carte adresata parintilor adoptatori

carte adresata parintilor adoptatori | Autor: aiuras

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am inteles de la o amica in care am mare incredere ca exista o carte minunata, pe care ar trebui sa o citim noi toate, scrisa de o femeie ce a fost la randul ei adoptata. Cartea este in limba romana si se numeste ceva de genul "20 de lucruri pe care copii adoptati ar dori ca parintii lor adoptivi sa le stie" Cartea nu se gasesste in librarii ci a fost primita de la o DPC din Bucuresti. Cine o are poate vrea s ao imparta si cu noi? Daca mai aveti stinta de alte asemenea carti va rog nu ezitati sa le impartiti cu noi. De fapt suntem cu totii combatanti sub acelasi steag:)) VA multumesc si va imbratise4z cu drag!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Pai sa adaug si eu cateva titluri, in engleza ce-i drept, care se pot comanda de pe amazon (vin in cateva saptamani si platesti prin card)

In primul rand, cele scrise de Deborah Grey - mare specialist in domeniu:
Attaching in Adoption: Practical Tools for Today's Parents si mai e una dar imi scapa, oricum cea de sus e "mai tare"
Preferata mea (si a multor alti parinti adoptivi) scrisa de un cadru didactic care a adoptat ea insasi si a facut un studiu pe mai multe familii:
Toddler Adoption- Mary Best HopkinsE o carte cu adevarat super pentru cei care adopta copii intre 1 si 4 ani mai ales.
Pentru cei care adopta copilasi de etnie rroma: Black Baby White Hands - Jayia John
desi e scrisa dintr-o perspectiva americana si a unei persoane de culoare, cei care avem copii de etnie rroma putem invata multe lucruri...daca vrem si daca intelegem ca desi pentru noi etnia copilului dispare ca in ceata, e un lucru de care nu mai suntem constienti, trebuie sa ne pregatim copii pentru acele experiente din viata lor in care vor avea de-a face cu oameni care nu gandesc ca noi si care considera ca au dreptul de a se simti superiori. Wrong move!:)
La aceeasi categorie mai e si
"I'm chocolate, You're vanilla" daca vrea cineva sa aprofundeze subiectul.
In afara de carti sunt o groaza de articole pe net, unele extraordinare, le re-caut si pun link-ul.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

aiuras tu ai facut rost de aceasta carte ("20 de lucruri pe care copii adoptati ar dori ca parintii lor adoptivi sa le stie")? Daca o ai si nu te superi trimite-mi si mie te rog PM... as vrea si eu aceasta carte...

endometrioza, 6IA, 2FIV
si inca mai incerc ...

Mergi la inceput