teren + casa in concesiune !?

teren + casa in concesiune !? | Autor: cllaudia

Link direct la acest mesaj

Am gasit pe net foarte multe anunturi cu case de vanzare in comuna Pantelimon la preturi foarte mici tocmai datorita faptului ca sunt concesionate de la primarie pe o perioada de 49 de ani.... Mi-ar surade ideea sa cumpar una , dar nu stiu deloc ce este cu concesiunea asta? Ce inseamna, ca trebuie sa platesc la primarie un fel de chirie in fiecare luna sau in fiecare an, in toti acesti 49 de ani? Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva?

Si inca ceva, stie cineva si ce fel de locuitori sunt acolo? Predomina "coloratii" ?

POZE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Concesiunea este un soi de chirie (nu intru in teorie).
Vei plati, anual, o redeventa (o suma de bani). Insa, nu esti proprietarul terenului - ai doar un drept de folosinta asupra lui, si trebuie sa te gandesti bine la asta.
Este obligatoriu sa vezi exact contractul pe care il vei prelua, poate avea conditii care nu-ti convin (iti recomand sa-l vada un specialist). Preluarea se face cu acceptul autoritatii care a concesionat (probabil primaria). Concesionarea are dezavantajele ei - in primul rand, perioada determinata (ea poate fi prelungita pe inca jumate din perioada, in conditiile legii de acum, dar cine stie ce va fi peste 30 de ani), poate fi reziliata (este adevarat, in conditii mai speciale, cu plata unei despagubiri pentru tine - dar care poate n-o sa-ti acopere investitia), bancile nu accepta intotdeauna ipoteci pe case fara teren etc.
Dar are si avantaje - pretul care este modic fata de cumpararea unui teren de pe piata libera. Este posibil ca, la un moment-dat, sa-l poti chiar cumpara (tine doar de decizia autoritatii locale).
Si ince ceva - trebuie sa vezi istoricul acelui teren care a fost concesionat, ce a fost pe el inainte, exista prin instante procese in care fostii proprietari si-au recuperat terenurile si au constatat ca erau ocupate de concesionari - si atunci sa vezi nebunie si judecati!

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Multumesc mult Marius. Am sa ma mai gandesc daca o sa cumpar sau nu.Este mult prea complicat, si nu cred ca as putea locui linistita intr-o casa care nu este proprietatea mea... Si cum ai spus si tu,legile se schimba , se modifica, etc. Multumesc ca m-ai lamurit ce si cum.

POZE

Mergi la inceput