Peste la borcan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

b.nica, revin cu reteta completa de peste marinat;
pregatirea pestelui
pestele se taie in bucati ( de preferabil bucati potrivite), se spala, se pune intrun vas si se pune putin mai multa sare peste el (decat pui la mancare de exemplu); apoi se lasa cam 2-3 ore sa traga sarea necesara pt conservare; (cu cat este mai sarat, rezista mai mult, dar nici prea sarat ca n-o sa-l poti manca);
dupa ce au trecut 2-3 ore, se spala, se usuca cu servetel, apoi se prajeste in ulei, trebuie sa fie bine prajit, sa aiba o culoare aurie (altfel se strica daca nu este prajit suficient);
saramura: bunica o face in felul urmator: la 1 pahar de otet pune 2 pahare de apa, sare dupa gust (putin mai sarata decat este normal); ca sa vezi de cata saramura ai nevoie, asezi pestele in borcan, pui apa peste, apoi scoti apa si masori cu cana/pahar...;
cand amestecul da in clocot, adaugi foi de dafin si piper boabe; iei de pe foc si o lasi sa se raceasca;
dupa ce s-a racit si pestele si saramura, pui zeama peste peste, inchizi ermetic si o poti consuma chiar de a doua zi; pestele astfel marinat poate tine luni de zile daca este borcanul bine inchis si pastrat undeva mai la rece;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

anasia,multumesc mult am sa incerc reteta ta.

Mergi la inceput