Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Fierbinte:Cel mai bun tort Diplomat

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 4
manon
manon
membru incepator


Membru din:14/05/2006
 Romania, bucuresti
352 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 21/07/2009 :  08:28:43 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimanon Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
mindy, daca nu ai o forma "profesionala" pentru tort pui o folie transparenta in cratita in care pregatesti tortul,asezi cu grija piscoturi de sampanie de jur-imprejur, torni toata compozitia dupa reteta / retetele recomandate de fete si deasupra pui in forma de grilaj piscoturi de sampanie. nu le insiropezi!!. pui tortul in frigider pana a doua zi si cand rastorni vei obtine un suport destul de consistent si aspectos, asemanator unui blat. piscoturile vor fi la baza tortului. ornezi, imbraci cu frisca, ma rog...inspiratia sau gustul fiecareia.
daca ai o forma detasabila, pui piscoturile tot asa, grilaj, de la inceput, eventual si pe marginile formei (va arata spectaculos) si apoi torni compozitia. pe marginea formei de tort se pot pune, in loc de piscoturi, felii subtiri de portocala (fara coaja), kiwi...
Citat:
citat din mesajul lui Mindy

dar nu are nici un fel de blat? nimic de copt in cuptor? eu tin minte tortul de cofetarie avea un strat inalt de crema alba inchegata cu fructe in ea, intre doua blaturi subtiri si insiropate.
Sau ala nu e diplomat?

nu am facut niciodata nimic cu gelatina, orice cu gelatina mi se pare complicat :)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mireluta39
mireluta39
membru incepator


Membru din:03/07/2009
 Spain,
216 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 21/07/2009 :  11:44:49 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mireluta39  Trimite mesaj yahoo luimireluta39 Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Va multumesc mult pentru intrebarile puse si-am sa va raspund scurt la toate: tortul este foarte usor de facut,nici eu n-am stiut ca gelatina poate fi fiarta direct in compozitie,dar dupa ce lucrezi intr-un laborator de cofetarie afli multe secrete.Si nu se fierbe in clocot,ci la bain-marie,atinge cam 60grade.Cand crema sta pe lingura ca o smantana,e gata,o pui la racit,amestecand din cand in cand.Si apropo de lingura:1lingura de gelatina=1plic de gelatina Dr.Oetcker.Acasa fac tortul din 8 oua cu 3 plic gelatina.Ouale,da,se pun cu totul,intregi,iese tortul mai bogat,mai consistent.La cofetarie fac cantitati mari,din cate 112 oua,le punem in multe forme de tort,mai mici sau mai mari,de 1,5kg sau de 4-5kg,la congelator.Apropo de frisca,va mai spun un secret:frisca ce-o folosim se numeste MEGLE,pentru cofetarie ne vine in cutii de 10 litri,dar acasa iau MEGLE la 1 litru,si la 8 oua bat doar jumatate de cutie.E cea mai buna,e cremoasa,se bate si se tine bine.Nu ca Hulala sau frisca praf.La batere mai puteti picura 100ml apa rece la litrul de frisca.Se pot pune si piscoturi sau blat sus si jos,se poate pune si ness in jumatate din compozitie si iese tortul in straturi albe si crem(maro deschis),multe cliente prefera asa,dar mie imi place diplomatul alb cu multe fructe proaspete si stafide.Am zis ca sunt scurta in raspuns si m-am intins.Sper ca v-am raspuns intrebarilor si voi reveni si cu alte retete si secrete ale maistrilor-cofetari din Pitesti.Pentru ca doar daca daruiesti din tot sufletul,vei primi si tu la randul tau inzecit.


www.gatestesanatos.webs.com

www.blogulluiaurel45.blogspot.com
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Mindy
Mindy
membru matur


Membru din:11/03/2007
 USA,
1852 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 22/07/2009 :  09:08:40 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Mindy un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multzu Mireluta, Manon cu piscoturi ar fi excelent.

Musai sa il fac si eu odata sa ii dau pe spate pe americanosii astia.. ca asa ceva pe aici io nu am vazut.
Tin minte sora mea baga in el si branza de vaci pe langa fructe, iesea bestial..
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ANITA75
ANITA75
optimista


Membru din:29/10/2008
 Romania,
1466 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 22/07/2009 :  11:51:59 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ANITA75 un Mesaj Privat  Reply with Quote
mirela sa traiesti ca ne dai asemenea ponturi ,daca nu stim ceva la o prajitura putem apela la tine? te rog sa-mi spui cum face-ti eclerele ca sunt tare bune
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mireluta39
mireluta39
membru incepator


Membru din:03/07/2009
 Spain,
216 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 22/07/2009 :  12:40:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mireluta39  Trimite mesaj yahoo luimireluta39 Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Mindy,nu stiu ce fel de frisca se gaseste in USA,dar,oricum,trebuie sa fie o smantana dulce lichida cu peste 30%grasime,si pentru a pune si branza dulce in compozitie,injumatatesti cantitatea de frisca.Ex:in loc de 500g frisca batuta,pui 250g branza dulce si 250g frisca batuta.


www.gatestesanatos.webs.com

www.blogulluiaurel45.blogspot.com
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mireluta39
mireluta39
membru incepator


Membru din:03/07/2009
 Spain,
216 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 22/07/2009 :  12:44:25 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mireluta39  Trimite mesaj yahoo luimireluta39 Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Da,Anita,daca stiu,va raspund cu mare placere.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ANITA75
ANITA75
optimista


Membru din:29/10/2008
 Romania,
1466 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 22/07/2009 :  19:50:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ANITA75 un Mesaj Privat  Reply with Quote
trebuie sa sti doar lucrezi la cofetarie sau acolo nu se fac eclere
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ina_nz
ina_nz
Membru fara membru

Donator desprecopii.com
Membru din:04/03/2003
 New Zealand, Auckland
1159 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2009 :  00:45:18 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ina_nz un Mesaj Privat  Reply with Quote
Dar amandine fac??? De ani de zile caut o reteta de amandine ca la cofetarie si nu gasesc

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
ANITA75
ANITA75
optimista


Membru din:29/10/2008
 Romania,
1466 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 23/07/2009 :  12:19:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ANITA75 un Mesaj Privat  Reply with Quote
ai dreptate Ina cu amandinele DA trebuie pusa reteta daca o stie
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
mireluta39
mireluta39
membru incepator


Membru din:03/07/2009
 Spain,
216 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 31/07/2009 :  11:17:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mireluta39  Trimite mesaj yahoo luimireluta39 Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Mindy, ai facut tortul? Spuneai ca ,din cauza gelatinei,de teama ca nu-ti iese,n-ai incercat pana acum sa faci tort diplomat acasa.In final l-ai facut?


www.blogulluiaurel45.blogspot.com
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 4 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com