sangerare in saptamana a 16 a

sangerare in saptamana a 16 a | Autor: gnomita

Link direct la acest mesaj

Buna burticilor, eu sunt noua pe aici si nu stiu prea bine cum sa fac. Am si eu o problema, de fapt mai multe: am fost la doctor(vineri) si mi-a facut control, a spus ca sarcina merge foarte bine, analizele sunt bune de pus in rama etc. Cand m-am trezit duminica dimineata am vazut ca am sangerari, nu foarte mult cateva picaturi de culoare maronie,luni dimineata am fost sa fac ecografie sa ma conving ca bebelusu este bine(am uitat sa va precizez ca duminica dimineata l-am si sunat pe doctor si i-am spus, si a zis ca sa iau utrogestan si no-spa cate 1 la 8 ore, asa si fac), la ecografie s-a vazut ca este bine copilul, misca, dadea din manute si picioruse, pe scurt totul bine dar numai ca mie nici pana acum nu mi sa oprit sangerarea. Nu stiu ce sa cred, daca ati trecut si voi prin asa ceva sau ma puteti ajuta cu un sfat v-as ramane recunoscatoare.Am uitat sa precizez ca sunt in 16 saptamani si este prima sarcina. Va pupic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Buna,

Ai primit vreo explicatie de la medicul tau? Ce anume ar putea cauza sangerarea?
Sunt mai multe cauze care ar putea provoca sangerarea, mai consulta un specialist pentru linistea ta.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

daca ti-a facut control pe masa e posibil ca si din aceasta cauza sa se fi produs sangerarea...
eu in sarcina mai sangeram din cauza unui hematom care se formase,sau sangerarile mai pot fi si din cauza unei usoare dezlipiri de placenta.
la eco doctorul ar trebui sa se uite cu atentie si sa vada de unde vin aceste sangerari fiindca nu este normala nicio sangerare in sarcina,indiferent de cantitate sau culoare.
daca sangerarile continua,nu mai sta si mergi la medic,cere o alta parere daca medicul tau nu-si poate da seama de ce sangerezi.
Trebuie sa gasita cauza si eliminata.Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Gnomita,

In primul rand te invit cu drag la ''Burtici fericite de septembrie-octombrie'', unde o sa gasesti un grup f mare (printre care si eu) de mamici cu aceeasi varsta de sarcina ca si tine. Intra acolo, da-ne datle tale si vei gasi o gramada de prietene cu burtica .

Eu am avut sangerari in saptamana 8-a de sarcina. Am avut un hematom (provocat de la faptul ca il ridicam f mult in brate pe baietelul meu de un an). Insa in momentul in care am observat petele acelea maronii pe chilot l-am sunat pe doctor si a doua zi m-a chemat urget la spital unde mi-a facut si un control usor pe masa si eco. Mi-a dat Utrogestan si nos-pa. Dupa 10 zile de tratament (timp in care m-am si odihnit mai mult) mi s-a retras hematomul.
Eu cred ca nici un doctor nu ar trebui sa dea tratament prin telefon inainte sa vada de unde se trage problema. Si inca ceva: in ziua in care am avut sangerarile, dimineata tocmai fusesem la dcotor si totul era perfect, iar dupa-amiaza l-am ridicat pe pui in brate (cu carut cu tot) si imediat au aparut durerile de mijloc si sangerarile.
Te asteptam in gasca noastra .

Roxxy, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz 16+





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Mergi si la alt medic.Nu e normal sa sangerezi.Evita sa faci si cel mai mic efort.Trebuie sa afli neeaparat cauza sangerarii.Nu mai sta asa.Din cate stiu eu,un medic responsabil nu iti recomanda un tratament pana nu te vede si nu stabileste cauza problemei.
Nu vreau sa te sperii.Departe de mine gandul asta,dar ma enerveaza astfel de medici.Pe ei sunt suparata.

Sanatate multa tie si bebelusului!

Gabrilici in 28 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alberta72 spune:

Si eu am avut sangerari in saptamana 16. Dar nu cateva picaturi ci sangerari masive caci am crezut ca o sa-l pierd pe bebe. Am fost la spital si nu au stiut ce sa-mi faca. Se pare ca sangele era din vagin, placenta era ok, bebe Ok. Doctorul m-a curatat si m-a trimis acasa. De atunci nu am mai avut sangerari si acum am 33 de saptamani si bebe e bine.
Banuiesc ca acum se aseaza placenta si se pot produce ceva frecari in zona aceea si cum zona e puternic vascularizata se produc sangerari.
Si la prima sarcina am avut sangerari, dar s-au oprit pe la saptamana 12.
Iti doresc sa fii bine, odihna multa, i-a concediu medical cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu am avut sangerare in saptamana 17 si sa dovenit ca a fost de la un hematos/mica dezlipire de placenta. Totusi nu am avut sangerare dacat o zi si apoi niste pete maronii. Am luat si eu utrogestan, no spa si niste supozitoare....si 14 zile in pat acasa.
Totusi daca sangerarea continua la tine si e rosu sangeriu aprins nu e ok...mai mergi si la alt medic.

Bafta si bebe sanatos...

23+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_monica spune:

Si eu am avut o problema asemanatoare. La 12 saptamani am avut o dezlipire de placenta si dupa ce am luat utrogestan, duhaston si nospa, am stat cumintica in pat. In patru zile s-a prins la loc placenta. Insa la 16 spatamani m-am trezit cu un cheag de sange maroniu, am mers la dr. si mi-a spus ca este din cauza efortului. Avand placenta inserata jos (nu poat fi inca diagnosticata previa) trebuie sa evit orice efort altfel voi mai avea surprize neplacute.
Cert este ca in ultimele saptamani nu am prea stat la pat. Oricum 2 zile am luat 6 capsule de utrogestan in loc de patru. Acum totul este ok.

Mergi la inceput