O mana de ajutor pentru Alexandru

O mana de ajutor pentru Alexandru | Autor: Ioana75

Link direct la acest mesaj

nota administratorului DC
Am primit toate documentele cerute de regulamentul forumului Umanitar Desprecopii.com
As vrea din tot sufletul sa il putem ajuta pe micutul Alexandru. Haideti sa il ajutam cum putem.
Mutumiri Ioanei pentru implicarea in campanie. Mult succes campaniei pentru Alexandru!



-----------------------



Alexandru este baietelul vecinei de etaj din blocul parintilor mei, la Botosani. Are 3 ani si o tumora rara la creier; a fost operat de mai multe ori, iar acum este in Franta si face chimioterapie. Va rog, haideti sa dam o mana de ajutor si acestui copil in lupta cu boala!

Mihai Alexandru Daringa s-a nascut in data de 11.02.2005, la Botosani. Era un copil vesel, plin de viata, fara probleme de sanatate, ce nu a dat niciodata semne ca l-ar durea ceva. Nu isi putea imagina nimeni ca acestui copil minunat ii crestea pe creier o tumora extrem de rara.

Tragedia s-a produs pe 12.02.2008, cu o zi dupa ce implinise varsta de 3 anisori, cand acea tumora practic a explodat, inundand cu sange toata cutia craniana. Micutul a fost dus la Spitalul de copii Botosani, de aici fiind trimis de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie, Sectia 3, Iasi, unde a fost operat de Prof. Dr. Poiata Ion. In urma operatiei tumora nu a putut fi extirpata in totalitate, Alex ramanand in coma inca 3 saptamani, fiind diagnosticat cu TUMORA CEREBRALA - ASTROCITOM SUBEPENDIMAR CU CELULE GIGANT.

De la Iasi a fost trimis la Spitalul de Recuperare Nicolae Robanescu – Bucuresti, urmand sa faca programul de recuperare timp de 2 luni. Dupa aceste 2 luni Alex a inceput sa mearga si sa vorbeasca, starea lui generala fiind vizibil mai buna, doar ca aceasta bucurie nu a tinut mult.

In luna iulie starea lui a inceput sa se inrautateasca, tumora crescand din nou extrem de mult si fiind puternic vascularizata. In data de 01.08.2008 a fost reinternat la Spitalul din Iasi cu diagnostic – TUMORA CEREBRALA GIGANT TPO DREPT RECIDIVANT CU HIDROCEFALEE INT. CU CRIZE COMITALE GM REGRESIVA. Datorita tumorii puternic vascularizate si a lipsei de aparatura nu se putea interveni chirurgical, de aceea a necesitat transportul cu elicopterul SMURD la Bucuresti – Spital Baltazar Arsene, unde s-a intampinat aceeasi problema – lipsa aparaturii necesare interventiei.

Gravitatea cazului si timpul extrem de scurt in care trebuia intervenit a necesitat deplasarea la Clinica Neurochirurgie pediatrica din Marsilia, Spitalul LA TIMONE ENFANTS – Dr. GABRIEL LENA, acesta fiind singurul care a avut curajul sa opereze un asemenea caz, dintre toti doctorii cu care s-a luat legatura.
Operatia a fost efectuata in data de 06.08.2008 fiind o interventie maraton de 12 ore, la final fiind clasificata ca reusita. Nici de aceasta data nu s-a putut extirpa in totalitate tumora, deoarece se atingeau anumiti centri vitali.

Post operator au existat anumite complicatii: meningita, infectie bacteriana si virala, stare imunitara foarte scazuta si comatoasa. Dr. GABRIEL LENA impreuna cu specialistii clinicii au stabilit ca nu este posibila revenirea in tara datorita complicatiilor aparute post-operatorii, si inceperea chimioterapiei.

Spitalul LA TIMONE nu dispune de recuperare chinetoterapeutica, fiind necesara deplasarea la Institutul de Reeducare Functionala Pomponiana, acesta fiind situat la o distanta de 120 km fata de Spitalul LA TIMONE. Reeducarea functionala dureaza minim 3 luni si costa 10.000 Euro pe luna. Pe langa recuperare necesita si chimioterapie - o sedinta/saptamana, ce se face la Spitalul LA TIMONE. Asta inseamna transportul lui Alexandru o data pe saptamana, timp de 3 luni LA TIMONE, spitalizarea lui acolo si chimioterapia, care ajung toate la 2.540 Euro/sedinta. Perioada de chimioterapie recomandata de Dr. GABRIEL LENA este de 2 ani de zile, care se va putea face si in Romania in momentul in care Alexandru va putea fi transportabil.

Conturile in care se poate face donatii sunt:
BANCPOST – Sucursala Suceava, conturi deschise pe numele Chiriacescu Andrei (unchiul lui Alexandru):
RON: RO54BPOS34006898883RON01
EURO: RO86BPOS34006898883EUR01

COD SWIFT: BPOSROBU

Va multumim din suflet pentru ajutorul dat lui Alexandru.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Ioana75 are blog /site ca sa pot lua vreo fotografie sa postez pe blogul lui Bodo?!Sa pot face cazul cunoscut si mai departe?

Doamne ajuta!



Blogul lui Bogdan-Andrei

Varsta lui Donu'Bodo

Varsta lui BB2

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Oh,Doamne,cutremurator.
Maine voi pune niste banuti ptr acest copilas !atat pot face!

Sa-l ajute Dumnezeu !


Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

Daca nu are site, ma ofer sa ajut, daca se doreste. Am scris si eu despre Alexandru pe blg, sper macar asa sa pot ajuta: Alexandru are tumora cerebrala.

Happiness is a smile



Haideti sa il vedeti pe Andrei !

Despre Andrei pe DC: Andrei - atrezie de esofag

Reda zambetul copiilor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Doamne ajuta!
O sa ajutam si noi cu ceva banuti si o rugaciune la Doamne-Doamne!
Si eu sunt din Botosani, am copilarit si trait acolo!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Ok Doina dau link spre site-ul tau si aici pe DC


Doamne ajuta!



Blogul lui Bogdan-Andrei

Varsta lui Donu'Bodo

Varsta lui BB2

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!


Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

nu se poate organiza un teledon asa cum a fost ptr. Sonia?Cred ca multi ar sari in ajutor ! Si ce s-ar strange in plus ar putea ajunge si la alti copii.





Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Odata ce suma e strinsa, se opreste teledonul. Iar Alexandru are nevoie permanent de bani, mult timp.
Ar fi o solutie aici si un Bazar, care poate functiona o perioada mare de timp.
Sanatate multa!

*********************************

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi


www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

Eu la momentul actual lucrez sa creez un bazar umanitar (site de licitatii cu scop umanitar) de care sa beneficieze mai multi copilasi si imediat ce reusesc voi include si cazul lui Alexandru si al celorlalti copilasi de aici care au nevoie.

Toate produsele din bazarul pentru Andrei vor fi "puse la comun", si fiecare cumparator va alege cui vrea sa doneze banii. Fiecare cumparator va putea alege pe produs, asa ca ar putea sustine si mai multi copilasi simultan, daca vrea.

Sper sa fie de ajutor si cat mai multe fete sa ni se alature cu produse in bazar. Sper ca nu va mai dura mult pana cand il pot face public, momentan am de rezolvat niste aspecte tehnice pentru a il face sa functioneze asa cum ne-am dori noi si pentru a fi in romana. Problema mea este ca nu pot lucra la el atat de mult timp pe cat mi-as dori, ci numai cand doarme Andrei... adica dupa 10 noaptea... Dar ma straduiesc cat de mult pot, stiu ca este nevoie de el.

Happiness is a smile



Haideti sa il vedeti pe Andrei !

Despre Andrei pe DC: Andrei - atrezie de esofag

Reda zambetul copiilor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Va multumesc tuturor ca sinteti alaturi de Alexandru.

Dodo, multumesc pentru ca vrei sa faci cazul cunoscut mai departe! O sa contactez familia pentru poze cu Alexandru.
Gabriela, Larisa, multumim din suflet pentru banuti.
Doina, multumesc ca ai scris despre Alexandru pe site-ul tau. Mult succes cu finalizarea bazarului comun, este o idee extraordinara!
Misha, multumesc pentru toate informatiile.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Chiar ma gandeam ieri sa propun un bazar. E o idee foarte buna. O sa vad si eu ce pot dona.
Fetelor multe pentru tot ce faceti.

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Mergi la inceput