Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

CUM SE FACE UN SPANAC GUSTOS?

    Subiect nou  Raspunde  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 3


Bratu Monica
membru matur


Membru din:18/02/2006

 Romania

1755 Mesaje
15 Prieten(i)

Trimis la - 13/03/2009 :  20:53:21 Link direct la acest mesaj  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Bratu Monica  Trimite mesaj Yahoo lui Bratu Monica Adauga semn de carte la mesaj Trimite Bratu Monica un Mesaj Privat  Reply with Quote

CUM SE FACE UN SPANAC GUSTOS?

A aparut spanacul dar din pacate nu ma pricep sa-l gatesc super bun.
Va rog cine stie ceva retete pentru un spanac gustos,scrieti aici cateva randuri pentru ca mi-e o pofta de mor si maine zbor in piata!

Astept cateva idei de la gospodine consacrate,pentru ca mie nu mi-a iesit spanacul bun pana acum si nu ma incumet sa fac, fara ca mai intai sa primesc un sfat de la voi.
va rog mult daca stiti secretul ,poate-mi spuneti si mie cum iese spanacul atat de bun la unele persoane si poate stiti si o reteta cu urzici ceva.
multumesc anticipat!

Monikka

vacanta Moeciu 2008
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
philip
philip
Think more, eat less...

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator pentru dianaDonator Maria RubiDonator Andrei
Membru din:15/11/2004
 Portugal, Acores
6673 Mesaje
32 Prieten(i)
Trimis la: - 13/03/2009 :  21:22:24 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite philip un Mesaj Privat  Reply with Quote
mie imi plave mult spanac cremos:
rumenesti o ceapa mare, adaugi spanacul congelat, pui putina zeama de carne cat sa se moaie, cand e gatit adaugi smantana lichida, branza crema si/sau branza mozzarella rasa. musai sare si piper.
eu mai fac cu orez, rumenesc ceapa, adaug spanacul, zeama, orez si le gatesc pe toate impreuna. se serveste cu ou prajit si mujdei de usturoi.

philip
28weeksbabyboy
mommyandreea
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran monica70
cine se aseamana,se aduna


Membru din:15/05/2005
 Romania, aradARAD
13269 Mesaje
23 Prieten(i)
Trimis la: - 13/03/2009 :  21:36:16 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite monica70 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Reteta din zona noastra suna cu totul altfel.Intr-o cratita se pune ulei,bucatele marunte de usturoi ( cat mai mult ),il rumenesti foarte putin,dupa care pui faina , amesteci rapid sa nu se arda si o inmultesti cu lapte amestecand sa nu se faca cocoloase.Apoi adaugi si spanacul proaspat fiert sau congelat si se mai fierbe cateva minute.Evident se pune si sare dupa gust.Cantitatile le pun dupa ochi si dupa gust.Maica-mea pune mai putina faina (o lingura sa zicem) ,mie imi place sa pun mai multa faina ca asa iese spanacul gen sos.Ea mai adauga de multe ori imediat dupa faina ai un ou crud pe care il amesteca cu restul.Am incercat si eu si e buna,dar in general cam uit de asta.Noi oricum mancam spanacul exclusiv cu oua ochiuri,desi pe altii ii mai aud ca il consuma si cu carne alaturi.

MONI 18s+ SI DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)

"Rasul e o vacanta instant"


Editat de - monica70 on 13/03/2009 21:37:19
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran bubu05
leoaica blanda cu doi pui


Membru din:24/01/2005
 Romania, Bucuresti, sector 4
10340 Mesaje
44 Prieten(i)
Trimis la: - 14/03/2009 :  00:33:56 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui bubu05 Adauga semn de carte la raspuns Trimite bubu05 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu fac in 3 feluri spanacul
Prima reteta, spanac cu pui si zdrente de ou. Un piept de pui taiat cubulete, se inabuseste cu o ceapa taiata cubulete, apoi se adauga spanacul oparit si apa cat sa-l acopere. Se lasa pe foc pana scade, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga 2 oua batute si se lasa sa se inchege. Se serveste cu smantana deasupra. Asta ne place cel mai mult!
Al doilea mod, spanac cu rosii. Se inabuseste o ceapa taiata marunt in putin ulei si apa, apoi se adauga spanacul oparit (eventual si taiat mai mic), se lasa sa fiarba putin si se adauga suc de rosii (sau rosii proaspete sau rosii la cutie). Se condimenteaza si se lasa pe foc sa scada. Se presara patrunjel verde si se serveste cu oua ochiuri.
Si ultimul fel, spanac cu orez si pui. Felul asta il fac cel mai des pentru piticul mic . Fierb piept de pui taiat cubulete, apoi adaug 2-3 linguri de orez si las sa fiarba, apoi pun spanacul. Cand incepe sa scada adaug usturoi pisat, cam jumatate de capatana si pun lapte rece, putin cate putin, cam 200 ml.

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
Filmulete
Poze
Bucataras
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
dulcetica
dulcetica
membru de baza


Membru din:30/11/2003
 Romania
4165 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 14/03/2009 :  08:55:10 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luidulcetica Adauga semn de carte la raspuns Trimite dulcetica un Mesaj Privat  Reply with Quote
Spanacul luat de la piata il cureti si il pui intr-un castron mare cu apa.Il lasi ,ca are pamint pe el ,sa se inmoaie bine.Nu scurgi apa sa ramina pamintul in el, ci scoti si il pui in alt castron,repetind operatiunea de spalare pina nu mai e deloc pamint in apa.
Pui apa la fiert ,foarte putina ca se moaie si ramine foarte putin.De exemplu 1/2 kg de spanac trebuie fiert in max 2 degete
de apa si ajunge pentru 2 persoane si un copilut ,ca garnitura.Il fiebi putin ,maxim 10 min sa nu-i distrugi proprietatile.
Dupa ce l-ai fiert, poti sa-l scoti cu paleta si il toci putin ,dar nu exagerat.Nu-l da la blender ca iese o pasta de bebelusi si parca-i taie gustul.
Daca vrei mai dietetic,fierbi ceapa tocata in zeama de la spanac,apoi adaugi o lingura de faina omogenizata in preralabil in putina apa,amestecind continuu,sare ,piper.Cind ceapa e fiarta adaugi spanacul si invirti bine.Iese ca un piure.
Asta-i varianta de post.
Daca nu postiti ,poti pune un cub de unt,faina o omogenizezi in lapte si daca n-aveti probleme cu bila,prajesti ceapa.Poti pune usturoi si la fiert/prajit,insa poti minca cu putin usturoi si mincarea ca atare.Mai mult timp ia spalatul decit preparatul.Si eu am facut pina anul asta congelat ,ca era ultrarapid,dar mi-a spus o prietena ca iese foarte bun proaspat si asa e.
Pofta buna!



dulcetica
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Ghlo
Ghlo
nou venit


Membru din:12/11/2007
 Christmas Island, North Pole
16 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 14/03/2009 :  16:15:17 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Ghlo Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Reteta mea de spanac este super simpla si foarte gustoasa, chiar racoritoare vara.
Ingrediente:
-o ceapa
-putin unt
-bulion de rosii gros
-spanac cam 1 kg
-1/2 lamaie
- sare, putina vegeta
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt. Pui untul intr-o oala incinsa si adaugi ceapa tocata, o sotezi cam 1-2 minute si adaugi spanacul (in prealabil spanacul se spala si se opareste dupa care se toaca marunt in robot). Amesteci repede si adaugi putina apa calda, atat cat sa acopere spanacul. Lasi sa iarba vreo 10 minute, daca apa scade se mai adauga putin cate putin. Se adauga bulionul si o jumatate de lamaie curatata de coaja (ca sa nu iasa mancarea amara) si taiata pe jumatate (la sfarsit lamaia se scoate din spanac, ramane ca un cocolos alb, caci pulpa se distruge prin fiert). Il mai fierbi cam 20 minute si il lasi sa scada, dar atentie sa nu se prinda de oala. LA sf se potriveste cu sare si putina vegeta daca doresti. Se serverste cald sau rece (e delicios rece) cu oua ochiuri. Pofta buna!

http://irismargot.com/
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
danyce
danyce
hongerig konijntje

Donator pentru diana
Membru din:21/03/2004
 Netherlands, Doetinchem
2807 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 14/03/2009 :  20:15:51 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite danyce un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ghlo, interesanta reteta ta. O sa o incerc si eu cu prima ocazie. Cred ca saptamana viitoare cand o sa cumpar spanac proaspat.

Eu gatesc spanacul de obicei :

1) cu sos de smantana si usturoi (fierb
spanacul - cam 1 kg- il toc si il pun in sosul pregatit in prealabil, adica in timp ce a fiert spanacul; pt sos folosesc 300g smantana sau iaurt grecesc, cativa catei de usturoi, sare, piper, amidon alimentar in loc de faina din reteta mamei:)), ca nu ingrasa, lapte. Ordinea la prepararea sosului: cateii de usturoi ii toc marunt si ii calesc in cateva linguri de ulei, smantana o dizolv cu vreo 500ml lapte, adaug 2 linguri de amidon, sare, piper. Apoi pun amestecul asta peste usturoiul calit si amestec pana se ingroasa. Cand spanacul fiert si stors e tocat, il adaug acestui sos si mai las 5 minute la foc mic. Iese super bun si asta e de fapt varianta adaptata de mine a spanacului facut in Ardeal.

2) sau fac o tarta din foietaj cu spanac, carne tocata si praz: aluatul de foietaj il intind intr-o forma rotunda de tarta detasabila (diametrul de 26cm), atat pe fundul acesteia cat si pe pereti. Spanacul il fierb si il toc marunt (1kg). Separat calesc o ceapa si 2 fire de praz, cativa catei de usturoi, adaug carnea tocata (500g), pe care o calesc de asemenea. Intr-un castron fac un amestec din smantana (350g), 3 oua, lapte (300ml), 2 lg amidon, sare, piper, cascaval ras (200g). Carnea si amestecul de smantana/cascaval/oua le amestec cu spanacul si tot melanjul asta il pun apoi in tava cu aluatul de foietaj. Asta e o reteta olandeza adaptata, ca eu nu-s sanatoasa daca nu-mi pun amprenta in retetele culese

3) mai fac pateuri cu spanac si branza feta Spanacul fiert il storc si toc, adaug sare, piper si branza feta razuita (cantitati dupa ochi). Intind aluatul, tai patratele si pun cate o lingurita plina de umplutura, formez pateuri dreptunghiulare.

4) sau cosulete din foietaj cu spanac si somon. In forme de muffin pun aluat de foietaj (patratele de foietaj, colturile se revarsa peste forma de muffin, dar tocmai asta e ideea sa iasa mai interesant:)), spanac fiert si stors, amestecat cu o cutie de branza gen Philadelphia, cate o bucatica de somon proaspat deasupra. Cand sunt aproape gata presar cascaval. Asta e o reteta inventata de mine

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


Povestea Almei

Editat de - danyce on 14/03/2009 20:18:47
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

puisorul
mamica de ochi albastri

Donator R. MoldovaDonator AndreiDonator  Mos Nicolae 2011
Membru din:01/08/2007
 Romania, Floresti / Cluj
3817 Mesaje
7 Prieten(i)
Trimis la: - 14/03/2009 :  22:39:17 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite puisorul un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui monica70

Reteta din zona noastra suna cu totul altfel.Intr-o cratita se pune ulei,bucatele marunte de usturoi ( cat mai mult ),il rumenesti foarte putin,dupa care pui faina , amesteci rapid sa nu se arda si o inmultesti cu lapte amestecand sa nu se faca cocoloase.Apoi adaugi si spanacul proaspat fiert sau congelat si se mai fierbe cateva minute.Evident se pune si sare dupa gust.Cantitatile le pun dupa ochi si dupa gust.Maica-mea pune mai putina faina (o lingura sa zicem) ,mie imi place sa pun mai multa faina ca asa iese spanacul gen sos.Ea mai adauga de multe ori imediat dupa faina ai un ou crud pe care il amesteca cu restul.Am incercat si eu si e buna,dar in general cam uit de asta.Noi oricum mancam spanacul exclusiv cu oua ochiuri,desi pe altii ii mai aud ca il consuma si cu carne alaturi.

MONI 18s+ SI DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)

"Rasul e o vacanta instant"




La fel il gatesc si eu

Oana, multumesc de retete. Chiar o sa le incerc pentru fetita mea pentru ca preparat dupa reteta noastra clasica nu ii place

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Tala
Me&MiniMe


Membru din:19/04/2006
 Romania, Bucuresti
2620 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 15/03/2009 :  09:11:54 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Tala Adauga semn de carte la raspuns Trimite Tala un Mesaj Privat  Reply with Quote
eu pt puiut il gatesc astfel:
- fierb spanacul in lapte
- separat pui o ceapa tocata in putina apa fiarta cu unt pana se sticloseste
- apoi le amesteci si le mai lasi putin
- presari sare, iar eu ii blenduiesc totul (baietelul meu ar manca tone)

Bucurie!
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Bratu Monica
membru matur


Membru din:18/02/2006
 Romania,
1755 Mesaje
15 Prieten(i)
Trimis la: - 15/03/2009 :  09:23:05 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Bratu Monica  Trimite mesaj yahoo luiBratu Monica Adauga semn de carte la raspuns Trimite Bratu Monica un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multumesc pentru retete!!!!!!!!!!!!!
Am fugit in piata, va spun ce iese la final!
Multumesc!!!!!!1

Monikka

vacanta Moeciu 2008
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
cassina
cassina
nou venit


Membru din:13/02/2009
 Romania, petrosani
23 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 15/03/2009 :  09:51:23 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Sosul de spanac:
spanacul spalat il oparec in putina apa cu sare;il scot si il toc
pun la calit in ulei sau unt o ceapa si apoi pun spanacul tocat si zeama in care a fiert.Dupa cateva clocote pun smantana amestecata cu putina faina.Se sareaza dupa gust,daca folosesti poti pune si vegeta.La urma pun usturoi tocat marunt.Sosul il servesc cu oua ochiuri,carnati prajit,firptura de porc sau de pui etc.
In acelas mmod prepar si sosul de urzici.
Urzicile le mai prepar :
Pun inrt-o cratita ceapa cruda tocata marunt,spal o cana de orez si o pun peste cepa iar deasupra pun urzici crunde bine spalate si alese.Codimentez cu sare,vegeta,pun cca o cana de apa le pun la fiert la foc mic.
Pofta buna
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 3 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Raspunde la subiect
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com