Tiroida autoimuna !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Poate sa creasca ATPO sau TSH-ul de la un puseu inflamator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luca2008 spune:

Marriana,
nu stiu concret,dar se pare ca da...ATPO.
Dupa ce voi ajunge la medic probabil ca voi fi mai lamurita.
Pana atunci mai asteptam fete dragi sa ne spuna ce stiu despre asta.”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella28 spune:

Luca eu cred ca e o confuzie intre ATPO si ASLO...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luca2008 spune:

Ella poate asa este, dar uite ce am descoperit:"De multe ori tiroiditele autoimune se asociaza cu alte boli cu aceeasi patogenie autoimunitara: diabet zaharat, insuficienta corticosuprarenala, hipofizita, hipoparatiroidie, vitiligo, anemie Biermer, lupus, poliartrita reumatoida, dermatomiozita, polimiozita, miastenia, pneumopatia interstitiala, etc."
”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Iubita , acum am vazut subiectul deschis de tine. Imi pare rau sa aud de problemele astea. Sunt alaturi de tine si sper sa vii cu vesti bune de la medic.

Cu siguranta se va intampla minunea !!!
aspiranta din aprilie 2004

Doamne ajuta tuturor
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler

www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

buna micutele
scrisesem un mesaj lung si lat .. ieri .. insa mi s-a blocat troaca(calculatorul) si l-am pierdut ...

so am sa incerc sa rescriu ..io vorbesc strict din ceea ce mie mi s-a intamplat

am gasit o drita isteata care a reusit sa-mi explice si mie cum de initial am avut analizele de glanda ok (fara tratament cu eutyrox) , si apoi cu eutyrox am "reusit" sa le am proaste
exact cum citisem, si cum ai postat si tu luca , se intampla ca unele boli autoimune sa fie asociate cu tiroida autoimua.. treaba ii ca nu stie nimeni sa spuna daca sclerodermia a declansat glanda tiroida sau invers ...
ei si sa va spun cum de vine treaba ... mi-a zis asa .. ca desi mie initial mi-au iesit anelizele bune , se prea poate ca momentul ala sa fi fost startul problemelor tiroidiene , astfel incat , sub tratament s-a mascat tot , si nu s-a mai stiut cum lucra la vremea respectiva glanda mea .... de aceea drita zicea ca trebuie repetate analizele , si nu repezit in tratament imediat ... mai ales ca la mine erau ok ... insa am avut io ghinion ca endocrinoloaga de la vremea aceea sa nu prea stie ce si cum se leaga de sclerodermie ...

ce vreau io sa va spun ... sunt boli , care dau una in alta , sa nu va mire , ca un medic priceput ,va indica analize mai amanuntite , si va trimite si pe la alti specialisti

si sa va mai zic o cestie :nu luati tratament cu eutyrox , decat dupa ce ati consultat mai multi specialisti .. caci odata pornit drumul tratamentelor care influenteaza hormonii ... greu sa te mai intorci din drum ...

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luca2008 spune:

georgic saru'mana .
Imi dai si mie un pm cu dr isteata?
Eu am si o sensibilitate pulmonara....printre toate celelalte.
O sa am nevoie de un dr. care sa tina cont de toate aceste lucruri atunci cand voi face FIV.Magdita .”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luca2008 spune:

Va multumesc , celor care ati raspuns
nedumeririlor mele.
Promit ca dupa ce merg la dr. sa revin cu
noutati despre acest subiect. toate fetele si multa sanatate!!!
”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

salutare fetelor
in cazul tiroiditei autoimune exista ceva studii care au demonstrat ca administrarea de Seleniu scade titrul anticorpilor.
am o prietena (medic) care sufera de titoidita autoimuna. medicii de pe aici nu prea au fost optimisti, dar cautand pe internet a dat de ceva articole in acest sens. s-a apucat sa faca tratament cu seleniu si dupa 4 luni si-a refacut anticorpii, care, ce credeti? scazusera.
redau mai jos articolul

Citat:
Hashimoto's vs. Hypothyroidism: What's the Difference?

A Look at Autoimmune Thyroid Disease and Underactive Thyroid Conditions

By Mary Shomon, About.com, Updated: July 27, 2006

In the area of nutrition, promising findings from a number of research studies have pointed to the value of the mineral selenium in helping to combat autoimmune thyroid disease.
Some studies have shown that selenium supplementation at the typically safe dose of 200 mcg per day can return elevated thyroid antibody levels to normal, or reduce them significantly, therefore warding off development of full autoimmune thyroid disease, and resulting hypothyroidism. For more information, see Seleniun and the Thyroid.
Ultimately, however, the autoimmune attack on the thyroid makes the gland slowly less able to function, and eventually, the thyroid becomes underactive. When hypothyroidism itself can be measured by blood tests, many practitioners will finally diagnose the hypothyroidism, and treat the patient with thyroid hormone replacement drugs.
...

REFERENCES
Thyroid, 2001 Mar;11(3):249-55, "One-year prophylactic treatment of euthyroid Hashimoto's thyroiditis patients with levothyroxine: is there a benefit?"
June 2001 Findings of the 83rd Annual Meeting of the Endocrine Society, Denver, Colorado
Beckett GJ, Arthur JR. "Selenium and endocrine systems." J Endocrinol. 2005 Mar;184(3):455-65.
Oct. 2002, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, Vol. 87, No. 4 1490-1498

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Buna, fetelor!
Acum am vazut si eu subiectul deschis si am zis sa intru.
De ce? am zis ca poate adaug si eu speranta cu exemplul meu.
Corina Neamtu mi-a dat sa fac analizele la tiroida si mi-au iesit toate ok, ovulatie naturala aveam, totusi nu ramaneam insarcinata de ani. Aveam 'doar' niste noduli pe lobul stang.
M-a monitorizat 6 luni si asa am aflat ca eu ovulez si la 18, 23 sau 25 de zile, pentru ca am ciclul lung. Si cand ma gandesc ca noi, luna de luna dupa a 16-a zi oboseam si pauza.
Luna a 6-a am ramas insarcinata, sarcina ok, am acum un baietel de 1,7ani.
Am hotarat sa-l facem repede pe al doilea ca sa scapam de obsesia cu 2 copii si varsta mea si sa creasca impreuna.
Numai ca la nastere un nodul s-a facut de 3 cm si dr. Neamtu a zis ca daca vreau sarcina din nou sa-l scot. Zis si facut, am scos lobul stang cu totul si acum sunt insarcinata in 7 luni cu al doilea baietel, conceput in a 23-a zi de ciclu.

Mentionez ca la 3 luni mi-am facut TSH pentru ca trebuie sa fie in limite altfel se transfera hormoni bb-ului (cand e in burta si apoi cand e alaptat) iar dupa operatie mi-a recomandat sa iau eutyrox 50 care imi mentine analizele ok.

Ma simt bine acum. Inainte eram nervoasa, aveam insomnii, transpiram, ma dureau oasele, eram depresiva, f.f. slaba.

Corina Neamtu colaboreaza si cu Sanador. Eu o iubesc.

Mergi la inceput