Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Branza din lapte batut (QUARK), facuta in casa?

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 8


ML
membru de baza


Membru din:19/09/2004

 USA

4357 Mesaje
5 Prieten(i)

Trimis la - 09/05/2009 :  04:34:06 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite ML un Mesaj Privat  Reply with Quote

Branza din lapte batut (QUARK), facuta in casa?

A incercat cineva sa faca? Am gasit o reteta pt. quark (nu vreau sa cumpar de la magazin) cu... lapte batut (este in engleza):

http://whatsforlunchhoney.blogspot.com/2008/10/quark-recipe.html

Ma intereseaza ce gust are (eventual cea de magazin...) si daca seamana cumva cu "branza" de iaurt (iaurt lasat la scurs) in tifon; ultima mi se pare mai usor de obtinut.

Si o alta intrebare... Ati amestecat-o cumva cu frisca indulcita? Citeam pe undeva ca se poate folosi quarkul impreuna cu frisca la torturi cu fructe. Eu imi imaginez ca iese ceva cam ca Mascarpone in travesti !

Take joy! (poze)
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator

Editat de - ML on 09/05/2009 04:34:45
Macrina
Macrina
membru junior


Membru din:05/11/2005
 USA, Nevada
788 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 09/05/2009 :  04:47:45 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Macrina un Mesaj Privat  Reply with Quote
ML, dar tu nu te ingrasi de la atatea bunatati?..
Ca mie imi lasa gura apa de la ce am vizionat in linkurile tale
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ML
membru de baza


Membru din:19/09/2004
 USA,
4357 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 09/05/2009 :  05:42:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ML un Mesaj Privat  Reply with Quote
Nici vorba, mey, vrabiuta am fost de copil . Nu stiu un' se duc toate.
Da' cu branza ce se-aude?

Take joy! (poze)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Macrina
Macrina
membru junior


Membru din:05/11/2005
 USA, Nevada
788 Mesaje
4 Prieten(i)
Trimis la: - 09/05/2009 :  06:35:14 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Macrina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Nu s-aude nimic.
Mie imi place farmer cheese si aia de capra, grasa
Dar stau si eu pe aici
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

osna
mamica fluturasului Matei


Membru din:11/01/2003
 Germany, resita/paderborn
3223 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 09/05/2009 :  11:02:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite osna un Mesaj Privat  Reply with Quote
sa-ti raspund la jumatate din intrebare: folosesc quark la prajituri,ce-i drept ca il cumpart nu-l fac acasa.ies delicioase,cele la cuptor gen pasca sau tarta sunt mai fine iar la cele cu crema de quark si frisca mai pun si gelatina sau agar sa stea teapana crema si sa nu o ia la vale de pe blat.quark-ul este mai slab caloric decat mascarpone asa ca eu si la tiramisu il folosesc uneori.
la gust este gen Philadelphia dar cu usoara tenta de iaurt,nu stiu daca o pot descrie exact.

mamica fluturasului Matei

va invit in bucataria mea

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ML
membru de baza


Membru din:19/09/2004
 USA,
4357 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 10/05/2009 :  05:53:22 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ML un Mesaj Privat  Reply with Quote
Si mie imi place cea de capra. De-aia vreau capre .

Osna, multumescu-ti! Pai mi-ai raspuns destul de... incurajator . Deci mixezi quarkul cu frisca... Azi dimineata am gasit pe undeva pe Google un "tip" pt. branza de iaurt. Sa o amesteci cu frisca, merge si pusa in maioneza, parca si altele... n-am retinut. Sa stii ca am sa incerc candva.
Ei, ce bine ca ai amintit agarul. Tocmai am cumparat, il pastram pt. paine fara gluten. La ce altceva il folosesti? Daca ai timp...

Take joy! (poze)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

andacos
membru de baza


Membru din:28/09/2006
 Germany, -
6554 Mesaje
14 Prieten(i)
Trimis la: - 10/05/2009 :  13:27:01 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite andacos un Mesaj Privat  Reply with Quote
Aaa si eu fun quark!

Asa cum a spus si osna e tare fina in diverse prajituri(cremele cu quark au ceva desosebit zis eu)iar eu personal o maninc amestecata cu smintina (inlcouiesc si eu brinza proaspata din Romania ce sa fac)si mamaligutza!

Dar cumparata bineintzeles!

Dana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

osna
mamica fluturasului Matei


Membru din:11/01/2003
 Germany, resita/paderborn
3223 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 10/05/2009 :  18:25:53 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite osna un Mesaj Privat  Reply with Quote
agar-agar am folosit de cateva ori,cand am facut prajitura si am stiut ca vine pe la noi prietena mea care e vegetariana.
si la crema amesteci quark-ul cu frisca batuta bine,zahar ,gelatina sau agar-agar si fructe sau ce ai chef.
uite un tort cu crema de quark care noua ne place foarte mult.
spor la treaba,daca-l faci acasa sa ne spui si noua impresii!!

eu ma duc sa fac bagajele de romania,plecam in cateva zile.

mamica fluturasului Matei

va invit in bucataria mea


Editat de - osna on 12/05/2009 11:09:21
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

ML
membru de baza


Membru din:19/09/2004
 USA,
4357 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 12/05/2009 :  03:14:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite ML un Mesaj Privat  Reply with Quote
Dana, multumesc de idee. Uite, acum imi aduc aminte cum mancam la bunici in Arges lapte batut cu mamaliga...

Osna, voi pune agar data viitoare. As face in casa (quark), dar ii e teama sotului ca ia casa foc, daca las cuptorul toata noaptea pornit. As incerca sa o tin "in cooler" cu vase cu apa calda... habar n-am trebuie sa masor temperatura, dar tare mi-e pohta . De asta mi se pare mai simplu sa o fac din iaurt...
P.S. Nu se deschide linkul cu tortul.
Te invidiez pt. vizita in Ro. Drum bun, sa te intorci cu bine!


Take joy! (poze)
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

crista-s
Rasfatata


Membru din:16/05/2005
 Italy,
2371 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 12/05/2009 :  08:07:44 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui crista-s Adauga semn de carte la raspuns Trimite crista-s un Mesaj Privat  Reply with Quote
ML dar mie nu imi pare ca ar fii lasat totul in cuptorul aprins.. zice ca preheat cuptorul la 65 degree si apoi pune totul invelit inauntru ... de unde zic eu care intre timp m.am uitat si pe reteta de brinza quark facuta de o italianca si ea zice la fel sa incalzesti cuptorul, apoi il stingi si pui cratita bine infofolita inauntru si o lasi 24 ore ( ea l-a facut din 1 l lapte de la supermarket+200 ml zer obtinut de cind a facut untul sau dupa ce ai facut o data brinza folosesti zerul ala care se scurge + 2 linguri de iaurt ).

asa ca spor la treaba :-) te voi copia si eu dar mai intii vreau sa fac unt, sa am zer ca sa pot porni toata treaba ( la mine nu se gaseste buttermilk , sau cel putin nu la mine in zona).
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

osna
mamica fluturasului Matei


Membru din:11/01/2003
 Germany, resita/paderborn
3223 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 12/05/2009 :  11:11:09 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite osna un Mesaj Privat  Reply with Quote
spor la treaba cu pregatirea de quark!!!
acum merge link-ul,l-am reparat.
o sa mai intru si din tara cand voi avea putin timp sa va citesc.

mamica fluturasului Matei

va invit in bucataria mea

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 8 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com