Dieta 15-20 kg in 90 de zile

Dieta 15-20 kg in 90 de zile | Autor: Arina1

Link direct la acest mesaj

Propun si eu o dieta de schimbare a metabolismului. Nu e cu foame si eu o tin deja de o luna si am reusit sa slabesc 7 kg. Dieta dureaza 90 de zile. Cafeaua sau ceaiul se beau neindulcite (eu am pus indulcitori), iar o data pe luna se tine post negru, dupa ziua de fructe (asta nu cred ca am s-o fac). Dar hai sa va zic cum e.

Micul dejun: fructe, fara fructe uscate si banane

Ziua I PROTEINE:
Pranz: - 200 g carne fiarta sau prajita (de preferat gratar) sau 3 oua fierte sau prajite sau 200 g cascaval;
- o felie de paine (de preferat neagra);
- salata din zarzavaturi si legume proaspete dupa dorinta;
- 200 ml supa de carne
Cina: la fel ca la pranz, dar fara supa.

Ziua II GLUCIDE:
Pranz: - legume fierte (fasole, pastai, mazare, cartofi, morcovi, telina etc.) asezonate cu bulion, sos de rosii, ketchup, sare, piper
- o felie de paine;
- salata din zarzavaturi si legume proaspete, dupa dorinta;
Cina: la fel ca la pranz, dar in cantitate mai mica;

Ziua III CARBOHIDRATI:
Pranz: - 300 g paste condimentate sau pizza cu ketchup sau saratele, saleuri;
Cina: - 2 felii mici de tort sau cozonac sau 3 globuri de inghetata;
- 100 g ciocolata neagra;

Ziua IV FRUCTE:
Pranz si cina: orice fel de fructe in cantitate nelimitata.

Cam asta e. Cele trei mese se iau separat cu distanta intre ele. Nu se mananca nimic intre mese. Nu stiu daca trebuie sa precizez sursa, pentru ca era o revista mai veche. Astept parerile celor care au mai tinut diete.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Sincer, parerea mea, mi se par prea multe kg intr-un timp, totusi, scurt.
Eu am slabit aproximativ 25 de kg dar intr-o per mult mai indelungata de timp si, cred, ca doar asa poti sa-ti mentii greutatea obtinuta.
Fara suparare dar cred ca este mult mai sanatoasa o slabire lenta si de durata.
Stiu ca oricine si-ar dori sa slabeasca peste noapte n-kg dar din pacate de multe ori dupa un astfel de rezultat vin multe kg inapoi ca un bumerang.
Bafta !


Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Bonjour bine ca s-a deschis invitatia, ma gandeam eu sa o fac de ceva vreme dar sincer nu am timp sa intru des si de asta nu am initiat asa ceva. Eu am tinut dieta asta din pacate doar 1,5 luni ca la carte si tot am slabit 10 kg . Chiar de astazi m-am apucat de ea din nou si intru eu prima in grupul tau daca vrei , promit sa pun cat de des pot retete cu tipuri de macare pe zile se pot manca foarte multe cu acest program. La ziua de carne cu legume se mananca pe langa gratare cu cruditati si carne la capac cu legume, ciorbe de carne cu legume...o multime de combinatii. Eu astazi am mancat pulpe de pui la capac cu mazare. O sa incerc pun mai tarziu reteta.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da' pe ce-o cunosti ca schimba metabolismul??? Doamne, mai apar inca aberatii din astea??Cea mai tare mi se pare ziua a patra-de dimineata pana noaptea fructe...exact ce stimuleaza ingrasarea!! Mai cititi si voi carti scrise de medici nutritionisti, gen Mihaela Bilic...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

rory de ce fructele stimuleaza ingrasarea? mi se pare aiurea asta..

oricum..nu sunt adepta regimului..insa cred ca tot ce ati scri mai sus cu dieta pe zile..toate combinatiile de mancaruri le poti face si slabesti cu siguranta..insotite de exercitii fizice ca sa iti formezi si muculatura...

spor la slabit!

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

In primul rand aceasta nu este o dieta echilibrata din punct de vedere nutritional,nu as numi-o nici macar dieta!!
Fructele,sunt alimente cu un continut caloric mic,dar contin pe langa fibre,vitamine,minerale,fitonutrienti,enzime si "dusmanul si banalul"ZAHAR(fructoza,sucroza),glucoza,carbohidrati si cum bine stim excesul de carbohidrati duce la ingrasare indiferent sub ce forma ii consumam(dulciuri,fainoase,fructe,cartofi,etc).In general se recomanda a se consuma 1-3 portii de fructe pe zi cu un continut caloric slab,nu este deloc eficienta inlocuirea meselor cu fructe,nu se vor obtine rezultatele dorite...sunt sarace in nutrienti esentiali.
Zaharul ne da energie dar din pacate in exces nu face decat sa transforme surplusul de energie in grasimi.Gata, am vb destul despre fructe:).
"Definiti-va mai bine personalitatea si veti slabi mai usor"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina1 spune:

Multumesc pentru feedback.
MsBB - si eu am suspectat ca sunt prea multe kg in timp scurt si m-am gandit chiar ca n-o sa functioneze. Acum dupa o luna de dieta nu mai dau jos cate 800 g la 4 zile, am ajuns la 300 - 400 g, dar tot sunt multumita. Si frica mea cea mai mare o reprezinta perioada de dupa dieta cand e posibil sa fac greseli si sa vina inapoi kilogramele.

Silvi_2005 - as vrea sa te intreb cum s-a comportat organismul tau dupa ce te-ai lasat (dupa 1,5 luni). Ai luat inapoi kilogramele? Repede? La un grup nu m-am gandit. Am cautat dieta asta pe forum, nu am gasit-o si am vrut sa impartasesc si cu voi aceasta reusita si cine stie poate e dieta potrivita si pentru altcineva. Pentru mine s-a potrivit manusa. Nu e cu foame si ma simt plina de energie chiar si acum dupa o luna de dieta. Dar mai e ceva. Pulpe de pui cu mazare nu merge pentru dieta asta. Nu te supara pe mine. Mazarea fiarta intra la legume fierte, deci ziua a 2-a, iar carnea in prima zi.

rory76 - zice in descrierea dietei ca e cu schimbarea metabolismului si asta se vede din faptul ca dupa inca 3 luni dupa terminarea dietei mai poti pierde inca 2-4 kg (daca tii in continuare masa de dimineata de fructe). Eu nu m-as baza pe asta. Eu am citit si cartea dr. Mihaela Bilic si cartea nou aparuta cu Montignac. Doar ca aveam nevoie de o dieta clara sa-mi spuna ce am voie si ce nu. Cam tot ce mananc in dieta asta e cu indice glicemic mic (in afara de cartof la care nu renunt in ziua a 2-a), deci s-ar potrivi cat de cat cu Montignac. Iar din cartea Mihaelei Bilic am sa-mi iau faza a 2-a de stabilizare si mentinere cu metoda ei de a reintroduce alimentele pana la 2000 cal pe zi. Nu mai vreau sa ajung ca inainte sa mananc putin, prost si sa pun kilograme.

karla2007 - de asta v-am intrebat si pe voi. De ce zici ca nu e echilibrata? Mananc gratar (sau carne la cuptor), legume fierte si proaspete (salate multe), fructe. Lactate nu mancam nici inainte prea multe. Mi-e dor de cereale cu musli si lapte. Dar ce lipseste? Si ai dreptate ca fructele vin cu multa fructoza, dar la inceputul dietei, cand eram speriata ca e dieta si deci credeam ca am sa mor de foame, mancam multe fructe. Acum unul sau doua fructe imi sunt suficiente si doar la pranz, in ziua a 4-a, mananc mai multe. Ce gresesc?

Va pup si va multumesc de raspunsuri. Eu sunt hotarata sa merg pana la capat. E prima mea dieta si vreau sa fie si ultima. Dar daca gresesc cu ceva spuneti-mi si corectez pe parcurs ca nu e batuta in cuie. Am nevoie de sustinerea voastra. M-am saturat sa fiu grasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina1 spune:

Eu mananc gratar de pui cu salata de rosii si castraveti si cu o felie de paine in ziua 1 la pranz. Seara inlocuiesc carnita cu omleta. In ziua a 2-a la mancare gatita de legume merge foarte bine varza la cuptor, mancarea de pastai cu usturoi, mazarea, salata de fasole sau fasole prajita. Aici merg multe mancaruri. In ziua de a 3-a pizza de 300 g e cat o pizza mare, dar din cea cu blat subtire. Seara merg bine clatite, prajitura de cofetarie. Asa imi trece pofta de dulce si in loc sa mananc in fiecare zi dulciuri astept cu nerabdare ziua asta si mananc fara pareri de rau ca am gresit. Pe total mananc mult mai putine dulciuri. Si in loc de pizza merg paste (300 g inseamna multe paste credeti-ma) cu sos de rosii cu usturoi si alte mirodenii. Delicios. De asta zic ca nu se moare de foame in dieta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Arina eu m-am ingrasat putin dar era de inteles ca eram in concediu in Romania la parinti ma ingrasam oricum, dar nici v de efectul ala yoyo ce apare dupa dietele stil Daneza sau Scardale unde te cam infometezi. Eu le-am tinut dupa sarcina si pe alea am slabit tare dar e adevarat ca le pui la loc dupa aceea, dupa programul asta alimentar nu am patit faza asta. Scuze ca nu am reusit sa pun ieri meniul ,nici nu il pun daca ti se pare ca nu e in program. Iti dau eu si un site cu un grup care tine dieta asta, nu m-am inscris dar le urmaream pe fete http://forum.oneden.com/Dieta-de-90-de-zile-t1092.html eu asa l-am primit si e la primele pagini dar vezi ca au 722 de pagini acum acolo ziceau si fetele dupa ce a aparut cartea asta http://www.rina90.ro/ro/ pe care nu am reusit sa o comand cad am fost in Ro ca avea termen de livarre de trei saptamani si eu plecam.....au zis si ele ca la ziua de proteine poti manca carne preparata cu legume, salate de legume cu branzeturi...o multime. E vorba in programul asta de a respecta principiul de zi de proteine, legume, carbohidrati, fructe. Binenteles ca citesti si te documentezi si faci cum vrei dar fiind un progam de 90 de zile nu poti rezita cu gratare si salata, eu una nu mai pot. E important sa mananci la ziua asta lactate, eu cateodata am mai incalcat programul si diminetata imi faceam un suc de fructe natural cu lapte slab. Mai citesti tu si decizi cum il tii, eu am facut cum stiam ca facuse prietena mea am mancat legume cu carne la capac, la ziua de legume ma mancat si iahnie de fasole cu muraturi am mancat f putina paine i mai tot timpul prajita si sincer nici la ziua de fructe nu am facut foame ca mai strecuram cate un compot de ananas light. Sper sa iti fie de folos informatiile succes!
Rory succes in programul alimentar tinut de tine sau felicitari daca nu ai nevoie de asa ceva ca ai mereu un mod sanatos si echilibrat de a te alimenta eu nu am asa ceva ca regula de viata . Nu am studii de specialitate ca sa iti pot expune mai pe larg argumente dar iti spun din experienta mea ca a fost cel mai usor program alimentar tint vreodata si cel mai echilibrat in cartea aceea se explica mai pe larg si se spune clar ca la ziua de fructe sa mai pot manca supe de legume sau salate de cruditati.
MsBB nu se slabeste ca regula 20-25 kg, depinde de gradul de obezitate cineva care porneste de la 65 nu ajunge clar la 45 cu dieta asta dar cei care pornesc de la 100 sau pe acolo pot sa slabeasca pana la 20 kg si in trei luni nu e asa dezechilibrant pt organism daca imparti pe saptamani, nu e gen 7-10 kg in 2 saptamani ca la alte diete.
Succes tuturor, eu o sa va tin la curent si sper sa am cu ce rezultate sa ma laud pana la final si data trecuta faceam destul de multa miscare gen 2 zile pe saptamana mers pe jos 5-10 km , o data macar pilates 30 minute si zilnic cateva exercitii marunte ca nu sunt eu f sportiva din pacate .

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Arina ca am uitat veziin cartea recomandata la prima zi ai ciocanee de pui la capac cu varza de Bruxelles, brocoli si conopida facute tot la capac http://www.rina90.ro/ro/rinas_90_retete_proteine deci eu zic ca e ok sa mannaci la proteine amestec de legume cu carne si inca ceva ca ai voie sa pui la gatit o lingurita ulei masline eu mereu puneam si la salate ca sincer nu conteaza cela 45 de calorii in plus ci sa ai un regim alimenatr natural si sanatos nu fortat gen salata verde si carne uscata pana faci cu nervii . Iti mai dau un site pe care il folosec eu cand tin programul asta pentru calcularea caloriilor, introduci toate alimentele cu gramaj si 25 de gr de ex si iti da la sfarsit totalul, vezi ca lapte nu e mereu adaptat cred ca e de la lapte gras si la legumele congelate in amestec iei informatiile de pe punga. http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/calculator/ acesta e site-ul si vezi ca in principiu nu e bine sa te alimentezi zilnic mult sub rata metabolica de baza care e in functie de greutate calculata la fiecare . http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/necesar/ aici aici un calculator. Eu nu scad niciodata sub 1200 de calorii/ zi care ar fi cam cu 200 mai putin ca RMB necesar la mine.
Succes eu o sa mai urmaresc subiectul cand reusesc.

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arina1 spune:

Silvi_2005 - multumesc pentru link-uri. Nu am vrut sa te supar in legatura cu legumele fierte in prima zi, doar ca nu stiam ca se poate. Eu nu am avut decat o foita format A5 cu dieta asta si din prima mi s-a parut ca mi se potriveste. Am cautat-o pe net (nu suficient de bine dupa cate s-a vazut) si sunt incantata de ce am citit. In primul rand a functionat la mai multe persoane, kg nu s-au intors, eu nu iau pauze si am toata increderea ca am sa reusesc. Si acum ca am vazut ce mananca si alte fete ma mai inspir si eu. Chiar e o veste buna. Daca ai ceva retete de dressing-uri pentru salate sau sosuri pentru legume fierte te rog sa-mi spui. Incerc sa diversific in limita dietei. Inca ma documentez despre lapte. As fi foarte fericita sa se poata bea in ziua de proteine.

La salatele de legume (rosii, castraveti) eu pun si ulei si sare. Si inainte eram fan salate.

Mergi la inceput