Cum "arata" un nodul canceros la san/fibroadenom?

Cum "arata" un nodul canceros la san/fibroadenom? | Autor: Lo_li_Ta

Link direct la acest mesaj

Intreb pt sora unei prietene.
Are 23 de ani si i-a aparut la sanul stang in partea superioara catre stern un fel de nodul. Zic fel pt ca nu e sferic ci ca o denivelare asa care se simte la palpat,nedureros, foarte tare si putin mobil. La eco i-au zis ca are cam 3 cm, e unic,omogen, delimitat, vascularizat si sugereaza poate un fel de mastoza fibrochistica, un fibroadenom, nim concret, dar ca aspectul este benign. Si microadenopatii axilare bilaterale de natura inflamatorie. Tratament cu Mastodynon si monitorizare. Problema e ca nu o doare deloc, nu are nici cea mai mica tensiune la nivelul sanului, ovarele sunt normale si prietena mea se intreba cum si daca se se poate o mastoza fara pic de durere. Fibroadenomul doare obligatoriu? Fata se teme doar sa nu o trateze prea superficial pt ca e atat de tanara, stiti si voi cum te trateaza majoritatea medicilor din Ro mai ales daca li se pare ca esti prea "pustoaica" pt probleme serioase. Am patit-o si eu cand eram mai mica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Eu as face urgent mamografie.Fara sa mai stau pe ginduri.Este examenul cu cea mai mare acuratete.
Asa a asteptat si verisoara-mea-ca-s modificari hormonale,ca sa mai vedem luna viitoare,ca nu poate fi nimic rau la virsta ei-avea 36,...si???? si s-a dovedit ca e cancer!
Nu vreau sa te sperii dar cel mai corect ar fi sa mearga sa faca o mamografie.
Eu am sectorectomie sin sting operat in iulie 2005,intraoperator s-au elucidat lucrurile,adica a fost un fibroadenom,aveam 31 de ani.Fac mamografie la fiecare doi ani.In principiu vreau sa subliniez ca nu e de joaca ori de asteptat cu lucrurile acestea.Odata descoperit ceva la sin care lasa loc de intrebari mai bine mai recurgi la o metoda de investigatie suplimentara care sa te apropie de adevar.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Si inca ceva.In Institutul Oncologic Bucuresti chiar te iau in serios indiferent ce virsta ai.Cel putin mie asa mi s-a parut.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Si pe tine fibroadenomul te durea? Asta intentioneaza, sa mearga si la IOB.
Am urmatit subiectul despre verisoara ta, dar nici nu am indraznit sa mai spun ceva. Mi se pare inuman de dureros! Dumnezeu s-o ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Nu pot sa spun ca ma durea.Era durerea premenstruala obisnuita,hai sa zic un pic mai accentuata la sinul sting unde era minunea.Si nici adenopatii nu erau.Si sa stii ca avea consistenta relativ elastica,pe ici pe colo se mai simtea si dur,2/3cm.ca si dimensiuni,mobil adica nu adera la tesuturile din jur.Nu ma deranja in principiu fizic,caci psihic ma teroriza!- insa s-a emis ideea ca poate fi totusi orice chiar daca mamografia nu pleda pentru cancer,sfinta ar fi o biopsie, si atunci mi-am luat inima in dinti si m-am operat ca sa fiu mai sigura.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Exista cateva caracteristici pt. deosebirea tumorilor maligne de cele benigne la examenul clinic , dar sunt doar o orientare prezumtiva , singurul diagnostic de certitudine este examenul histopatologic (adica excizia formatiunii si examen).
Ce descrii tu acolo din punct de diferentiere benign-malign , suna mai mult a a doua parte.
Un chirurg de la chirurgie oncologica mi-a spus ca orice formatiune tumorala de la san este tratata ca fiind neoplasm(considerata) pana la proba contrarie.
Eu as scoate-o imediat si as sta linistita dupa aia , decat sa o las acolo si sa plang peste un timp.
Poate sa fie firboadenom, lipom,chist,tumora maligna sau altele , dar pt. linistea mea , as face excizia.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Si ce-am uitat sa mentionez si sustin ei ca pledeaza pt aspectul benign e ca desi a avut intotdeauna ciclu regulat, respectiva are acum o intarziere de 15 zile si tot niciun semn ca ar veni. Medicul a spus ca Mastodynonul ar trebui sa rezolve si asta. Ideea e ca dupa 2 eco, nimeni n-a recomandat nici punctie, nici excizie, nici nimic. Probabil ca un oncolog e totusi urmatorul pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Cu siguranta un oncolog e cea mai buna alegere.
Sanatate multa!
Sa ne dai vesti bune.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu personal as cere o biopsie , asta este cea mai sigura . Eu daca as reusi sa dau timpul inapoi asa as proceda . Dar pana nu te frigi nu ai de unde sa sti.Si mie la mamografie mi-au spus sani densi si probabil mastoza fibrochistica. Dar 8 luni mai tarziu s-a aflat adevarul.
Oricum nu vreau sa te speri nu sunt 2 personae la fel iar eu sunt si peste 40 de ani, vestea buna este daca este mobil exista totusi o speranta sa nu fie nimic serios. Eu am avut 2 noduli unul la biopsie a disparut pt ca era lichid , iar cel de-al doilea a ramas si era canceros, bine l-am scos cu o operatie de lumpectomie asa ca am scapat si de el dar ce v-a urma tratamentul e bonus!
Eu mereu sfatuiesc daca nu esti sigur mai vezi un doctor pt ca nu au intodeauna dreptate , eu cum spuneam daca stau acum si ma gandesc ca am vazut semnele ca ceva nu e in regula cu mine iar doctora ma facea sa cred ca sunt dusa cu capul si ca e in imaginatia mea.Nici macar cand am rugat-o sa merg mai des la echo nu a fost de acord ca nu e necesar ca sunt prea tanara si 8 luni mai tarziu beleaua.Asa ca a doua opinie si a treia daca vrei sa te simti in singuranta e intodeauna bine venita .Mie tare rau imi pare ca m-am lasat pe mana unei incapabile.
Incognito te rog sa-mi spui si mie care este subiectul verisoarei tale pt ca sunt tare curioasa sa-l citesc.
Sanatate maxima va doresc .


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Lo_li_ta sfatuieste-ti prietena sa faca investigatii complete, mie nu-mi suna prea bine cum descrii tu nodulul ala. Intradevar, daca e tanara, sunt sanse mai mici sa fie ceva rau, dar nu e exclus.

Incognito, m-a impresionat profund povestea verisoarei tale si atasamentul tau fata de ea. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si prieteni ca tine.

Lemoni, numai daca te simti "tare" citeste acel subiect
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117296
mie mi s-a parut extrem de dureros.

Sanatate tuturor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:




De cateva luni am si eu un discomfort la sanul stang. La modul ca ma doare ca si cand as fi facut efort, ceva de genul asta. Am momente cand ma mai "sterge" Andrei si ma doare cumplit.
Ca sa scap de orice gand negru am facut programare la ginecologie sa vad ce si cum si sa mi se recomande unde sa merg pentru mamografie.
Dupa ce m-a palpat ginecoloaga, mi-a zis ca totul este ok, ca cel mai bine simt asta in dus si la fiecare dus sa ma palpez ptr ca daca apare ceva, o sa descopar din timp iar despre mamografie mi-a taiat-o instant si mi-a zis ca nu poate fi vorba de asa ceva ca sunt prea tanara.
Eu mi-am mai facut o mamografie in Ro la Medicover, in 2003, cand tot asa simteam un disconfort, si mi s-a spus ca totul e ok si ca e treaba hormonala.
In vara cand ajung in Ro o sa vreau sa repet amanuntit tot ce se poate face in sensul asta. Mamografie, control, etc.
Imi puteti recomanda si mie unde as putea merge si unde as gasi specialisti care sa te trateze cu seriozitate?
Multumesc mult!

Multa sanatate tuturor!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!

Mergi la inceput