Topic - divort, casatorie, partaj

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenycuta30 spune:

Buna ziua si HRISTOS A INVIAT!

Imi este foarte greu sa scriu aici dar am mare nevoie de un sfat in ceea ce priveste situatia mea.... o sa incerc sa povestesc....
Daca citti la umanitare veti vedea ca am acolo un subiect pentru fiul meu Teodor.....imi dau lacrimile... este atat de greu.
Am iertat si am trecut peste faptul ca sotul meu ma inseala tocmai pentru ca nu am avut curajul sa iau singura bucurie a acestui copil nevinovat...
Sa incerc sa o iau de la inceput.
Sunt casatorita de 11 ani si am 2 copii de 11 si 2,5 ani.
Sotul meu are o relatie cu o femeie cam de 5 ani.Adica 2-3 saptamani sta plecat apoi revine acasa.
Am fost pe punctul de a divorta inainte de a se naste al 2 copil dar tocmai pentru ca au fost atatea necazuri am avut nevoie de sprijinul si ajutorul lui.
Sunt hotarata sa divortez,stiu ca nu se va schimba niciodata.
Ne-am apucat sa facem o casa si pentru ca situatia financiara s-a inrautatit din ce in ce mai rau,baietelul fiind foarte bonlav,nu am reusit sa facem acte la casa...Deci in urma unui divort as ramane fara nimic . Casa este construita pe un teren in curtea socrilor mei.
In acest moment sunt de partea mea si pentru ca nu vor sa fie prinsi la mijloc vor sa faca acte copiilor nostri.Eu in principiu am fost de acord .
Incerc sa imi spun ca sunt doar niste pereti dar eu am credite la banca pentru aceasta casa si in cazul unui divort tot mie imi raman.
Ma mai ingrijoreaza si incredintarea copiilor pentru ca el ma tot ameninta ca il va lua pe cel mare iar eu nu stiu ce va spune ancheta sociala cand va vedea ca nu am cum sa demonstrez ca aceasta casa este a noastra.
Pe de alta parte ma santajeaza ca trebuie sa merg cu baietelul in Austria pentru operatie si nu imi va da acordul.
Puteti sa credeti ca exista un asemenea tata??
Ma gandesc dupa mintea mea ca numai in urma unei sentinte de divort nu voi mai avea nevoie de acordul lui.
Pe de alta parte singura avere sunt copii mei si nu vreau sub nici o forma sa ii pierd.
De aceea inca stau pe ganduri si nu am intentat divort.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.... sunt foarte afectata de situatia baietelului meu si nu vreu decat sa il ajut sa aiba o viata mai buna.
Sunt sigura ca alturi de acest barbat nu o va avea...
Din punct de vedere legal ce ma sfatuiti sa fac??

PS : donati 2 euro prin SMS la 877

Copoiu Eugenia

aici il puteti vedea pe Teo:
http://picasaweb.google.com/teodorgeorgian
--------------------
Teo te roaga sa il ajuti!Are nevoie de 70 770 EURO!!!


http://teo.seek-on.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In primul rand, trebuie reglementata situatia investitiei in constructia din curte. Vei putea cere in instanta constituirea unui drept de creanta, prin care sa recuperezi banii investiti in casa respectiva, iar cu ei se va acoperi creditul. Cat priveste dreptul de a calatori cu copilul - odata cu divortul ar trebui ceruta o ordonanta presedentiala de incredintare a minorului pana la judecarea pe fond, si sigur va fi acordata data fiind imprejurarea bolii, urgenta operatiei etc

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zburi spune:

1. Nu cred ca banca va accepta sa donati apartamentul care este grevat de sarcini, mai ales unui copil care nu are venituri. Mai mult, datoria ramane, or un minor nu poate garanta cu bunul sau datoria altuia.
2. Ca sa ii ramana sotului masina si terenul, inseamna tot partaj de fapt, un partaj voluntar in care sotia se invoieste la aceasta imparteala. Deci, partajul nu poate fi evitat.


Sunt cam in aceeasi situatie: vrem sa divortam, sotul doreste sa lasam apartamentul copilului in varsta de 1 an, desi nu este achitat (mai avem vreo 17 ani de rate la banca).
Daca totusi eu as prelua ratele, am putea sa-l trecem proprietar pe copil?
La fel, el doreste ca masina si un teren, ambele dobandite in timpul casniciei, sa ii ramana lui.
Daca voi fi de acord cu acest partaj, pot sa formulez acest acord astfel incat sa conditioneze ramanerea apartamentului pe numele copilului? Adica daca ulterior el sau copiii lui se razgandesc si revendica parte din apartament, sa cada toata intelegerea in ansamblu (masina si terenul)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenycuta30 spune:

Multumesc pentru raspuns.

In ceea ce priveste casa nu am construit-o luand imprumut de la banca si punand-o pe aceasta gaj.
Am investit in ea ca in orice familie amandoi.
Am mai facut cate un credit de nevoi personale pe o perioada mica de timp .Acum avem un credit de 100.000 lei vechi facut inainte sa se nasca baietelul cu probleme.
Pornisem sa facem actele la casa ,facusem cartea funciara dar din cauza problemelor cum v-am mai spus am avut nevoie de bani pentru copil.
Casa fiind costruita in curte cu socrii mei si vazand ceea ce fiul lor face vor sa faca acte la copii,asa nici eu nici el nu am fi nedreptatiti sa zicem.
Cum s-ar putea realiza aceasta daca copii sunt minori ?
Socrii mei vor o clauza prin care casa sa nu fie vanduta atat timp cat traiesc ei.(nu vor alte persoane in curte)

Copoiu Eugenia

aici il puteti vedea pe Teo:
http://picasaweb.google.com/teodorgeorgian
--------------------
Teo te roaga sa il ajuti!Are nevoie de 70 770 EURO!!!


http://teo.seek-on.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenycuta30 spune:

Scuze nu am scris corect.Casa nu a fost pusa gaj niciodata la credite.

Copoiu Eugenia

aici il puteti vedea pe Teo:
http://picasaweb.google.com/teodorgeorgian
--------------------
Teo te roaga sa il ajuti!Are nevoie de 70 770 EURO!!!


http://teo.seek-on.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna ziua!

Oricat de mult am sperat in ultimii 2 ani sa nu ajung aici, am hotarat sa divortez. as avea nevoie de cateva informatii, pana ajung si la un avocat.

ma intereseaza situatia impartirii copiilor si partajul. Am 2 copii cu sotul meu, o fetita de 2 ani si 8 luni si un baietel de 11 luni. eu si sotul meu avem divergente grave, care duc aproape zilnic la certuri, la urlete din partea lui (chiar daca copiii dorm), uneori la imbranceli (asta pt ca are impresia ca o imbranceala, chiar daca am copil in brate, nu este o bataie), doar ca asta nu se manifesta niciodata in public. in plus nu pot spune ca si-a neglijat vreodata grav copiii. sunt deschisa sa-i las drepturi de vizitare cat doreste, dar as vrea sa stiu dininte care ar fi maximum de zile pt sotul care nu are in ingrijire copilul. in plus, imi puteti spune cat anume din salariul sotului meu poate fi pensia alimentara? sotul meu ia o data pe an un comision pt tot anul trecut. acest comision este destul de mare, fiind inscris in actele firmei. acest comision poate fi luat in calcul la stabilirea pensiei alimentare?

ca si proprietati avem un apartament de 3 camere, un teren la 20 km de Bucuresti si o masina. pe teren avem un credit de 30.000 euro, mai avem de platit inca 7 ani la el. eu am lucrat inainte sa raman insarcinata cu primul copil, dar acum sunt in concediu ingrijire copil. astept toamna pt a ma intoarce la serv, pt ca la toamna voi da fetita la gradinita. aceste proprietati se vor imparti in mod egal? creditul este pe numele sotului meu, el sigur isi va dori terenul, la care eu sunt dispusa sa renunt. valoarea terenului este mai mare decat cea a apartamentului. voi putea pastra apartamentul? chiar daca masina am condus-o numai eu de cand am luat-o, sunt dispusa sa renunt si la ea. tot ce imi doresc este sa pastrez apartamentul, pt a nu fi nevoita sa plec din el cu copiii. credeti ca este posibil? precizez ca terenul este luat in afara casatoriei, dar avem fiecare 50%, iar apartamentul este luat in timpul casatoriei, iar pe acte suntem tot fiecare cu 50%. masina este luata in timpul casatoriei dar este pe numele lui. creditul de 30.000 euro este un credit de nevoi personale cu ipoteca pe teren.

va multumesc anticipat pt raspunsul dumneavoastra.

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

As avea si eu citeva intrebari:
unde ar fi mai avantajos un divort in Ro sau in Usa? daca divortul este intentat in Ro se poate finaliza si prin absenta cetateanului Usa? in cazul unui copil prins la mijloc se poate da o sentinta definitiva si irevocabila pt custodie in favoarea cetateanului romin? aceasta sentinta irevocabila cit de"irevocabila" este in cazul reintoarcerii in usa a cetateanului romin cu copilul? cunoasteti vreun asemenea caz?
orice sfat este binevenit!multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:


Am 2 intrebari:
1. Ce acte trebuie ca sa deschizi procesul de divort?
2. Dupa divort, daca eu cer schimbarea numelui (sa-mi reiau numele de fata), atunci pot modifica si numele copilului (dupa cel de fata al meu)?

Multumesc,

Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Marius, te deranjez cu o intrebare. O prietena f buna, nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze. Teama ei cea mai mare este sa nu-i ia copilul de 1 an si 2l. Ar vrea sa stie:
1.daca pleaca de acasa, impreuna cu copilul, la mama ei, inainte de depunerea actelor de divort, se considera ,,parasirea domiciliului'' sau rapire de minor si ar putea sa-i dauneze?
2. are importanta cine depune actele si cine cere custodia copilului pana la pronuntare divortului? (adik poate sa-i ia copilul pana la finalizare sentintei??)
3.certificatul de casatorie a fost lasat la judecatorie in urma cu 3-4 ani, cand au mai avut o tentativa de divort. Se pot depune actele fara el???
Iti multumesc mult si poate ma ajuti si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Buna ziua !
Scriu din nou .Momentan locuiesc in Anglia dar fara a avea domicilul stabilit in mod legal aici inca deoarece ma aflu in Anglia doar de 6 luni .De comun acord am hotarat cu sotul meu sa divortam,fiecare locuind cu altcineva in prezent .Nu avem copii in comun , nu avem absolut nimic in comun si vrem ca totul sa se termine cat mai repede cu putinta dar,din pacate,eu pot sta in Romania doar doua saptamani,de pe data de 6 iulie pana pe 20 iulie.

Informatiile de care as avea nevoie ar fi :

1) Daca depunem actele de divort impreuna,pot lipsi la incheierea sentintei (asta pentru ca am inteles ca procedura de divort poate dura 1-2 luni,daca exista vre-o modalitate de divort mult mai rapida,as fi foarte recunoscatoare ) si daca nu as putea sa o imputernicesc cumva pe mama mea sa vina ea in locul meu ?

2) Daca nu pot lipsi si nici imputernici pe mama mea,pot fi reprezentata de un avocat doar atunci (pentru ca nu vor exista alte complicatii) ?

3)Daca e neaparata nevoie de un avocat , mi se poate recomanda cineva din Ploiesti care sa nu-mi ia pielea de pe mine (mi s-au cerut 400 de euro si sincera sa fiu mi se pare enorm doar pentru a fi inlocuita o data sau de doua ori) ?

Multumesc frumos pentru timpul acordat !

Laura


Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput