Ajutor - diagnostic pe care nu-l inteleg

Ajutor - diagnostic pe care nu-l inteleg | Autor: crismac

Link direct la acest mesaj

Poate o mamica imi poate explica si mie ce inseamna acest diagnostic - " Frusta parapareza flasca - cronica ; Anomalii medulare persistente ( siringomielie , cordon medular jos inserat ) . Acest diagnostic i-a fost pus copilului meu care are 5 ani si care la 2 luni a fost operat de mielomeningocel . Trebiue sa va mai spun ca are un intelect corespunzator varstei ( control psihologic ce atesta acest lucru ) , fuge , se misca normal ... Mi-au mai spus ca are hidrocefalie interna congenitala - nu a fost operat si nu manifesta semne de presiune intercraniana . Ce este aceea suferinta medulara cervicala ???
Sunt intr-o mare ceata si sper ca poate ma veti ajuta sa ma mai luminez.

www.gradinacris.blogspot.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Suferinta medulara cervicala are legatura cu comprimarea maduvei in zona cervicala. Din cate se spune pe un site italian, aceasta suferinta nu necesita intotdeauna interventie chirurgicala (neurochirurgica si ortopedica - desigur, e bine sa verifici daca e si cazul baietelului tau, poti intreba pe Dr. Stoica).

Sursa:
http://db.acp.it/Quaderni%20ACP%201997.nsf/64dde74c6516e6a0c12566da003af3b0/ffee899c70a388a9c12566f0004f2c37?OpenDocument


Paraplegie flasca:

Sindromul paraplegie: paraplegia este paralizia celor doua membre inferioare. Cand deficitul motor este incomplet, se numeste parapareza. Paraplegia apare fie in leziunea neuronului motor central (traiectul intramedular), cand sunt prezente tulburarile sfincteriene (retentie de urina si fecale) si semnul Babinski bilateral, fie in cea a neuronului motor periferic, cand aceste tulburari nu se ivesc. Semnul clinic comun este deficitul motor (disparitia sau diminuarea fortei musculare la nivelul membrelor inferioare).
Paraplegia poate fi flasca sau spastica.

a) Paraplegia flasca este produsa fie de lezarea neuronului motor central (forma centrala), fie de lezarea neuronului periferic (forma periferica). Semnele comune sunt deficitul motor (paraplegie), disparitia reflexelor si diminuarea tonusului muscular.
Forma periferica se caracterizeaza prin absenta semnului Babinski si a tulburarilor sfincteriene si prin aparitia rapida a atrofiilor musculare. Apare in poliomielita, poliradiculonevrite, polinevrite si tumori „de coada de cal" (deficit motor, mers in „stepaj,,, tulburari sfincteriene, urinare si genitale).

Forma centrala, se caracterizeaza prin mari tulburari sfincteriene, prezenta semnului Babinski, absenta atrofiilor musculare. Poate evolua catre paraplegia spastica. Apare in fracturile de rahis si mieii ta transversa. Aceasta ultima afectiune se caracterizeaza prin deficit motor total al membrelor inferioare, hipotonie, prezenta semnului Babinski, reflexe osteo-tendinoase abolite, tulburari sfincteriene (incontinenta sau retentie de urina), tulburari trofice precoce (escare) si hipo- sau anestezie.

Etiologia este infectioasa (luetica, streptococica, stafilococica, virotica), aler­gica. Evolueaza fie catre exitus, prin escare sau infectie urinara, fie catre amelio­rare progresiva, fie catre forme spastice.

Sursa: www.boli-medicina.com/neurologie/sindroame/SINDROMUL-DE-NEURON-MOTOR-CENTRAL-BM-COM.php" target="_blank">http://www.boli-medicina.com/neurologie/sindroame/SINDROMUL-DE-NEURON-MOTOR-CENTRAL-BM-COM.php



PS: Mai pot gasi si alte informatii, legat de alte aspecte din diagnosticul final, dar dureaza mult pana gasesc ceva intr-o limba, cu explicatii.

S-au facut studii si cercetari inca din anii 60 la cazuri similare cu baietelul tau - studii foarte interesante si detaliate, desi nu stiu cu cat te-ar fi ajutat - dar articolele nu sunt publice, asa ca nu pot ajunge la ele daca nu sunt inscrisa pe anumite site-uri speciale...


Daca nu tine de neurochirurgie, si vrei sa iti ajuti baietelul, inca mai ai sansa sa incerci si la centrul despre care ti-am spus pe mail si sa incerci si altceva, inofensiv pt copil. Dupa data de 18 august acolo vei gasi specialistul care iti va spune ce se poate face pt copilul tau.


Sanatate multa !


Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Crismac pupici copilasului tau
Sper ca te-ai lamurit cu privire la diagnostic , de multe ori sunt atat de pompoase cate sperii doar cand le citesti.Curaj si te mai asteptam cu vesti

Andrea_S felicitari pt cat de bine ai explicat, am mai urmarit postarile tale si mereu mi-au placut

poze Alex


Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Mulutmesc pentru raspunsuri si pentru incurajari . Siringomielia aceea va trebui operata ( din cate am citit ) mai devreme sau mai tarziu - mi-e groaza cand ma gandesc la o a doua operatie !!! In septembrie - la inceputul lunii - voi merge la dr. Stoica Sergiu si sa vedem ce va spune . O sa va tin la curent . Cat despre parapareza aceea nu stiu ce sa cred .

www.gradinacris.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

hello

intra la copii speciali si mai vorbim acolo , asa ne mai poti povestii despre copilasul tau , te asteptam

poze Alex


Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

crismac a cautat si ea, asa ca eu nu am ajutat-o cu mare lucru...
si crismac si eu si alte mamici, cum ziceai si tu wnimra, ne-am confruntat cu limbajul medical din diagnostice sau scrisori medicale etc. si chiar a trebuit sa cautam pe cont propriu ce inseamna.

cum ii spunea si lui crismac, imi pare rau ca cine ar fi trebuit sa ne explice ceea ce scrie nu are timp, nu vrea, etc., etc.

pt crismac:
TE INTELEG. Nici eu nu am suportat prea usor gandul ca va urma a doua operatie... si ca va trebui sa mai urmeze... si tot asa. Chiar si acum ma gandesc cu inima stransa ca va veni o zi in care istoria se va repeta... chiar daca din alte motive, mai bune...
Totusi, daca e spre binele lui, daca ii va usura suferinta, atunci merita sa iti faci curaj, si sa fii alaturi de el, ajutandu-l sa inteleaga de ce trebuie sa sufere, sa mai treaca prin tot felul de chestii etc. (Si daca nu intelege, e normal; dar macar sa nu ne mintim copilul...)

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Andrea_S te asteptam la "copii speciali" sa ne impartasesti din experienta ta si o mai poti ajuta si pe crismac

te pup Andrea

poze Alex


Campanie pt Mihaita-"Vreau sa nu mai fiu diferit"



Mergi la inceput