studiu nou dieta Atkins

studiu nou dieta Atkins | Autor: Deus

Link direct la acest mesaj

Studiu: Dieta Atkins, cea mai eficienta dintre toate

Washington /Rompres/ - Po****rul program nutritional cunoscut sub numele Atkins, recomandat persoanelor care doresc sa scape de kilogramele in plus, este cel mai eficient dintre toate, conform unui nou studiu, preluat de Reuters.
In cadrul studiului – realizat de cercetatori de la Stanford Prevention Research Center din California – au fost analizate efectele pe care le au patru dintre cele mai cunoscute programe de nutritie asupra femeilor. S-a constatat ca femeile care au urmat dieta Atkins (care prevede un regim bazat in special pe proteine si grasimi, cu un nivel extrem de scazut de carbohidrati) au pierdut in greutate de doua ori mai mult decat celelalte.
„Multi specialisti in nutritie, inclusiv noi, am subestimat dietele bazate pe un nivel scazut de carbohidrati sau am fost foarte sceptici in privinta lor. Se pare, insa, ca ele sunt o alternativa viabila pentru cei care vor sa slabeasca”, a declarat seful echipei de cercetatori, Christopher Gardner,
Programele nutritionale la care au fost supuse participantele la studiu au fost Atkins (care prevede cel mai scazut nivel de carbohidrati), Zone (bazat pe o ratie de 40-30-30 a carbohidratilor, proteinelor si grasimilor), LEARN (Lifestyle, Exercise, Attitudes, Relationships and Nutrition – care urmeaza indicatiile guvernului american pentru un regim cu grasimi putine, dar multi carbohidrati) si Ornish (bazat pe un nivel crescut de carbohidrati si aproape zero grasimi).
La studiu, care s-a desfasurat pe parcursul a 10 luni, au participat 311 femei.
Cele care au urmat dieta Atkins au pierdut, in medie, 4,7 kilograme, comparativ cu 2,5 kg in cazul LEARN, 2,1 kg pentru Ornish si 1,6 kg pentru Zone.
Femeile din grupul Atkins au inregistrat si cele mai semnificative imbunatatiri din punctul de vedere al sanatatii, mai ales in privinta colesterolului si a presiunii arteriale.

Sursa: ROMPRES

Ati incercat-o ? chiar sunt curioasa daca a avut cineva rezultate.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

dr Atkins a murit de obezitate..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Cred ca da rezultate, dar nu mi se pare sanatoasa. Mai degraba slabesti cu Montignac; poate e un proces mai lent, dar sigur e mai sanatos.

Mare e gradina lui Dumenzeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da, eu am tinut aceasta dieta cu succes; spre deosebire de celelalte 100 pe care le-am tinut, cu Atkins aveam energie non-stop, nu simteam foamea niciodata.



Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Atkins nu a murit de obezitate. A murit la 72 de ani, in urma unei cazaturi pe gheata, in timp ce se ducea la munca. Sursa: aici.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

mamagiuliei - spune-mi te rog ce si cum ai facut si daca si acuma te mentii cu un regim de viata conform principiilor Atkins ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine77 spune:

si eu am tinut Atkins...este singura dieta cu care am reusit sa slabesc dupa nastere 15 kg...si nu ma simteam nici obosita , nici nu am avut probleme de sanatate.
Din pacate nu m-am mentinut pt ca am bagat tone de ciocolata dupa ce am oprit dieta. Si inca mai bag tone de dulciuri.

MADELAINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Eu am tinut dieta asta mai demult, cand eram mai obeza asha...si am reusit sa ma mentin cativa ani buni, adica pana dupa sarcina, vreo 6 ani asa, cu dieta vegetariana. Mi se luase de la atata carne, am zis ca daca mai mananc vreodata carne crap! Chestia e ca intr-adevar slabesti foarte mult si foarte repede, dar este si restrictiva, ca nu ai voie fructe, legume, decat de un anumit fel, nu stiu daca as mai putea acum sa o tin atat de mult timp. Eu mai apelez la ea iarna, pe perioade scurte, de sarbatori...ca e multa carne si varza si salata verde si oua, poti sa o tii lejer! Bineinteles fara cozonaci, ciocolate, chestii...eu mananc si sarmale goale fara paine, mamaligi.
Deci, e de luat in calcul daca vreti sa dati jos repede, dar cred ca e bine sa vorbiti cu un medic, sa suplimentati vitamina C si B, eu am deficiente mari din cauza acestei diete...

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Eu de azi incep dieta, beau dimineata un supliment de vitamine si unul de minerale ca sa nu ma stafidesc. Nu am chiar tare mult de slabit doar 6 kg cel mult asa ca mancatul asta restrictiv sper sa nu dureze mult. Adevaru-i ca nu reusesc sa trec de 1 an de 63 de kg , tot unul jos, unul sus !
Eu inainte de sarcina am avut 57-58 kg , dupa cred ca vreo 80, am slabit pana la 64 in primii doi ani fara un regim anume ci doar avand grija sa nu mai golesc frigiderul. Acuma vreau din nou 57-58 de kg. Daca ma gandesc bine pana la 30 de ani cand am avut cele 57 de kg nu mancam deloc paine, dulciuri si alti carbohidrati. Nu-s mare fun al carnii ( 7 ani nu am mancat deloc ) insa deja am obosit psihic sa vad pe cantar tot 63 de kg.
Deci eu am inceput de azi dimineata.
Daca se mai gaseste vreo femeie voinica ( asa le spune fiul meu la femeile plinute ) sa faca cura cu mine va astept cu sfaturi/sa ne sustinem/ sa radem de noi / in fine sa slabim :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

Un fel de Atkins am considerat si eu ca este dieta lui Catalin Crisan pe care am tinut-o si eu, atata doar ca intre zilele acelea de proteine mai sunt introduse si cateva zile de legume...ca sa nu te plictisesti :) la mine a avut efect , dar nu am tinut toate etapele. Intr-adevar pot sa spun ca e singurul regim la care nu faci foame, ai energie . Singura problema ar fi ca te cam constipi dar asta tine de organismul fiecareia si se poate regla cu cate un ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Pai hai Deus, ma apuc si eu cu tine! Ce suplimente iei tu? De la ce firma? Ce ai mancat azi? Eu am 1.60m, 57.5 kg!Si vreau sa ajung la 50 de kile pana sa zicem in februarie. Adica aproape 8 kile in doua luni, e bine, zic eu!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput