Certificat de divort

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui alba_ca_zapada

Cautand pe site-ul Primariei sector 1, date referitor la eliberarea unor duplicate, uite ce-am gasit:

"Cetatenii romani care doresc sa incheie casatorii in strainatate si carora li se solicita prezentarea unui document eliberat de oficiile de stare civila, care sa ateste faptul ca nu sunt casatoriti, se pot adresa primariei care are in pastrare actul de nastere, institutie care va elibera dovada de celibat."

Site-ul este:
http://www.primariasector1.ro/articole/53/Directia-Stare-Civila.html
accesezi "Eliberare duplicate acte de stare civila".

Succes!


cineva acolo sus, ne iubeste!


Din pacate informatzia ta e eronata,inca odata ,asa cum a spus si Miki,ea are statut de divortzata si nu de celibatara!

la incheierea unei casatorii in strainatate,pe linga certificatul de nastere internatzional,tradus si legalizat de traducataor autorizat,apostilat la ministerul de externe,ai nevoie de aceasta adeverintza de celibatar,daca te incadrezi in aceasta categorie,sau de hotarirea de divortz,tradusa,legalizata si apostilata!

Dana


Tot din pacate, abia aceasta informatie este eronata.

Celibatarul este persoana necasatorita - indiferent daca n-a fost vreodata, este divortata sau vaduva.
Adeverinta nu are mare utilitate in tara, in schimb este uneori cerut pentru casatoria in strainatate, si se obtine la oficiul starii civile care a inregistrat nasterea.
O persoana divortata trebuie sa prezinte in acest scop atat sentinta de divort, cat si o declaratie autentica precum ca nu s-a recasatorit dupa pronuntarea divortului.
Pentru a avea valabilitate, documentul se apostileaza conform legii, la Prefectura respectiva.




Eu vorbesc din proprie experientza si nu din ...dictzionare(alba ca zapada ar fi mai bine sa-tzi temperezi tonul daca nu as fi fost in tema cu topicul nu mi-as fi permis sa raspund aici sa mai adun ceva nr. de mesaje cum insinuiezi tu!Si tzi-am raportat si atitudinea la moderator)

Nu contest ca este posibil sa se mai fi schimbat ceva in ultimii doi ani,insa in momentul in care am aplicate eu pentru casatorie sentintza de divortz definitiva si irevocabila,tradusa de un traductor autorizat si apostilata a fost de ajuns!

Din ce am intzeles de la autoarea topicului ea nu le are apostilate si personal(tot ce-i posibil sa ma insel ca doar eu nu-s ca altzii,stie tot)cred ca asta este problema ei,de nu poate merge mai departe cu actele!

andacos aliasDana


Este posibil ca exceptia ta sa confirme regula.
Ce pot sa-ti spun insa cu siguranta este ca de cativa ani (peste doi, oricum) institutiile care aplica apostila informeaza asupra unei conditii suplimentare cerute de Anglia si Germania (pe langa sentinta) - respectiv certificatul de casatorie cu mentiunea Anulat, precum si adeverinta de celibat (a carei utilitate eu personal n-o vad - dar asta e).
In principiu, punerea in circulatie a acestei informatii nu este de resortul institutiei prefectului (cea care apostileaza actele de stare civila) - dar au fost o multime de situatii in care oamenii au fost nevoiti sa se intoarca.

De fapt - altceva voiam sa-i spun lui Klato - ca "manoperele" se pot face si prin imputernicit, mandatat in acest sens.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mediajust. dar acum apostila se pune la prefectura?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Mediajust - spune-mi si mie te rog - in Romania dupa un divort certificatul de casatorie se retine sau se da inapoi cu stampila anulat pe el? Se face o copie si fiecare din soti primeste certificatul anulat sau cum se procedeaza.
Multumesc anticipat pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Mediajust. dar acum apostila se pune la prefectura?

Dana


Din 2004, competenta apostilarii actelor de stare civila este a Prefecturii (ma rog, institutiei Prefectului).

Intre anii 2001 (cand Romania a aderat la Conventia de la Haga) si pana in 2004, apostilarea a fost de competenta ministerelor de Justitie si a celui de Externe.
Dupa 2004, functie de document, apostilarea se face la Prefecturi si Tribunale.
La Prefecturi se apostileaza documentele de stare civila, adeverintele de tot soiul (celibat, medicale, profesionale, de vechime etc), cazierele judiciare, facturile, diplomele si actele de studii.
De competenta Tribunalelor este apostilarea hotararilor judecatoresti, a actelor notariale, precum si a actelor emise de executorii judecatoresti si de Registrul comertului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui orchid

Mediajust - spune-mi si mie te rog - in Romania dupa un divort certificatul de casatorie se retine sau se da inapoi cu stampila anulat pe el? Se face o copie si fiecare din soti primeste certificatul anulat sau cum se procedeaza.
Multumesc anticipat pentru raspuns


Se retrage si se anuleaza, nu mai primesti nimic inapoi.
Orice modificare de stare civila (asta inseamna casatorie, desfacerea incetarea sau anularea casatoriei, deces, schimbarea numelui, adoptie, recunoasterea copilului din afara casatoriei etc) aduce inscrierea de mentiuni in actele de stare civila (atentie, actele nu inseamna certificate, ci sunt cele intocmite in registrele de stare civila). La cererea celui interesat, ti se poate elibera apoi un certificat care va avea inscris pe el mentiunea respectiva - respectiv desfacerea casatoriei conform sentintei nr......pronuntata la .... .


Editez pentru o completare de istoric: Intre anii 1951-1960, dupa divort se elibera un Certificat de Despartenie. Eu am vazut asemenea acte - arata exact ca cel de casatorie/nastere/deces ale vremii. S-a renuntat apoi pentru ca se putea ajunge in situatia de a fi "posesorul" mai multor astfel de certificate, care in final nu mai aveau utilitate, si s-a adoptat masura mentiunilor in actele de stare civile, care devin astfel unice.

Mergi la inceput