Branza din lapte batut (QUARK), facuta in casa?

Branza din lapte batut (QUARK), facuta in casa? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

A incercat cineva sa faca? Am gasit o reteta pt. quark (nu vreau sa cumpar de la magazin) cu... lapte batut (este in engleza):

http://whatsforlunchhoney.blogspot.com/2008/10/quark-recipe.html

Ma intereseaza ce gust are (eventual cea de magazin...) si daca seamana cumva cu "branza" de iaurt (iaurt lasat la scurs) in tifon; ultima mi se pare mai usor de obtinut.

Si o alta intrebare... Ati amestecat-o cumva cu frisca indulcita? Citeam pe undeva ca se poate folosi quarkul impreuna cu frisca la torturi cu fructe. Eu imi imaginez ca iese ceva cam ca Mascarpone in travesti !

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

ML, dar tu nu te ingrasi de la atatea bunatati?..
Ca mie imi lasa gura apa de la ce am vizionat in linkurile tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Nici vorba, mey, vrabiuta am fost de copil . Nu stiu un' se duc toate.
Da' cu branza ce se-aude?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Nu s-aude nimic.
Mie imi place farmer cheese si aia de capra, grasa
Dar stau si eu pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

sa-ti raspund la jumatate din intrebare: folosesc quark la prajituri,ce-i drept ca il cumpart nu-l fac acasa.ies delicioase,cele la cuptor gen pasca sau tarta sunt mai fine iar la cele cu crema de quark si frisca mai pun si gelatina sau agar sa stea teapana crema si sa nu o ia la vale de pe blat.quark-ul este mai slab caloric decat mascarpone asa ca eu si la tiramisu il folosesc uneori.
la gust este gen Philadelphia dar cu usoara tenta de iaurt,nu stiu daca o pot descrie exact.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Si mie imi place cea de capra. De-aia vreau capre .

Osna, multumescu-ti! Pai mi-ai raspuns destul de... incurajator . Deci mixezi quarkul cu frisca... Azi dimineata am gasit pe undeva pe Google un "tip" pt. branza de iaurt. Sa o amesteci cu frisca, merge si pusa in maioneza, parca si altele... n-am retinut. Sa stii ca am sa incerc candva.
Ei, ce bine ca ai amintit agarul. Tocmai am cumparat, il pastram pt. paine fara gluten. La ce altceva il folosesti? Daca ai timp...

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Aaa si eu fun quark!

Asa cum a spus si osna e tare fina in diverse prajituri(cremele cu quark au ceva desosebit zis eu)iar eu personal o maninc amestecata cu smintina (inlcouiesc si eu brinza proaspata din Romania ce sa fac)si mamaligutza!

Dar cumparata bineintzeles!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

agar-agar am folosit de cateva ori,cand am facut prajitura si am stiut ca vine pe la noi prietena mea care e vegetariana.
si la crema amesteci quark-ul cu frisca batuta bine,zahar ,gelatina sau agar-agar si fructe sau ce ai chef.
uite un tort cu crema de quark care noua ne place foarte mult.
spor la treaba,daca-l faci acasa sa ne spui si noua impresii!!

eu ma duc sa fac bagajele de romania,plecam in cateva zile.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Dana, multumesc de idee. Uite, acum imi aduc aminte cum mancam la bunici in Arges lapte batut cu mamaliga...

Osna, voi pune agar data viitoare. As face in casa (quark), dar ii e teama sotului ca ia casa foc, daca las cuptorul toata noaptea pornit. As incerca sa o tin "in cooler" cu vase cu apa calda... habar n-am trebuie sa masor temperatura, dar tare mi-e pohta . De asta mi se pare mai simplu sa o fac din iaurt...
P.S. Nu se deschide linkul cu tortul.
Te invidiez pt. vizita in Ro. Drum bun, sa te intorci cu bine!


Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ML dar mie nu imi pare ca ar fii lasat totul in cuptorul aprins.. zice ca preheat cuptorul la 65 degree si apoi pune totul invelit inauntru ... de unde zic eu care intre timp m.am uitat si pe reteta de brinza quark facuta de o italianca si ea zice la fel sa incalzesti cuptorul, apoi il stingi si pui cratita bine infofolita inauntru si o lasi 24 ore ( ea l-a facut din 1 l lapte de la supermarket+200 ml zer obtinut de cind a facut untul sau dupa ce ai facut o data brinza folosesti zerul ala care se scurge + 2 linguri de iaurt ).

asa ca spor la treaba :-) te voi copia si eu dar mai intii vreau sa fac unt, sa am zer ca sa pot porni toata treaba ( la mine nu se gaseste buttermilk , sau cel putin nu la mine in zona).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

spor la treaba cu pregatirea de quark!!!
acum merge link-ul,l-am reparat.
o sa mai intru si din tara cand voi avea putin timp sa va citesc.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput