conjunctivita la nou nascut

conjunctivita la nou nascut | Autor: bryama

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 7 saptamani. De la varsta de 2 saptamani au inceput sa-i curga ochisorii: ceva galbui care ulterior se intareste. Medicul pediatru mi-a zis sa o spal cu apa rece si atat. Zis si facut...dar ochii tot curgeau. Am schimbat pediatrul. Al doilea pediatru mi-a zis sa o spal cu ser fiziologic si pansament steril.Zis si facut...degeaba insa.Atunci doamna doctor mi-a dat o solutie de pus in ochi: colargol.Am fost la farmacie si am descoperit ca nu trebuie sa pun in ochi asa ceva, ca solutia este de fapt pt nas.Nu am pus nimic in ochi si m-am hotarat sa merg cu fata la un medic specialist oftalmolog: care mi-a dat urmatoarea reteta: spalaturi oculare cu acid bazic 3% , 7-8 picaturi de patru ori pe zi, apoi NETILDEX o picatura de patru ori pe zi timp de o saptamana urmand ca a doua saptamana sa-i dau de 3 ori pe zi. Am cumparat reteta, dar sincer, mi-e frica sa o aplic pt ca am citit prospectul de la netildex si m-a cam ingrozit . Acolo scrie ca pt copii tb supravegherea directa a medicului, ca nu se cunosc reactii eficiente sau ineficiente. P ecand eu nu sunt medic.....si apoi cate o picatura d e4 ori pe zi...nu e prea mult??? fata mea are doar o luna si jumatate...abia a inceput si ea sa vada ...mi-e frica, sincer, mi-e frica!! Ce sa fac?? Care dintre cele 4 tratamente e mai bun?? Pe care sa merg in continuare?? Oare nu o pot spala si cu ceai de galbenele??Ce-mi recomandati??Cum scap de scurgerile acestea care au devenit din ce in ce mai abundente incat au ajuns si ochii sa i se lipeasca??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna. Ma risc cu un raspuns.Aceasta nu este conjunctivita ce are copilul.Am avut si eu la cel mic, la aceeasi varsta, si solutia uimitoare pe care am aplicat-o la sfatul asistentei care vine aici la domiciliu dupa ce nasti, a fost sa sterg ochii cu laptele meu.Asta daca alaptezi.Si a functionat de minune.La fel si cand i-a curs nasul, o picatura de lapte in nara si a fost de ajjuns.Explicatie e ca laptele de mama e foarte bun cam la orice are legatura cu puiul ei.Nu stiu tu daca ai lapte , dar daca ai merita sa incerci.Mie mi-a interzis sa-i pun orice solutie in ochi, pentru ca la varsta asta de obicei nu e conjunctivita .Mai poate fi o infundare a canalului lacrimar care de asemenea nu se rezolva cu picaturi ci la cabinet ii desfunda canalul.Multa sanatate copilasului.Si nu in ultimul rand refacere usoara tie.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)



http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

revin cu o precizare.Ceaiul de galbenele nu e bun pentru ochi, poate face mai mult rau .Serul fiziologic e foarte bun in caz ca nu ai lapte, si nu cauta ca ii mai curge, nu trece de pe o zi pe alta, dar nu pune solutii in ochii .Daca crezi ca e altceva mai grav mergi la doctor da doar la oftalmolog pediatric nu la cel de adulti
Este foarte important pentru ca cei de adulti pot da tratament pentru adulti si nu e indicat mai ales in cazul copiilor asa micuti.Dar poate totusi incerci cu laptele tau , face minuni crede-ma, chiar daca esti sceptica.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)



http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:


Fa-i o analiza de secretie conjunctivala cu antibiograma.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Si Alex a avut conjunctivita cam de la o saptamana pana la 8 luni dar asta pentru ca avea canalele lacrimo-nazale infundate, iar lacrimile in loc sa se scurga normal in nasuc se "revarsau" statute si ingalbenite prin ochi. Incearca si sa ii faci un masaj pe nas, pe laterale spre ochi, si vezi daca nu cumva se "revarsa" acea substanta galbuie in momentul in care faci masajul.

Ca picaturi - noi am primit Nettacin, dar problema lui a fost doar infundarea canalelor, care s-a rezolvat dupa masaj insistent timp de cateva luni.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bryama spune:

Am incercat si cu lapte de mama. Intr-adevar nu am prea mult lapte si nici nu e consistent, ci este apos, dar i-am pus in ochisori si degeaba, ba dimpotriva mi s-a parut ca dupa ce ii puneam in ochi , ii curgeau si mai tare ochisorii, asa ca dupa 3 zile am zis ca nu-i mai pun ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bryama spune:

deja sunt foarte revoltata...ce fel de medici sunt aceia care iti recomanda ceai de galbenele pt ochi, dar el nu e bun?? intr-adevar, am citi si eu prospectul...nu e pt ochi, deci nu am folosit...la fel si colargol.....nu e pt ochi, desi tot un medic mi l-a prescris...Iar cu ser fiziologic, incerc si tot incerc...de o luna, dar nicio ameliorare, ba dimpotriva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Citat:
citat din mesajul lui bryama

deja sunt foarte revoltata...ce fel de medici sunt aceia care iti recomanda ceai de galbenele pt ochi, dar el nu e bun?? intr-adevar, am citi si eu prospectul...nu e pt ochi, deci nu am folosit...la fel si colargol.....nu e pt ochi, desi tot un medic mi l-a prescris...Iar cu ser fiziologic, incerc si tot incerc...de o luna, dar nicio ameliorare, ba dimpotriva



Ar fi fost tare bine ca din puhoiul de indicatii pe care le-ai primit sa le urmezi pe primele si nu pe cele babesti.
Secretia respectiva se datoreaza asa cum ti-a spus si oftalmologul (care de altfel ti-a dat un tratament care ar fi avut rezultate daca l-ai fi urmat) unei imaturitati canalului lacrimal care trece, in timp.
Cu tratament secretia respectiva dispare dar va reaparea atata timp cat canalul respectiv inca e prea mic; pe masura ce creste copilul se desfunda si el.
La baietii meu a durat vreo 4 luni pana cand secretia a disparut de tot (fara nici un tratament).

In ceea ce priveste laptele tau apos si inconsistent daca nu vrei sa te faci de ras pune manuta si citeste un pic despre cum e laptele matern de inceput si cat de bogat in substante nutritive si anticorpi e el de fapt, asa apos cum il vezi tu.
Daca nu poti sa te informezi atunci eu te sfatuiesc, spre binele copilului, sa asculti de sfatul pediatrilor (acei doi pe care i-ai consultat la inceput) si nu de radio-sant (acolo de unde ai aflat tu ca laptele tau e apos si inconsistent)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

de acord cu tot continutul mesajului anterior , chiar daca nu 100% cu tonul

si fata mea mica a avut secretii pana spre 5 luni, acum mai rar. am spalat-o cu ser fiziologic. aici sunt si niste picaturi pentru bebei mici, nu i-am dat insa cu ele. intr-adevar secretiile reapar dupa tratament.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Or fi sfaturi babesti astea cu laptele de mama dar dau rezultate. Si al meu a avut conjunctivita la vreo 2 luni si cu laptele meu i-a trecut intr-o zi. Nici eu nu eram cu leacuri;e babesti dar a dat rezultat.
La primul m-am chinuit vreo saptamana cu conjunctivita si ii dadeam si cu crema cu antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Bryama - nu e conjuctivita,multi bebei au acea secretie.Si baietelului meu i-a aparut tot pe la doua saptamani,si sfatul medicului a fost sa curat cu betisoare de ureche si cu apa fiarta si racita.Medicul mi-a spus ca e din cauza schimbatului,mai cad mici scame ca sa zic asa,iar ochisorii lor sunt sensibili la orice.Mai mi-a spus ca pana pe la doi ani poate tine,si la noi cam asa a fost.Bine,nu tine continuu si apare uneori.Apare atunci cand raceste un pic,sau a fost prin vant.Il curat cu apa si atat,dar daca am dat odata cu betisorul,nu mai revin,il schimb.

Parerea mea care nu e de specialist, as merge la n doctori si nu mi-as nenoroci copilul cu fel si fel de tratamente.Medicii trebuie sa ia secretie si sa verifice,nu sa-si de-a cu parerea dupa ce cred ei,e vorba de un copil de 7 saptamani si nu te joci.

Mergi la inceput