retete cu carne de pui

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

joanna:

placinta delicioasa cu pui .
Asezati pe fundul tavii un strat cam de jumatate de cm de aluat foetaj si turnati puiul cu smintina(putin mai piperat ca sa mearga un pahar de vin).Tot din aluat de foetaj taiati suvite lungi de lungimea tavii si asezati deasupra puiului cu smintina o suvita de aluat pe lat, una pe lung si tot asa pina ajungeti la margine.
Eu folosesc 500 de grame de aluat de foetaj din care pun doua treimi la baza tavii iar o treime o tai suvite de latime degetului mic.Folosesc o tava de 20cm/30cm aproximativ.Se da la cuptor la un foc mediu pentru 30-45 de minute.Este una din placintele favorite ale sotului meu alaturi de un pahar de vin demi-sec.Nu necesita multa munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

rachel:

pui cu smantana
Ingrediente : 1 pui, 1 ceasca smantana , 1/2 lingura faina , verdeata , 50g unt,sare , zeama de carne.
Se inabusa in unt bucatile de pui , se toarna putina zeama de carne sau apa , se sareaza si se lasa sa fiarba incet pana se fragezeste carnea. Se adauga atunci smantana amestecata cu faina si verdeata taiata fin. Se lasa sa dea in cateva clocote ca sa fiarba faina.
In acelasi mod se poate prepara si miel cu smantana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

adana:

pt puiul cu smintina
a-ti mincat vreodata pui cu smintina si cu galuste de faina??? e foarte delicios!!!
se pregateste puiul ca la tocanitza numai zeama sa nu fie prea multa,pe urma se fac galustele de faina cam asa(eu le fac dupa ochi)apa,sare ,oua si faina pina se face un aluat mai moale sa se poata rupe cu lingura si se fierb in apa ca si macaroanele.Pe urma se storc de apa si se serveste cu tocanitza de pui si cu smintina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

flori:

pui la cuptor cu sos de rosii.

Se face in felul urmator: se pune intr-o tava putin ulei, se pun bucatile de pui(de care vrei, piept, copanele sau aripioare), dupa care se pun cateva linguri de bulion de rosii amestecate cu apa, sare, piper, poti sa pui si niste bucati de usturoi taiate marunt si le bagi la cuptor. Cand e aproape gata poti sa pui si putin cimbru deasupra(ii da un gust mai deosebit). Garnitura poti sa faci ori piure, ori cartofi natur. Daca nu vrei cu bulion, poti sa faci sosul simplu, adica ulei si apa, si desigur mirodenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

bebe:

pui la cuptor pe sticla

speli puiul, il condimentezi cu sare, vegeta, piper, boia de ardei dulce sau iute, oregano, cimbru si ce alte mirodenii mai vrei tu. il bagi pe o sticla in care ai pus apa trei sferturi ca sa aiba stabilitate, infigi puiul pe sticla, il pui intr-o tava in care ai pus apa(acolo se va scurge toata grasimea)si la cuptor cu el. eu il tin cam o ora la 170 grade si apoi inca o ora la 210.
garnitura fac din porumb la conserva, cartofi fierti cubulete, rondele de morcov, mazare si ciuperci cu putin ulei si condimente, le calesti un pic si gata! merg langa si castraveciori acri sau alte muraturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

andra:


pulpe de pui la cuptor

pulpe de pui pt facut la cuptor si e f. simplua reteta: se aseaza pulpele intr-o tava sau vas termorezistent, se sareaza, se pune pe fiecare bucata 1/2 felie de lamaie, se toarna putina apa cat sa nu se usuce in cuptor, ulei de care iti place, busuioc presarat peste toate bucatile de pui si se tine la cuptor cca. o ora. Daca vrei pui si piper boabe/macinat. Se serveste cu smantana alaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

raluka:

pui la cuptor umplut cu ficat de pasare fiert in prealabil ciuperci calite cu ceapa si marar proaspat dupa gust...apoi sare, piper, vegeta daca e cazul si alte condimente..
Apoi toate de mai sus le pasez bine si umplu puiul spalat,curatat pe dinauntru apoi il cos cu ata si in pun intr=o tava la cuptor.
Am uitat sa zic ca puiul se unge bine cu ulei si apoi in cuptor mai arunc cate o lingura de ulei din cand in cand...
Sta in cuptor cam o ora la 200 grade C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

grace.


pui cu ciuperci
Ingrediente: un pui, 250 g. ciuperci, o ling. cu unt, o ceapa, sare, piper, 1 pahar cu vin;

Se taie puiul bucati si se pune cu untul intr-o cratita intorcindu-se pe toate partile pina incepe a se rumeni. Separat intr-o cescuta puneti o lingurita de faina care se stinge cu putin apa sau zeama de carne si se adauga in cratita peste puiul rumenit. Se adauga in continuare ciupercile taiate felii (daca sint mici se lasa intregi), se pune ceapa tocata, sare, piper, vinul si se acopera cu capac sa fiarba pina scade. Dupa ce este gata, il las putin sa se raceasca si adaug niste mujdei de usturoi. Ca garnitura ar merge excelent niste pilaf dobrogean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Reliana

PUI HAIDUCESC

3 pui mijlocii
1 dl ulei
4-5 rosii bine coapte
1 pahar vin
100g smāntāna
sare,piper,patrunjel
Puii, curatati si spalati bine se presara cu sare si se aseaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 min. se adauga vinul. Īn timpul frigerii se stropesc puii cu sosul format.
Rosiile spalate, se curata de pielita si de seminte, se taie marunt si se pun la fiert cca 10 min. Cānd puii sunt bine patrunsi se scot, se desoseaza si se portioneaza. Sosul format se amesteca cu smāntāna, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe cca 10 min. Pe un platou decorat cu frunze de salata verde se aseaza carnea, se toarna deasupra sosul amestecat cu rosiile si se presara cu verdeata!
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

marianar

CURCAN CU SOS DE CIUPERCI
-1,5kg piept curcan
-150g unt sau margarina
-100g ceapa
-400g ciuperci
-200ml vin alb
-zeama de la o lamaie
-400g smantana
-150g cascaval
-100g faina
-sare, piper dupa gust
Pieptul se taie, se tavaleste prin faina si se pune la prajit in unt. Cand este gata se scoate si se pune la prajit ceapa si ciupercile, apoi adaugi zeama de lamaie, vinul, smantana, se mai adauga apa si se mai fierbe. Spre sfarsit se adauga cascavalul ras si carnea si se mai lasa 5 min. pe foc.
Pofta buna!

Mergi la inceput