Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Blat de pizza fara drojdie

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 2


nikole
member of Human Kingdom


Membru din:21/09/2005

 Brazil
SP

3007 Mesaje
14 Prieten(i)

Trimis la - 26/09/2009 :  15:05:10 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui nikole Adauga semn de carte la mesaj Trimite nikole un Mesaj Privat  Reply with Quote

Blat de pizza fara drojdie

Se poate asa ceva?stie cineva o reteta exacta?

Vreau sa fa o tentativa de pizza hut, caci imi sta gandul la ea de vreo doua zile,dar nu am gasit pe nicaeri sa cumpar drojdie, asadar cum fac blatul???

fieti-va mila si luminati-ma ca mor de pofta de pizza

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 13+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

ellinia
mami blue

Donator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Sange
Membru din:06/09/2004
 Romania, piatra-neamtNEAMT
4534 Mesaje
13 Prieten(i)
Trimis la: - 26/09/2009 :  21:06:27 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiellinia Adauga semn de carte la raspuns Trimite ellinia un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ai mai facut pizza pana la urma? sa-ti spun cum fac eu blatul de pizza - nu pun drojdie niciodata. Faina cu un pic de apa calduta si un praf de copt si se face blatul imediat.
Mi-ai facut mie pofta acum ... chiar n-am mai facut pizza de ceva vreme!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

nikole
member of Human Kingdom


Membru din:21/09/2005
 Brazil, SP
3007 Mesaje
14 Prieten(i)
Trimis la: - 27/09/2009 :  10:27:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinikole Adauga semn de carte la raspuns Trimite nikole un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Ai mai facut pizza pana la urma? sa-ti spun cum fac eu blatul de pizza - nu pun drojdie niciodata. Faina cu un pic de apa calduta si un praf de copt si se face blatul imediat.
Mi-ai facut mie pofta acum ... chiar n-am mai facut pizza de ceva vreme!


Am gasit pe net o reteta de aluat fara drojdie

250 ml iaurt
100 ml ulei
100 mol apa
sare, faina cat cuprinde.

Se lasa 30 minute la rece, dupa care se poate folosi.

Am aluatul la frigider.Nu am pus praf de copt ptr ca citisem prin cateva locuri ca iese aluatul tare , si daca nu ma insel, ultima oara cand am mai facut eu pizza, acum vreo 2 ani, pusesem praf de copt si asa mi-a si iesit, tare ca piatra, si nu crescuse.
Acum...eu sunt un anti talent intre oale, si deci nu stiu daca a fost vina prafului de copt sau eu nu am potrivit cantitatile, ori cuptorul a fost de vina, nu stiu...

sa vad ce-mi iese de data asta, daca si acum o dau in bara, nu mai fac in viata mea, cumpar si gata, asta este






Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 14+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

nikole
member of Human Kingdom


Membru din:21/09/2005
 Brazil, SP
3007 Mesaje
14 Prieten(i)
Trimis la: - 27/09/2009 :  16:31:37 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinikole Adauga semn de carte la raspuns Trimite nikole un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mda....mi-a iesit o...blasfemie...

aluatul, dupa 30 minute de lasat la cuptor la 200 grade C. a iesit tare ca piatra si cruuuudddd....avea cred ca i kg greutate, fainos, crud, oribil...
ca sa nu arunc totul la cos, dupa cateva minute de furie, am ras cu lingura toata umplutura care mai avea un pic si se ardea si ea,am pus-o intr-o farfurie, intre timp am dat la cuptor cateva felii de paine unse cu sos de rosii, oregano si un pic de basil oil, dupa acre le-am uns cu compozitia asa zisei pizza, si...cam asa am reusit cat de cat sa salvez ingredientele, si sa-mi potolesc putin si pofta.

Data viitoare dau 20$ pe o pizza si ma lecuiesc de bucatareala, nu e de mine


Ellinia, tu cat praf de copt pui??cam cata apa pui,si ce cantitate de faina?sau faci din ochi?
si apoi lasi aluatul la crescut???




Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 14+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ellinia
mami blue

Donator Bazar, Caseta cu bijuteriiDonator Maria RubiDonator AndreiDonator  3 sateDonator  Sange
Membru din:06/09/2004
 Romania, piatra-neamtNEAMT
4534 Mesaje
13 Prieten(i)
Trimis la: - 27/09/2009 :  17:08:46 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiellinia Adauga semn de carte la raspuns Trimite ellinia un Mesaj Privat  Reply with Quote
Cantitatile le pun din ochi. Un praf de copt, cam o cana de faina si un pic de apa calda cat sa le pot framanta. Si le las cam 30 de minute la 180 grade la programul de pizza.
Si eu mai faceam pe paine sau pe aluat gata congelat, cumparat, depinde de situatie.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 27/09/2009 :  20:26:17 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Nikole poti face blat de pizza si cu aluat de eclere ( nu pui zahar insa in el ).

Sunt sigura ca ai tu o reteta de eclere care iti iese bine, dar daca nu ai uite aici reteta clasica a lui Pierre Herme pt 20-24 eclere

125 ml apa
125 ml lapte
115 gr unt
un praf de zahar ( pe are isa tu dc vrei sa faci blat de pizza nu il pui)
un praf de sare
140 gr faina
5 oua

pui la fiert apa cu laptele, sarea si untul. Cind clocotesc iei oala de pe foc si adaugi fauina. Amesteci bine de tot sa se inglobeze si sa nu faca cocoloase ( de preferat cu telul para sau cu mixerul) si apoi cind nu mai e asa fierbinte dar nici nu s-a racit de tot adaugi rind pe rind ouale.. mai intii primul si amesteci bine cu lingura de lemn cind s-a inglobat in aluat adaugi si oul nr 2 .. si tot asa pina cind le termini .

sursa traducerii: http://www.applepiepatispate.com/french/chocolate-eclairs-pierre-herme/

Torni aluatul asta in tava ta de pizza ( de preferat cu hirtie de copt), sa nu fie prea gros in tava, maxim cit grosimea unui deget ( mai putin de 1 cm) .. apoi pui condimentul ( ssul de rosii, mozzarella etc... ) si coci ...

Poti sa coci si foi di aluatul asta ca pentru tort, pe care apoi le umpli cu crema sau cu frisca sau crema amestecata cu frisca .. dar asta e alta reteta :-)) (eu am facut as aun tort instant, 2 blaturi intre care era crema de vanilie si deasupra frisca batuta si capsuni

mai ai si varianta de a pregati drojdia in casa (drojdia naturala ) dar dureaza, procedeul este lung insa dupa ce ai obtinut-o o poti usca si pastra, apoi o "reactivezi" si o folosesti cind ai nevoie

uite aici un dintre metode
http://www.wildyeastblog.com/2007/07/13/raising-a-starter/

mai gasetsi multe alte informatii pe blogul asta

Editat de - crista-s on 28/09/2009 06:49:01
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran mariussimiuc
as vrea sa fiu,dar nu-s

Donator desprecopii.com
Membru din:03/11/2004
 Romania, iasiIASI
15892 Mesaje
21 Prieten(i)
Trimis la: - 27/09/2009 :  22:58:16 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mariussimiuc  Trimite mesaj yahoo luimariussimiuc Adauga semn de carte la raspuns Trimite mariussimiuc un Mesaj Privat  Reply with Quote
Poti folosi varianta sarata a aluatului fals dospit al lui dr Oetcher Foarte bun si foarte usor de facut!


Copiii mei fericiti ms1 si ms2

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

nikole
member of Human Kingdom


Membru din:21/09/2005
 Brazil, SP
3007 Mesaje
14 Prieten(i)
Trimis la: - 28/09/2009 :  13:38:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinikole Adauga semn de carte la raspuns Trimite nikole un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multumesc ptr indicatii fetelor

Crista, esti o draguta...nu aveam nici o reteta ptr eclere, dar apreciez faptul ca ai rupt din timpul tau sa= mi scrii, si sa explici pas cu pas cum sa procedez.

In weekend incerc o alta pizza cu aluatul ptr eclere, si revin sa-ti spun cum a iesit...dar banui ca de data asta tre sa iasa, imposibil altfel...

interesant blogul, acum citesc cum sa fac drojdia in casa...nu am stiut ca drojdia este nici mai mult nici mai putin decat o ciupercaparca imi cam trece de a o folosi...

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 14+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 28/09/2009 :  15:22:40 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat  Reply with Quote
cu placere Nikole eu as incerca si reteta Nataliei pusa de Mariussimiuc ... ca suna tare bine. Am facut o data un aluat cu brinza in el (ricotta sau de vaci ) si iese foarte fraged. Al meu a semanat cu cel de cornulete pe care il facea mama, chiar dc cel al mamei mele era divers ( cu smintina, untura etc ).

Drojdia naturaņa insa este varianta ideala, ies niste piini si cornuri din ea apoi este tare comoda mai ales ca o poti pastra uscata chiar si un an in borcan de sticla inchis, in camara . Dupa ce o faci iti pot traduce mai multe de pe paginile italiene ( pe PM ) in care te invata cum sa o pastrezi sau cum sa o regenerezi. Intre timp poate o fac si eu si o pun la pastrat pentru

Editat de - crista-s on 28/09/2009 15:28:08
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

nikole
member of Human Kingdom


Membru din:21/09/2005
 Brazil, SP
3007 Mesaje
14 Prieten(i)
Trimis la: - 28/09/2009 :  17:55:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luinikole Adauga semn de carte la raspuns Trimite nikole un Mesaj Privat  Reply with Quote
Mariussimiucflo], multumesc, mi-am notat si varianta asta, abia acum am reusit sa deschid linkul.

Daca reusesc sa-mi mai tin ochii deschisi dupa ce adorm pruncul, pun iar de-o pizza, de data asta fac o tava mica, de experiment, daca iese ok, voi face o tava maaaaare in weekend, de ziua socrului

Crista-s, multumesc , frumos din partea ta...insa in max. doua luni mi-am luat zborul spre Brazil, si acolo din ce-mi spune sotul, se gaseste drojdie peste tot, aicide ex nu am vazut sa fie, am si intrebat, habar nu aveau despre ce vorbesc.

Totusi drojdia ce o cumparam noi din alimentari in tara, de care era??de panificatie, sau de bere?ca una si acelasi lucru nu e...nu??

mi-s in ceata cu drojdia, vis-a vis de calitatea/felul ei, modul de obtinere...am sa ma documentez insa, cum timpul imi va permite...

eu de ex. cautam acum cativa ani drojdie de bere ptr un tratament ptr par si unghii, si stiu ca nu am gasit pe niciunde...



Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 14+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Editat de - nikole on 28/09/2009 18:49:23
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 28/09/2009 :  20:43:47 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat  Reply with Quote
Cea din Romania, cel putin cea pe care o cunosc eu in pachetele mari era drojdie de bere proaspata.

Din cauza obiceiurilor alimentare diverse nu gasesti tu drojdie, las ca peste citeva luni iti scoti pirleala :-)) s-ar putea totusi sa existe o drojdie uscata si la tine, ceva granulat, poate chiar instant cine stie.

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 2 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com