Dureri de cap, frunte!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Pai in toamna am fost la oftalmologie, a iesit ok. Explicatia medicului de familia a fost ca poate fi ceva hormonal. Nu se stie....

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Tyaa in privinta colesterolului ii dau dreptate pediatrei. Daca copilul e supraponderal, e normal. Trebuie regim. Fara dulciuri, fara grasimi in exces. Si miscare mai multa.
Durerile de cap seara, deasupra ochiului, la frunte, sunt adesea din cauze oftalmologice. Copilul nu vede foarte bine si forteaza ochiul. Te-as sfatui sa mergi din nou la un control oftalmologic, preferabil la alt medic.
E clar ca nu sunt dureri puternice din ce spui tu, nu ai de ce sa te gandesti la tumori sau alte nenorociri. Faptul ca apar doar seara indica o oboseala acumulata peste zi. D-asta nu prea cred ca e o cauza hormonala, mai ales ca are doar 5 ani.
Mergi cu ea la Targu Mures sa o investighezi. Dar liniste-te, nu e nimic grav. Nu mai citi despre durerile de cap, cred si eu ca te ingrozesti, nu e cazul micutei tale.
Multa sanatate!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

A, inca ceva, poate fi si somatizare. Ca sa obtina rapid atentia ta. Gandeste-te cum te comporti dupa ce te anunta ca o doare capul si nu te-ai comporta asa daca nu te-ar anunta ca o doare. Nu stiu, poate stai mai mult cu ea, o alinti mai mult, chestii d-astea.
Stii, copii pot invata de la varste foarte mici ca atunci cand sunt bolnavi o au pe mami doar pentru ei.
Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

RRox, multumesc iarasi. Am fost pe afara, trebuie sa ne apucam serios de regim. Nu stiu cat de usor va fi. Ne punem si pe noi la regim. Mai intai sa invat ce alimente trebuie evitate, sa schimb modul de a gati.


mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Tocmai ce s-a trezit plangand. Ca o doare capul, daca statea in fund se linistea, cum lasa capul pe perna o durea iar. In final a adormit dupa 5 ml nurofen si compresa rece pe frunte.Totul a durat cam 30 min. De cand am deschis subiectul nu s-a mai intamplat sa o doara. Aseara la dus era foarte obosita, plangea ca o usutra palma de la o taietura mica, nu a dormit la pranz si a a stat mult in soare si mi-a spus si aseara ca o doare dar s-a linistit odata ce i-a trecut plansul. Febra nu are.
Cert e ca m-am speriat iar.
S-a si emotionat ieri, s-a intors bunca ei din Italia.
Tot fruntea imi arata ca o doare, mai ales daca statea pe spate. Cred ca nu pot avea liniste....
Ma consolez ca e de la emotii, oboseala si soare. Poate fi de la asta? Adica o durea frunte si daca statea pe spate pe perna. cum ne ridicam se linistea.
Daca era ceva nu iesea din analizele facute in primavara?
Pana acum nu am intalnit pe nimeni cu asemenea problema.


mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Hmm, la pozitia culcat doar mai ales otita.

Posibilitatile sunt multiple, verifica musai un endocrinolog, fa niste teste hormonale, mai ales prolactina. Nu stiu cat de grasuta e fetita ta, dar colesterolul nu e comun la varsta asta asa marit, poate doar daca e vorba de obezitate.

Pentru regim, evita grasimile de origine animala, ofera un regim alimentar bazat pe fructe, legume, feculente si carne slaba, peste. Poti sa o treci cu pe lactate degresate sau semidegresate. La varsta asta nu poate fi vorba de regim de slabire, mai degraba de o stabilizare ponderala, avand in vedere ca va incepe sa creasca in inaltime. Nu uita totusi sa pastrezi in alimentatie grasimile bune, ulei de floarea soarelui, de rapita, peste gras, etc.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

o electroencefalograma i-ai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

si eu, ca si mihuta, te sfatuiesc sa mergi la un endocrinolog, sa cerceteze ce se intampla cu glanda hipofiza...iti va prescrie un set de teste specifice si ar fi excelent daca v-ar indica un RMN sau radiografie de sa turceasca.
glanda hipofiza este "seful" celorlalte...daca ea are o problema, intreg organismul o ia razna in timp...asa ca eu te sfatui sa investighezi urgent asta.

ar mai fi suspiciunea unei sinuzite. fiica-mea avea dureri cumplite de cap din cauza unei sinuzite maxilare de care habar n-aveam!

iar eu o luasem urat razna din cauza hipofizei si mi-a luat 2 ani sa aflu motivul starii mele de rau care se accentua in fiecare zi. incepand cu greutatea, cu starile de lesin, caderile de calciu, dereglarea tiroidei si fluctuatii de tensiune...
fiecare medic la care am fost trata simptomul, nu si cauza. in final am descoperit cauza, am tratat-o si sunt ok.



mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

si noi avem aceeasi problema, se plange de dureri de cap, tot 5 ani are si fetita mea, aici ne-au trimis acasa de fiecare data si nici macar la sinuzita nu am primit o radiografie, pediatru a ridicat din umeri, ca de la nasul infundat, are deviatie de sept....si fratele meu are, dar nu l-am auzit niciodata plangandu-se ca-l doare capul....Orl-ist a zis ca din partea lui totul e corect, la ochii la fel....nu stim ce sa mai facem

suntem intr-un punct mort....a la noi apare si in timpul zilei...ii dau calmant sii ii trece, uneori chiar refuza sa se joace ca o doare capul, sau incepe maraiala....pana nu-i dau calmantul...umblu cu ele in geanta ca nu stiu cand o apuca....rar se plange la gradi....si-mi tot aduce aminte ca nu am dus-o la doctor chiar daca i-am promis, si are duminici la ora pranzului cand ii trebuie sa mergem atunci....

aici nu se ajunge asa usor la specialisti si nu stiu ce sa-i mai zic doctorului sa-i faca macar o radiografie pt vreo sinuzita ascunsa....ufff

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Pucku, si pediatra a zis ca nu e cazul sa mai facem alte analize caci are 5 ani si nu se da tratament ci doar regim. Are 27 kg, ne ferim de dulciuri si grasimi, dar aseara am fost la un gratar si a mancat 4 mici (la al 3-lea nu am vrut sa o las si incepea sa planga), alta data asculta, dar acum intre ceilalti copii...si acasa nu facem niciodata mici.
Mi-e groaza sa merg iarasi la medic, sa vad cum e azi. A stat ieri in soare fara palarie pt ca nu era asa de cald si erasi foarte obosita.
Intr-un an ar fi al treilea episod ca o doare capul seara, sau noaptea si plange. In rest asa cum am spus mai sus.
In doua luni nu a mai durut-o capul deloc.
La otita nu cred ca doare fruntea.
S-a trezit sa faca pisu, de multe ori plange cand e foarte obosita si trebuie sa fac pisu. Nu stiu daca s-a trezit ca o durea capul, caci dupa ce a plans vreo 5 min a zis ca o doare si de aia plange. Si seara a durut-o dupa cateva isterii la dus.
Analizele de care vorbiti trebuie facute la Mures, medicul de familie ne-a trimis la endocrinolog dar pediatra a zis sa ii tinem regim, ca oricume supraponderala si abea apoi sa mai afcem alte analize. De cand tinem regim si face miscare a dat jos un kg.
Ma sperie analizele de care vorbiti.

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput