Scarlatina este o infectie cu un tip de bacterie numit streptococ, care nu numai ca provoaca o infectie a gatului (numita "gat streptococic"), dar produce si o toxina care cauzeaza eruptia distinctiva a scarlatinei. Unii oameni sunt mai sensibili la toxina decat altii, deci este posibil ca nu toti membrii familiei care sunt infectati sa aiba eruptia, desi au gatul streptococic. Iata totul despre scarlatina de la pediatrii Desprecopii.com:
34 Mesaje 0 Prieten(i)
Trimis la: - 01/04/2011 : 10:55:25
Am si eu o intrebare. Poate sa evolueze scarlatina si fara febra? Pe fetita mea o doare gatul de o saptamana. Am fost cu ea la medic, si i-a dat sumetrolim tablete (3/4 tableta de 2 ori pe zi). Sau poate fi o alergie la sumetrolim. A mai luat sumetrolim dar sirop.
Am si eu o intrebare. Poate sa evolueze scarlatina si fara febra? Pe fetita mea o doare gatul de o saptamana. Am fost cu ea la medic, si i-a dat sumetrolim tablete (3/4 tableta de 2 ori pe zi). Sau poate fi o alergie la sumetrolim. A mai luat sumetrolim dar sirop.
La exudatul faringean a iesit ca are streptococ A? Fata mea a avutscarlatina si a fact febra doar 2 zile, pana in 39.5. Cum e limba? Cred ca unul din elementele care ajuta clar in punerea dignosticului e aspectul caracteristic al limbii.
Va rog sa ma indrumati intr-un fel. Fetita mea are eruptie de bubite mici pe fata, burtica si spate. Am fost la dr care zice ca seamana cu o alergie la mancare dar ea are si ganglioni inflamati si atunci dr zice ca ar fi o boala de piele dar nu ceva grav. Tratament ia dat zyrtec. Oare trebuie sa fac alte investigatii sau sa urmez tratamentul si asta sa fie tot?