leacuri naturiste si nu numai - pentru tuse

leacuri naturiste si nu numai - pentru tuse | Autor: Julie

Link direct la acest mesaj

Ce tratamente babesti stiti pentru o tuse seaca?
Am auzit de mamaliguta Pripta pusa calduta pe piept,de faina de mustar de la plafar....voi ce mai stiti???
Nu mai vreau sa dau labb antibiotice.febra nu are...doar din cand in cand mai tuseste asa..sec..din piept!!
Postat de Korinna


carmenp
Membru senior

Korinna, in afara de leacul cu mamaliga care se pune pe piept, mai stiam de ceaiul de ceapa, dar folosesti numai cojile de la ceapa, insa nu stiu pentru ce fel de tuse se ia. L-am folosit pentru mine, nu pentru Ionut, cu ceva timp in urma. Multa sanatate!


Sobo
Membru junior

Din cate stiu eu, ceaiul din coaja de ceapa. Are un gust destul de rau insa.


CristinaT
Membru matur

Ridiche neagra, ceai de muguri de pin.


DanaR
Membru matur

Cand tuseste da-i cate o lingurita de miere... Ai grija si cu siropurile expectorante ca o vor forta sa tuseasca mai rau, ca sa expectoreze... La un moment dat noi asa am facut si tusea copilul pana se sufoca si a trebuit sa ii dam Paxeladine ca sa ii opreasca tusea.
Vezi un doctor sa fi sigura ca nu are nimic la plamani...


ariel_7000
Membru de baza

ceai de foi de ceapa, suc de ridiche neagra cu miere sau zahar, ceai de cimbrisor salbatic...


simona
Nou venit

Cand eram mica bunica mea imi dadea ceai de nuci: la un ibric de apa (2-3 cani apa) aprox 4-5 nuci spalate in prealabil si crapate. Cand da apa in clocot se pun la fiert nucile si se lasa cam 8-9 min. se bea caldut fara zahar.....e chiar bun la gust.
Mai stiu o reteta de sirop natural f buna (testata pe pielea mea)dar nu stiu exact cantitatile. Sper sa nu uit si sa o aduc maine.


Marianar
Moderator

Suc de ridiche neagra cu zahar.


Danza
Membru de baza

Korinnut, cand Danut a avut si el tuse din astea mai seaca ca nu-i trecea cu nimic, i-am dat siropel Fluditec si-i puneam la gat, intr-un ciorapel de lana, faina de porumb, prajita in prealabil pe tigaie. Ai grija numai sa nu fie fierbinte, tre' sa fie temperatura suportabila pt copilas.
ma stiam de suc de ridiche neagra cu miere


danis
Membru senior

eu stiam de sare grunjoasa pusa in saculet si aplicata extern
sau hrean, parca ras si pus in saculet, tot aplicat extern

atentie, nu numai pentru aceste retete, zona aplicarii pare sa devina ulterior sensibila la frig si trebuie protejata cu haine, fular etc.


alycia
Membru junior

Korinna eu cred că stef al tău a rămas cu tusea asta seacă după răceala de la botez nu? părerea mea e că leacurilă băbesti sunt bune dar pentru cei mai mărișori...cel mai bine ar fi să te duci la medic să-ți scrie un antitusiv...PAXELADINE sirop...nu e antibiotic ci doar un siropel care opreste tusea de orice origine

PAXELADINE
Compoziție: Sirop: oxeladină citrat 10 mg/mens, 250 mg/flacon, excipienți (parahidroxibenzoat de metil, zaharoză, aromă de cacao, eritrosină, apă purificată). Gelule: oxeladină citrat 40 mg/gelulă, 600 mg/flacon, excipienți (talc, amidon, acid stearic, zaharoză, polivinilpirolidin).
Proprietăți: Antitusiv eupneic. Principiul activ este citratul de oxeladină, molecula antitusivă ce acționează selectiv la nivelul centrilor nervoși ai tusei fără a deprima centrul respirator și având un ușor efect eupneic. Nu are înrudire chimică cu opiaceele sau derivații lor, nici cu antihistaminicele (nu produce somnolență, nu încetinește tranzitul intestinal).

Farmacodinamie: Sirop: concentrația sanguină maximă apare la o oră de la ingestie și persistă timp de 4 ore. Gelule cronodializante: concentrația maximă apare între a 4-a și a 6-a oră de la ingestie.
Indicații: Tratamentul simptomatic al tusei de diverse etiologii: tuse gripală, rinofaringite, traheite, laringite, bronhopneumopatii, rujeolă, tuse convulsivă. Tuse spasmodică și reflexă. Tuse seacă și iritativă.
Precauții de utilizare: În cazul unei administrări masive, se recomandă supravegherea funcțiilor respiratorie și cardiovasculară. Nu se cunoaște încă un antidot.

korinna
Membru senior

Alycia....ai dreptate..dupa ce i-a trecut raceala dupa botez...a ramas cu tusea asta.Nu tuseste tot timpul,ci cateodata dimineata si cateodata seara.E o tuse seaca ..asa din piept.Nu face febra ,papa,e voios...adeca in rest ok...Dar cand il aud cu tusea asta...mi se pune pe inima!!!!
Am sa ma duc in dimineata asta la medicul pediatru si am sa-l pun sa-l consulte si am sa-i sugerez Paxeladine.
Multumesc mult de raspunsuri.


katty
Membru matur

Draga Corina, eu zic sa ramai cu leacurile babesti, eu stiam tot de sirop de ridiche neagra si de ceai de macese cu coji de ceapa. Dar daca te-ai decis la Paxeladine, ii dorim micutului tau sanatate si insanatosire grabnica!!


mirela.mustaciosu
Membru senior

Ar fi bine sa fie vazut copilul si de un medic ca sa te asiguri ca nu e nici un pericol sa renunti la antibiotice si sa tratezi copilul numai cu leacuri naturiste. De mamaliguta stiam si eu, chiar medicul copilului mi-a recomandat s-o incerc dupa ce in urma consultatiei mi-a spus ca nu are nimic pulmonar (se pare ca a fost o forma de bronsita de natura alergica). Nu stiu ce varsta are copilul tau, dar eu (pe perioada cat am alaptat si n-am folosit medicamente) m-am tratat cu succes cu ceai de patlagina si muguri de pin, ceai de foi de ceapa - indulcite cu miere si cu multa lamaie, inhalatii cu sare, ulei volatil de menta de la plafar pus in lampita de aromoterapie.Referitor la Paxeladine - pot sa-ti spun ca pe perioada cat a luat siropelul asta baietelul meu a tusit cel putin la fel de rau, nu a avut absolut nici un efect medicamentul. Daca tusea baietelului persista si revine sistematic fara sa aiba alte simptome, poate e de natura alergica. Noi i-am dat lui Tudor Ketof. Tot un medic iti poate da cel mai bun sfat. Multa sanatate.


korinna
Membru senior

Am fost la medic..si a zis ca nu are nimik...desi eu il aud cand tuseste....zice ca nu are nimik pulmonar..sa-i dau doar ceai de tei concentrat si caldutz.Azi i-am luat si faina de mustar,dar nu stiu sa o folosesc....ooooofffffffffff..acum plange din dormitor de mi se rupe sufletul!!!!


talexia
Membru junior

Poate iti foloseste si reteta pentru TUSE de la http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12233&whichpage=2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Postat de Korinna

TUSEA. Antitusive. Combaterea tusei prin fitoterapie

Tusea

Nu este o afectiune, ci un simptom al majoritatii afectiunilor cailor respiratorii. Nu este decit un act reflex produs de iritatia mucoaselor cailor respiratorii, fie datorita prezentei unor corpi straini patrunsi in caile respiratorii, fie prin prezenta produselor patologice ca mucusul in exces, singe sau sputa in caile respiratorii.

In tuse trebuie sa distingem doua faze principale:

faza iritativa, initiala, cind tusea este seaca, fara expectoratii;

faza productiva, cu secretii abundente.

Pentru prima faza fitoterapia recomanda plante sau substante obtinute din plante cu actiune calmanta, antispastica, sedativa pentru a scuti bolnavul de efortul deosebit al cailor respiratorii si al intregului organism, pentru invingerea actului reflex.

In farmacia casei nu trebuie sa lipseasca produse farmaceutice pe baza de codeina fosforica sub forma de comprimate de 15 mg (Codenal) sau Tussamag sirop care contine 5 mg/ml de codeina.

In lipsa acestor produse recomandam urmatoarea reteta:

petale de mac rosu de cimp 20 g

rostopasca 10 g

fructe de anason 20 g

flori si frunze de paducel 10 g.

Din acest amestec se prepara o infuzie folosind o lingura de plante la o cana cu apa clocotita. Dupa 10 minute se filtreaza. Se indulceste cu zahar, dar preferabil cu miere. Se beau la fiecare ora 3 linguri de infuzie, in total trei cani pe zi. Pentru copiii sub 10 ani doza este de o cana pe zi.

Pentru faza a doua (de coctiune)

Dupa calmarea acceselor de tuse se recomanda plante cu actiune emolienta, iar apoi expectorante. Dintre acestea mentionam urmatoarele:

Flori de luminarica

Se prepara o infuzie din doua lingurite la o cana cu apa. Se beau treptat doua cani in cursul zilei indulcite cu miere.

Se continua tratamentul cu flori de tei, care pe linga proprietatile emoliente au si actiune calmanta.

Se administreaza sub forma de infuzie preparata din 2 lingurite de flori la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

Infuzia din flori de tei favorizeaza expectoratia prin fluidizarea secretiilor faringo-bronsice.

Flori si frunze de nalba de cultura sau flori si/sau radacini de nalba mare

Din florile si frunzele celor doua plante mentionate se prepara o infuzie, o lingura plante la o cana cu apa; se beau 2 cani pe zi.

Din radacinile de nalba, fragmentate, se prepara un macerat la rece folosind o lingura de radacini la o cana cu apa. Dupa 1-2 ore se filtreaza si se adauga un virf de cutit de bicarbonat de sodiu peste radacinile ramase. Filtratul se aduce peste radacini si se filtreaza din nou prin strecuratoare cu un singur strat de tifon. Intreaga cantitate rezultata se bea in cursul unei zile.

Frunze de patlagina

Se prepara o infuzie dintr-o lingura frunze la o cana cu apa. Se indulceste si se beau 1-2 cani pe zi.

Tot din patlagina se poate prepara un sirop folosind 3 linguri frunze pentru infuzie la 200 ml apa. Dupa filtrare se adauga 130 g zahar si se fierbe la foc domol timp de 10 minute. Se adauga 1 g benzonat de sodiu care se poate procura de la orice farmacie. Pentru copii: 2-3 linguri pe zi. Pentru adulti 5-6 linguri pe zi.

Fitoterapia recomanda si alte specii de plante pentru actiunea lor expectoranta. Aici, dupa modul lor de actiune, distingem doua categorii de plante: cele fluidizante ale secretiilor bronsice si cele care excita centrii respiratorii si ca urmare interventia musculaturii bronsice usurind expectoratia.

In flora tarii noastre avem doua specii de ciubotica cucului care datorita compozitiei chimice complexe indeplinesc ambele actiuni - cea fluidizanta a secretiilor bronsice si cea excitanta a centrilor respiratorii.

Preparatele din aceste specii se recomanda atit in bronsitele acute, cit si in cele cronice datorita actiunii expectorante puternice si secretolitice.

Atragem atentia ca atit proportiile de planta, cit si modul de preparare si administrare trebuie respectate, deoarece prin supradozare pot avea actiune emetica, deci provocind varsaturi.

Forma cea mai simpla este infuzia.

Din doua lingurite de flori de ciubotica cucului la o cana de apa clocotita se prepara o infuzie. Dupa 10 minute se filtreaza si se indulceste cu miere sau zahar. Se beau 2-3 cani pe zi pentru adulti, in mai multe reprize pentru copii.

Din radacinile si rizomii acestor plante se prepara un decoct utilizind o lingurita radacini fragmentate la o cana cu apa la care se adauga un virf de cutit de bicarbonat de sodiu. Dupa fierbere timp de 15 minute la foc domol se completeaza apa de evaporare si se filtreaza. Se indulceste. Se beau 2-3 cani pe zi pentru adulti si o cana in mai multe reprize pentru copii.

In continuare prezentam un bun expectorant care este indicat in special in bronsitele uscate destul de frecvente.

Decoct de rizomi si radacini de ciubotica cucului 6 g/180 ml apa

Decoct de radacini de lemn dulce 5 g/120 ml apa

Infuzie de flori de ciubotica cucului si infuzie de fructe de anason 5 g/100 ml.

Dupa filtrarea decocturilor si infuziilor se adauga la solutiile extractive reunite 300 g zahar. Se adauga doua comprimate de aspririna si se fierbe la foc domol inca 5-10 minute pina la dizolvarea zaharului. Se repartizeaza siropul obtinut in doua sticle si se pastreaza la rece.

Adultii vor lua de 3 ori pe zi 2 linguri sirop, copiii intre 2-5 ani, de trei ori pe zi cite o lingurita, iar cei intre 6-10 ani, de 3 ori pe zi cite o lingura.

Este bine ca in Famacia casei sa existe o tincura de ciubotica cucului preparata din 10 g rizomi si radacini prin macerare timp de 8 zile in 10 ml alcool de 65-70 grade.

Din aceasta tinctura pentru adulti se administreaza 15-25 picaturi de trei ori pe zi. Tratamentul cu tinctura de ciubotica cucului se poate asocia cu: clorhidrat de efedrina, tinctura Thymi, extract de podbal. Tinctura de anason si cu alte extracte obtinute din plante.

Mai trebuie sa mentionam ca rizomii si radacinile de primula officinalis intra in compozitia multor produse fitoterapeutice din tarile din Europa Occidentala, insuficient valorificate la noi sub aspect fitoterapeutic. Cel mai important aspect la aceste produse terapeutice este faptul ca respectind dozele terapeutice nu s-au inregistrat efecte secundare nedorite, semne de intolerenata sau reactii adverse.

Efectele favorabile in tratamentul bronsitelor cronice, in special, sau dupa faza iritativa s-au inregistrat cu: muguri de pin din care tot in farmacia casei se pot prepara: infuzie dintr-o lingurita de muguri proaspeti sau uscati la o cana cu apa, se beau 2-3 cani pe zi indulcite cu zahar sau miere.

Siropul din muguri de pin, brad alb sau molid se prepara in felul urmator: la 100 g muguri zdrobiti macerati timp de 12 ore in 100 ml alcool de 70 grade se adauga o jumatate litru apa clocotita si se dizolva la cald pe baia de apa intr-un vas acoperit. Se completeaza apa de evaporare pina la 500 ml. Se pastreaza in sticle bine inchise. Pentru adulti se administreaza 4-5 linguri, iar pentru copiii 3 lingurite pe zi. Tot din muguri de conifere se poate prepara si o infuzie folosind o lingura muguri proaspeti sau uscati la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi indulcite cu zahar sau cu miere.

Pentru actiunea expectoranta se mai recomanda si alte plante medicinale: isopul, coada soricelului din care se prepara infuzii folosind 2 lingurite de planta la o cana cu apa din care se beau 2-3 cani pe zi. O alta infuzie cu efecte favorabile, dezinfectante, ale cailor respiratorii se prepara din 8 fructe de ienupar la o cana cu apa. Se beau treptat doua cani pe zi indulcite. Este contraindicat celor suferinzi de afectiuni renale, avind actiune iritanta.

Sub forma de decoct din plante medicinale se pot prepara extrase apoase care stimuleaza expectoratia si fluidizarea secretiilor bronsice: scaiul vinat, indicat in special in tusea convulsiva: 2-3 linguri de planta uscata la o cana cu apa: se beau 1-2 cani pe zi in mai multe reprize.

Iarba mare din ale carei radacini se separa un decoct (15 minute) folosind 2 linguri radacina maruntita la o cana cu apa. Se beau 2 cani pe zi in mai multe reprize, indulcite.

In faza mai avansata a infectiilor bronsice, deci dupa faza iritativa, se recomanda urmatoarea formula: petale de mac rosu de cimp 20 g, flori de tei 25 g, talpa gistii 20 g, frunze si flori de nalba mare 15 g, frunze de patlagina 15 g, cimbrisor 5 g. Din acest amestec de plante, o lingura pentru adulti, o lingurita pentru copii se prepara o infuzie la o cana cu apa, se beau 2-3 cani pe zi indulcite cu miere, din care ultima seara la culcare.

O alta formula in special pentru proprietatile emoliente este urmatoarea: flori de nalba, flori de tei, flori de luminarica, frunze de podbal, frunze de patlagina. Se prepara o infuzie dintr-o lingura amestec de plante la o cana cu apa. Pentru copii o cana pe zi, iar pentru adulti 2-3 cani pe zi, in mai multe reprize.

O reteta uitata, dar care da rezultate bune in faza de coctiune (coacere) a tusei din bronsitele acute si care poate fi preparata in farmacii este urmatoarea: siropus Althaeae 30 g, Liquor ammonii anisatus 5 g, Aqua distilata ad 200 ml. D.S.: intern la 2 ore o lingura.

Modul de preparare a siropului: nalba mare 5 g, apa distilata (sau fiarta si racita) 85 g, alcool etilic 15 g, p-Hidroxibenzoat de metil (nipagin) 0,10 g, zahar. In acelasi timp tratamentul medicamentos in medicina alopata consta si in utilizarea unor substante active extrase din plante cum sint: codeina, cofeina, digitalicele, corfilina si altele pentru efectele lor emoliente, expectorante si tonicardiace.

In ceea ce priveste fitoterapia vom incepe cu cele mai simple remedii. In tulburarile respiratorii propriu-zise, adeseori asociate cu tulburari circulatorii se recomanda comprese revulsive cu faina de mustar negru sau bai generale calde cu faina de mustar. In cazurile foarte grave se recomanda asistenta medicului de specialitate, care decide daca este cazul administrarii de oxigen (50 la suta) combinat cu aerul ambiant, dar in conditii de atmosfera umeda pentru a diminua expectoratia prin uscarea mucoaselor.

In bronsictaziile recente, instalate dupa o bronho-pneumopatie acuta, se urmareste diminuarea secretiei bronhice tot cu ajutorul unor substante active din plante medicinale: atropina, gaiacol, preparate pe baza de gudron vegetal etc.

In bronsita acuta, pe linga administrarea de antibiotice, daca este cazul, se recomanda un tratament extern care consta in comprese calde pe git si pe torace cu faina de mustar negru sau in lipsa cu hrean ras puse intre doua tifoane sau bai calde generale cu aceleasi plante.

In afara de coctiune, pentru a usura expectoratia se recomanda infuzii preparate din flori de ciubotica cucului sau decoct din radacinile acestor plante dupa retetele si modul de administrare descrise in subcapitolul anterior. Numai in cazul tusei spastice, chinuitoare se va recurge tot la produse farmaceutice de origine vegetala: codeina sau dionina.

In bronsita sau bronsiolita capilara, care se manifesta prin inflamatia acuta a bronhiilor si care pot fi de origine infectioasa sau alergica intilnita frecvent la copiii mici, tratamentul antiinfectios se face de obicei cu antibiotice asociate cu spamolitice, antialergice si sedative. In unele cazuri, mai grave, se recurge la lobelina (substanta activa extrasa din planta Lobelia inflata) sau cafeina (extrasa din cafea arabica) ambele produse fitoterapeutice denumite analeptice respiratorii.

Stimularea centrului respirator bulbar se poate realiza si prin bai calde pina la 39 grade-40 grade C, alternativ cu dusuri reci aplicate in special pe fata, dar care se recomanda numai la adulti.

In cazul bronhopneumopatiilor se recomanda tot aplicatii locale pe regiunea toracica cu comprese caldute cu faina de mustar negru, care se aplica o data sau de doua ori pe zi.

Starile inflamatorii ale bronsiilor alveolelor pulmonare sint datorate indeosebi unor cauze infectioase microbiene sau virale. Tratamentul fitoterapeutic detine un rol adjuvant si in functie de stadiul bolii se aplica preparate din plante medicinale specifice. Astfel, in faza initiala iritativa sint indicate specii de plante cu proprietati emoliente datorate substantelor mucilaginoase pe care le contin si specii cu actiune antimicrobiana sau antivirotica.

In faza de coctiune a tusei se recomanda preparate din plante care contin saponozide, uleiuri volatile sau substante active care favorizeaza expectoratia. Infuziile si decocturile baute calde, in jur de 40 grade C, indulcite de preferinta cu miere. Unii fitoterapeuti recomanda combinarea lor cu lapte: 1 parte lapte la 3 parti infuzie sau decoct deoarece s-au dovedit ca laptele potenteaza efectele emoliente ale infuziilor si decocturilor.

Radacina de nalba mare se spala in curent de apa 30 secunde; se taie in bucati de 1 cm si se macereaza timp de 4 ore la temperatura camerei. Se filtreaza prin tifon simplu si se adauga nipaginul dizolvat in 2 ml alcool. Se prepara un sirop adaugind la fiecare 37 g macerat filtrat de nalba mare cite 63 g zahar. Se filtreaza din nou prin tifon si se introduce in sticle mici de 100-150 ml, sterilizate in prealabil prin fierbere sau la pupinel (prin caldura uscata).

Liquor Ammonii anisatus se prepara in felul urmator: Aetheroleum Anisi 3 g, Alcohol aethylicus 77 ml, amonium hydrium solutum (hidroxid de amoniu) 20 g. Se dizolva uleiul in alcool, apoi se adauga amoniul. Se filtreaza prin vata. Din preparatul obtinut se utilizeaza cantitatea recomandata in reteta, adaugata siropului de nalba mare si apei distilate, respectiv pentru adulti la 2 ore o lingura. Pentru copiii intre 10-15 ani la 2 ore o lingurita. Miere 20 g, ulei volatil de anason 20 picaturi, se administreaza in functie de virsta de 3 ori pe zi cite o jumatate lingurita, in infectiile acute ale cailor respiratorii superioare in care tusea constituie simptomul cel mai frecvent si totodata suparator.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: Bobita
Subiect: sirop de tuse
Stie cineva un sirop eficient de tuse?
Eu am incercat Stodal, Humex, Mucosolvan, Bromhexin si Mariutei tot ii revine tusea cind seaca cind expectoranta.
Ce sa-i mai dau?


Autor: Raluca
Eu zic ca daca nu i-a trecut tusea dupa atatea siropele ar fi bine sa o vada un dr. Metoda noastra: o ridiche neagra, o scobesti si ii elimini putin din interior si pui acolo miere. O lasi la macerat 10-12 ore apoi ii dai sa bea de doua ori pe zi cate o lingurita din siropul care-l lasa.
La mine si Ilinca functioneaza...
Sanatate!


Autor: diana904
Paxeladine sirop am mai incercat la fetita mea si a fost eficient..


Autor: alexa
Trebuie neaparat sa o vada un medic.
Baiatul meu tuseste de trei saptamini, a luat 2 antibiotice, siropele pt. tuse (la recomandarea medicului), evolutia era nefavorabila, asa ca l-am dus din nou la medic si am aflat ca are pneumonie.Acum face tratament injectabil.
Nu mai sta, fuga la medic sa o asculte la plamini. Multa sanatate!


Autor: mariailin
Cand Vlad a avut rosu in gat cu tuse (seaca) doctorul i-a dat Ambroxol si in doua zile i-a trecut tusea. In acelasi timp i-am dat ceai de tei cu lamaie.
Multa sanatate si curaj, ca stim cum e,


Autor: alma
La tuse seaca eu ii dau Plantusin (gasesti la Plafar), iar la cea expectoranta Rhynatiol si simptomele dispar in cateva zile.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Autor: timeea
Subiect: TUSESTE
Stiu ca subiectul este comun, discutat, etc. dar vreau sa intreb
mame care stiu vreo varianta naturista sau pur si simplu fara antibiotice, de a scapa de tuse . In cazul meu este vorba de o tuse fara febra, probabil cu rosu in gat , pe care eu nu reusesc sa-l vad (asa-zisul guturai ?) la copil de 4 ani.
Ce sa-i dau ?
Daca face febra imediat mergem la doctor si 100% primim antibiotic.
"Problema asta" cred ca a luat-o de la mine, ca m-a durut rau de tot gatul acum doua zile, dupa care a trecut brusc, deci o fi un virus luat de la mine, si cu atat mai mult nu-i nevoie de antibiotic.
Astept sfaturi.


Autor: dodo
Tine-o sub observatie o zi-doua si, daca nu slabeste tusea, sau face febra, ori maninca mai putin ( o deranjeaza cind inghite), du-o la un control, s-ar putea sa fie vorba de ceva serios si leacurile naturiste nu rezolva totdeauna problemele. Si eu am un principiu: nu sint doctor sa-mi asum raspunderea unui diagnostic pus pe impresii personale iar copilul meu e prea pretios sa fac experimente de leacuri pe el, leacuri care cred eu ca-i fac bine.


Autor: palmyrah2002
1 lamiie
2 linguri glicerina(din farmacie)
miere de albine
Intr-un vas de 200 ml,se pune glicerina,lamiia stoarsa(oparita in prealabil 5 minute in apa fierbinte)si pina se umple vasul miere de albine.Se amesteca bine si se iau cite 3 linguri pe zi!!!Poti incerca!!Cristina si Mihnea


Autor: Bobita
Ceai de pin sau de podbal sau patlagina. Intreaba la plafar.
Sirop STODAL este un sirop homeopat.
Un am folosit cu succes siropul de patlagina din farmacii si ceai de pin sau podbal.


Autor: timeea
Multumesc pentru raspunsuri.
Stiu de siropul de pin sau patlagina. O data cu el am rezolvat aceeasi problema si de aseara ii administrez deja.
Ar mai fi ceaiul de ceapa cu zahar ars .
Am sa incerc si varianta cu lamaia si mierea.
Am sa va zic daca se va rezolva fara antibiotic sau nu.
Sa nu credeti ca fac "probe" - daca vad ca se simte copilul rau, fug la doctor.
Numai bine !


Autor: liviu`s
Incearca si cu Oscilococcinum, este medicament homeopat, se elibereaza si pe reteta gratuita, si este foarte eficient. Daca are rosu in git, cum spui tu, e posibil sa fie o infectie.


Autor: Adela
Cum se face ceaiul din ceapa cu zahar ars, va rog?


Autor: timeea
Ceaiul de ceapa cu zahar ars este un tratament ce-l folosea bunica pentru tuse :
pui zahar intr-o craticioara , il lasi sa arda dar pana se topeste, nu pana se face maro( ca devine amar) , apoi pui peste apa rece.
Lasi la fiert si pui in el coji de ceapa. Nu este groaznic la gust.


Autor: cl
De multe ori am rezolvat cu ser fiziologic. Desi are 4 ani ii curat nasul in fiecare zi cu ser fiziologic si scapam de tuse. Daca are temperatura da-i anitermice(pandol, nurofen, eferalgan) si daca in cateva zile nu-i trece atunci s-ar putea sa fie nevoie si de antibiotice. Cel mai bine e sa stai de vorba cu pediatrul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by Veve


Autor: Raluca
Metoda noastra: o ridiche neagra, o scobesti si ii elimini putin din interior si pui acolo miere. O lasi la macerat 10-12 ore apoi ii dai sa bea de doua ori pe zi cate o lingurita din siropul care-l lasa.
La mine si Ilinca functioneaza...
Sanatate!





Cate zile trebuie urmat acest tratament? Pana ii trece?
Multumesc anticipat!

Mergi la inceput