti in judecati,
Bucura-te, biruinta ostasilor ce se lupta pentru credinta.
Bucura-te, pamant roditor de fapte bune.
Bucura-te, floare frumoasa din partile Siriei.
Bucura-te, margaritar ales de Dumnezeu.
Bucura-te, trandafir mirositor intre spinii idolesti.
Bucura-te, piatra scumpa din comorile Egiptului.
Bucura-te, dar prin care s-a implinit menirea magilor de la Rasarit.
Bucura-te, cedru crescut intre cedrii Libanului.
Bucura-te, camp adapat de apele Iordanului.
Bucura-te, straja neadormita a manastirilor din Muntele Sfant.
Bucura-te, povatuitor osardnic al celor ce merg la mormantul Mantuitorului.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al 10-lea

Ramasitele calatorului omorat de gazda facatoare de rau, spre a-i lua aurul cu care mergea la biserica ta, taindu-l bucati si ingropandu-l in gradina sa, tu le-ai dezgropat a doua zi, intrupandu-l precum a fost si dandu-i viata. De aceasta minune ingrozindu-se ucigasul, a cazut la picioarele tale cu lacrimi, rugandu-se sa nu-l pierzi. Iar calatorul trezit ca din vis dupa moarte. a dat lui Dumnezeu lauda, cantand: Aliluia!



Icosul al 10-lea

Zadarnica a fost sarguinta vinovatului de a ascunde uciderea strainului pe care, innoptand la dansul, l-a gazduit; ca tu urmandu-i nevazut, pentru dragostea ce avea catre tine, te-ai aratat a doua zi ca un ostas imparatesc, cerand sa-ti dea pe calator; despre care, tagaduind ca ar avea stiinta , tu i-ai descoperit fapta si l-ai mustrat cumplit. Pentru aceasta cantam tie:

Bucura-te, minune mai presus de toate minunile.
Bucura-te, cel care ai primit darul de a intrupa si a da viata trupului taiat in bucati.
Bucura-te, ca vinovatul s-a ingrozit de puterea ta.
Bucura-te, ca cel ucis, necunoscand de ce este mustrat acela, s-a spaimantat.
Bucura-te, ca fapta aceasta n-ai voit sa o descoperi indata.
Bucura-te, ca prin iconomia ta amandoi se gaseau in uimire.
Bucura-te, cel prin care calatorul si-a indeplinit vointa, inchinandu-se tie.
Bucura-te, ca si fagaduintei lui a urmat, aducand in biserica ta mari daruri.
Bucura-te, mangaietorule al tuturor celor ce alearga la tine.
Bucura-te, marite izbavitor al celor ce te cinstesc.
Bucura-te, inzestratorule al fetelor sarace.
Bucura-te, usuratorule al celor cazuti in datorii grele.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al 11-lea

Taina aceasta a sfintei pronii, care prin tine s-a savarsit, Mina, putandu-se reface trupul cel taiat in bucati al calatorului ucis si a fi adus iarasi la viata, este de nepatruns; pentru care, minunandu-ne de darul ce ti s-a dat tie de la Dumnezeu, cu credinta cantam: Aliluia!

Icosul al 11-lea

Iubitorul de sine Eutropie, fagaduind un vas de argint pentru biserica ta, si facand doua deopotriva, acel cu numele tau I s-a parut mai frumos decat acel pentru dansul; drept care a hotarat sa-l opreasca pentru sine. Tu insa nesuferind inselaciunea aceasta, ai luat vasul de la sluga lui cand se spala in corabie si cu dansul impreuna l-ai tinut in mare pana cand s-a mustrat Eutropie insusi de lacomia sa. Pentru aceasta cantam tie:

Bucura-te, ca indata ai scos pe sluga cu vasul din mare.
Bucura-te, ca sluga s-a infatisat stapanului sau intreg si nevatamat.
Bucura-te, ca el, multumind lui Dumnezeu, a si dus vasul la biserica.
Bucura-te, mustratorul lui Eutropie pentru indrazneala ce facuse.
Bucura-te, indreptatorul purtarii sale celei lacome.
Bucura-te, scaparea slugii de la moarte pentru nevinovatia sa.
Bucura-te, ca prin aceasta ai vrut sa arati puterea adevaratei credinte.
Bucura-te, ca pentru fapta iar nu pentru lucru ai infrant vointa cea rea.
Bucura-te, ca lui Dumnezeu s-a adus prin aceasta lauda.
Bucura-te, ca numele Lui s-a preaslavit prin facerea minunilor tale.
Bucura-te, ca pentru dansul ai patimit ca sa si biruiesti cu Dansul.
Bucura-te, Mucenice prea folositorule.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al 12-lea

Vazandu-se Sofia, o femeie oarecare din partile Fecozalieie, care venea la biserica ta sa se inchine, amenintata a fi batjocorita pe cale de catre un ostean, a cerut de la tine ajutor cu glas, si indata ai izbavit-o de navalirea aceluia, vadindu-l cu rusine catre mai multi; dupa care femeia a dat lui Dumnezeu lauda, cantand: Aliluia!

Icosul al 12-lea

Schiopul si o femeie muta, care de mult timp stateau langa biserica ta cu alti bolnavi , asteptand vindecarea, te-au vazut la miezul noptii, zicand: Schiopule, scoala pe femeia aceea si mergi de aici; la care cuvinte, mahnindu-se schiopul, pentru ca s-a crezut departat de la tine, nu facea nici o miscare; tu insa repetand porunca, el a trebuit sa asculte si indata s-au vazut amandoi vindecati; pentru aceasta cantam tie:

Bucura-te, ca schiopul spaimantandu-se a fugit.
Bucura-te, ca muta, spaimantandu-se, a vorbit.
Bucura-te, ca si alti bolnavi ai tamaduit.
Bucura-te, ca pe necredinciosi i-ai smerit.
Bucura-te, ca pe iubitorii de Hristos i-ai veselit.
Bucura-te, ca pe straini i-ai adapostit.
Bucura-te, ca pe flamanzi i-ai hranit.
Bucura-te, ca pe vaduve le-ai miluit.
Bucura-te, aparatorul celor din primejdii.
Bucura-te, indestulatorul celor pradati.
Bucura-te, izbavitorul Sofiei.
Bucura-te, mangaietorul celor asupriti.
Bucura-te, Mina, mult-patimitorule!

Condacul al 13-lea

(acest condac se zice de trei ori)

O, preafericite Mucenice Mina, asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima, ca sa ne izbavesti pe noi de boli si de primejdii, spre a cinsti pomenirea ta si a marturisi minunile, pe care cu puterea Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia !

Apoi iarasi se zice Icosul intai si Condacul intai:

Dupa aceasta se zice aceasta rugaciune :

Rugaciune foarte folositoare si grabnic ajutatoare catre Sfantul Mare Mucenic Mina

O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie: Vezi, Sfinte, paguba mea , vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu. Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat in bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos.

Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini, fiindca il fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre inchinare in sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat, dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat. La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare, cu rugaciunea indata l-ai tamaduit. Asemenea si femeii celei mute, i-ai deschis graiul si vorbea curat. De asemenea atunci cand iudeul daduse prietenului sau crestin o punga cu galbeni, pe care crestinul tagaduia ca a primit-o, jurand pentru aceasta chiar in biserica ta, tu, nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant, dar si evreul, vazand minunea ta, a crezut intru tine si a venit la credinta crestina. Aceste minuni ale tale, Sfinte, m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti ,Sfinte, ca atunci si astazi,ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat. Pentru aceasta si eu acum, fiind scarbit si in paguba, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine pagubasul si scarbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

FETELOR

AM REVENIT SI EU
MAI E NEVOIE DE DOAR 3000 EURO
HAIDETI SA DAM LA CAT MAI MULTA LUME
SA VADA BLOGUL
CA POATE SE STRANG BANII
AVEM NEVOIE PANA PE SAPTAMANA VIITOARE
CA PE 20 NOV TREBUIE SA FIE IN HANOVRA
VOR PLECA CU TRENUL
ASA CA VREO 2 ZILE LE VOR FACE PE DRUM
DECI CAM PANA PE 15
AR TREBUI BANII
VA ROGGGGGG
UN ULTIM EFORT

ALINA E LA FEL
CU DURERI
SA DEA DUMNEZEU SA REZISTE
SI SA FIE BINE
TRE SA IL INCURAJAM SI PE ADI
CINE MAI POATE SA MAI SCRIE COMENTARII SI PE BLOGUL ALINEI
CA E SI EL SINGUR
SI II VA FI GREU
PLUS CA NU SE DESCURCA
CU ENGLEZA


DUMNEZEU SA VA INTOARCA AJUTORUL INZECIT
MULTUMIM

www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

fetelor....a facut cineva laparo la giulesti? as vrea sa stiu si eu cam cat costa....astept raspuns pe PM ca sa nu fim off topic....va multumesc mult!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel33 spune:

Fetelor care s-au gandit la mine si m-au incurajat MaraAnisia, Livsy, Ioanact, deeva73, cami_antonia, ALRAK, mvb, vvvvv, koko_1, sandaa, magdita, georgia_c, , . Sper ca nu am uitat pe nimeni, iar in cazul in care am uitat pe cineva si .
Nici nu aveti idee cat de mult m-au ajutat vorbele voastre, sotul meu nefiind in Ro...
ALRAK am sa citesc si acatistul Sf. Stelian.
Livsy draga, mi-ai intrat la suflet draguta cu vorbele tale frumoase si iti multumesc pentru faptul ca ai intrebat de mine.
Nu stau bine cu inspiratia la ora asta, insa vreau sa va spun ca imi trebuie ceva vreme sa ma adun si sa o iau de la capat, dar cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului sper sa fie totul bine.
Nu vreau sa vorbesc despre ce s-a intamplat, ci doar despre ceea ce am vazut la un spital din Iasi si despre doctorii cu titluri pompoase de acolo. A doua zi dupa ce mi s-a facut D&C doctorul a fost remunerat si apoi a disparut. Un alt medic mi-a facut un eco si am vazut pe fata lui ca ceva nu e in regula, insa a ascuns toata treba pentru ca deh' lucra cu cel care m-a vazut in ziua precedenta. La o saptamana am fost la alt doctor din Iasi. O tipa pe care o cunosc de mai multa vreme si care stie ce face, insa nu face proceduri de genul asta. La eco si-a pus mainile in cap, iar la consultatie aproape ca nu-i venea sa creada in ce hal eram si ca mai circul fara sa ma care cineva. A sunat la o colega din breasla si m-a vazut chiar a doua zi, marti seara si a facut aceeasi procedura. Nu pot sa descriu cat de rau a fost si ca injectia facuta foarte prost de asistenta dupa ce m-a intepat de doua ori nu a ajutat la nimic, doar mi-a dat niste ameteli dupa. Cand am iesit din camera de tortura le-am zis celor 2 fete care asteptau sa faca intreruperi de sarcina sa plece acasa, dar evident ca nu am reusit sa le conving. Am incercat sa fac asta chiar si inainte de procedura, dar hotararea lor a fost de neclintit. Dupa ce m-am intins putin in pat sa-mi revin, am auzit voce de preot si slujba in biserica. Parca eram in alta lume si nu mi-a venit sa cred, nu stiam de unde se aude. Apoi una dintre fete mi-a spus ca alturi este o Biserica cu hramul Sf. Mina.
In sfarsit sunt acasa si ma tratez cu antiinflamatoare si antibiotice. M-am spovedit la Manastirea Slatina la un preot batran de acolo si mi-a dat multe sfaturi bune. Am sa ma rog alaturi de voi de indata ce imi revin.
Sa dea Dumnezeu sa fie un capitol plin de vesti bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel33 spune:

Trebuie sa va mai povestesc ceva ce pe mine m-a bucurat foarte mult. Ieri am plecat la Iasi cu maxi-taxi ca pur si simplu eu nu am vrut sa conduc si nu aveam cu cine sa merg. Am ajuns la clinica la ora 16, iar eu aveam programare la ora 17:30. Am tot sperat ca poate sa ma vada doctorita mai repede si sa plec spre Falticeni cu ultimul maxi-taxi de la ora 19 si nu s-a intamplat. Doctorita avea treaba, iar eu asa ametita cum eram voiam sa plec ca fetita mea ma astpta acasa singurica. Mai aveam o varianta cu trenul spre SV la ora 20:42, insa mai aveam de asteptat si nu m-ai aveam stare. La un moment dat doctorita m-a vazut si mi-a zis ca pot sa plec, iar eu am intrebat-o daca pot sa mai stau putin ca nu voiam sa stau prea mult in gara. Dupa care care imi spune ca este o familie care merge la SV si sa merg repede pe hol sa vad daca nu au plecat deja. Ei erau in hol si au spus ca ma iau si pe mine. Nu-mi venea sa cred si m-am bucurat foarte mult.
Aceasta familie mi-a dat incredere. Au un copil de 15 ani si acum 5 ani doamna a pierdut o sarcina. De atunci nu a mai ramas insarcinata pana acum, cand are o sarcina de 30 de saptamani. Ea are 40 de ani si totul a fost o minune, desi s-a rugat foarte mult in trecut, nu m-ai avea sperante ca o sa mai aiba al doilea copil.
Sfintii cerurilor sa ne auda rugaciunile si sa ne binecuvanteze pe toate cu prunci sanatosi si credinciosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Angelin primul rand imi pare nespus de cele intamplate.
Si ma bucur ca ne povestesti intamplari care ti-au dat si tie sperante si ne dau si noua. Nu stiu foarte bine, dar cat are fetita ta?
Si eu am momente cand ma gandesc ca Matei nu va mai avea un fratior sau o surioara, dar cand aud si vad ca Bunul Dumnezeu si maica Domnului a randuit si copii la vrste inainte ale parintilor (si de multe ori cand nu se mai asteptau), parca mai prind si eu aripi.
Sanatate multa iti doresc si refacere rapida.
Doamne ajuta

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Angel33, imi pare foarte rau pentru cele ce ti-au fost date sa le duci...Nu pot decit sa iti zic ca iti dau o imbratisare strinsa si un.
Frumos si datator de speranta cele ce ai scris tu...Fii puternica si ingrijeste-ti sanatatea si vei vedea ca iti vei reveni si la anu', pe timpul acesta vei avea o veste buna de dat. Simt eu asa!

Theiuta

Mami si Nicolas


Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi.81 spune:

DOAMNE AJUTA,fete dragi si sa fie un capitol plin de bebei sanatosi!
ANGEL 33---Domnul iti va da pacea si puterea sa mergi mai departe!!!


FVL-heterozigot,2sarcinipierdute la 4s

Mergi la inceput