Vaccinul antipoliomielitic, 9 ani

Vaccinul antipoliomielitic, 9 ani | Autor: cris_stef

Link direct la acest mesaj

Va rog pentru un sfat.

Fetita mea va face saptamana aceasta vineri, sau lunea viitoare, vaccinul antipoliomielitic. Ne-au anuntat de la scoala. Este vorba de vaccinul antipoliomielitic oral VPOT.

Sa fiu mai clara in temeri:

1. Ea a inceput o raceala acum 10 zile, febra 38, stare de slabiciune, rinoree, continuata apoi cu tuse seaca si apoi productiva. Acum mai tuseste, dar mult mai rar si neproductiv.
Sa aman din cauza racelii vaccinul? Vineri vor fi 2 saptamani de la debutul racelii (poate a fost gripa de sezon sau gripa AH1N1 - doamna doctor de familia a recomandat doar izolarea acasa si antitermicele). Sper sa ajungem joi la doctora de familie sa o consulte si sa isi dea o parere, dar mai multe pareri sunt intotdeauna binevenite.

2. Va face vaccinul VPOT, vaccinul antipoliomielitic viu atenuat, administrat oral. Cred ca acelasi VPOT l-a primit si la vaccinarile anterioare (picaturile roz). Nu ar trebui facut un rapel cu vaccinul antipolio injectabil IPT? Inteleg ca vaccinul antipolio injectabil este mai nou si cu efecte adverse mult mai reduse.

Chiar am nevoie de un sfat. Atatea reactii adeverse la vaccinul antipolio oral... Mi-e teama sa risc. Pot cumpara un vaccin injectabil daca este recomandabil. Dar poate este indicat rapelul tot cu VPOT. Aici chiar nu stiu, nu sunt specialista.

Orice parere mi-ar fi de mare ajutor si mi-ar mai risipi din temeri. Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

In locul tau as astepta ca fetita sa isi revina complet din raceala si convalescenta. Un vaccin pe un organism deja slabit poate fi periculos.

Vaccinul cu virusul viu cred ca se mai foloseste numai in Romania desi da mai multe reactii adverse. Fetita mea a facut initial in Franta cel injectabil, apoi s-a nimerit sa fim in Romania la primul rapel si a luat pe gura, urmatorul din nou injectabil. Ce pot sa iti spun e ca reactie a facut doar la cel luat pe gura (adica febra). La celelalte nu a patit nimic.


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

si eu am aceeasi nelamurire, desi inca nu s-a anuntat in scoala vaccinarea, ma astept sa se faca cat de curand.
mai exact, care sunt reactiile adverse ale vaccinului administrat oral (acesta cu "virus viu")? Si ce am putea face in schimb?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

Nu stiu ce sa mai spun. Sunt din ce in ce mai stresata, cu fiecare zi care trece.

Chiar nu inteleg de ce aceste campanii de vaccinare la copii nu se fac primavara spre vara! Atunci copii sunt sanatosi, mai putini virusi, mai putine riscuri.

Din ce in ce mai multi copii cu gripa, din ce in ce mai multi copii cu tuse. Si chiar in perioada aceasta atat de dificila, hop si campania de vaccinare!

Daca voi refuza sa faca vaccinul la scoala, cum voi proceda in continuare? Voi cumpara un vaccin antipolio de la farmacie si il va face medicul de familie apoi?

Uf, este o adevarata isterie cu gripa asta porcina! Acum si vaccinul acesta ... cu atat de multe reactii adverse ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

astazi a venit copilul de la scoala cu stirea ca poimaine li se va administra vaccinul antipolio, si mi-a adus o hartie cu un chestionar, pe care l-am completat si parafat la medicul de familie. Pentru maine am inteles ca li s-a spus sa vina imbracati mai lejer, pt ca li se va face controlul dinaintea vaccinului. in ce consta contraolul asta? gat, plamani, etc?
Si Cris_stef, deci docturl scolii iti va spune daca e ok sau nu sa faca vaccinul fetita ta. La voi s-a anuntat?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

Acum merg dupa printesa mea la scoala. Ieri nu ne-au transmis nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

tine-ma la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

S-a stabilit ziua de luni ca zi pentru vaccinare.

Nici un formular, nici o discutie cu parintii. Ce s-a transmis este prin copii. Detalii culese de la mai multi copii. Chiar ma deranjeaza atitudinea aceasta! Dar probabil ca ei considera ca e datoria parintilor sa se informeze, nu datoria lor sa informeze.

Lunea trecuta, dupa ce s-au intors din vacanta, a trecut doamna doctor de la scoala si i-a controlat in gat, mainile, cine este racit, etc. Cred ca acela a fost controlul pentru ca nu s-a mai anuntat nimic pentru maine si poimaine.

Oricum, parintii ceilalti sunt foarte relaxati. Sunt doar surprinsi ca imi fac probleme. Toata lumea mi-a spus: a, e vaccinul obligatoriu? nici o problema! a, e cu picaturi in gat? si mai bine! Mai bine stiu copii de efectele de dupa, ca nu au voie sa mai faca nici un fel injectii 30 de zile, etc., decat parintii.

Daca va fi bine sambata si duminica, sigur va face si ea vaccinul luni, cu clasa. Mi-ar fi placut sa fie injectabil, dar ... asta este.

Mi se pare de foarte bun simt avizul parafat si de medicul de familie. Dar ... probabil eu sunt mai departe de civilizatie.

Multumesc mult Axxa ca am cu cine discuta. Multumesc. Sper ca nu este prea mult daca te rog sa ma tii la curent. Asa sunt eu, ma panichez cand este vorba de fetita mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

si eu sunt panicoasa din cale-afara.
om vedea ce-o fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Azi i-a consultat, au fost selectati cei care vor face si cei care nu vor face vaccinul. Maine li se va face, dar este injectabil, pt prima oara, era si doctora f mirata......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

Cris nu vreau sa te alarmez dar eu iti spun ce a patit fetita mea.
A venit de la scoala vaccinata desi eu discutasem cu ea sa nu-l faca deoarece a fost racita. Mi-a spus ca au fost intrebati de catre asistenta ce medicamente a luat si fiindca nu a stiut nu au luato in seama si ia facut vaccinul. A doua zi am ajuns la spital deoarece nu putea sa mai inghita din cauza gatului unflat.In afara de ea au mai fost si cativa colegi.






















Mergi la inceput