Esti insarcinata? Hai la Evenimentul Odiseea Sarcinii, pe 20 Mai 2018 in Bucuresti!
Informatie de calitate, Surprize, Cadouri. Locuri limitate! Vezi aici


Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Casa noastra, dulce casa

intretinere la blocuri inalte fata de 4 etaje

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  


crissteo


 Romania
Bucuresti

868 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Trimite mesaj Yahoo lui crissteo Adauga semn de carte la mesaj Trimite crissteo un Mesaj Privat  Reply with Quote

intretinere la blocuri inalte fata de 4 etaje

Este adevarat ca la blocurile cu 10 etaje intretinerea e mai mare decat la blocurile cu 4 etaje? avem de ales intre etajul 4/4 si 7/10 si cautam avantaje si dezavantaje. Multumesc mult.
      (0 aproba) (0 dezaproba) |

Rufus

Donator  Sange
 Romania
9327 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Rufus un Mesaj Privat  Reply with Quote
Cred ca altele-s dezavantajele ultimului nivel (daca nu are etaj tehnic deasupra): scurgeri de apa prin terasa, frig/cald (indiferent de termoizolatie), presiune scazuta la apa calda si agent de incalzire.
La intretinere, teoretic, n-au de ce sa fie diferente, acum toate utilitatile sunt contorizate.
Si eu stiu de aceasta discutie, dar intre blocurile vechi (intretinere mai mica) si noi (mai mare), si cum blocurile de 4 nivele sunt, in majoritatea lor, vechi, asta ar putea fi legenda. Nici aici nu stiu, insa, de unde provine. Ar putea fi ceva legat de materiale (caramida, cele vechi, panouri cele mai noi.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Mergi la inceput

CorinaDani


 Romania, Ploiesti
4969 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite CorinaDani un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna,

Pe de o parte este adevarat, daca te referi la valoarea totala a intretinerii. Dar avantajele de a sta la un bloc cu 10 nivele sunt mai multe decat dezavantajele, mai ales ca eu am experimentat ambele variante, asadar pot sa-ti relatez din propria experienta.

Foarte important este sa afli anul de constructie pentru ambele blocuri, incearca sa le eviti pe cele construite inainte de cutremurul din 77.

In primul rand verifica daca la ambele blocuri exista sau nu separatie de gaze. Daca nu exista, e rau pentru ca desi toti isi pun (sau ar fi trebuit sa aiba pana acum) repartitoare pe calorifere, stau cu ele inchise ca platesc mult la caldura, dar tin gazele aprinse iarna, ca sunt "la comun"...mentalitati aberante...Ideal ar fi un bloc cu centrala proprie, dar putine sunt asa, poate in ansamblurile rezidentiale moderne...

Gandeste-te ca la un bloc cu 10 etaje, intretinerea este putin mai mare deoarece:

- are lift (mare consumator de energie + service lunar + revizii + autorizari ISCIR periodic),
- lumina pe scara este non-stop aprinsa daca scara nu are acces spre exterior (lumina naturala) si daca nu exista montat un sistem de iluminat cu senzori;
- evacuarea gunoiului se face pe tubulatura existenta in bloc (cei din blocurile de 4 etaje duc de obicei gunoiul afara, la ghena, unde tarifele operatorilor de salubritate difera fata de cele ptr blocurile cu ghena interioara).
- femeia de serviciu este platita mai mult, evident...una e sa speli si sa maturi 10 etaje si liftul, alta e la 4 etaje...ma rog, adaugati si parterul in calcule :-)))
- salariile administratorului, casierului sunt proportionale (in general) cu numarul de locatari - depinde cum a fost stabilit de fiecare asociatie in parte.
- pierderile de caldura sunt mai mari, deoarece subsolul tehnic la un bloc de 10 etaje este mult mai mare decat cel al unui bloc de 4 etaje; daca nu sunt izolate conductele si tevile de agent termic, pe aici se pierde o parte din energia termica facturata...

In calculul intretinerii se iau si fondul de rulment (obligatoriu, valoarea acestuia ptr fiecare tip de apartament se stabileste de comun acord in sedina asociatiei de locatari), se mai poate incasa lunar o valoare fixa pentru fondul de reparatii...

Daca as fi in locul tau, nu as ezita sa aleg varianta 7/10, deoarece imagineaza-ti macar scena in care te vei muta : cari pe scari toate calabalacurile pana la etajul 4 sau urci mare parte cu liftul si ce nu intra urci pe scari ? La fel va fi si la o eventuala reamenajare a apartamentului - moloz, saci, gresie, faianta, parchet, pe scari pana la et 4 sau cu liftul pana la 7 ?

Vei face piata - urci pe scari pana la 4 cu cate 2-3-4 sacosele sau cu liftul cu toate, pana la 7 ?

Vei avea (sau poate ai) un BB. Crede-ma, am binecuvantat in fiecare zi liftul (locuiesc la et 9), singura nu as fi reusit niciodata sa cobor cu bb in carucior (cand era mica), nici nu aveam unde sa las caruciorul (gen portbagaj masina din parcare sau spatiu de depozitare la parterul blocului).

Si vorba lui Rufus : la ultimul etaj iti vei blestema zilele - iarna de frig (daca pui centrala, creste factura de gaze), vara de cald (daca pui aer conditionat sa vezi factura la curent electric !!!), infiltratii de apa de pe terasa si un eventual refuz din partea locatarilor, de a plati reparatia integrala a acesteia (ptr ca daca repari intr-un loc, se infiltreaza in altul, solutia radicala este refacerea si izolarea intregii terase), presiune scazuta la apa si agent termic, poate mai ai si norocul sa fie vreun ciudat care si-a facut pe terasa blocului crescatorie de porumbei, sau stiu situatii in care pustani fara ocupatie mergeau in serile/noptile de vara pe terasele blocurilor, unde o tineau in bautura, injuraturi, scandal pana in zori de zi..

Acum depinde in foarte mare masura si de cartier, si de locatarii din bloc. Probabil ca pentru voi conteaza si aspectul din jurul blocului (e sau nu aproape de strada - deci trafic, zgomot, praf, are zona de verdeata sau nu, parcare, acces usor la mijloace de transport, piata, magazine, etc.)

Eu zic sa mai analizezi inca o data toate informatiile si detaliile, intereseaza-te printre viitorii vecini (nu la vanzator, ca el are tot interesul, deh) care este situatia in bloc : sunt sau nu restantieri, oamenii sunt linistiti si normali sau exista bezmetici cu chefuri si scandaluri, sau mai rau - bordel ilegal (da, da, nu va mirati...), daca au avut vreodata utilitatile oprite pentru restante la plata acestora, daca au existat situatii cu apartamente sparte in bloc (ptr ca de obicei se merge la pont, din interiorul blocului/cartierului), daca exista familii de tigani in bloc, uneori pot fi foarte galagiosi si cetatenii din alte tari (sa zicem mai putin civilizate), care locuiesc cu chirie.

Deocamdata atat...daca imi mai amintesc ceva important, revin.
Succes si sper sa luati cea mai buna decizie pentru voi.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Mergi la inceput
LiliaToma
LiliaToma

Donator Teodora
 Romania, Bucuresti, Berceni
2616 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui LiliaToma  Trimite mesaj yahoo luiLiliaToma Adauga semn de carte la raspuns Trimite LiliaToma un Mesaj Privat  Reply with Quote
Strict legat de intretinere: noi stam in unul de 10 etaje, socrii in unul de 4 etaje. Intretinerea a fost mereu, cel putin de 2 ori mai mica la ei decat la noi.

Cauzele sunt cele expuse mai sus.

Eu personal le-as considera pe multe dezavantaje:
- adica lumina non stop inseamna ca nu exista lumina naturala, deci nu e nici o fereastra de aerisit.
- Iar ghena in bloc, tubulatura aia, vara scoate un miros de mori.
Prefer sa urc patru etaje fara lift si sa duc gunoiul afara.
Dezavantajul lipsei liftului apare cand ai de carat ceva, e adevarat.

Probabil depinde de perspectiva celui care face alegerea. Eu personal mi-as dori sa ma mut intr-un bloc cu 4 etaje. Bineinteles, spun asta dupa ce le-am experimentat pe amandoua( am trait si cu socrii o perioada)Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Mergi la inceput
roli25
roli25


 Romania, Bucuresti
4074 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiroli25 Adauga semn de carte la raspuns Trimite roli25 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu stau cu chirie la ultimul etaj si abia astept sa plec. E un calvar. Vara am 35 de grade cu tot cu aerul conditionat care duduie degeaba ca nu face fata. Terasa care e incinsa de soare toata ziua radiaza o caldura infernala in casa. Iarna e un frig de nu se poate sta, caloriferele consuma infernal de mult (platesc cea mai mare intretinere din bloc), si in zilele geroasa mai mult de 19 grade nu reusesc sa obtin. In baie e un frig de-mi clantane dintii dimineata si seara cand le fac baie copiilor trebuie sa bag caloriferul electric pe maxim 1 ora inainte.


Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

ANDREI
MARC
VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Mergi la inceput

CorinaDani


 Romania, Ploiesti
4969 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite CorinaDani un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui LiliaToma

Strict legat de intretinere: noi stam in unul de 10 etaje, socrii in unul de 4 etaje. Intretinerea a fost mereu, cel putin de 2 ori mai mica la ei decat la noi.

Cauzele sunt cele expuse mai sus.

Eu personal le-as considera pe multe dezavantaje:
- adica lumina non stop inseamna ca nu exista lumina naturala, deci nu e nici o fereastra de aerisit.
- Iar ghena in bloc, tubulatura aia, vara scoate un miros de mori.
Prefer sa urc patru etaje fara lift si sa duc gunoiul afara.
Dezavantajul lipsei liftului apare cand ai de carat ceva, e adevarat.

Probabil depinde de perspectiva celui care face alegerea. Eu personal mi-as dori sa ma mut intr-un bloc cu 4 etaje. Bineinteles, spun asta dupa ce le-am experimentat pe amandoua( am trait si cu socrii o perioada)Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)Posibil sa ai dreptate, dar esti sigura ca valoarea intretinerii la socrii tai este mai mica la cheltuielile comune sau dansii sunt mai economi si folosesc mai putina apa, gaze, mai inchid (poate) robinetele la calorifere ?

Si, cu riscul de a ma repeta, depinde foarte mult daca exista separatie de gaze (contorizare pentru fiecare apartament), ideal ar fi ca apartamentul respectiv sa aiba centrale termica proprie, apometre. Daca nu exista separatie de gaze, facturile la intretinere pe timpul iernii sunt mari, factura de gaze o platesc toti, indiferent ca unii stau toata ziua acasa cu aragazul aprins, iar altii vin seara acasa si isi mai fac un ceai sau o cafea din cand in cand...

Ca exemplu, eu locuiesc intr-un apartament de 2 camere (suntem 3 persoane, asadar), la et. 9, am separatie de gaze si centrala termica, aer conditionat. Pentru ca fetita este inca mica si se joaca in general pe jos, pastrez mereu centrala setata pe 25 grade. Ei bine, adunand gazele, apa si cheltuielile comune, intretinerea mea este cu putin mai mare decat cea a soacrei mele, care sta singura intr-un ap de 3 camere, la bloc de 4 etaje, ea nu are centrala termica dar are separatie de gaze si nici nu tine caloriferele pornite in toata casa, doar in baie , dormitor si uneori bucatarie.

DECI ?!?! Avantaj eu, pentru ca platind doar un pic mai mult, am tot confortul privind caldura, apa calda (la mine o prepara centrala termica imediat, la temperatura pe care o vreau eu, la soacra mea trebuie sa astepti si cate 30 minute sa vina apa calda pe robinet, timp in care apometrul de apa calda se invarte si inregistreaza consum, dar ea plateste ca si cum ar fi apa calda, adica dublu...)

Plus ca mie nu mi se va opri furnizarea apei calde sau a gazelor (cum s-a intamplat acum 5-6 ani, cand eram "la comun", pentru restante la intretinere, implicit neplata facturilor de utilitati), decat doar in situatia in care eu uit sau nu am bani sa le platesc...

De aproximativ un an avem instalat un sistem de iluminare pe scara, pe baza de senzori, lumina se aprinde cand iesi din apartament, cand iesi din lift, etc. , in restul timpului (in special noaptea) este oprita lumina ptr ca nu exista miscare pe scari si paliere (accesul in scara blocului este pe baza de cartela, asadar nu riscam sa gasim aurolaci pe hol sau scari). Din momentul in care a fost instalat acest sistem, factura de energie electrica ptr bloc a scazut cam cu 30-40%, ceea ce este extraordinar.

Iar partea cu geamuri de aerisire pentru scari - parintii mei locuiesc intr-un astfel de bloc, vara e jale la fiecare vijelie se trantesc, se sparg, intra praf peste tot, iarna vine frigul pe scara pentru ca nu se inchid bine toate, etc. Plus ca intra muste din alea mari si scarboase pe scara, cum deschizi usa de la ap, cum intra un monstru din-asta in casa...

Conteaza foarte mult pierderile in valoarea totala a intretinerii, indiferent de tipul de bloc. Desigur ca la cel de 10 etaje se mai aduna niste cheltuieli suplimentare (lift, menajera, gunoi), dar comparand situatiile, eu tot pe varianta blocului turn raman...sunt mai comoda din fire, deh...

Tubulatura de la ghena, cel putin la noi in bloc, nu scoate deloc miros, a fost renovata, iar camera de depozitare a deseurilor menajere igienizata, gunoiul este colectat din 2 in 2 zile. In trecut au existat cateva probleme cu gandacii, dar dupa cateva dezinsectii zdravene, nu mai sunt.

Iar ultimul etaj, indiferent de tipul de bloc, intotdeauna va avea deazvantaje majore (infiltratii, caldura vara, frig iarna, presiune scazuta apa si agent termic).

Asa ca, prin prisma experientelor personale, eu as alege tot varianta bloc-turn...

Desigur, e doar alegerea mea, eu am dat cateva exemple si argumente, Criss va lua cea mai buna decizie pe baza celor scrise de noi si pe baza celor vazute/constatate/aflate la "fata locului", noi nu avem de unde sa stim prea multe detalii privind cele 2 apartamente intre care va trebui sa opteze...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Mergi la inceput
  Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com