stare de rau

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nonni spune:

"Diagnosticul medicului psihiatru este: depresie anxioasa si sindromul colonului iritabil."
Psihiatrul a pus diagnosticul de colon iritabil?? Aici militez pentru ce a spus xio, colon iritabil nu spui pana nu excluzi cauze mai grave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nonni , unui pacient nu ii spui de cancer decat atunci cand ai toate informatiile.
Am lucrat (practica) la sectia de chirurgie oncologica , in fiecare zi completam foile de observatie ale pacientilor , adica ii consultam . intrebam de cand e simptomatologia , ce alte boli mai au samd.
In functie de mediul din care provin ai alt limbaj , in functie de tipul pacientului ai alt limbaj , in functie de starea lui ai intrebari altfel formulate.
Nu folosim niciodata cuvantul "cancer" , ci tumora , explicandu-le ca si o hernie si orice formatiune este denumita din start tumora, neavand vreo legatura cu cancerul.

Dar pe un forum unde se pun intrebari nu am de ce sa invart adevarul , interesul este sa excluzi ce e mai rau , ca restul il face doctorul oricum.
ca sa nu mai spun ca orice taraganare a diagnosticului inseamna avansarea bolii.
pana la rezultatul biopsiei nu ii spui pacientului ca are neoplasm decat daca este ceva la care nu mai incape indoiaa. Si atunci ii spui ca nu arata bine si astepti rezultatul.
vedeam toate leziunile, discutam cu doctorul ca e sau nu e , dar pacientul nu era informat decat atunci cand aveai dovada in mana.

mai bine previi decat sa tratezi.
Si normal ca nu ma supar ca ai alte pareri!



Gabi , diagnosticul de colon iritabil il pui excluzand celelalte cauze. Si daca psihiatrul este un doctor fantastic , tot trebuie sa ai dovada in mana.
Si pt. asta trebuie colonoscopie , gastroscopie , CT .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonni spune:

asa-i xio, rational ai dreptate. cred ca am devenit doar paranoica si am impresia ca toata lumea se grabeste sa puna diagnosticul de neoplasm.
sunt alergica deja la cuvantul asta.

hai sa iti fac copy/paste la un articol..defapt editorial, care mi-a placut, sa imi spal pacatele fata de doctori:

"I-am cunoscut īntr-un august, de nevoie. Īncercanati si nebarbieriti dupa nopti de garda, ei nu dau niciodata autografe si nu sunt trend-setteri. Nu leviteaza, nu-l scot din mormānt pe Lazar si nici nu construiesc temple īn trei zile. Munca lor sublim de hidoasa nu-si gaseste osanale prin tabloide pentru ca miroase a dezinfectant. Īn schimb, sunt platiti īn batjocura pentru harul lor. Īn fiecare zi, ei pierd si cāstiga bataliile cu Moartea, fara weekend-uri sau team-building la ski īn Austria. Din nou de la capat, iar si iar, pāna īn ziua īn care legile firii o sa-i īntoarca īn absolut. ......

Nici n-am apucat sa-mi savurez bucuria īnsanatosirii, si ei disparusera. Doctorii nu-si permit minute de triumf. Pentru ei, victoriile se masoara īn secunde, īnfrāngerile dureaza o viata. O viata de Īnger… "

Mergi la inceput