Cat costa compensarea?! :rasu-plansu:

Cat costa compensarea?! :rasu-plansu: | Autor: LucaLuca

Link direct la acest mesaj

...Eu m-am crucit!

Sa va povestesc: in demersurile noastre cu campania, am reusit sa facem rost (Mirimir ne-a trimis scanul, iar Mihaele a recopiat in word - multumim) de lista analizelor necesare pentru celebra compensare cu 50% a celor trei medicamente in caz de infertilitate anovulatorie, care a intrat in vigoare de cateva luni.

Repet: m-am crucit! Lasam deoparte faptul ca decizia e discriminatorie fata de persoanele care sufera de alte tipuri de infertilitate (dar am sesizat pe acest subiect Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii).

Problema este cu lista aia. E enorma! Pacienta trebuie sa faca un dosar monstruos, care apoi trece printr-o comisie si, dupa cateva luni, beneficieaza eventual de 50% din pretul unuia sau mai multora dintre medicamentele alea, pentru o durata de doar trei luni.

Presentimentul meu (mi-as dori sa nu am dreptate): costurile pentru realizarea analizelor necesare la dosar sunt mult mai mari dacat compensarea cu 50% a medicamentelor alora pe trei luni.

Eu nu stiu preturile din Romania, haideti sa calculam impreuna, poate iese de un articol in presa. Plus ca putem utiliza analiza ca argument in intalnirile cu politicienii.



---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Astea sunt medicamentele:

- FOLLITROPINUM ALFA 150/UI/zi, 3 luni
- FOLLITROPINUM BETA 50 UI/zi, 3 luni
- LUTROPINA ALFA 85/UI zi, 3 luni


Va rog sa imi spuneti daca sunt variatiuni pe aceeasi tema (adica: o pacienta poate beneficia de toate cele trei medicamente sau doar de unul, in functie de diagnostic)?

Care este pretul (intreg, calculam pe urma compensarea), fie si aproximativ, al unui tratament cu fiecare dintre medicamente - nr. de unitati indicat, pentru trei luni?

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Si acum lista de analize ale caror buletine trebuie anexate la dosar. Va rog sa imi spuneti cat costa fiecare dintre analizele / investigatiile cerute.

Cand raspundeti, reluati lista cu copy-paste si puneti alaturi pretul (unde nu stiti, lasati liber, completam ulterior). As prefera sa imi dati doua variante de raspuns (unde stiti): spital de stat / clinica privata.

- dovada de la medicul specialist obstretica-ginecologie care indica tratamentul de stimulare, ca pacienta a efectuat cel putin trei cicluri consecutive de stimulare ovariana cu clomifen citrat si nu a avut raspuns ovulator (schema treapeutica folosita).

- dozari hormonale in ziua a 7 a: FSH, LH, Prolactina, Estradiol

- dozari hormonale in ziua 21: Progesteron

- ecografie genitala cu sonda transvaginala cu specificarea zilei ciclului menstrual in care a fost efectuata in care sa se specifice prezenta sau absenta foliculilor dominanti si grosimea endometrului

- ecografie genitala cu sonda transvaginala (cu dovada imagistica) la mijlocul ciclului menstrual care evidentiaza lipsa folicului dominat cu un diametru de cel putin 17mm

- histerosalpingografie cu dovada imagistica

- laparoscopie cu protocol operator

- culturi de col negative pentru: Chlamydia trachomatis, ureaplasma urelyticum, Mycoplasma hominis

- frotiu Babes-Papanicolau

- colposcopie

- imunologie pentru rubeola
- dovada vaccinari antirubeolice

- investigare imunologica pentru: Toxoplasma gondii, Listeria momocytogenes, Citomegalovirus

- spermograma

- spermocultura


---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Buna,

Hai sa incerc sa raspund eu cu ceea ce am facut pana acum:

- spermograma 100 lei
- rubeola IGG si IGM 40+40 lei
- hormonalele din z 7 (ma intreb de ce 7 ca astea se fac de obicei in z 2-3 de ciclu ca sa se vada rezerva ovariana...), 40 lei/analiza
- investigare imunologica 40 lei analiza dar daca se cere IGG si IGM pentru fiecare, costa 40+40lei/analiza
- frotiu Babes-Pap cu rezultat in sistem Bethesda 60 lei
- cultura de col 20 lei, fara a fi specificate tulpinile (cu tulpinile specificate voi afla joi cat costa pt ca o sa le fac)
- echografia cu sonda este cel putin 50 lei/ sedinta, pentru o monitorizare pe ciclu fiind nevoie de 2-5 astfel de sedinte.
- laparoscopia e gratis la spital, cu trimitere de la medic dar si aici se fac ceva "donatii". La particular, din cate am citit pe forum, costa in jur de 1000-1500 euro
- colposcopia gratis la stat (ma intreb de ce trebuie sa o fac si pe asta daca PAP-ul mi-a iesit ok?), la particular in jur de 200 lei
- consultatia la medic specialist particular minim 100 lei


Dozele de medicamente hormonale eu stiu ca ar trebui sa fie ajustabile pt ca este posibil ca doza initiala sa fie insuficienta si aceasta sa fie crescuta pe parcurs sau invers...

Felix


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Luca eu ati spun preturile de la clinica particulara toata lumea merge la clinici particulare pentru ca si medicul de familie te trimite la particular.
FSH-38 ron
LH-38 ron
Prolactina-38 ron
Estradiol-30
TSH-25
Progesteron-38
Spermograma-40
Spermocultura -40
Chlamydia trachomatis-50
ureaplasma urelyticum, Mycoplasma -40
Secretie vaginala-40
Listeria-60
vaccinari antirubeolice-80
Colposcopie-100
Histeroscopie-400
Toxoplasma-80



Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicutii Domnului voi reusi sa ma si eu copilasul meu mult dorit si iubit







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Eu am facut anul trecut Toxoplasma, Chlamydia si herpes, igg si igm la toate si am dat 210, asta anu trecut in aprilie.
dar o sa-ti dau preturile de la o clinica privata
- dovada de la medicul specialist obstretica-ginecologie care indica tratamentul de stimulare, ca pacienta a efectuat cel putin trei cicluri consecutive de stimulare ovariana cu clomifen citrat si nu a avut raspuns ovulator (schema treapeutica folosita) - mi-ar da-o gratis pt ca ma cunosc foarte bine cu ea
- dozari hormonale in ziua a 7 a:
FSH - 30 ron
LH - 30 ron
Prolactina - 30 ron
Estradiol - 30 ron
- dozari hormonale in ziua 21: Progesteron - 30 ron
- ecografie genitala cu sonda transvaginala cu specificarea zilei ciclului menstrual in care a fost efectuata in care sa se specifice prezenta sau absenta foliculilor dominanti si grosimea endometrului - 80 ron+10 ron CD(dovada)
- ecografie genitala cu sonda transvaginala (cu dovada imagistica) la mijlocul ciclului menstrual care evidentiaza lipsa folicului dominat cu un diametru de cel putin 17mm - idem
- histerosalpingografie cu dovada imagistica - la clinica asta nu fac. in spital e gratis cu adev de salariat, dar trebuie sa cotizezi la doctor, de obraz cum zice lumea. din cate am citit, la particular 1000 de euro si peste aceasta suma
- laparoscopie cu protocol operator in spital, gratis cu adev de salariat. la particular nu stiu
- culturi de col negative pentru:
Chlamydia trachomatis - 60 ron
Ureaplasma urelyticum+Mycoplasma hominis 50 ron
- frotiu Babes-Papanicolau - 42 ron
- colposcopie nu stiu
- imunologie pentru rubeola - 60 ron
- dovada vaccinari antirubeolice doar sa-mi dea ceva semnat si stampilat, alta dovada nu vad
- investigare imunologica pentru:
Toxoplasma gondii - 60 ron
Listeria momocytogenes - 72 ron
Citomegalovirus - 60 ron
- spermograma - 25 ron
- spermocultura - 25 ron


poze, Just Me
ambitioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Este adevarat ca cele mai multe dintre voi fac apel la clinici private, insa pentru argumentatia noastra vis-à-vis de Ministerul Sanatatii, cred totusi ca trebuie sa luam ca referinta doar costurile din spitalele de stat. Vom preciza doar aditional costurile din clinicile private.

Mihaele si Delfinas - costurile voastre sunt din clinicile private, le trecem pe coloana doi. Felix, ale tale-s de la stat?

Cum aflam cat costa medicamentele alea?

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Luca iubita mea eu la primul fiv am fost cu lista de analize la medicul meu de familie sa fac analizele gratuite sunt cele uzuale restul trebuia sa le platesc adica majoritatea analizelor trebuiau platite si atunci am ales clinica particulara nu avea rost sa platesc analizele la medicul de familie. Gratuite sunt cele uzuale.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicutii Domnului voi reusi sa ma si eu copilasul meu mult dorit si iubit







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Am inteles ca gratuite sunt doar analizele uzuale, ca analizele hormonale se platesc si in spitalele de stat. Dar sunt aceleasi preturi ca la privat? Caci baza noastra de referinta trebuie sa fie sistemul de stat, caci de la ei ne luptam sa obtinem finantari/compensari.

Ca paranteza, in Franta - si nu numai - finantarea statului pentru infertilitate este valabila in orice clinica, fie ea de stat sau liberala, privata, tocmai pentru ca aici costurile actelor medicale sunt foarte clar reglementate, nu are voie o clinica sau un medic privat sa ceara preturi mai mari decat cele stabilite de reglementarile legale. In Romania, diferentele pot fi mari, de-aia insist - sa plecam pe o baza realista si neatacabila (gen "dar de ce alegi sa platesti mai mult la o clinica privata, cand la o clinica de stat sunt mai ieftine?") in argumentatia noastra.

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

HSG, laparo si colposcopia sunt gratuite la stat dar nu stiu cate fete le-au facut chiar gratis. Asta ar putea fi o problema.
Analize hormonale cred ca se fac si astea o parte gratuit dar doar cu internare. Stiu pe cineva care s-a internat la Parhon sa le faca, dar era un fel de determinare mai exacta a bolii, nu cred ca se pot face lunar.
In plus, nu aveau(nu stiu care mai e situatia) mereu reactivi deci nu se puteau face. Nu stiu cum e la Giulesti, poate ne spun fetele care au facut acolo.

Din ce am citit pe aici si ele le fac pe la Bios, care e particular.

Poate mai primim reactii.



Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!




Infertilitatea este o boala


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Cred ca preturile analizelor la stat am putea sa le aflam de la fetele care si le-au facut la giulesti in pregatirea pentru FIV. Eu nu stiu nici un alt spital care sa faca analize. :-((

Preturile la medicamente :
- FOLLITROPINUM ALFA 150/UI/zi, 3 luni - este Gonal F 150UI/fiola 159,29 RON/fiola
- FOLLITROPINUM BETA 50 UI/zi, 3 luni - este Puregon 50UI/flacon 89,33 RON/flacon
- LUTROPINA ALFA 85/UI zi, 3 luni - este Luveris dar in lista cu preturile Min.Sanatatii este de 75UI nu 85Ui si costa 227,83 ron/flacon.

Mai trebuie sa stim cum se poate compensa, combinatia sau doar fiecare separat in parte. Eu asa inteleg: iti compenseaza 3 luni cu unul, apoi 3 luni cu al doilea si apoi 3 luni cu al treilea. Dar cate zile din fiecare luna iti compenseaza tratamentul? Ca daca ti-l da pentru lipsa ovulatiei inseamna ca iti da pana apare ovulatia? Poate exista niste protocoale separate in care sunt mai multe detalii?????


Mergi la inceput