Scris caligrafic in clasa I

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Eu sunt PRO scris caligrafic. Baiatul meu a invatat la gradinita scrisul type(nu stiu cum sa-i zic, asta pe care-l avem la tastatura), si care mie mi se pare oribil.
Am reusit sa-l fac sa scrie caligrafic, acum le onduleaza frumos.. Mie mi s-a parut ca are legatura cu dezvoltarea lui emotionala, asa cum ii invatam de mici sa cante la un instrument, sau cum incercam sa-i dezvoltam latura frumosului, trebuie sa scrie caligrafic(nu neaparat frumos, dar sa incerce.)
Are timp destul sa scrie rapid, sa prescurteze sau sa inventeze metode proprii de a se exprima.. acum caligrafia e importanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

A. si apropo de scrisul caligrafic in America, el nu exista, se face tangential in clasa a III a, si apoi la revedere.. se trece iar la type..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sincera sa fiu, mie infloriturile la scris mi se par o prostie. Important e sa scrie ordonat si citet, sa incadreze bine in pagina, sa inteleaga omul ce a vrut sa zica!

Scuze, Adriana, nu vreau sa te supar, dar de ce ar trebui sa invete vre-un instrument? Poate copilul vrea karate . Important e sa ii placa ce face (si eu ii las sa incerce diverse activitati si sa se concentreze pe ce le place lor mai mult - nu mie).

In afara de scoala, nu stiu vre-un loc unde sa se mai scrie- mult- de mana. Sincer, de cand n-ati mai scris cateva pagini de mana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Anya, de ieri nu am mai scris cateva pagini de mana. In fine, eu lucrez intr-un domeniu in care de multe ori am nevoie sa imi fisez anumite lucrari, sa scot idei, sa imi fac niste scheme de lucru, planuri pentru cursuri, chestii care merg mult mai repede si se preteaza mult mai bine la scrisul de mana. Si, stangace fiind, imi place sa scriu si caligrafic, sa arate bine ceea ce iese din mana mea. Eu cred ca e bine sa stii sa scrii (chiar daca mai toata lumea scrie la computer acum), sa stii tabla inmultirii (chiar daca exista calculatoare la tot pasul), chestii demodate in lumea de astazi. Dar nu cred ca trebuie stresat copilul cu caligrafia. Eu, de ex, am scris oribil pana prin clasa a VIII-a (stanga...bat-o vina). In I-IV, nu mai vorbesc, aveam doar 8 la caligrafie si treaba asta imi strica mereu media. Din liceu incolo si mai cu seama la facultate scrisul mi s-a schimbat si acum scriu, zic eu, frumos. Imi aduc aminte cum in clasa a IX-a mi-a dat profa de romana 8 l-a teza pt simplul motiv ca nu l-a descifrat pe "O" (toate cuvintele care incepeau cu "O" si erau deci la inceput de propozitie erau incercuite cu rosu...). Dupa ce i-am descifrat misterul a avut o revelatie "Aaaaaa....asta era!", dar nota nu mi-a mai schimbat-o (mi-a spus ca nu mai poate ca mi-a trecut-o in catalog si ca sa ma straduiesc sa iau o nota mai mare la alte materii ca sa imi iasa media generala mai buna)
Apoi, se stie ca "imaginea conteaza". Fie si ca va avea nevoie de scrisul caligrafic doar la scoala si tot mi se pare important. Sunt totusi 12-16 ani!!! Din experienta mea de cadru didactic trebuie sa recunosc ca e foarte obositor si enervant sa ai o lucrare de 4, 5 pagini de citit scrisa cu "picioarele". Ai impresia ca acel om si-a batut joc de tine scriind asa, ca nu si-a dat interesul etc etc iar in final nota poate avea de suferit (asa cum am patit-o si eu in liceu cu profa de romana...).
Sunt de parere ca orice am ar trebui sa scrie descifrabil (din respect pentru ceilalti) si cat de cat caligrafic (din respect pentru sine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si acum intrebarea:
Cum obtinem un scris caligrafic???

Adriana, cum ati facut? Ce exercitii ati lucrat??? Daca pe el nu il intereseaza asta, sa il imping un pic?



“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

A, tu intrebasei de fapt de scris frumos, eu am raspuns despre scris caligrafic...
Studiul unui instrument disciplineaza un copil, iar dobandirea auzului muzical se leaga si de dobandirea bunului simt, asa cred eu.
Sanzi, eu am inceput cu caiete din ROmania, de caligrafie, lui chiar i-a placut, la inceput numai asta a facut, a migalit literele, a fost numai lucrarea lui, nu stiu ce m-as fi facut daca nu-i placea. Dar mai cartea cand voia sa scrie repede si-o lua pe scrisul ala americanesc.. acum s-a obisnuit..
Dar el scria bine si in type, adica frumos, inteligibil, deci nu stiu daca David n-o s-o ia ca pe o ingradire.. Unii copii vor sa scrie repede ca altfel pierd sirul, al meu oricum e mai visator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Matahut, chiar am scris "Important e sa scrie ordonat si citet, sa incadreze bine in pagina, sa inteleaga omul ce a vrut sa zica!".
Si eu am fost de 9 la Caligrafie in clasele 1-4, dar am luat 10 la Bac la romana, in conditiile in care dadeam la Politehnica. Poate mi-am ratat vocatia?
Ce vreau sa zic de fapt, e ca incetul cu incetul, daca copilul vrea, se poate stradui sa scrie ordonat si corect, chiar daca nu are "talent" la inflorituri. Dar nu neaparat din clasa 1.

Adriana...sorry, dar ce are instrumentul cu bunul simt? Adica afonii sunt nesimtiti? Ca sa nu zic de cei fara cultura muzicala...Ce importanta are daca stie care e "do" si cine a scris Carmen? Crezi ca asta il va impiedica sa dea Buna ziua sau sa ofere babelor locul in tramvai?

Cat despre pregatirea pentru scoala, ca sa revenim la oile de care vorbeam, baiatul meu va incepe la toamna scoala si eu habar nu am daca stie sa scrie . Niste uratenii de litere am vazut eu si chiar m-am ingrijorat. Am vorbit cu educatoarea care mi l-a laudat (ca scrie ca o fata - cica e de bine). Presupun ca ea ar trebui sa vada, comparativ cu ceilalti daca e ok sau nu. Oricum, la gradi ii invata doar literele de tipar. Bun, pot presupune ca ar fi educatoarea subiectiva, ca-l place...dar copilul merge si la o alta scoala - de engleza, de unde mi-a venit cu A la teste. Are alta profesoara, nu se cunosc intre ele...spagi n-am dat...Sper sa fie bine. Nu intentionez sa fac cu el acasa litere, betisoare...cand i-o veni vremea, la scoala, le va face. Eu cand m-am dus in clasa 1 habar nu aveam sa scriu nici macar o litera! El face deja adunari. Alta generatie.

Si daca va scrie urat? Si va avea doar BINE? Cred ca va avea timp pana in gimnaziu sa invete sa scrie ordonat si lizibil. Si daca nu? Il fac doctor! Vom vedea. Va mai povestesc la anul.



Mergi la inceput