Donatori de sperma.....????

Donatori de sperma.....???? | Autor: anemary_M

Link direct la acest mesaj

La ultima vizita la un medic de la Giulesti,in vederea stabilirii datelor pt.o inseminare, la vederea analizelor sotului, doctorul mi-a sugerat cu cea mai mare seriozitate apelarea la sperma de donator. Intrebarea este ...cine sunt acesti donatori - e primit oricine ca donator,se fac analize acestor donatori? Noi ne dorim un copil al nostru, dar daca nu este posibil oare poate fi aceasta solutia ? Daca este cineva care a apelat la aceasta solutie rog sa-mi scrie-daca se jeneaza, direct pe adresa de email.
Va multumesc aticipat celor care ma pot ajuta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Eu stiu ca donatorii sint in mare parte studenti. De fiecre data se face o analiza amanuntita a spermei dar si a singelui pentru a detecta virusi ca HIV, cel al hep B si C, sifilis, ma rog, sint mai multe analize care se fac. Inclin sa cred ca si in Ro se face treaba asta cu mare seriozitate. Din cite mai stiu iti poti alege diferite caracteristici ale donatorului, adica ii poti vedea dosarul, cit e de inalt, ce performante intelectuale are, culoarea ochilor si a parului etc.
Nu vorbesc in cunostinta de cauza, asa este pe aici, probabil regulile sint cam tot alea peste tot.
Numai bine si succes!

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Mai, bine ca am gasit subiectul asta. Eu ma tot intreb referitor la donatorii de sperma.Ok,se doneaza sperma,se fecundeaza ovulul, toate bune, dar nu e posibil ca la maturitate sa se intalneasca copilul resp. cu copilul donatorului si sa vrea sa fie impreuna,sa se casatoreasca,etc,ei fiind frati dupa tata? Nu e un risc,mic,dar este?

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

LAura,
nu vreau s adau pe gluma asa un subiect serios, dar sansa e foarte mare doar daca esti la Holywood...
Sigur, exista riscul...dar este destul de mic, zic eu.

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Nici eu nu zic ca e un risc mare,am si mentionat mai sus,dar daca totusi exista.Lumea e mica,foarte mica,am experimentat pe pielea mea. Eu intrebam daca se ia vreo masura,din cate stiu datele personale ale donatorului sunt tinute secrete.Nu fac mare caz de chestie,intre si eu asa ca mi-a casunat intr-o zi...

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Laura eu am citit in povesti adevarate "n" cazuri in care s.au cuplat copiii aceleiasi persoane(bineinteles ca cel nelegitim era tinut secret si habar n.avea de tata-astea sunt cazurile cele mai frecvente.

in concluzie ..nu e imposibil dar nici sa te temi de drobul de sare si sa nu mai faca femeile copii prin inseminare artificiala,in special daca este singura solutie.

sunt prea mici sansele ca acesti copii sa fie de sexe diferite,sa fie de varste compatibile,sa se indragosteasca..sa..sa..sa se cunoasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Asa e... Iti dai seama ce ma plictisesc de-am ajuns sa despic firele de par in 8...

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemary_M spune:

Va multumesc la toate ca ati raspuns la aceasta intrebare.
Gabi, ai o fetita minunata,sa fie sanatoasa si sa fii fericita alaturi de ea.
Eu nu-mi fac probleme de genul celor puse de voi,am inteles ca un donator nu poate avea un nr.foarte mare de copii ci max 3.Eu as vrea sa stiu ceva mai concret despre ceea ce se intampla in Romania poate ca in strainatate donatorii sunt in maj.studenti,se fac analizele resp.si se pot alege caracteristicile generale ale donatorului dar la noi sa fie la fel ? Chiar nu poate nimeni sa-mi spuna ceva concret ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemary_M spune:

Am gasit acest articol care mi se pare potrivit pt.subiect:


Un gram de sperma, egal cu unul de aur

Zeci de barbati s-au inghesuit in ultima vreme la Clinica Universitara de Obstetrica si Ginecologie din Timisoara, ca sa doneze sperma in schimbul sumei de 50 de euro. Majoritatea donatorilor sunt studenti la diferite facultati din Timisoara, iar suma cu care sunt platiti li se pare una rezonabila, fiind egala cu o bursa de student pe o luna. Medicii de la clinica spun ca nu s-au asteptat la o asemenea afluenta de donatori si ca sunt nevoiti sa faca programari, intrucat donatorii trebuie testati pentru a nu avea boli genetice. Donatorul este testat inainte de recoltare pentru a se depista daca nu este infestat cu HIV, sifilis sau orice forma de hepatita, el fiind obligat, pe de alta parte, sa semneze o declaratie prin care sa ateste ca nu sufera de nici o boala transmisibila genetic. La o donare sunt recoltate cinci grame de sperma, astfel incat pretul unui gram de lichid seminal sa se ridice la circa 10 euro, valoarea fiind apropiata de cea a unui gram de aur. Inainte de a dona sperma, barbatii sunt nevoiti sa semneze un contract conform caruia nu vor avea nici o pretentie asupra viitorului copil. Medicii de la clinica timisoreana sustin ca pana acum nu au avut cazuri de donatori care ar fi vrut sa-si recunoasca copiii. In ultimii patru ani, la clinica timisoreana s-au nascut peste 300 de copii in urma unor donatii de sperma efectuate, contra cost, in cea mai mare parte, de studentii Facultatii de Medicina si Farmacie din oras. O inseminare realizata dupa donarea de sperma costa 150 de euro, reprezentand echivalentul a aproximativ 4.875.000 de lei, suma careia i se adauga si pregatirea femeii pentru supraovulare, valoarea acestui proces fiind cuprinsa intre cinci si sapte milioane de lei. Viitoarele mamici prefera un donator ale carui caracteristici sa fie cat mai apropiate de cele ale sotului, ele vizand grupa sanguina, culoarea parului, osatura si inaltimea.
Dupa recoltare, sperma este introdusa intr-o centrifuga speciala, care separa spermatozoizii imobili de cei mobili. Acestia din urma sunt spalati cu o solutie speciala pentru indepartarea bacteriilor, dupa care sunt folositi la recoltarea probei care se insemineaza apoi in colul uterin al femeii. Inseminarea trebuie realizata la scurt timp dupa recoltare, intrucat clinica nu dispune de un aparat de crioconservare (banca de sperma), care sa pastreze sperma si embrionii congelati la temperaturi de minus 72 de grade Celsius, iar valoarea unui asemenea aparat se ridica la 20.000 de dolari.

Acest articol m-a mai linistit, dar totusi nu am gasit nimic despre ceea ce se intampla la Bucuresti-daca stie cineva mai multe va rog sa-mi raspundeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Chiar azi de dimineata am vazut in reluare pe B1TV o editie mai veche a emisiunii "Nasul". Erau invitati dr. Pop (ecograf), o d-na dr de la Medsana si un tip de la singura banca de sperma din Bucuresti, cred, sau de la o clinica de fertilizare. ma rog, un specialist. El spunea asa: un posibil donator merge la ei, i se face un set complet de analize, inclusiv cea psihiatrica, teste pt stabilirea IQ-ului, tot felul de teste, etc. Sperma este recoltata si apoi congelata si abia dupa 6 luni, dupa inca in set de analize si teste ale sangelui donatorului, sperma este scoasa la "vanzare" (ca sa zic asa). Se considera ca aceasta perioada de 6 luni dintre repetarea analizelor este perioada de incubatie pentru orice boala care poate fi depistata.

Datele donatorului sunt absolut confidentiale, si nu se fac mai mult de 2 fertilizari cu aceeasi sperma. Daca au avut loc deja 2 fertilizari sperma este scoasa din banca tocmai pentru a se evita cazurile de care va temeati voi mai sus. Tot d-nul dr spunea ca dupa a doua fertilizare sansa ca cei care au acelasi tata sa se intalneasca, casatoreasca, etc este 1:1 000 000, deci extrem de redusa.

Cam asta am retinut eu. daca imi maia mintesc ceva, va mai spun.

Pupici pt parinti!

Copii frumosi si sanatosi!

http://community.webshots.com/user/adamestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen spune:

Este intersant subiectul,si mi se pare ca nu a mai fost pana acum..
Sunt convinsa ca se fac analize amanuntite donatorilor (dar oare sa se faca si examen psihologic si sa se det. iQ-ul?)in fine ,nu stiu daca se poate alege donatorul dupa caracteristici generale... poate stie cineva ceva mai sigur...

Mergi la inceput