Hernie ombilicala !!

Hernie ombilicala !! | Autor: Monique_new

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.

Pentru ca nu am gasit un subiect asemanator pun si eu o intrebare:
Ce stiti despre hernia ombilicala? La cati ani se opereaza? Ce fel de anestezie se face? Ce riscuri implica? Imi este tare frica .Ce trebuie facut dupa?

Fetita mea are 2 anisori si inca de la nastere a fost diagnosticata cu hernie ombilicala. Eu tot am sperat ca se va retrage. Din ce am citit pe net nu pot sa spun ca am fost foarte lamurita.Unii spun dupa 3 anisori cand muschii abdominali sunt formati, altii mai devreme. Cine a mai trecut prin asa ceva va rog sa ma lamureasca.

Am o trimitere la Dr. Secheli Ionut - Budimex....ce stiti despre el?

Va multumesc. Orice detaliu imi va fi de folos.

POZE COSMI 1 ANISOR
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

monique baietelul meu Bogdan a fost operat la 1 an si 11 luni de ombilicala,dupa 24 de ore a fost externat(topaia pe paturi) Mai greu a fost cu foamea dupa anestezie,nu au voie orice,a fost un lucru simplu,nici nu se vede cicatricea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

uite am gasit io ceva aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=1383.
Io stiam ca hernia ombilicala este un intestin care e iesit mai inafara si este prins de muchii abdominali.Se datoreaza cordonului ombilical si se nasc toti copii cu ea, la unii (cei mai multi) se retrage la altii este nevoie de chirurgie care zic ei este foarte usoara operatia si bb pleaca acasa in aceiasi zi.Unii specialisti zic ca pana la 5 ani altii ca pana la 3 ani aproape toate se retrag si ca daca nu se maresc ci raman la fel nu este nici un pericol.De fapt singurul pericol este cel estetic(repet daca nu se mareste hernia in timp!!!!!!!!)
Ti-am explicat ca ai zis ca nu ai inteles nic din ce ai citit.Sper acum sa fi inteles adica sa fi fost io coerenta!

Asa ca poti astepta pana la 5 ani daca nu s-a marit de la nastere sau il operezi.Daca este doar de estetic io votez impotriva operatiei,dar bineinteles este optiunea mea.Tu sti cel mai bine!Important este sa te documntezi inainte sa fi sigura ca ai luat decizi corecta


Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

din punct de vedere estetic e o.k. deoarece taietura se face pe interior,nici nu se vede,trebe sa o faci,se ivesc complicatii odata cu cresterea fetitei care pot aparea si la virsta adolescentei.atunci tot chirurgical se v-a face dar devine inestetic,taietura nu mai poate fi facuta prin interior,asta mi-a zis chirurgul pediatru inainte de operatie care dureaza 10-15 min

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Noi am fost la consult la doctorul Secheli cam la doua saptamani dupa nastere pentru aceeasi problema. Ne-a spus ca este ok, la noi a fost foarte mare hernia, medicul ei pediatru a spus ca n-a mai intalnit asa un caz. Acum are 4 ani si s-a retras aproape complet, nu cred ca mai este cazul de operatie.

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Fetelor va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

De citit am citit cam tot ce am gasit pe net.Dar cred ca cel mai bine este sa ma duc la chirurg sa o vada. Si eu sunt impotriva operatiei. Mi-e frica f tare de anestezie. Din acest motiv as fi vrut sa aflu parerile celor care au trecut prin asa ceva.

mcm cum este acest doctor Secheli? La el as vrea si eu sa mergem.Mi l-a recomandat cineva.

titelu poti sa-mi dai mai multe detalii. Plsss. Ce fel de anestezie se face la un bebe de 1-2 anisori. Ce riscuri implica. De cand am vazut la tv tot felul de cazuri, sunt ingrozita din cazua asta.

Poate vi se pare ca sunt cam paranoia cu intrebarile mele, dar nu am trecut prin asa ceva si as vrea sa ma informez cat pot.

Inca o data va multumesc pentru raspunsuri.

POZE COSMI 1 ANISOR
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

Puteti sa imi spuneti si mie care sunt simtomele pt hernie ombilicala? Eu am 2 baietei, al doilea de 2 saptamani. La primul nu am avut probleme, dar la cel mic am observat inca de la inceput ca are buricutul cam iesit in afara. Nu stiu ce sa zic, credeti ca am motive sa ma ingrijorez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

anestezie totala,si cum am spus nici nu se vede,cel mai bine sa intrebi un specialist,este singurul in masura sa-ti spuna care sunt urmarile negative daca nu o faci,daca vrei iti dau PM sa-ti spun ceea ce mi-a spus inainte de operatie

Mergi la inceput