Rugaciuni pentru Mama

Rugaciuni pentru Mama | Autor: Mirunda

Link direct la acest mesaj

As vrea sa va rog din suflet sa imi spuneti ce rugaciuni se fac pentru cineva ce nu mai are mult de trait...Din pacate, e vorba de Mama mea, ce este aici, la spital. Am luat-o din Bucuresti si am adus-o la mine, in Franta, in speranta ca am putea face mai multe...are probabil un cancer de stomac, ce o doboara vazand cu ochii...
Stau la eala spital, si ma rog pentru ea, pentru sanatatea ei, si as fi vrut sa stiu ce se citeste pentru insanatosire...
Nu am preot roman ortodox in zona noastra, poate mai tarziu, daca Mama va voi, o sa ii aduc un preot francez ortodox, cu care insa nu se va prea putea intelege...nu prea a fost ea pe la biserica, dar e un om bun, si a ajutat intotdeauna cum a putut pe ceilalti...
Va multumesc pentru sfaturi,
Monica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Monica imi pare sincer sincer rau!!
Of Doamne!
Eu nu mai stiu in ce zona esti tu! Esti sigura ca nu exista nici o biserica romaneasca? De exemplu - stiu ca spre Poitiers e acum o noua parohie care nici nu apare pe site-ul Mitropoliei de Europa de vest.
Citeste-i acatistul sf Nectarie. Sunt 2 acatiste. Daca nu le ai ti le pot trimite pe mail. Sau le poti scoate tu de pe site-ul parintelui Nistea. Eventual poti pune o intrebare la un preot roman daca nu poate veni sa o spovedeasca pe mama ta. Cred ca ar putea sa o faca.
Hai sa iti mai spun ceva... Soacra mea a avut cancer de colon. A facut operatia, chimio in primavara.. insa ea nu prea era convinsa ca e ok.... Am adus-o aici si am fst la Lourdes cu ea. Daca poti - mergi cu ea acolo. Soacra a facut analizele in septembrie si e vindecata!
Mie imi pare rau ca mama mea tocmai a plecat sambata si nu am reusit sa merg cu ea la Lourdes.

Am sa ma rog si eu ptr mama ta.
Care e prenumele dansei?

Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

pentru bolnavii de cancer, sfantul Nectarie este cel care are grija de ei. cand mama mai avea putin timp inainte sa moara, am citit mereu rugaciunile lui, acatistul si viata lui... le poti gasi pe internet, o sa iti dau si un site unde poti vedea un filmulet cu o rugaciune pentru El. Am facut rost si de sfantul Lui Mir cu care am uns-o mereu. Sincer, speram intr-o minune... pana in ultima clipa, am crezut ca se va intampla minunea, desi era in stare critica, am crezu ca Dumnezeu va face o minune. Nu vreau, sa Il "judec" pentru ca a luat-o de langa noi, El stie mai bine de ce s-a intamplat asa... insa, vreau sa iti spun, ca ultimele ei clipe au fost adevarate MINUNI. sunt lucruri personale, pe care nu le pot poveti, insa o sa iti spun in mare cateva: ne-a spus la toti membrii familiei cum o sa fie viata noastra viitoare, vorbea, si cuvintele ei parca erau inspiratie divina... intr-o zi ne-a spus ca a visat ca la biserica de care apartinem noi, este un loc gol pe peretele din dreapta... si ca un barbat imbracat cu parul lung, a venit la ea si i-a spus ca acolo trebuie sa ea o icoana. cand am mers la biserica respectiva, curiosi de ce spusese, am "vazut" minunea: intr-adevar locul acela era gol. I-am intrebat pe preoti si ne-au spus ca in ziua respectiva dadusera icoana de acolo jos. i-am aratat mai multe icoanite mici, si desi nu mai vedea bine, ne-a ales una dintre ele: era sfantul Dumitru (nasul ei de botez, care murise cu doar cateva luni in urma). ulterior, am facut comanda de acea icoana, si a iesit superba... maicuta care de la care am luat-o, desi nu stia povestea, ne-a spus: este frumoasa, precum este curat sufletul celei care a cerut-o. au mai fost cateva chestii, dar nu mai insir aici, caci oricum, m-au trecut toate lacrimile cand am scris aceste randuri.

iti las mai jos siteul de care iti spuneam http://www.lacasuriortodoxe.com/article-20226664.html, se incarca mai greu, dar daca ai rabdare va merge pana la urma, si este minunata.

multa sanatate mamei tale, si intarire tie.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Am mai gasit ceva:

http://www.crestinortodox.ro/Prefata-c381-p0-new.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

pentru cancer,paraclisul icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului dela man.Mihai voda din Bucuresti,tasteaza si vei gasi.Daca nu,citeste la rugaciune colectiva pentru a avea copil,nr.19,20,21 acolo apare.Si Acatisul Maicii Domnului,Pantanassa.Acolo,la rugaciuni colective pentru copil,gasesti cam ce rugaciuni exista ,cu putinta.Trimite acatiste pe 40 zile,in Romania,la manastiri,macar la 3 manastiri,40 zile cu 20 ron,ca sa se roage preotii,ca se deschid cerurile in timpul sfintei liturgii.Cauta preot sa o spovedeasca,impartaseasca si sa faca maslu.Scrie acatiste in Franta,la biserica Romaneasca,sa faca rugaciune de Sfintul Maslu.Maslu e f.important,alaturi de celelalte sfinte taine,impartasanie si spovedanie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Mirunda, incearca sa iei legatura cu parintele Nistea, din Paris. Uite si pagina lui:http://www.nistea.com/nu mai amana sa ii aduci pe cineva s-o spovedeasca si s-o impartaseaca, usureaza foarte mult un bolnav. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Imi pare rau ca treceti prin asa ceva, ii doresc multa sanatate mamei tale si tie multa putere! (despre rugaciuni nu stiu nimic)


Bijoux passion
Adélie la p'tite souris

Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Mirunda,

Imi pare sincer rau pentru ceea ce se intampla si relatarea ta imi trezeste amintiri dureroase - foarte - legate de mama sotului meu, care a avut un cancer pe care noi (adica doctorii) l-au descoperit cu vreo 3 zile inainte sa moara.
Sa stii totusi ca nu chiar tot ceea ce se numeste 'cancer' este sinonim cu moartea. Am si exemple.
Tot ceea ce conteaza este credinta in Dumnezeu pentru ca ea este singura care face minuni (cum a spus si I(i)sus:"Credinta ta te-a vindecat"), iar daca acele minuni totusi nu se produc, inseamna ca Dumnezeu are un alt plan pentru noi; toate au un scop, chiar daca nu il putem vedea.
....Va urez multa putere si mai ales insanatosire mamei tale. Sa-i stai alaturi, 24h/24 daca se poate si sa o incurajezi.
Si eu, ca si celelalte fete de pe forum, cred ca ar fi bine sa cauti un preot ortodox si daca nu gasesti roman, cheama unul rus, grec, francez (si faci pe traducatorul, sau ce sa mai zic????). Spovedania ajuta (te face sa te simti mai usor, si psihicul se elibereaza si daca te spovedesti si te impartasesti nu e musai sa si mori!). Sa mai aprinzi cate o lumanare de sanatatea mamei...O alta parere - pur personala - este ca, daca nu gasesti nici un fel de preot ortodox in zona si nu poti chema din alta parte, sa apelezi la un preot catolic; tot crestin este si in sufletul meu cred ca Dumnezeu nu pune astfel de ... "conditii"...
Si mai cred ca orice rugaciune te poate ajuta daca este spusa din suflet
Inca o data - curaj, credinta, nadejde, speranta si, daca poti, tine-ne la curent.... Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine, daca nu - macar binisor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

PS: Spui ca "probabil" are un cancer la stomac... Sa inteleg ca nu ti-a confirmat inca nimeni diagnosticul?
Am auzit acum cateva luni de eficienta termografiilor in diagnosticarea cancerului; poate sunt si pe-acolo specialisti... ma gandesc?
De tomografie nu mai intreb, probabil ca i s-a facut mamei deja una?

Multa sanatate, o sa ma rog si eu pentru voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Va multumesc pentru cuvintele voastre de incurajare...Din pacate, Mama a plecat de la noi azi dimineata la ora 8...eram acolo cu fetita mea, am aprins o lumanare si ne-am rugat pentru Ea..;A venit si Pere Lambert, un preot de suflet, din Nantes, ce i-a facut o prima slujba , in franceza, ortodoxa, la spital...Imi este sufletul zandari..;
Auzisem ca se fac ceva rugaciuni speciale in primele 40 de zile...ati putea sa ma sfatuiti?
Va multumesc,
M

Mergi la inceput