scaun cu mucus si singe

scaun cu mucus si singe | Autor: LiliaCorina

Link direct la acest mesaj

Salut! Ma numesc Lilia. Am un baietel de 1 an si 8 luni. De la 3 luni dupa un tratament cu antibiotice in scaun a aparut mult mucus si striuri de singe. De atunci si pina azi am batut la zeci de usi pentru a-mi pune copilasul pe picioare.
La 6 luni am facut o colonoscopie si am fost diagnosticati cu colita ulcero-hemoragica. Pina acuma am primit diverse tratamente cu sulfasalazina, salofalc, prednison, debridat, creon, smecta plus regim alimentar (dieta 4). La 1 an si 4 luni gastroenterologul mi-a recomandat sa respectam si regimul fara gluten....
Am incercat sa descriu in citeva rinduri marea noastra problema. Daca este cineva, care se confrunta cu problema scaunelor frecvente cu mucus si striuri de singe sau au fost diagnosticati cu colita ulceroasa, rog sa-mi dea de stire. Am multe, multe de povestit, dar si de intrebat. Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

draguta mea nu intru in detalii ca nu am timp la dispozitii dar pe vlad l-am pus pe picioare cu tratment homeopat, medicul din brasov mi l-a pus pe picioare!

daca te pot ajuta cu ceva detalii si esti interesata de medicul din brasov astept un semn de la tine!

multa sanatate

POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaCorina spune:

Salut Anca! Sīnt interesata de tot ce are atributie la aceasta boala. Sīnt gata de a merge la capatul pamāntului numai ca sa-mi vad copilul bine.
Am scris povestea noastra mai detaliat. Daca nu prea ai timp las-o balta nu o mai citi.

La 2 luni si 10 zile (era luna august 2007) Eugen a fost internat īn spital, fiindca racise putin. Dupa o cura de tratament cu antibiotice a īnceput diarea. (adica la cīteva zile de la iesirea din spital).
La indicatia pediatrului am primit Biseptol, īnsa in a cincea zi Eugen a avut din nou īn scaun mucozitate cu striuri de sīnge. Apoi am primit enterofuril 5 zile, dar fara efect. Scaunul era mereu neoformat, cu mucus si striuri de sīnge. Din august si pīna la sfīrsitul lui ianuarie am primit foarte multe medicamente(aproate permanent) Linex, Subtil, Bifiform, Lactacid, īnsa sīngle se repeta ba peste 2 saptamīni, ba mai des , ba mai rar.
Pe 04 februarie 2008 am fost diagnosticati cu colita ulcero hemoragica īntr-o clinica din Chisinau.
Din a doua decada a lunii februarie 2008 am īnceput tratamentul cu Sulfasalazina 1/3 parte de 3 ori pe zi dupa mīncare. Scaunul a devenit mai oformat, īnsa spre sfīrsit aparea mucus si spuma. Īn scaun erau fulguleti de lapte. La īnceputul lunii mai eu am īnceput sa-i dau neregulat Sulfasalazina. Scaunul era foarte rau cu mucus mult. Au aparut si striurile de sīnge. Am mers mers din nou la medicul ce ne trata si el mi-a zis sa continui tratamentul cu Sulfasalazina. Am continuat. I-am dat si Imodium, care i-a oprit diarea. Dar cum am īncetat sa-i dau Imodium starea din nou s-a agravat. Eram la mare si Eugen din nou facea doar mucus si uneori striuri de singe.
Pe 15 iulie 2008 am mers la o clinica; specializata īn gastroenterologie din Romania. Am primit cinci zile ciprinol, smecta ½ pachetel/2 ori/zi. Am facut din nou colonoscopie care a aratat ca Eugen are colita eroziva (colita nespecifica). Biopsia de colon a aratat ca avem o colita cronica moderata, activa(+) cu foliculi limfoizi. Īn spital starea lui Eugen s-a īmbunatatit. A aparut o pofta nebuna de mīncare. (Am uitat sa spun ca din februarie si pīna īn iulie refuza orice fel de mīncare. Se alimenta doar cu sīn.) Afara mergea bine. Am trecut la regim fara sare, zahar, prajeli, acru, fructe, legume, mezeluri. La iesire din spital am urmat tratament cu Salofalc ½ de 2 ori/zi 30 zile, prednison 2 pastille/zi 9 zile (de la prednisom temperatura corpului la Eugen scadea la 35 grade), apoi am redus prednisonul cite 1 pastila/zi pīna s-au īmplinit 30 zile de la īnceperea administrarii lui.
A doua zi dupa; externare s-a pornit o voma; ce a durat 3 zile si din nou diareea. Luna august a mers nu prea bine afara. Pofta de mincare a aparut dupa ce s-a oprit diarea. Eugen a luat īn greutate aproape un kilogram īn 2 saptamīni. Posibil sa fi fost pe fonul Prednisonului. Regimul alimentar continuam sa-l respectam.
Īn luna septembrie nu i-am dat nici un medicament. Īn scaun era iarasi mult mucus. La finele lui septembrie īnceputul lui octombrie a aparutsi striurile de singe din nou īn scaun.
Din octombrie 2008 la regimul de mai sus s-a mai adaugat si regimul fara gluten, caci medicul ne-a spus ca deja avem sindrom de malabsorbtie. Din aceeasi zi scaunul lui Eugen a devenit oformat, fara pic de mucus īn el. De pe 17.10.2008 am īnceput din nou tratamentul cu Salofalc ½ de 2 ori/zi, Creon 1000 ½ capsula de 2 ori/zi, Fier 7pic/3 ori/zi, Debridat 3ml/3 ri/zi. A aparut mirosul specific maselor fecale. Pīna acum el avea doar miros de īnacrit, sīnge proaspat sau otet.
Din octombrie 2008 si pīna acum avem cīte un singur scaun/zi, uneori oformat sau cel mai des ca un terci. Scaune cu mucus au fost mult mai putine (pīna la vreo 8). Sīngele a disparut.
Eu si pina in prezent ii mai dau sin.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Lilia, am postat si eu un subiect asemanator pentru un bietel cu aceeasi problema. La el a pornit si mai pros, in sensul ca mai bine de jumatate de an nu i s-a pus un diagnostic corect - li s-a spus ca ar fi pornit de la o intoleranta la lactoza. Acum le-am spus parintilor de cazul tau si si-au adus aminte ca la nici 2 luni, dupa o raceala puternica, baiatul lor a primit tratament cu antibiotic. Ei au ajuns la o clinica din Italia, unde li s-a infirmat diagnosticul initil (intoleranta la lactoza) si i s-a spus ca are aceasta colita nespecifica, ulcero-hemoragica. In ultimele 3 saptamanai au primit un tratament cu "salazina" la sfarsit, dat sub forma de clisma. Incursul lunii noiembrie-decembrie, acelasi tratament administrat oral, nu a avut nici un efect, dupa 3 saptamani in tara au fost nevoiti sa se intoarca in Italia, unde l-au primit sub forma de clisma, gata preparat in fiole. Am inteles ca nu se gaseste in Ro. La ce clinica ai fost tu?

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a cui o mai vrea sa vina 21

MINUNEA MEA



www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaCorina spune:

Multumesc mult pentru mesaj, Dicirstea! Micutul Matei arata extraordinar. Din cite pot presupune, el e de o virsta cu Eugen, care e nascut pe 03.06.2007.
Noi am fost internati la Spitalul clinic de urgenta pentru copii “Sf. Maria” din Iasi Clinica pediatrie-gastroenterologie. Atitudinea fata de clienti e forte buna.
Clismele cu salazina au fost administrate in luna ianuarie 2008? Care a fost reactia dupa ele? Cum se simte acuma Matei? Respectati un anumit regim alimentar? Matei mai e alimentat la sin? sau de cind nu mai maninca sin ? si care a fost reactia dupa aceasta? Cum e cu pofta de mincare? La ce clinica mergeti in Italia? Ati facut vreo colonoscopie?
Din cite stiu eu copiii cu colita ulceroasa arata rau sint slabuti, vinetii s.a.m.d., ceea ce nu pot spune de Matei si Eugen. La 1an 8 luni el cintareste 13kg900gr si lungimea de 91 cm., e foarte activ, rosteste practic toate cuvintele, cinta.
Daca t/e merg si la Italia sau chiar la capatul pamintului numai sa-mi vad copilasul bine.
As atasa niste poze de ale lui Eugen dar nu stiu cum s-o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Lilia, ai inteles gresit , nu era vb de Matei..am postat pentru un baietel al unei cunostinte!
Dar oricum; el nu mai era alaptat de mult, nu stiu de cand, ca i-au spus ca are intoleranta la lactoza. Baietelul e slabut dar vioi, clismele le-a facut anul acesta, de cand a inceput tratamentul acesta s-a ingrasat 2 kg, am vorbit cu matusa lui ieri si a spus ca deja scauneles-au redus la 2-3/zi si au aspect normal. Nu stiu cum se numeste clinica din italia, dar revin luni, mai sigur.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a cui o mai vrea sa vina 21

MINUNEA MEA



www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

lilia activeaza-ti te rog pm si iti dau nr meu de tel si vb si te ajut cu mare placere.

dar din pacate eu plec dimineat ala 7 de acasa cu copiul il las la gradi si mai intram in casa seara la 6.30-7 si atunci nu stiu pe ce sa pun mana mai repede@!


sanatate multa si rabdare ca o sa fie bine, vlad la 2.6 ani nu avea 12 kg si nu avea pofra de macare te uitai la el si ti se facea mila de el.

POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaCorina spune:

Anca, mi-am activat in profilul personal adresa de e-mail.Trimite-mi numarul tau si te sun. Multumesc!

Nu am inteles ce e pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

ti-amimis aseara e-mail cu nr de tel sper ca le-ai primit!

POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Lilia, s-au considerat si alte posibile probleme? Adica, din tot ce ai scris ca ai patit cu baietelul (singe scaun, diaree, voma ...) ar mai putea fi si simptomele de la Intestinal Malrotation (nu stiu cum este denumirea in romaneste).
Fetita mea a fost diagnosticata cu asta, a avut operatie de repozitionare a intestinului, iar acum este foarte bine; fara nici un alt medicament sau altceva.
Parerea mea este ca daca baietelului tau nu ii trece ce are acum dupa atitea tratamente, ar fi bine sa se vada daca are altceva.
Uite aici niste informatii despre intestinal malrotation (da un google search dupa intestinal malrotation si vezi si alte site-uri):
http://kidshealth.org/parent/medical/digestive/malrotation.html
Poate o sa fii convinsa ca nu este asta, asa am fost si noi, am refuzat sa facem testul (test cu bariu, pe care il bea si ii face radiografii sa se vada cum sint intestinele) ... Dar cind simptomele au reaparut, am fost imediat sa ii facem testul, s-a descoperit ca Eva avea malrotatie a intestinelor si a programat-o imediat pentru operatie (in 2 zile!).
Sper sa nu aiba asa ceva, desi se elimina prin operatie, malrotatia este foarte, foarte periculoasa daca nu este descoperita.
Eu i-as face si testul pentru asta, daca nu i-ati facut, macar sa stati linistiti ca nu are asta. (tot la sectia de gastro)
Multa sanatate.


Oana si Eva (29 iunie 2005)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaCorina spune:

Multumesc,Oana. Saptamina viitoare urmeaza sa ne internam iarasi in spital pentru a face analize repetate. Voi discuta cu Dl doctor despre sindromul de malrotatie. La UZI chestia asta nu se vede dupa cum inteleg eu? La ce virsta voi ati avut primele simptome si care au fost ele?
Am raspuns cu intirziere, deoarece baietelul meu a facut febra citeva zile. Azi am acceptat cu greu dupa mai multe discutii cu medicul pediatrtu, ca sa-i administrez antibiotice. Sint stresata rau de tot.

Mergi la inceput