Discutiile despre sex cu copiii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Tin minte vag k, acum mult-multi ani, cand m-am nimerit pt prima oara intr-un cabinet de planning familial, existau niste brosurele (casete video??) cu desene asa, k pt copii, in care "se raspundea" unor intrebari despre sex. Adica cei care creasera aceste surse de informare le creasera special pt a-i invata pe parinti cam cum si in ce fel ar trebui sa raspunda copiilor.

Stau sa ma gandesc k, odata pornite intrebarile despre sex, daca nu suntem pregatiti minimal sa raspundem si/sau ocolim raspunsurile, intrebarile se vor aduna in mintea copiilor iar ei isi vor cauta surse de informare oriunde in jurul lor. Stiu din proprie experienta: fratele meu s-a nascut cand eu aveam 13 ani, deci va dati seama k in casa alor mei exista deja cartea lui Capraru, editia aia veche. Evident, cartea era ascunsa in spatele a nush cate alte carti si citita probabil dupa ce ma duceam eu la somn. Evident, am gasit-o, m-am prins k ordinea cartilor nu e aia pe care o stiam eu, asa k am rascolit sa vad ce e ascuns acolo, am gasit si am inceput sa ma documentez. Well, fix asa se va intampla si cu copiii nostri daca nu le raspundem chiar noi, cu deosebirea k, la ora actuala, vor gasi informatii sau pseudo-informatii de ex pe net, ceea ce mi se pare destul de periculos.

Editez: cabinetul ala de planning era pe undeva prin Complex Leu, o mai fi acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

cred ca pe moment sportul este cea mai buna solutie pt el.macar sa alerge in jurul blocului si tot este ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamano1 spune:

ma bucura mult acest subiect pentru ca dupa cum ati discutat pana acum multi dintre noi nu avem idee cum sa ne abordam copilul si nici cum sa ii explicam fara sa se creeze o atmosfera de discomfort atat pentru noi cat si pentru el/ ea. Cel mai bine este sa fim sinceri si sa lasam gandurile noastre de pe vremea bunicilor sa treaca, am fost si noi copii si stim bine cum e sa iti incepi viata sexuala, indiferent de varsta. Desi noi speram ca ''varta'' sa fie cat mai mare, adevarul este ca tot mai multi copii fac sex de la varste fragede in special fetele care se lasa pacalite de iubitii lor, cu amenintari de genul ''ori facem sex ori ne despartim'' . Este difil , adevarat, dar trebuie sa nu uitam niciodata ca un copil care a facut greseala, de asi incepe viata sexuala, la o varta prea mica, un copil care are remuscari si care a facut sex in loc de dragoste, este totusi un copil, si nu trebuie certat sau si mai rau pedepsit pentru cele facute. Cel mai bun mod prin care poti discuta cu copilul tau despre subiect, este cu mintea deschisa, incearca sa discuti cu el ca de la prieten la priten, fara rusine sau abtineri, povestitii despre prima voastra relatie sexuala,despre intamplarile prin care ati trecut ca adolescent. Si sa nu uitam, niciodata sau doar in cele mai rare cazuri, ''prima data'' a fost cu dragsote si nu sex.Intotdeauna o sa te doara cat te culci ci cineva prima ora, intotdeauna o sa existe jena aceea de a fii gol/goala in fata altuia, si de cele mai multe ori o sa iti pierzi virginitatea in imprejurari care mai decare ''neconfortabile'' . Deci adevarul e cel mai bine spus, si nu trebuie niciodata sa uitam ca parinti, modul prin care putem sa fim mai apropriati de copii nostri, este sa le fim mai intai prieteni , si abea pe locul 2 mama/tata.

Mergi la inceput