Autismul si oxigenarea hiperbara (HBOT)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinaantonio

Sunt mamica uni copil autist ,noi am facut sedinte la CENTRUL DE MEDICINA HIBERBARA ,sunt foarte multumita de rezultate copilul a inceput singur sa lege ,si la terapie se vede destul de mult.Multumesc domnului doctor Ion ,sunteti un medic extraordinar cu multa stima si respect.Alina .T


Alina,

ai putea da detalii: cite sedinte, ce virsta are copilul, ce terapii ati facut in afara de HBO, ce progrese concrete ati constatat?

multumesc,


eu am rasfoit putin internetul si aici HBO este in stadiu mai mult experiemtal, neaprobat oficial de colegiul medicilor si cam costisitor; despre rezultate in autism, inca n-am reusist sa gasesc nimic concret validat (exclus marturii individuale pe youtube)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Stimata Doamna,

Daca va referiti cu afirmatia:
"HBO este in stadiu mai mult experiemtal, neaprobat oficial de colegiul medicilor si cam costisitor"

la efectele HBO in patologia neurologica cronica, atunci desigur ca aveti dreptate, in general insa HBO, de mai multe decenii, este o terapie normata si legiferata, atit in Europa cit si in America. In Germania inca din 1976 este reglementata print-o lege care recunoaste compensarea totala a terapiei de catra asigurator pentru indicatiile: embolie, intoxicatie cu CO, septicemie, osteomielita, arsuri severe, ischemie periferica, hipoacuzie acuta, acufene.

Consiliul anual al Comisiei Eoropene de Medicina Hiperbara (din 1992 incoace) a extins si exemplificat lista de indicatii, dar in mare legata de indicatiile de mai sus: www.echm.org . O prioritate a acesteia este tratamentul IUGR, dar autismul si patologia neurologica cronica nu se regaseste in prioritatile europenilor din considerentele explicate in acest topic (lipsa de capacitati de tratament, prioritati in urgenta, pret prohibit).
Legat de pretul prohibit al terapiei pentru afectiunile cronice acesta apare din necesarul mare de terapii.

Aici aveti un motor de cautare cu articole si studii despre HBOT recent publicate:

http://www.highbeam.com/doc/1G1-156551331.html

puteti introduce autism si hbot si vedeti cam tot ce sa publicat stiintific pe aceasta tema in America. Dar si youtube arata filmari de la congrese si conferinte, nu numai marturii ale unor pacienti.
Desigur ca necesita zile de studiu, dar eu unul mi-am facut timp sa analizez aceste filmulete.

Studiul de care am vorbit mai devreme la acest topic are un caracter stiintific fiind efectuat de catre neurologi, dar desigur singurul aspect care i se poate reprosa este numarul mic de pacienti, oricum insa este numai o chestiune de timp pina va aparea si primul studiu cu citeva mii de pacienti ce va duce la validarea stiintifica. Semnale positive dateaza de mai multi ani, dar nu cred ca acest fenomen va lua amploare in Europa din cauza capacitatilor reduse de tratament. Chiar si schepticii in MATERIE (printre care ma numar si eu), dar am explicat din ce considerente sint eu scheptic, si mai ales neurologii din America, inclina sa creada ca HBO se afla pe directia buna in aceste afectiuni si ar trebui aceste probleme sa fie mai intens studiate, respectiv neurologia sa inceapa sa gindeaca asociat cu HBO, asa cum ortopedia, ATI, chirurgia si ORL o fac de decenii. In felul acesta vad eu un viitor al acestei asocieri.

Urmatorul centru cu dotare de urgenta, ca cel din Constanta se afla la 1400 de km. si cred ca va dati seama ca daca cei din Ministerul Sanatatii vor lua in normativ oxigenarea hiperbara necesarul Romaniei este de ca. 6-8 centre de marimea celui din Constanta 24/24 care sa asigure numai urgenta (embolism, ACV, intoxicatie cu CO, septicemie, arsuri severe, gangrena, sindrom de strivire sau compartiment) unde acesti pacienti de regula MOR fara HBO, iar citi din acesti pacienti mor de asa ceva in Romania, cred ca stiti deja. Daca mai punem si IUGR (restrictia de crestere intrauterina) una din cauzele principale a aparitiie majoritatii retardurilor la copii, necroza osoasa aseptica, care de regula se protezeaza fara HBO si diabetul cu manifestarile sale (ischemie), care de regula se amputeaza fara HBO, atunci vom vorbi despre HBO la autism de la al 25-30 lea Centru in sus, sau cind un neurolog isi va deschide propriul centru de tratament combinat neurologic-HBO.

HBO se aplica la autism sau alte tulburari neurologice numai in tarile unde nu este sustinut de catre casele de asigurari si asa apar capacitati libere ce pot fi folosite de catre cei care isi permit clinicile private. In tarile in care HBO este decontat de casa, urgenta primeaza si de aceea poate fi aplicat si tulburarile neurologice numai in cazul unui numar urias de centre (peste 6000 la americani) unde mai au si ei o duminica libera sau o noapte in care pot dormi fara sa sune telefonul, lucru pe care eu unul nu-l cunosc de mai bine de 15 ani.

Ca formare sint urgentist si sint specializat in urgente hiperbare, de altfel lucram deja in Constanta cu 2 terapii pline zilnic, adica 20 de pacienti pe zi, camera avind 14 locuri sau respectiv 4 targi si 4 locuri (dar intram si cu targi deoarece avem patologie din ce in ce mai grava). Majoritatea pacientilor sint la ora actuala fracturi, necroze osoase, stari septice grave. Chiar asi putea spune ca doi pacienti care se afla in terapia (unul din acestia externat din Bucuresti, celalalt din Constanta) in stare septica, cu polirezistenti, grava respectiv anaerobi (gangrena) au fost trimisi acasa sa nu moara in spital, evolutia lor in barocamera fiind exceptionala, in curs de vindecare. Deja acest lucru incepe sa fie cunoscut in Constanta si nu cred ca va mai dura mult pina cind vom trece la serviciul de 24/24 ore (oricum lucram 7/7 de la deschidere, adica de 2 luni), asa cum functioneaza mai peste tot HBO-ul in Europa.

Deci problema HBO nu este aprobarea de catre colegiul medicilor, ci pur si simplu disponibilitatea noastra sau preferintele noastre catre o specialitate sau alta. Clinicile mari de HBO din Europa se ocupa actual cu studii in domeniul cancerului (HBO are un efect extrem radiosensibilizator, iar acest lucru va revolutiona pur si simplu terapia anticanceroasa in urmatorii 10 ani) iar acum a aparut si IUGR-ul.

Aici vedeti cum arata viitorul oncologiei:

http://www.haux-life-support.de/index.php?id=hyperbare_kammern_strahlen

Aceasta este o barocamera intrata recent in productie, speciala pentru radioterapie, deorece studiul dubluorb randomizat legat de tumori in stadiu avansat se apropie de sfirsit si rezultatele sint exceptionale, asa ca s-a si inceput productia de serie a acestor componente. Iar IUGR se intilneste in 10% din sarcini si punerea la punct a normelor terapeutice in aceste afectiuni este mult mai importanta, considerata si ca prioritate.

Vor fi de ajuns 2-3 pacienti acuti cu ACV care sa ajunga la noi rapid, paralizati din cap pina-n picioare si dupa 5-6 ore de HBO sa chemam presa si sa-i trimitem acasa mergind pe jos, asa cum facem de zeci de ani cu embolia, ca nu voi mai avea timp sa scriu pe net nici macar la 2 jumatate dimineata cum o fac acuma! Pentru acest lucru am adus o salvare din Germania, fiind singura din tara (din cite am inteles eu) dotata cu posibilitatea de monitorizare continua, neinvaziva a methhemoglobinei (tromboza) si a carboxihemoglobinei (intoxicatie cu co, ddt, cianuri).

Faptul ca aceasta terapia in Romania nu este inca implementata in sistemul de urgenta nu se datoreaza neaprobarii colegiului medicilor din Romania, ci pur si simplu incompetentei care domneste in anumite etaje ale Ministerul Sanatatii.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaantonio spune:

DOAMNA MARI EU DIN CATE STIU VAM SPUS DE COILUL MEU CA SE VEDE DESTUL DE MULT ,NU INTELEG DE CE SCRITI CA NU ATI AUZIT PE CINEVA CA VA SPUS DE ACEASTA TERAPIA CU OXIGEN HIPERBARIC .NU AS AVEA NICI UN INTERES LA CINEVA ,SI MIHAELA STI ACEST LUCRU CHIAR LA VAZUT PE COPILUL MEU . NU VAD NIMIC RAU IN PRIVINTA ACESTUI LA COSTURI DACA COPILUL MERGE BINE ,SI TERAPIA ABA ESTE DESTUL DE COSTISITOARE SI INVATA TOTUL MECANIC ,CU TERAPIE CU HBOT SPUNE SINGUR SI INCEPE SA GANDEASCA SINGUR PLUS COPILUL ESTE MULT MAI LINISTIT ,SI TOTUL SE VADA IN TIMP ,EU IN IN ACEL CENRU CU OXIGEN NU AM VAZUT NICI UN PERICOL PENTU COPIL FIIND INSOTIT DE PARINTE SI EXISTA PEROANE CALIFICATE CARE SUPVECHEAZA,CORECT AR FII SA FACEM PETITIE LA MINISTER SA SE POATA PLATI ACEASTA TERAPIE DE CNAS DAU FOARTE MULTE REZULTATE LA UN COPIL CU AUTISM ,MULTUMESC PENTRU INTELEGERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Alina,

te rog frumos nu mai scrie cu litere de tipar, virtual se considera tzipete majusculele;
cite sedinte ati facut? pe parcursul a cit timp? citi ani are copilul? care sunt progresele constatate concret si dupa cite sedinte?

Dle Bogdan Cristian, va multumesc pentru raspunsuri; eu nu stiu mare lucru, dar stiu ca Santé Canada nu e de acord sa ramburseze nici o terapie hyperbare pentru ca rezultatele inca nu sunt concludente (referitor la tulburari autistice); sper ca utilizarea ei pe scara mai larga sa ne dea alte sperante;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Stimata Doamna,

din cite stiu nici-o casa de asigurare, desigur si cea numita de d-voastra, nu compenseaza costurile terapiei.

Dar iata ce mi-a scris un producator de corturi de oxigen unde am comandat noi, deoarece in Europa nu se practica acest sistem, noi preferem masca, iar cind lucram cu copii ii sedam. Dar aici ma refer la indicatiile majore HBO, desigur ca la o indicatie precum paralizia cerebrala sau autismul nu intra in discutie sedarea:

" Hello Ana Maria!
>
> Thank you very much for the photos. We have a collection of photos from
> customers and these will be added to the file!
>
> I understand the difficulties with insurance approvals as we have the same
> problem within the States. There are five things insurance will allow
> Hyperbaric Treatment for, including carbon monoxide poisoning, burn
> victims,
> wound healing treatment and flesh eating bacteria. Other than that they
> refuse payment. The Autism Society and Cerebral Palsy Groups are fighting
> to get the treatment approved because the success is so well documented.
>
> It is very good that your doctor has so much experience from Germany and
> is
> willing to fight for the modern treatment in Romania. Do the masks I see
> in
> your photos work well for oxygen delivery? I'm sure you will find our
> Hood
> Systems will be more effective in delivery because they won't allow air
> leaks around a patient's face. Please let me know what you think.
>
> Are you planning to send the money by Western Union today? If so, I will
> wait a couple hours for it to be received then go pick it up. If it is too
> late in the day I will wait until Tuesday morning to retrieve it.


Desigur ca nu este o discutie cu un doctor ci cu un liferant de produse medicale. Problema majora legata de casele de asigurare este faptul ca acestea trebuie sa plateasca tratamentul! Iar cind tratamentul este platit atunci trebuie stabilit un protocol terapeutic si situatia se schimba fata de cea actuala. HBO platit de casa de asigurare nu se desfasoara in cabinete particulare ci in clinici.
Tratamentul HBO in state costa in jur de 900 dolari sedinta (intr-o clinica HBO ca a noastra care practica numai HIGH HBO). Intr-un cabinet unde se practica low HBO (5-10 metri) sau soft HBO (3-5 metri) sedinta costa 70 de dolari pentru copii si 90 de dolari pentru adulti (ora de hiperbara).

Aceste sedinte se desfasoara in 4 metri (schemele soft) sau 7 metri adincime (schemele low) si nu sint recunoscute de asociatiile medicilor de medicina hiperbara.

ADICA: medici de medicina hiperbara si organizatiile acestora, ale caror barocamere sint certificate, corespund tuturor standardelor, sint extrem de sigure si sint platite de casele de asigurari au conditiile technice sa faca High HBO adica de la 10 metri in sus si NU fac low HBO. Eu sint dispus in Constanta sa fac foarte multe, dar NU si LOW HBO.

Acum in State mai exista si barocamere nenormate. Teoretic oricine poate sa sudeze o tabla mai groasa, sa lase putina presiune in acest recipient si sa pretinda ca face HBO. Cei care fac studii clinice dublu orb randomizate sint clinicenii iar acolo terapia costa, o schema High intr-un multiplace in Europa (2-3 ore de terapie) costa intre 300 si 400 de Euro, in Bilefeld schema TS 240/90 costa in jur de 500 de euro. O schema de urgenta individuala se ridica in Europa la 2000-2500 euro.

Problema caselor de asigurare este alta: se normeaza autismul, atunci nu vor platii in cabinetele nenormate, iar daca va trebui sa plateasca intr-o clinica normata nu va costa 40 de sedinte LOW ori 70 de dolari ci probabil 30 de sedinte HIGH ori 900 de dolari. Din cauza aceasta casele de asigurari cind aud de HBO o iau razna. In Bielefeld 20 de sedinte costa cam 10.000 de EURO. Asa ca mi se pare normal ca mai ales casele din America sa faca greutati unde terapia este mai scumpa ca in Europa.

HBO are si un efect anti-Aging si de acea apar multe cabinete ce poseda barocamere, dar nu poseda medici specialisti de medicina hiperbara, asa ca aplica terapia nenormat. Uneori sint chiar neurologi care fac acest lucru. In unele cazuri in spate se afla medici buni, alteori se face dupa ureche. Ginditi-va ca in Romania nu-mi este cunoscut un al doilea coleg de specialitate (desigur ca sint o serie de colegi care au competenta, dar aceasta inseamna un curs de citeva saptamini de medicina hiperbara), dar nu e exclus ca undeva in Romania, fara respectarea normelor europene referitoare la tratamentul hiperbar, la modul de constructie al unei barocamere si de combatare a incendiilor, fara a avea o autorizatie de functionare ca si cabinet si fara un medic specialist de medicina hiperbara sa mai functioneze si alte barocamere, de exemplu in firmele de scafandri. Teoretic acestea pot face un tratament HBO si de regula aceste tratamente empirice sint mult mai ieftine. Riscul este ca uneori chiar apar accidente grave in astfel de improvizatii, dar asta nu are de a face cu HBO normat. In aceste cabinete este exclus plata tratamentului de catre casele de asigurare, chiar si pentru indicatiile normate, deoarece daca ar putea respecta normele in viguare investitia ar fi uriasa si vor aborda scheme High HBO, care sint normate.

Ca sa intelegeti mai bine ce inseamna aceasta:
noi sintem prin technica in stare sa minimam la maximum orice risc, dar aceasta technica costa bani! Desigur ca un zbor cu Concordul este mult mai scump decit un low cost.

Deci low nu este platit nicaieri, High este normat si platit peste tot (desigur cu exceptia ROMANIEI) dar este prohibit de scump, chiar si pentru casele de asigurari. De aceea cind venim cu o indicatie noua atunci totul trebuie sa fie perfect si daca este, atunci primim platite si aceste sume exorbitante, deoarece pentra aceasta exista case de asigurari sa plateasca terapiile necesare pacientilor

In america neurologi cu cabinete hiperbare au initiat toate aceste studii, culmea este insa ca au reusit chiar sa demonstreze anumite lucruri importante. Eu nu cred ca va dura mult pina cind un sef de clinica HBO va lua decizia sa faca un studiu normat si va dati seama ca la capacitatile noastra de tratament (14 pacienti/serie spre deosebire de soft HBO care de regula au un loc sau doua) in mai putin de un an putem evalua citeva sute bune de pacienti in studiu dublu orb randomizat. Daca la ECHM se va decide asa ceva vom avea acest studiu rapid, daca nu atunci vor scoate cu siguranta neurologii ce poaseda camere barice acest studiu.

Acesta este motivul pentru care HBO inca nu este rambursat in tulburari neurologice. In particular faptul ca o anumita casa nu ramburseaza sau ramburseaza partial n-are nici o relevanta.

De exemplu in Europa exista o tara care se numeste Romania, iar in aceasta tara o casa de asigurare de sanatate care nu plateste HBO nici macar in urgenta (am explicat la care urgente ma refer). Vedeti! faptul ca o casa de asigurare nu plateste un tratament nu inseamna ca acel tratament nu este normat, ci pur si simplu in acest caz ca ori nu si-l permite ori factorii de decizie sint incompetenti. Deci in cazul Romaniei, de exemplu intr-o septicemie sau gangrena gazoasa, deoareca aceasta casa de asigurare minunata (CNAS)nu plateste un tratament de urgenta normat recunoscut pe plan mondial, acest pacient are cam doua zile la dispozitie sa se gindeasca daca doreste sa preia singur costurile terapiei sau nu. La embolie sau intoxicatie cu monoxid acest timp de gindire se reduce la mai putin de o ora.

Desigur ca aceasta realitate este una extrem de dura (a cita oare in Romania), dar d-voastra ca si cotizanti fortati o puteti schimba! Asa cum ati schimbat multe in Romania, puteti schimba si acest lucru, dar depinde de fiecare dintre d-voastra si de toti impreuna.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaantonio spune:

Buna Ana Nu stau pe forum ca nu prea am timp, nu ma pricep ,am aflat de la o pretena acum 3 zile .Baietelul meu are 6 ani face terapia ABA de la 4 ,la aceasta terapie totul mecanic se face mecanic .Dupa ce am facut 16 sedinte de HBOT a inceput singur sa spuna cuvinte, sa lege propoziti sa gandeasa , a devenit mult mai calm se joaca singur merge pe role sunt foarte multe lucruri care le face acum ,totul se vede in timp,in legatura cu studiul facut in SUA se face de foarte mult timp aceasta terapie ,daca la noi in tara nu sa facut pana acum asta nu inpedica sa dea rezultate ,noi am reusit prin aceasta terapie cu oxigen sa invingem foarte mult autismul .MULTUMESC DIN SUFLET CENTRU HBOT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evelinele spune:

permiteti-mi sa ma alatur dr. ion , eu nu am copil cu autism dar dati un ochi la ce am gasit pe youtube va rog !
http://www.youtube.com/watch?v=GlgWXf-EEvM&feature=related

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

REMARCABIL.
M-a lasat speechless...
Din copilul agitat, cu manute fluturand, topaind fara rost, solitar... extraordinar, ce schimbare.
Cred ca am luat o hotarare, macar sa incercam, rau n-are cum sa fie.
Mai asteptam (daca exista) marturii romanesti.
Numai bine.


Cristina si Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HBOT spune:

Stimata "evelinele",

youtube este plin de sute de filmulete cu astfel de marturii:

http://www.youtube.com/results?search_query=hbot&search_type=&aq=f

http://www.youtube.com/results?search_query=hiperbaric&search_type=&aq=f

in principal sint barocamere americane, majoritatea monoplace-uri. Dar si din Europa avem astfel de marturii:

http://www.youtube.com/results?search_query=hiperbarica&search_type=&aq=f

Camera din Constanta este un Haux Starmed de 14 locuri, precum aceasta:

http://www.youtube.com/watch?v=n49fLwRwQoE

si este una dintre cele mai performante din Europa la ora actuala, permitind si tratamentul simultan al 4 pacienti comatosi. In total s-au adunat mii de ore de material filmat legat numai despre oxigenarea hiperbara si efectele neurologice.

Dar desigur aceste marturii nu constituie un studiu stiintific ci sint numai cazuri care au beneficiat de acest tratament. Ceea ce se stie insa sigur am expus mai sus in cadrul acestui topic.

Chiar daca devin enervant cu repatarile mele, HBO se poate aplica in conditiile unor afectiuni cronice dar desigur ca daca s-ar aplica in situatii acute efectivitatea terapiei ar fi uluitoare.

In competenta stricta a medicului de medicina hiperbara exista "doar" doua afectiuni:
1. intoxicatia cu monoxid de carbon
2. embolia gazoasa

Aceste afectiuni sint de fapt afectiuni primar neurologice, care insa apartin de competenta noastra si nu a neurologului, deoarece NOI, medici de medicina hiperbara, avem solutia terapeutica, de regula fiind necesara o singura sedinta de HBO de urgenta.

In primul caz blocarea hemoglobinei cu CO duce la o "axfixie" celulara, adica, in primul rind, creierul (SNC) nu se mai iriga adecvat ducind de la o anumita concentratie in sus a CO la distrugerea centrilor nervosi cu sechele neurologice masive: paralizie cerebrala, coma si de cele mai multe ori la moartea pacientului. Pacientii care in Romania mai scapa cu viata si fara sechele nu inseamna ca aceastia au fost tratati in sistemul medical romanesc ci pur si simplu ca acesti au fost expusi unei doze de CO inferioara celei care duce la astfel de sechele sau dozei letale.
SINGURUL tratament in cazul acestui accident il constituie oxigenarea hiperbara care, desi este recunoscut de toate normativele ATI (chiar si cele romane), in Romania nu se aplica. Desi documentatia noastra a fost depusa la Ministerul Sanatatii de mai bine de 2 ani, nu am primit nici un raspuns la aceasta. Desigur ca acesta este un scandal de proportii europene si in plus are si consecinte penale, nerespectarea unei competente care are si consecinte letale cred ca va puteti da seama cum este vazuta de orice tribunal european.
Embolia gazoasa este primar tot o afectiune neurologica si reprezinta in formele grave o blocare a vaselor cerebrale de catre un tromb gol (bula de gaz de regula se organizeaza rapid intr-un tromb deoarece este vazuta de organism ca si un corp strain). Deci practic in cazul unei embolii vorbim de un ACV ischemic. Acesti pacienti ajung in orice tara civilizata din aceasta lume (desigur cu exceptia Romaniei) in urmatoarea barocamara, deoarece aceasta afectiune tine strict de competenta medicului de medicina hiperbara. Starea lor este alterata, de multe ori comatoasa, prezentind paralizii si plegii, precum si alte tulburari masive cognitive sau de vorbire. In absenta tratamentului specific (HBO) acesti pacienti de regula mor sau ramin in stare comatoasa, respectiv cu paralizie cerebrala.

Desigur ca exista multe alte afectiuni neurologice care INCA nu intra in competenta medicului de medicina hiperbara, dar in care solutia terapeutica o reprezinta oxigenarea hiperbara.

- Accidentul cerebral vascular ischemic, este din punctul nostru de vedere o embolie cu tromb plin, care insa se manifesta asemanator pina la identic cu embolia gazoasa. In cazul aplicarii de urgenta a HBO sechelel apar in mai putin de 20% din cazuri (fara HBO peste 80%), iar in acest sens exista nu numai studii prospective ci si dublu orb randomizate.
- Accidentul hemoragic, desigur dupa compensarea neurochirurgicala devin cazuri de ischemie cerebrala acuta a caror evolutie in absenta HBO este bine cunoscuta, dar care evolueaza asemanator favorabil cu ACV daca se aplica HBO de urgenta.
- Edemul si abcesul cerebral sint deasemeni indicatii de urgenta ale oxigenoterapiei hiperbara, dar desigur conbinata cu neurochirurgia.

Toate aceste afectiuni stau la baza paraliziei cerebrala, alaturi de alte doua afectiuni din sfera obstreticii:
- accidentele hipoxice la nastere
- restrictia de crestere intrauterina (hipoxia intrauterina)

Desigur ca sint cunoscute efectele hipoxiei ce poate apare in decursul unei nasteri de aceea este pentru mine de neinteles o clinica de ATI neonatologie fara un compartiment hiperbar, astfel de afectiuni de regula putind fi complet vindecate numai cu ajutorul unei singure sedinte de oxigenare hiperbara. Actual incercam sa realizam un proiect pilot cu o clinica de obstretica-ginecologie din Constanta si sper sa reusim in premiera la Constanta sa putem publica primele cazuri de tratament combinat.

Alternativa o constituie o viata intreaga de chin atit pentru cei care patesc asa ceva cit si pentru intreaga familie a acestor pacienti.

Despre IUGR am scris aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138350

Aceasta afectiune este legata de faptul ca in perioada fetala intreaga oxigenare a organismului fetal se realizeaza printr-un vas sangvin, supus ca oricare alt vas de singe influentelor externe.

Ca sa intelegeti mai bine ceea ce scriu va dau un exemplu legat de una din competentele mele: intoxicatia cu CO:
in cazul unui accidentat este importanta starea clinica a acestuia si concentratia carboxihemoglobinei (adica cit CO este legat de hemoglobina) pentru a stabili daca trebuie HBO de urgenta sau scapa si fara.
In cazul unei gravide: INDIFERENT DE ACESTEA ESTE O URGENTA HIPERBERACICA. Daca nu se aplica HBO de urgenta, banuiesc ca puteti banui ce se intimpla cu acest fat!

Astfel ca IUGR, care afecteaza 10% din gravide, constituie principala cauza de prematuritate, dismaturitate, hipoxie fetala, moarte infantila, avort in lunile mari, uneori chiar si moartea gravidei, dar mai ales si cauza importanta a dezvoltarii multor dizabilitati majore din sfera neurologica, precum paralizia cerebral. Desigur ca nu am pretentia de a fi un expert in aceasta materie, dar am convingerea ca intre autism si alte afectiuni neurologice comportamentale, cognitive sau a multor retarduri pe de o parte si hipoxia fetala pe de alta parte exista o strisa legatura, iar noi, medici de medicina hiperbara avem solutia terapeutica si anume de a combate hipoxia intrauterina. Tot in acest capitol asi incadra si tulburarile de imunitate asociate prematurilor ce pot duce prin evolutie la tulburari neurologice.

De aceea sint de parere ca medicina hiperbara, in ciuda efectelor pozitive, exceptionale, obtinute in tratamentul cronic, ar trebui sa se concentreze pe adevarata ei forta: tratamentul acut de urgenta unde reprezinta UNICA SOLUTIE.

Desigur ca cititorii acestui forum si cei din forumul cu paralizie cerebrala sint mult mai preocupati de ceea ce au acum si nu de ceea ce au avut intrauterin, dar daca s-ar preocupa si de acest aspect, poate ca intr-o buna zi copii nostrii v-or putea vedea lumina zilei fara sa aiba frica ca unii trebuie sa-si petreaca viata intr-un carucior sau ca mama lor va plinge intr-un centru medical de fericire ca la 6 ani a spus pentru prima oara in viata dupa 10 sedinte de hiperbara "pipi la toaleta" si nu ca pina acuma numai "pipi". Si va mai marturisesc ceva sincer, de-abea dupa citeva saptamini am realizat cu adevarat de ce plingea acea mama in Constanta.

Stimata "asteryaro"

zilele trecute mamica unui bebe aflat la noi in tratament m-a dus la o idee: formularul 112
Desigur ca daca cei din Minister nu au timp sa se se ocupe de documentatia pusa la dispozie de Centrul din Constanta pentru introducerea in Normativul Cadru a oxigenarii hiperbare, in occident situatia este alta: HBO exista si se aplica frecvent. Daca nu puteti obtine platita aceasta terapie in Romania, clinicile HBO in occident sint abilitate si acreditate asa ca in baza formularului 112 Romania ar trebui sa ramburseze tratamentul HBO in strainatate, iar daca guvernantii de la Bucuresti nu-si permit legiferarea acestei terapii in Romania aveti dreptul constitutional la aplicarea ei in strainatate. Sint convins ca avalansa de cereri 112 pe care a vom realiza prin Centrul Pilot National de tratament combinat ortopedie-HBO ii va trezi si pe cei din Minister.

despre acest Centru Pilot puteti citi aici:

http://www.cugetliber.ro/1246050000/articol/43005/bolnavii-de-la-ortopedie-sunt-tratati-cu-oxigenare-hiperbara/#Scene_1

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=541734

http://www.observator.ro/stiri-social/stire-camerele-hiperbare-fac-minuni-22201.html

http://www.telegrafonline.ro/1246050000/articol/search/89457/pacienti_vindecati_de_medicina_hiperbara.html

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaantonio spune:

Imunizarea copiilor mici presupune administrarea anumitor vaccinuri la intervale determinate de timp în primii ani de via#355;#259;. În ultimii ani s-au observat cazuri care indic#259; c#259; un conservant numit thimerosal con#355;inut în anumite vaccinuri prezint#259; riscul declan#351;#259;rii la copil a unei boli neurologice cunoscute sub numele de autism.

Ce este thimerosal?

Thimerosal este un conservant pe baz#259; de mercur folosit în fabricarea vaccinurilor de tip multidoz#259;. Acest conservant previne dezvoltarea unor bacterii sau ciuperci în vaccinuri, care ar putea genera infec#355;ii la locul vaccin#259;rii. De asemenea, thimerosal stabilizeaz#259; vaccinul men#355;inându-i eficacitatea pe o perioad#259; lung#259; de timp.

Nu toate vaccinurile con#355;in thimerosal. Exemple de vaccinuri care con#355;in thimerosal sunt cele împotriva gripei #351;i majoritatea vaccinurilor împotriva hepatitei B.

Care este rela#355;ia dintre thimerosal #351;i autism?

Pân#259; în prezent exist#259; numai indicii vagi pe baza unor cazuri particulare, la care dup#259; administrarea vaccinului copilul a dezvoltat o form#259; de autism. Date #351;tiin#355;ifice validate care s#259; demonstreze o rela#355;ie cauzal#259; între administrarea de vaccinuri ce con#355;in thimerosal #351;i autism nu sunt înc#259; disponibile.

Lipsa datelor #351;tiin#355;ifice face ca Organiza#355;ia Mondial#259; a S#259;n#259;t#259;#355;ii (WHO) #351;i Administra#355;ia medicamentului din USA (FDA) s#259; nu considere deocamdat#259; thimerosal un pericol pentru s#259;n#259;tatea copilului sau a femeilor îns#259;rcinate. Cu toate acestea, se recomand#259; ca în viitor acest conservant s#259; nu mai fie folosit în fabricarea vaccinurilor #351;i s#259; se g#259;seasc#259; o alternativ#259; mai sigur#259;.

Ce este autismul?

Autismul este o boal#259; neurologic#259; caracterizat#259; prin deficien#355;e de interac#355;iune #351;i comunicare social#259;, comportament repetitiv #351;i obsesiv. Boala poate fi diagnosticat#259; numai la nivel comportamental, neexistând un test de sânge sau o particularitate anume la nivelul creierului (CT sau RMN).

Autismul afecteaz#259; comportamentul unui copil, modul în care acesta gânde#351;te #351;i comunic#259; cu ceilal#355;i. Tulburarea apare mai frecvent la b#259;ie#355;i #351;i este de obicei diagnosticat#259; între 15 #351;i 36 de luni. Gradul de severitate poate varia foarte mult de la un caz la altul.

Copilul afectat de autism prefer#259; s#259; se joace singur, e deranjat sau ignor#259; prezen#355;a celorlal#355;i, are dificult#259;#355;i de a-#351;i manifesta afec#355;iunea fa#355;#259; de ceilal#355;i #351;i de a stabili contact vizual cu alte persoane.



Mergi la inceput