atac de panica sau cadere de calciu?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

mihatp,am si nascut de 3luni ,mai am si o fetita pe langa baiat.nu stiu sa imi schimb semnatura.sa stii ca prin ce trec acum este cel mai urat lucru din viata mea,cel mai greu si e ca o groapa,nu stiu daca mai ies din ea.mi-e teama ca ma lasa sotul,ca innebunesc ,imi pierd si copiii si mor nebuna si singura.asta simt.si imi pare f rau ca am venit la parinti,desi poate oriunde eram treceam prin asta ,dar eu asteptam alta purtare de la tata ,ca mama e mai buna cu mine,cu sotul nu.si pt orice ajutor imi scoate ochii,ca nu sunt recunoscatoare,vrea multumesc la fiecare ajutor.si pe nepoti ii iubeste asa mult,si pemine parca nu mai,la mine tipa si urla,parca nu eu i-am facutsi eu nu as mai fi copilul lor.si pe de alta parte astept ajutor moral de la fratele meu,care e plecat departe dar suna acasa mereu.dar el tine mai mult la ei si nu ma intelege,el e singur nu e csatorit,si se certa si el cu tata cand venea in vizita.nu mai rezist mult.nu stiu daca am scris dar scriu acum :mi-a zis tata ca sunt al lui dracul ,inainte eu l-am trimis acolo ,dar la suparare mare.dar el mi-a spus asta de mai multe ori,el asa crde ,eu sunt baptista si ei la fel,dar sotul e ortodox si eu am fost cumva data afra din biserica pt asta ,nu de tot.si de atunci tata tot imi reproseaza ca m-am lepadat de credinta ,ca sunt atee,vrajitoare ,dar nu stie ca eu mai mult dupa ce l-am gasit pe sotul meu am crezut in d-zeu si inainte mergeam la biserica din obicei si de obligatie uneori.oricum nu imi pare rau de nimic,m-am simtit mai libera.asa ca am problema si cu religia,si cu credinta cateodata ,sunt bulversata rau de tot.doar copiii ce ma mai lumineaza si sotul uneori.si mai ceva ,nu prea am mai facut stiti voi ce,inainte sa nasc am avut vreo 5 luni pauza si dupa iar,am si o vaginita rea,mai se trezesc copiii cand am putea si noi.am citit undeva ca spasmofilia vine si de la lipsa de asta.oricum nervii mi s-ar mai linisti cumva si asa.dar parca nici al meu nu mai are chef ,sotul nu a suferit de abstinenta mea ,ne-am descurcat noi cumva.ma iertati ca scriu atatea tampenii dar nu mai am cu cine vorbi,doar la telefon si acolo costa .va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

sa le povestesti aici este o alinare de scurta durata, ajuta ca nu mai esti singura, suntem aici sa te ascultam
dar de ce ai cu adevarat nevoie este un suport specialist, si cu cat amani, cu atat va fi mai greu. din cate se pare atmosfera din casa nu se va schimba in bine.
ia-ti inima in dinti si te du la psiholog, esti singura care poate hotara asta, apoi vei beneficia de asistenta si va fi mai usor. va fi mai usor pe zi ce trece, si cu cat te vei simti mai bine, cu atat va fi mai usor! accepta tot ajutorul, atat terapeutic, cat si medicamentos la inceput, pana incepi sa simti ca ai reintrat in controlul vietii tale.
e mare pacat sa amani momentul, caci doar asa vei fi iar TU, iar dupa ce te simti mai bine, si relatia cu sotul va fi alta, si relatia cu copiii (care simt tot din emotiile mamei!) si poate o sa gasiti solutii sa va mutati in caminul vostru.
te , gaseste forta in tine sa soliciti ajutor, pentru copiii tai, pentru familia ta si pentru tine!

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Viata in 3 + La 2X9 luni
Luca creste
Miha scade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Buna "vrajitoarea",

Eu de mult nu am mai scris aici in forum,dar acum cititnd ce scrii tu trebuie sa-ti raspund.
Ceea ce ti-a scris docdecap este adevarat.Acelasi lucru am si eu.Cind ai aceste atacuri de panica iti "pica" nivelul calciului si de aceea iti amortesc miinile si deasupra buzei.Asta nu inseamna ca ai lipsa de calciu.Cel mai bine ii,si nu crede ca vorbesc prostii,ajuta intotdeauna,i-a o punga la tine,cind crezi ca ti se face rau respira in punga si inspira tot din punga inapoi.Regleaza nivelul oxigenului.Imi pare tare rau ca nu iti pot explica mai bine,dar crede-ma ajuta.In orice caz,incearca sa te linistesti.Cel mai mult ajuta sa incerci sa respiri regulat.Stiu ca ii greu,eu am avut foarte des aceste atacuri dar cu timpul am reusit cit de cit sa le tin departe de mine.Intotdeauna cind simt ca se apropie incerc sa ma concentrez sa respir normal.In caz ca ti-a izbucnit criza,cel mai bine ii sa ai la tine calciu efervescent si sa il bei dar doar daca ai inceput sa amortesti si asta ajuta.Dar inainte de a izbucni,nivelul calciului este ok,de aia nu prea te ajuta daca iei inainte.
Eu de psihiatru si psiholog m-as tine departe.Eu am incercat si mi-au dat numai medicamente.Cu timpul devii dependenta de ele si nu te ajuta cu nimic,deci eu nu as lua medicamente dar ii parere proprie.
Nu stiu daca am inteles bine dar ai spus ca locuiesti la parinti?Daca asa e,cel mai bine ar fi sa va luati voi o locuinta in apropiere asa incit sa ii poti vizita zilnic dar unde sa aveti voi locul vostru,ma refer la tine,sot si copii.Asa peste zi nu ai fi singura si seara ai fi cu sotul.Poate asa s-ar reduce un pic si certurile.
Nu stiu daca ti-am putut fi de folos,daca ai inteles ce ti-am scris,din pacate toate lucrurile astea despre atacuri le-am aflat in germana si mi-e greu sa le explic in romana.
Daca doresti imi poti scrie si iti raspund cu placere la orice intrebare.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

am mai auzit de punga dar mi-e rusine sa o folosesc,pe aici doar aurolacii respira din punga ,si eu cum sunt si asa ciudata ca ma plimb zilnic singura in jurul blocului sa mai rspir si din punga e de prea de tot , o sa creada ca sunt dusa rau.m-am gandit s-o ascund inbatista sau sa ma prefac ca mananc.am observat ca daca nu respir in momentul ala ,mi-e mai bine ,sau daca ma gandesc sa respir incet.dar greu mai gandesc atunic daca nu deloc.si sunt la cativa metrii de casa ,daca as fi mai departe cred ca nu mi-as reveni fara atac,asa aproape nu fac atacul pt ca ma grabesc spre casa.mai scrie-mi linda ,ce sa fac ,nu mai suport starile alea ingrozitoare ,de asta fug de ele ,dar o sa fie cazuri in care trebuie sa ies si sa merg undeva pt mine sa u pt copii si ce ma fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

In primul rind trebuie sa te pui pe picioare pentru copii tai.Incearca sa te gindesti la ei,ca ei au nevoie de tine.Povestea cu punga te inteleg,dar incearca sa nu te gindesti la ce spun sau gindesc altii.Daca pe tine te ajuta,ii egal ce gindesc restul.Cel putin asa ar tebui sa te gindesti.
Intotdeauna cind esti afara incearca sa respiri normal,nu sacadat ca atunci izbucnesc atacurile si iti pica calciul.Cu cit reusesti mai mult sa te concentrezi asupra respiratiei,cu atit mai mult te indepartezi de atacuri.Cel putin la mine functioneaza de mai bine de un an.
Eu am avut acum 3 ani un atac de panica si a fost atita de rau ca nu mi-au mai simtit pulsul cei de la ambulanta.Si eu de atunci mi-am zis ca fara punga si calciu nu mai ies din casa.Eu am si o problema cu inima de aia m-am gindit ca trebuie sa am grija de mine.
Ti-am zis,incearca asa cu respiratia si spune-mi cum iti merge.Poti sa-mi scri cind doresti,si voi incerca mai departe sa te ajut.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

multumesc frumos.sper sa nu o iau razna de tot.mai vreau sa te intreb ceva.eu am gasit pe net despre kal-mag produs de GNLD din Anglia,tot il lauda ca e f bun pt spasmofilie ,dar se vinde doar prin distribuitori.mi l-am cumparat si il iau de o saptamana si nu prea simt nimic miraculos.ai auzit de firma asta pe acolo?e buna sau sunt povesti?am luat atataea felri de calciu ca nu mai stiu ce ma ajuta si ce nu.inaite am luat injectii de ca cu mg dar acum aici nu se mai fac,si ma ajutau mult .eu am mai avut o cadere din asta acum sase ani ,inainte sa ma casatoresc,si dupa ce am luat imjectii a fost mult mai bine.dar atunci nu eram chiar asa sa imi fie frica sa ies afara departe.si atunci ma sufocam dar de la caldura mare sau lipsa de oxigen din camere aglomerate.acum e mult mai rau,doar gandul ca sunt departe de casa si ce fac daca mi-e rau imi declanseaza imediat starea de rau.e groaznic.si gandul la copii nu prea ma ajuta,mai mult ma speriu ca vad ca nu pot sa am grija de ei singura ,fara ajutor de la sotsi parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Diana,


incearca sa ajung i totusi la un medic psiholog /m psihiatru.
Eu am avut multa vreme ameteli si amorteli, ajunsesem sa ma "apuce" cumieseam din casa. In statia de autobuz stateam neaparat langa un perete sau pom ca aveam impresia ca nu ma pot tine pe picioare. Am luat calciu de toate soiurile, uneori imi era un pic mai bine, dar de cele mai multe ori nu avea efect.
Nu spun ca am facut analize de toate soiurile si erau bune, calciu era la limita de jos dar totusi normal.

Dupa o perioada lunga de ameteli (eram disperata ca nu mai puteam face fata nici la servici, aveam drumuri de facut la vama si banca si nu puteam sa umblu) citesc intr-o revista din Germania ca la ameteli este bine de consultat un medic neurolog si de descris exact senzatia.
La mine era ceva de genul de parca as fi coborat dintr-un carusel si nu ma mai puteam orienta. Si amorteli in maini, buze etc. Dar predomina ameteala.
Ei, am fost la neurolog si i-am spus. Mi-a zis din start ca este depresie, in sfarsit ca este creierul obosit si astea sant semnalele lui. Am luat trei luni de zile Xanax, in doza data de el (de ex. am vazut ca medicii de familie prescriu doza foarte mica). Vreau sa spun ca dupa 3 zile eu nu mai eram ametita. Nu-mi venea sa cred, parca era alta viata. Dupa 3 luni am redus treptat Xanax-ul si de atunci nu am mai avut probleme. Foarte foarte rar o ameteala... dar suportabila.

Atunci nu aveam copil, insa era cam stresata la job si de asemeni in viata personala fusesera multe schimbari.

Sanatate iti doresc !

Te pup

Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

si mie mi-a dat prazolex,cu alprazolam in el ca si xanaxul,dar un sfer dimineata,la pranz sijumate seara.eu nu iau nici atat ca ma face sa vad stralucitor si ma adoarme iau cam o sesime seara si noaptea jumate aproape.eu am doi copii mici,nu pot sa dorm toata ziua ca nu ma lasa.si eu am vazut ca nu mai imi e asa frica de cand iliau dar ametesc si de la medicament dar altfel parca nu ma tin picioarele bine.e nu merg nici cu masina de asta nu am mers la neurolog ,si psihiatra a venit ea la mine o singura data jumate de ora,si mai vorbim la telefon.ameteala mea afara nu o am tot timpul,eu amtesec doar cand mi se face frica ca nu ajung acasa pana sa fac criza si atunci chiar o fac sau incep s-o fac:nu mai vad bine ,ca prin apa sau parca s-ar misca totul repede,nu prea mai aud -asta cand e e deja cam grav,si palpitatii,frica ,si cand e deja mai rau ncep sa tremur si chiar si picioarele imi tremura.abia mai merg catre casa,dar nu ma opresc pt ca atunci mi se pare ca nu mai ajung deloc.si astea le-am patit langa blocul meu,nu in oras departe de casa.de 3luni de cand am nascut nu am reusit sa ajung la magazinul de langa casa ,nici la dispensarul de copii care e f aproape.sunt jalnica.si mi-a dat si pt depresie stimuloton,dar jumate,am luat un sfert si tot ma adoarme.credca asa e la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaG spune:

Buna,eu nu am auzit de GNLD,poate ar trebui sa le intrebi pe fetele din Anglia.Eu deocamdata iau un supliment de vitamine ca sa ma mai pun un pic pe picioare.Poate ar fi bine daca ai merge la un neurolog cum a spus ingridnen,dar eu totusi de psihiatru m-as tine departe cum ti-am mai spus.Poate poate el sa-ti spuna de la ce vin atacurile astea.Eu le aveam intotdeauna cind simteam ca nu-mi bate inima si ameteam,si in loc sa ma linistesc,ma bagam tot mai rau in criza pina izbucnea calumea,dar iti zic de cind ma concentrez sa respir calm,merge.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Eu m-am simitit foarte bine de la Xanax, nu eram ametita / adormita deloc. Si luam doza prescrisa de neurolog... nu mai tin minte cat, eram cam la jumatatea din doza maxima care era trecuta in prospect.

Incearca sa gasesti un medic bun, din pacate starea asta nu se imbunatateste de la sine, trebuie tratament. Eu am "tras" luni de zile, tin minte ca am facut odata o criza la metrou, aveam impresia ca nici nu mai aud / vad bine.

Sanatate multa !

Ingrid si Cristi 5 ani si 10 luni

Mergi la inceput