Nastere normala dupa cezariana

Nastere normala dupa cezariana | Autor: miha_c

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am un baietel de sapte luni nascut prin cezariana si as vrea ca urmatorul copil sa il nasc natural. Si pe primul am vrut sa il nasc natural, dar a fost cam marisor (3700g), bazinul meu prea ingust, el nu s-a angajat, ma dilatasem 9 cm in urma perfuziilor cu oxitocina (cred..) si doctorul a decis nasterea prin cezariana. Eu cred insa ca am mai fi putut astepta pentru a se vedea daca puteam naste normal.
Am citit mult despre nasterea normala dupa cezariana si teoretic este posibil, as vrea sa stiu daca sunteti in aceasta situatie sau daca cunoasteti fete care au reusit.
Multumesc mult!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Buna miha_c,
Si eu am fost exact in situatia ta, cu exceptia ca bebe meu era de 4150gr. Bineinteles ca la control prima mea intrebare a fost "cum va fi urmatoarea nastere" Raspuns: sunt ceva mai putine sanse sa nasc normal dar nasterea normala ramane tot prima varianta.
Din pacate bebe doi s-a hotarat sa se aseze oblic lumii si am ajuns tot la cezariana. Problema e daca esti in Romania sa gasesti un medic care sa accepte sa nasti natural dupa o cezariana. Am inteles de la fete ca e destul de dificil!
Iti recomand sa cauti pe forum, s-a discutat f mult pe tema asta.
Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_c spune:

Buna Makydenis! Mersi mult pentru raspuns. La cat timp dupa prima nastere ai ramas din nou insarcinata? Sunt anumite sfaturi pe care le-ai primit de la medic pentru a putea naste normal a doua oara?
Ma bucur ca ti s-a oferit aceasta posibilitate. tu cum te-ai refacut dupa a doua cezariana? mai usor sau la fel ca dupa prima?
iti doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Buna!

Eu am nascut natural dupa cezariana, in mai la CMU cu Dr Niculescu, deci se poate si practic
Ce anume vrei sa stii?


Mihaela, mami de Irina nov 2005 si Ania mai 2009


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Si eu am nascut natural dupa cezariana.

Recunosc ca am fst speriata, ca nu am crezut ca se poate.

Sincer - e mult mai bine natural, la 2 ore dupa nastere m-am urcat singura pe caruciorul care m-a dus la salon. Ca sa nu mai spun ca am putut face singura dus in acea zi. La cezariana nici nu se pune problema.

E bine sa ti se faca un scanner de bazin, sa vada care e starea cicatricei de pe uter, si daca copilul poate trece prin bazinul tau. Se face in ultimul trimestru de sarcina, si nu sunt riscuri ptr bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mie doctorii norvegieni nu au vrut sa-mi masoare grosimea uterului in zona cicatricei. Mi-au spus ca pot fi 2 mm dar rezistenta buna sau 4 mm rezistenta mai mica iar ecograful nu poate aprecia rezistenta sau comportarea cicatricei sub contractii. M-au linistit insa ca statistic foarte rar se intampla sa cedeze iar eu voi fi oricum monitorizata (ca dupa prima internare m-au trimis acasa cu somnifere in geanta la dilatatie 3 cm pe motiv ca nu-s regulate contractiile e alta poveste )
Mi-au facut insa hatarul si am facut un CT scan, au modelat 3D bazinul si au ajuns la concluzia ca pot naste normal un bb cu diametrul capului pana in 33 de cm, iar fetita in saptamana 39 se incadra cu brio.
Mai bine nu ma mai intind cu amanunte, am povestile nasterilor scrise aici .
Nu exista reteta sigura de reusita. Eu am identificat cateva greseli prima data side aceea a doua oara am incercat sa iau mai putin in greutate, nu am mai luat decat 40 de vitamine, am fost la bazin, am facut acupunctura, am renuntat la utrogestan cu cateva saptamani mai devreme decat la prima sarcina si am baut ceai de frunze de zmeur.
Bafta multa!

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

si eu vreau sa nasc natural dupa o nastere prin cezariana acum 3 ani si sunt extrem de speriata ca nu am sa ma pot dilata cat trebuie

27+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica
www.youtube.com/watch?v=WdxRmcgsKDQ" target="_blank"> Melodia care ii place lui bebika din burtica
www.youtube.com/watch?v=QbBCUbt_DO4" target="_blank"> O melodie superba
www.baby2see.com/small_babies.html" target="_blank">Copii nascuti prematur

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu
Nu da cu piciorul la sansa de a deveni MAMA.
AVORTUL ESTE O CRIMA!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_c spune:

Buna Mh! Doctorul a fost de acord cu nasterea naturala de la inceput sau in functie de cum s-a dezvoltat sarcina? Ti-a facut o monitorizare speciala in tot acest timp? Cum a decurs nasterea? Ce ti-a spus despre riscuri, ti-a dat anumite sfaturi?Doctorita care m-a asistat la prima nastere a refuzat din start idea unei nasteri naturale dupa cezariana.
Din cate am inteles nu se poate interveni sub nici o forma cu anestezii sau oxitocina ca sa ajute dilatatia...
Dupa cum vezi am multe intrebari (si astea nu sunt toate :) ), crezi ca este posibil sa luam legatura telefonic? Daca esti de acord, crezi ca imi poti da nr tau pe mail teodora_c20032001@yahoo.com sau daca vrei iti dau eu numarul meu? mersi mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_c spune:

Fetelor, felicitari pentru ca ati reusit!!!
Sunt anumite conditii pe care doctorii vi le-au pus in vedere pentru reusita unei nasteri normale dupa cezariana?

mersi frumos,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mh spune:

Miha, am fost plecata si zilele astea am revenit acasa, de aceea nu am mai raspuns. Ti-am trimis mail.
Asa, sa o luam pe rand, eu mi-am cautat un dr care sa fie de acord cu ideea de nastere naturala dupa cezariana si l-am gasit pe Niculescu cam la 25 de sapt, pana atunci m-a urmarit dra cu care am nascut prima oara si care evident nu concepea nasterea naturala. Dupa ce m-a vazut, respecit s-a uitat la cicatrice si mi-a facut ecografie mi-a zis ca putem incerca, evident ca nimeni nu garateaza reusita dar macar iti da sansa sa incerci. Am mers in continuare la dra mea, ptr ca la CMU e destul de scump si nu primesc prematuri adica daca te apuca inainte de sapt 37 nu poti sa nasti acolo, si ne-am intels sa merg la el dupa sapt 36. Monitorizarea nu fost cu nimic mai speciala, decat ca a fost destul de des spre sfarsit cam la 2 zile, cardiotocograma si controlul de rigoare. Riscurile le stiam care sunt, si nici sfaturi nu mi-a dat, a vazut ca sunt pornita sa nasc natural, cicatricea uterina a fost buna si cam asta a fost.
Aaa, nu mai zic ca la eco mi-a iesit ca bb avea retard de crestere deci nici asta nu a fost o problema.
In concluzie am nascut la 41 de sapt, cu un pic de ajutor respectiv mi-au dat o doza mica de ulei de ricin, travaliu a fost in apa, nasterea pe uscat, puteam sa nasc si in apa dar am vrut epidurala de la un mom dat si a trebuit sa ies afara. Dupa cum vezi dr. e total neconventional, bb a avut 3200 gr, 51 cm , apgar 10, travaliul a fost de 6 ore. Am avut si o mica epiziotomie, ptr ca bb nu prea vroia sa iasa spre final, s-a vindecat super bine si am putut sta in fund de cand am coborat din sala de nasteri in rezerva, nu am avut dureri deloc, m-am dat jos singura de pe masa de nastere si am plecat pe picioarele mele in rezerva.


Mihaela, mami de Irina nov 2005 si Ania mai 2009


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha_c

Din cate am inteles nu se poate interveni sub nici o forma cu anestezii sau oxitocina ca sa ajute dilatatia...


Mie mi s-a pus epidurala dar mai tarziu decat celor care nu aveau cicatrice pe uter. Mi s-a montat la dilatatie 6 cm si pentru ca a stagnat travaliul mi-au pus si oxitocina.
In concluzie in cazul meu s-a intervenit si cu anestezie si cu oxitocina.


Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput