1 kg de catina 1.2 kg zahar o canita de apa o lamaie
"Am incalzit apa, zaharul si zeama de la lamaie si le-am dat in fiert. Am racit siropul si am pus catina curatata si spalata in el. L-am lasat la macerat 2 zile. Am zdrobit cu pasatorul catina in sirop si lea-m pus la fiert 15 min. Le-am strecurat prin sita - e ideal daca ai o centrifuga, eu am, dar eram la mama care n-are. L-am pus la sticle si l-am fiert la bain-marin 30 min. Siropul e foarte bun are un gust usor acridor. Ii dau la pitic suc in fiecare zi ca-i place. Vreau sa mai fac vreo 4 kilograme de catina."
Am incercat sa fac si eu o data si nu am pus apa, doar zeama de la fructele de catina si zaharul. S-a caramelizat rapid pana sa-mi dau seama ce se intampla. Cred ca trebuie adaugata putina apa ca sa iasa siropul.