Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)

Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4) | Autor: Mariaa

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,
Incep acest mesaj prin a specifica faptul ca nu doresc sa sperii si sa panichez pe nimeni ci doar sa trag un semnal de alarma intr-o comunitate unde poate avea impact acest lucru, spre binele tuturor...

Stau de cateva luni pe ganduri daca sa scriu sau nu acest subiect, insa am luat hotararea s-o fac in urma unor mesaje de pe forumul 'femina intim' prin care unele fete reclamau ameteli dubioase, furnicaturi, amorteli, dureri de cap, etc.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98768

http://www.boala-lyme.evonet.ro/ce_este_lyme.html
http://health.groups.yahoo.com/group/lyme_borreliose_romania/message/8
http://health.groups.yahoo.com/group/lyme_borreliose_romania/message/3

Link-urile de mai sus reprezinta un site in limba romana (creeat de unul dintere bolnavii din Romania) si doar doua din cazurile de Lyme existente cu care tin legatura si impreuna cu care am trimis o solicitare catre Formula - As pentru a atentiona oamenii de aceasta nenorocita boala.
Din pacate Formula - As este asaltata cu tot felul de scrisori si sunt foarte in urma cu articolele trimise de cititori ( in numarul trecut s-au publicat abia solicitari trimise in lunile nov-dec. 2006) asa ca apelez la Mirela si Florin sa-mi permita sa atentionez prietenii DC despre Boala Lyme, pe acest forum.

Boala este extrem de parsiva. Persoana in cauza poate functiona perfect normal zeci de ani, pana cand la un moment dat in urma unui soc sau pe fondul unui sistem imunitar slabit se poate declansa ! Imita perfect Sleroza Multipla in Placi, Parkinsonul, Altzeimer, Reumatism , Arterosleroza si alte boli extrem de grave. De aceea este foarte greu de diagnosticat iar pacientul este trimis la 'n' specialitati pana cand ori acesta cedeaza nervos cazand in depresii ori renunta pur si simplu abandonandu-se bolii.

Simptomele acestei boli se caracterizeaza prin faptul ca fac foarte mult rau insa nu pot fi definite exact (tocmai de aceea toti pacientii trec la un moment dat prin psihiatrie, medicii considerand ca sunt dureri inchipuite...)

Nu spun acum ca toti cei care au ameteli sau dureri de cap au Lyme. Spun doar ca atunci cand luati in considerare sa faceti investigatii sa vedeti ce se intampla cu voi, aveti in vedere si aceasta boala foarte raspandita insa putin cunoscuta si mai mult chiar - negata de majoritatea medicilor din Romania si nu numai.

'Principiul' pe care functioneaza boala este urmatorul - suprima treptat oxigenul din organism, in lipsa acestuia organele incep sa se imbolnaveasca, apar ameteli, dureri (cauzate de toxinele eliberate in limfa) etc si apoi invaliditatea, pacientul depanzand total de ajutorul celor din jur pentru cele mai elementare miscari si nevoi.

Imi asum cele scrise si va scriu in cunostinta de cauza, mama fiind foarte bolnava de 3-4 ani ( acum 59 ani).
In 2004 am inceput cu urologul, reumatologul, neurologul, ginecologul, psihiatrul, psihologul, infectiologul, etc...le-am pierdut numarul si sirul...toti au fost profesori, conferentiari, sefi de clinici si toate cele la un loc.

Mama, o persoana extrem de activa toata viata, in urma cu 3/4 ani a inceput sa acuze ameteli tot mai puternice, senzatii ca-i fuge pamantul de sub picioare, dezechilibru, se lovea de obiecte in casa apoi a ajuns sa si cada, vedere dubla, dureri de ceafa puternice, slabiciune foarte mare in picioare (semipareza), tulburari de vorbire, de scriere, de judecata - practic tot organismul este redus treptat la invaliditate. Toate astea apar treptat, pe nesimtite, mai intai asa usurele ca intensitate si apoi tot mai des si mai intens, pana se ajunge ca senzatiile sa fie permanente.

In decembrie 2006 am primit diagnosticul de Sleroza Multipla si am fost trimise acasa cu niste vitamine de luat si cu perspectiva tintuirii la pat...
M-am agatat de ideea ca daca la RMN nu s-a confirmat SM (3 RMN-uri facut cu rezultat ok ) inseamna ca nu este Sleroza si punct ! Diagnosticul a fost dat pe baza complexului de simptome si nu pe baza RMN-urilor.

Am inceput pe cont propriu sa cautam acul in carul cu fan..

In sfarsitul lui decembrie, mama gaseste in Formula As un articol al unei bune Doamne, bolnava si dansa, care ( acum aflu !! - a ajutat si membrii ai comunitatii noastre ) raspundea unui tanar suspect de Sleroza Multipla si avertiza despre aceasta boala.

A fost scanteia de la care am pornit.
Faptul ca nu iti amintesti de muscatura de capusa care provoaca aceasta boala este irelevant , numai 10% din pacienti mai stiu de muscatura ( mama nu o tine minte ).
Am sa scurtez povestea si am sa spun ca am luat legatura cu un medic din Budapesta, am mers acolo cu sange pentru diagnosticare, a iesit pozitiv si am pornit tratamentul...asta ar fi alta poveste...
Am vrut sa zic si povestea noastra pentru a da mai multa credibilitate semnalului meu de alarma.

Atentie la capuse, atentie la Borelioza, atentie la Lyme !
Puteti sa va salvati, faceti testul !

Multumesc celor ce au avut rabdare sa citeasca tot mesajul, mai scurta chiar nu puteam fi si va doresc sanatate multa !

____________________
Lyme (1)(2)(3)

____________________
Medici care te pot ajuta sa lupti cu Lyme

citat din mesajul lui Mariaa:
1.Dr.Butiurca Augusta Domnica - medic supraspecializat in boli infectioase - Clinica Infectioase nr.2 Tg. Mures - medic si OM exceptioanal - ii datorez multe
2.Profesor Gelu Onose, Clinica Bagdasar-Arseni Bucuresti, Sectia Recuperare - specialist in neuroborelioza - exceptional
3.Medic specialist recuperare si neurolog - dr. Cristina Chendreanu - Clinica Bagdasar Arseni Bucuresti, Sectia Recuperare
4.Medic Neurolog - Izabela Popa, Timisoara -

toti acestia sunt oameni senzationali intr-un sistem medical mai mult decat putred.
ne dorim sa li se alature si altii!
____________________
Laboratoare unde poti sa faci testul pentru Lyme:

citat din mesajul lui mi64
Laboratoarele din Cluj unde se face testul Elisa antiborrelia:
1.Institutul de sanatate Publica -Vaccinologie -tel 0264/594655/112(la demisolul spitalului de boli Infectioase) -un colectiv extraordinar!!!(se face separat IgM si IgG)
2. Laboratoarele Synevo -se face (IgM +IgG)-global
Manastur tel 0264/425048
Motilor tel 0264/430450
Pentru diagnostic se poate apela la Clinica de Boli Infectioase, Spitalul de recuperare-Reumatologie, sau in faza de eritem la dermatologie (dr. Tataru )
____________________
Articole in presa
www.cronicadesudvest.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=1203&Itemid=1" target="_blank">Cronica de sud vest - de Claudia CRISTESCU
____________________
Informatii utile

citat din mesajul lui ionescu.cris

Informatii despre vaccinul pentru FSME:
Meningoencéphalita transmisa de capusa
Vaccinarea împotriva méningoencéphalitei transmise de catre capusa (FSME):
Rcomandari pentru persoanele cu risc ridicat de expunere.

Capusa poate fi infectata cu bacterii si virusi si prin urmare poate transmite diverse boli .
Doua dintre cele mai importante sunt borrelioza (Boala Lyme) si méningoencéphalita, cunoscute sub denumirea de : méningoencéphalite de vernoestivale (FSME) prin referire la anotimpuri (primavara,vara) în timpul careia ea se regaseste .
Riscul acestor boli poate fi redus prin a proteja împotriva capusei , spray-uri DEET , haine de culoare deschisa …
Borelioza este cauzata de o bacterie si tratamentul este bazat pe antibiotice .
Din contra, méningoencéphalita este o infectie virala pentru care nu exista nici un tratament specific.

Singura protectie eficienta impotriva méningoencéphalite este vaccinarea.

La un numar mic de persoane simptomele sunt cele de gripa, dureri ale picioarelor care apar intre 2 si 28 de zile de la muscatura si care dispar in cateva zile, persoanele ramanand imune pentru toata viata;

Dar la un procent cuprins intre 5-15 % de persoane bolnave, meningita apare la un interval de 4-6 zile mai tarziu, infectia putand sa se extinda la creier .

Simptomele sunt :
-gat teapan, creier greu, paralizie, oboseala, probeleme de concentare, de memorie, de somn, ameteli, care pot sa dureze saptamani sau luni, dupa care dispar in cea mai mare parte a cazurilor.

In formele grave , sechele permanente sunt posibile.
Decesul poate surveni , mai ales in cazul persoanelor in varsta .
In general , copii sunt mai mai rar si mai putin grav bolnavi decat adultii.

Momentul ideal pentru vaccinare :
Primavara si inceputul verii riscul de infectie este foarte ridicat .
La caldura si la umiditate capusele devin mai active. Riscul de infectie exista toata perioada de vara .
Deci momentul ideal pentrru vaccinare este iarna ,cu toate ca este posibil ca vaccinul sa fie facut in orice perioada a anului .

Vaccinarea necesita 3 injectii.
Primele doua doze sunt administrate la interval de 1-3 luni si asigura o protectie de 95 % .A 3-a doza este necesar sa fie injectata dupa 5-12 luni pentru a mari protectia la 99 % si mai ales pentru a mari durata de protectie .

Se estimeaza ca pentu o perioada de 10 ani persoana vaccinata este protejata impotriva meningoencefalitei , urmand apoi sa fie revaccinata din nou.

Cine trebuie sa se vacineze impotriva meningoencefalitei ??
Adultii si copii , care locuiesc definitiv sau temporar intr-o zona in care s-au semnalat capuse purtatoare de virus .
Vaccinarea este inutila pantru persoanele care nu sunt expuse , sau nu vin in contact cu capuse
Capusele pot insa sa fie gasite si in gradini .
Vaccinarea copiilor mici trebuie sa fie analizata in mod individual , in functie de riscul de expunere si dorinta de protectie .

A nu face vacinul impotriva méningo-encéphaliti comporta riscuri.

In ultimii ani numarul persoanelor infectate cu virusul FSME a crescut (200 cazuri pe an in Elvetia)

Vaccinul impotriva méningoencéphalitei
Doua vaccinuri sunt inregistrtae in Elvetia pentru adulti si copii .
Vaccinurile sunt obtinute din virusi inactivi .
FSME-Immun CC ® et Encepur ®

Efecte secundare ale vaccinului .
Vaccinul este bine suportat . Reactii locale ca inrosirea , durere , tumefactie , la locul injectiei au fost observate la prsoanele vaccinate . Ele dispar dupa 1-2 zile
Reactii generale ca dureri de cap , oboseala , dureri ale muschilor membrelor au fost deasemeni observate . Febra apare rar . O reactie alergica grava (anaphylaxie) est possibla , dar survine rar (1-2 pentru 1 million de doze ) la vaccinul actual .
Complicatii neurologice grave sunt foarte rare: (1 la 70000 - 1 / 1 million de doze de vaccin)
Pentru persoanele alergice la proteine de pui se recomanda utilizarea cu prudenta .
Daca persoana a facut deja o reactie alergica non anafilactica la proteine de pasare , vaccinul trebuie facut sub observatie medicala stricta si personalul trebuie sa fie pregatit sa intervina in asemenea cazuri .
Femeile gravide : trebuie evaluate cu grija riscurile si avantajele pe care le prezinta vaccinul tinandu-se seama ca la ora actuala nu se dispune de informatii referitoare la vaccinarea femeilor gravide impotriva encefalitei .

Zonele de risc :
Capuse infestate cu virus au fasot semnalate in : Austria , Elvetia , sudul Germaniei ,Franta , Italia ,Ungaria , Cehia , Slovacia , Polonia , ex-Yugolsnavia , ex-URSS, Bulgaria , Romania . Au fost semnalate zone in Suedia si Danemarca .. In Siberia exista o varianta a virusului cu un mare grad de mortalitate .

Guvernul Austriac previne in mod oficial turistii si locuitorii
gouvernement autrichien prévient officiellement les habitants et les touristes prin intermediul farmaciilor , despre existanta capusalor purtatoare de virus de meningoencefalita .

Encefalita poarta urmatoarele denumiri :
– Russian spring-summer encephalitis
(RSSE);
– Central european encephalitis (CEE);
– Russian epidemic encephalitis;
– Frühsommer / enzephalitis (FSME);
– Early summer encephalitis;
– Maladie de Kumlinge.

S-a remarcat transmiterea FSME prin lapte crud sau branza preparate din lapte nepasteurizat.

Raspandirea capuselor :
http://www.zecken.de/files/baxter_fsme_karte_europa.pdf ;
http://www.zecken.de/files/baxter_fsme_karte_europa2.pdf
http://www.tbe-info.com/epidemiology/endemic.html

Traducerea facuta dupa un raport al : COMMISSION FÉDÉRALE POUR LES VACCINATIONS


_______________________________________________________________________________________

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

De cat timp crezi ca erau capuse atasate de copil ?
De unde crezi ca le-a captat ?
Cum arata locul muscaturii ?

Multumesc frumos de ajutor. Nu ma mai panichez. Deja sunt Zen, de genul ce o fi, o fi.

O capusa era pe picior, aproape de zona ingninala. Pe aceea am scos-o eu cu penseta. A iesit foarte greu. Era acolo de un interval cuprins intre 2-8 ore.
Cea de a doua am gasit-o dupa 48-55 de ore. Destul de mult. Era infipta in scalp si nu am vazut-o. Cu aceea am mers la spital.

Le-a capatat fie din iarba din curte, fie din padure. Zona - in nordul Bucurestiului. Unde s-a jucat toata ziua si s-a mai si catarat in toti pomii.
Locul ambelor muscaturi este curat. In sensul ca nu este inflamat si nu prezinta nici eritem migrator.

Intrebarea este cand trebuie sa ii fac analizele si daca imi trebuie trimitere de la medic pt analize sau ma duc pur si simplu la receptie si cer PCR.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:


Dragos sa -ti explic care este legatura cu Dr Tilea :
IrinaI a sunat deja la cativa doctori care nu au ajutat-o de fel ; dimpotriva .
Ori , Mihaela a luat legatura cu Dr Tilea ( asteptam o reactie din partea ei )si deja i-a indicat un tratament specific .
In pagina anterioara am pus un link al unui jurnal in care Dr Tilea (care nu trebuie uitat ca este specializata in Lyme ) afirma ca in cazul muscaturii de capusa se impune un tratament preventiv .

Aveti coordonatele :
Clinica Boli Infectioase I-III
Tg Mures, Gh. Doja 89
Tel 0265 250533


Articolul din ziar semnat de Dr Tilea :


"Exista multe cazuri de imbolnavire de acest gen in judetul Mures. Aici depinde de manifestari pentru ca exista manifestari cutanate, articulare, cardiace, neurologice, cerebrale, afectarea sistemului nervos periferic. Boala daca nu se trateaza se poate croniciza, adica sa se transforme intr-o forma in care terapia este foarte costisitoare, bolnavii pot acuza simptome foarte mult timp. Pot aparea sechele neurologice, deficite locomotorii, complicatii la sistemului nervos central, afecteaza nervii cranieni la copii. In occident se iau masuri pentru prevenirea acestei afectiuni fara sa distruga mediul inconjurator. In teza mea de doctorat, care a tratat aspecte legate de aceasta boala, am observat ca in judetul Mures si cele limitrofe incidenta nu era atat de mare la persoanele care lucrau in agricultura sau silvicultura. Doar 30 la suta dintre pacienti proveneu din mediul rural, restul fiind din mediul urban, persoane care au vizitat spatiul verde pentru agrement. In momentul in care vine primavar si lumea iese in aer liber trebuie sa avem grija sa ne protejam. Trebuie sa umblam cu membrele inferioare acoperite iar la copii mai mici capul trebuie sa fie acoperiti pentru ca aceste capuse se fixeaza pe cap. In plus in momentul in care te intorci dintr-un spatiu verde este obligatoriu sa te auto-controlezi sau sa controlezi copiii pentru a descoperi acesti paraziti. In momentul in care ei au fost descoperiti trebuie mers urgent la medic pentru a fi indepartati prin extragere chirurgicala. Nu este recomandata indepartarea capuselor acasa pentru ca pericolul de imbolnavire cu Borelia este mai mare in acest mod. , pentru ca in cazul in care boala exista pot fi evitate anumite aspecte nedorite.

In plus daca ati fost muscat de asemenea insecte noi recomandam un tratament de prevenire pana la obtinerea rezultatelor unor eventuale analize, pentru ca in cazul in care boala exista pot fi evitate anumite aspecte nedorite.

Tin sa precizez ca aceasta boala poate provoca si decesul pacientului daca nu este tratata la timp, cu toate ca la Clinica noastra nu am intalnit asemenea cazuri. Este o boala din familia din care face parte "boala ludica", sau cum e cunoscuta in limbajul comun sifilisul, care netratata poate duce la deces. Nu se transmite sexual dar poate fi transmisa prin transfuzii de sange. In perioada 1997-2004 cand am facut un studiu propriu, au fost 50 de cazuri de afectare neurologica provocata de aceasta boala in judetul Mures. Pe partea tegumentara au fost multi mai multi in Mures".

Brandusa Tilea,
medic primar boli infectioase,
dr. in medicina,
specialist pe infectia cu Spirocheta Borelia Burgdorferi (Borelioza Lyme)
Tel la spital : 0265 250 533

http://www.ziaruldemures.ro/fullnews.php?ID=8842

Sfatul Dnei Dr Tilea nu lasa loc la nici un fel de comentarii :
Este mai bine sa prevenim decat sa tratam Lyme ulterior .
Sunt foarte putini medici care abordeaza muscatura de capusa cu precautie .

Cred ca acum ai inteles !!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Buna ziua tuturor

Inca nu am trecut prin spaima muscaturii de capusa, pana sa gasesc topicul asta eram total nestiutoare, acum sunt un pic panicata, recunosc.
Vreau doar sa urez analize negative tuturor celor ce trec prin stresul asteptarii rezultatelor.

V-am citit zilele astea si recunoas ca am ramas inmarmurita de ce poti pati in urma muscaturii de capusa.
As vrea sa stiu care-i procentul de imbolnavire, cat la suta din capuse au nenorocita de bacterie...dar se pare ca la noi "nu exista" asa ceva, deci de unde studii....


Am totusi o intrebare: Dna Dr Tilea este de gasit oricand la acel numar de telefon? in sensul ca putini doctori sunt dispusi sa fie sunati chiar si in timpul programului, mai ales de pacienti din alte judete si pe care nu-i stie face to face.


Mariaa Condoleante
Toata stima pt subiectul deschis. Si la fel tuturor celor ce se implica in aceasta problema, ii ajutati f mult pe cei care vin si sa cer sfaturi.
Sanatate


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

multumesc Joy.



_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Joy , am reusit sa o gasesc astazi pe dna Dr Tilea si i-am pus acceasi intrebare ;
Mi-a raspuns ca toti cei muscati de capusa trebuie sa se prezinte imadiat la medic pentru ca acestia stiu care este procedura de urmat .
I-am explicat ca realitatea e cu totul alta, ca majoritatea medicilor nu indica nici un fel de tratament .

Deci pt cei care au posibilitate sa ajunga imediat la Tg Mures le cere o trimitere de la medic si adeverinta de la lucru ;
Cei din alte zone ,care nu au posibilitatea unei deplasari imediate , pot sa o caute la telefonul de pe care l-am indicat .
A spus ca spitalul este dotat cu tot ce este nevoie pentru efectuarea testelor lyme .
Dna Dr a mai spus ca deja americanii si-au schimbat strategia ,fiindca la ora actuala dupa ce au constatat efectele dezastruase ale bolii , au inceput sa aplice tratamentul preventiv celor muscati de capusa .
Este o schimbare pozitive chiar daca este minima .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragosvlasus spune:

Oameni buni, acum am venitde la spitalul Matei Bals cu analizele si sunt BUNE TOATE!!!

Anti borelia - NEGATIV )IgM
si restul virusilor si bacteriilor NEGATIV tot.

Cred ca e una din cele mai bune vesti posibile.

Adaugati la lista medicilor adevarati inca un mare nume:

Dr George Jugulete , Institutul Matei Bals
Daca ar exista nota 11 ar trebui ca acest OM sa o ia cu felicitari

oricum in 3 sapt vom repeta IgM, IgG pentru linistea noastra.

Aveti cu toti incredere si investigati , dar mai ales faceti PROFILAXIE cu antibiotic imediat daca ati observat muscatura.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Dragosvlasus, ma bucur mult de vestile astea bune!
e drept ca multi care se lovesc de asta se blocheaza si nu mai actioneaza in nici un fel gandind ca 'mie nu mi se pate intampla' desi asta-i cel mai rau lucru posibil.

multa sanatate tuturor!


_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Ziua buna.

Multumesc de raspuns Ionescu.cris. Ma interesa in cazul in care D.F. as avea nevoie de sfatul unui medic. Si mai ales ca m-am ingrozit cand am vazut cati oameni merg in spitale si sunt luati in deradere si nu beneficiaza de un tratament preventiv, sau mai rau, nici macar de analize.
Si in jurul meu aud din ce in ce mai mult despre copii muscati de capuse.

Si ai dreptate, este o schimbare.

Dragosvlasus ma bucur pt analizele bune si tin pumnii sa iasa si peste 3 saptamani la fel.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Buna ziua tuturor!
Revin dupa ceva vreme cu vesti nu tocmai grozave...
Ma plangeam si ma agitam in capitolul precedent in legatura cu faptul ca piticul meu a fost intepat de o capusa.
Conform sfaturilor de aici (medicii consultati nu stiau mare lucru despre lyme), am facut IgM si CPR anti borrelia, si dupa o asteptare mai mult sau mai putin linistita am obtinut rezultatele mult asteptate: "no detection of borrelia DNA in the investigated specimen". Mai-mai sa fac chef, va dati seama...
Ceea ce urmeaza e putin mai ciudat insa... La cateva zile dupa ce am primit rezultatul CPR-ului (deci la aprox. o luna dupa piscatura), copilasului meu i-a aparut o pata rosie sub ochiul stang. Am crezut ca este o urma de lovitura (suntem la varsta propice) si am asteptat sa se invineteasca. Am asteptat degeaba, pentru ca nici dupa doua sapt. nu s-a invinetit, ci dimpotriva a devenit tot mai rosie si s-a extins pana a format un cerc in jurul ochiului. Ca si cum asta nu ar fi fost suficient, a continuat sa creasca, deci sa se indeparteze cumva de ochisor.
Evident ca am intrat in panica dar a durat ceva pana am convins pe cei din jurul meu ca ceva nu este in regula, cu toate analizele alea negative.
Am plecat la Cluj, am consultat 3 medici, toti au decis "eritem migrator", dar tratamentul a diferit f mult de la unul la celalalt.
Confuza de-a dreptul si in disperare de cauza, am luat legatura pe mail cu dl. dr. Bozsik. Mi-am spus ca "incercarea moarte n-are" si am avut dreptate. Mi-a raspuns in 2 ore (am fost impresionata), cu vesti nu f bune, dar macar era cineva hotarat si sigur pe el. Ref. la CPR mi-a spus asa: "Negative PCR got from BLOOD SAMPLE HAS NO WORTH! It is only 10-15 % positive even in the best labs". Si eu care stateam linistita!
Mi-a prescris tratament cu antibiotic pentru copilas, m-a asigurat ca infectia este tratabila cu tratament corespunzator si mi-a spus ca pot lua legatura cu dansul pentru orice nelamuriri as mai avea.

Nu stiu ce sa spun si nu as vrea sa sperii pe nimeni, pentru ca stiu prin ce am trecut si eu (ceva de genul agonie si extaz), dar dupa cum se vede acel CPR negativ nu este suficient. Nu stiu care ar fi fost situatia in cazul in care eritemul nu ar fi aparut...pentru ca am inteles ca apare doar in cca 30% din cazuri.

Ceea ce as vrea eu sa stiu, daca poate cineva sa imi spuna: care e solutia cu care as putea da pe iarba (eventual si copaci?) ca sa fiu sigura ca am starpit cel putin pentru o perioada nenorocitele alea de capuse? Bineinteles as dori ceva care sa nu ne afecteze si pe noi, oamenii, sa nu cumva sa sar din lac in put!

Va doresc multa, multa sanatate si putere!
Pupici Mariuca draga!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragosvlasus spune:

Laura, mi-ai pus gheatza la inima....

La noi simptome zero pentru moment, si analize f bune toate..dar cine stie. Ce tratament a prescris Dr Bozik?
ce fel de PCR ai facut ? Si unde?

Mergi la inceput