mama mea - soacra de cosmar!!!

mama mea - soacra de cosmar!!! | Autor: andrath

Link direct la acest mesaj

Sa incep cu inceputul: noi suntem casatoriti de 5 ani si il avem pe Stefan de aproape 3.
Atunci cand ne-am casatorit eram amandoi pe picioarele noastre, locuiam la mare distanta de parinti si am facut-o cam fara voia mamei, desi a venit saracu' si m-a cerut de nevasta cu toata pompa posibila.

De ce n-a vrut mama? Citez din clasici: " fiindca tu esti o doamna, si el un taran". In tot timpul asta, barbata-miu, care e de o calmitate infioratoare, nu i-a zis maica-mii nici macar: da- te mai incolo! E drept ca atunci cand vorbeste cu ea, foloseste prenumele de politete, dar asta e!

Saptamana trecuta,luni, a venit mama sa stea la mine cu Stefan ca mi s-a imbolnavit bona. Normal, a stat la mine toata saptamana.

In fine, ca sa scurtez povestea, vineri m-am certat cu maica-mea dintr-un motiv idiot: a intervenit intre noi cand aveam un schimb mai "raspicat" de pareri, iar eu i-am atras atentia mamei ca nu e cazul sa intervina, ca nu e treaba ei. Mama nu s-a lasat si tot dondanea din gura pana cand am plecat din casa busind usa ca sa iau o pauza.

Evident dupa aia, suparare mare, plansete, tot arsenalu' ca sa ma convinga ca barbata-miu e un dobitoc( nu e!) si ca rau am facut ca n-am ascultat-o si m-am maritat cu el. Toate astea dupa 5 ani de la casatorie!!!!!

Problema mea e ca nu prea stiu cum sa gestionez situatia. E mama si nu vreau sa se simta rau, dar totul are o limita.

Voi cum ati facut? Ca-mi inchipui ca maica-mea nu-i unicat! Sau e?

"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Nu e unicat, stai linistita. Si soacra- mea e afurisita, dar mama o intrece. Si in anumite privinte seamana destul de bine cu mama ta (faptul ca da din gura pana te scoate din minti). Dar cine nu o prea bag in seama, iar daca depaseste pragul psihologic de 30 min de cicaleala, atunci ii spun sa mearga la ea acasa ca vreau sa dorm. Scurt si la obiect.

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Maica-mea sta la 150 km de mine, asa ca varianta asta pica!

As vrea sa gasesc o metoda sa-i scot din cap ideile referitoare la barbata-miu, ca ma simt ca intre ciocan si nicovala. E drept ca ciocanu'i impasibil si n-o baga in seama , da' tot ciocan e!

"Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

mama nu mi-a zis sa nu ma marit cu el, dar clar nu il are la inima, din diverse considerente.

eu i-am zis ca este barbatul cu care am ales sa fiu si daca nu il respecta, inseamna ca nu ma respecta nici pe mine nici alegerile mele, si asta inseamna ca trebuie sa ne spunem pa. nu i-am zis chiar asa direct, dar asa i-am dat de inteles, si la faza asta s-a potolit.

eu nu ii pot schimba optica de-o viata, in care barbatii si femelile sunt dusmani, sexul opus trebuie desconsiderat...
atata timp cat isi infraneaza pornirile, e ok. daca nu, la revedere.

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Faza cu pa si la revedere, am incercat-o si io, dar dupa, m-am simtit atat de mizerabil si de rau ca m-am dus tot io la ea s-o rog sa ma ierte .
Cand apar momente d-astea, imi vine sa ma duc pe campii!Ca nu inteleg dracului ce are cu el!!!

"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Si eu ma gandeam sa deschid un subiect de-asta...

Andrath, eu ma inteleg mai bine cu soacra decat cu mama. Soacra-mea e o femeie minunatata, ma intelege, pot sa discut cu ea despre orice fara sa-mi fie teama ca imi va vorbi de sus ca ma va critica, etc. Socru-meu la fel, ma ajuta fantastic, nu stiu ce m-as fi facut daca sotul meu avea altfel de parinti.
Mama... a fost ce aveam mai scump pe lume pana au aparut copiii. I-am inghitit toate toanele, toate depresiile, santajul sentimental facut cand eram gravida in 9 luni, irascibilitatea crescanda, insa cand a venit primul bebe, am pus punct.

Nu mai aveam putere pentru problemele mele de sanatate si ale nou-nascutului, cedam nervos, nu mai aveam nervi si pentru ea.

Se plangea unei prietene ca m-a tinut ca in puf (psihologic vorbind), iar eu imi aduceam aminte cu stupoare de stresul zilnic la care ma supunea de 5 ani incoace.

In fine, ideea e ca ne-am rupt din ce in ce mai mult, ca din ce vorbeam in fiecare zi la telefon acum vorbim la 3-4 zile, si ca desi sta la 3 blocuri de mine, de 2 ani incoace, ne vedem probabil de 2-3 ori pe luna.
Pentru ca m-am saturat de critici si de scos ochii pe diverse teme (cand nu-mi spune pe loc, tine minte si mi le arunca alta data), nu-i mai povestesc nimic din viata mea, decat lucrurile banale. Pentru ca isi inchipuie ca eu n-am alta treaba cu sotul meu decat sa discutam despre ea (isi imagineaza ceva de genul ca o barfim noi doi, plus parintii sotului), nu-mi mai spune nici ea nimic despre ea.
Deci, nu prea mai avem despre ce vorbi.

Nici mama nu l-a inghitit de la inceput pe sotul meu, dar i-a fost foarte clar ca nu discut alegerea mea si ca fac ce-am hotarat, n-a mai zis nimic. Orice discutie am avut cu sotul, nu i-am mai spus nimic, ca sa nu-i mai dau apa la moara. Si nu se mai baga de multa vreme.

Asa ca Andrath, din punctul meu de vedere, inca stai bine cu mama ta.
Imi pare rau, pentru ca numai pe mine ma are, si stiu ca ma iubeste mai mult decat orice, dar efectiv am intrat intr-un cerc din care nu mai stiu sa ies...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

andrath, dar nu ai stat niciodata de vorba cu ea? in afara de 'taran' nu a mai argumentat cu nimic?

in alta ordine de idei, tu ce crezi/simti ca ar avea cu el? (asa, cu mana pe inima...)

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Pai sa vedem: nu e Adonis (ce noroc pe mine, ca nici io nu-s Afrodita!), nu-i canta in struna ( de nici un fel), daca nu pica amandoi pe aceeasi idee, el nu negociaza si face cum a zis. A simtit din prima ca nu-l place si nu a incercat niciodata sa indrepte situatia.Pur si simplu, nu a mai fost interesat niciodata sa aiba vreo relatie cu ea.Si sincer, parca nu l-as pune si pe el sa joace tontoroiu in fata maica-mii ca mine!
Cu mama am stat de vorba si i-am explicat ce sot si tata bun si iubitor este, dar am senzatia ca nu m-a auzit fiindca in secunda doi m-a intrebat daca m-a batut vreodata!!! Si daca stau bine sa ma gandesc, mai iute la manie sunt eu decat el.
Ma gandesc ca asa trebuie sa te simti intr-o bucla temporala: indiferent ce faci, totul se reia.


"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Andira, ce sa-ti zic: stiu prin ce treci. Vizita acasa a devenit o corvoada plictisitoare, in timpul careia discutam platitudini si ma straduiesc sa ocolesc cum pot subiectul: "noi". Am ajuns sa ridic din umeri si sa spun: "Nimic!" atunci cand ma intreaba :"Da' voi ce mai faceti?"

Si mi-e mila de taica-miu care ar vrea sa stie mai multe, sa ne vada mai des.

Si mi-e mila si de mine ca am ajuns sa nu ma bucur cand ma duc acasa la mama. Si ai dreptate: am inceput sa-mi pierd rabdarea cu toanele de cand a aparut Stefan.

"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

dap, si eu stiu...

am ajuns la concluzia ca n-am ce face.
daca mama nu pricepe pina la virsta asta ca sunt si altii pe lume cu alte pareri, in speta eu, oare mai pot eu schimba ceva?
ne vedem mai rar, discutam ce bine maninca sau ride fi-miu, ca aici suntem de acord, cind isi da cu parerea despre cum cresc eu copilu' ii aduc aminte "nu credeai si tu ca stii cel mai bine pentru copilul tau, pe mine de ce nu ma intelegi acum?", iar cu sotul discuta despre cit e de frumos la mare sau munte, ploua sau ninge, si cind se atinge un subiect sensibil sotul se retrage si gata. iar eu incerc sa nu-i spun lui cum mama zice una si-alta de el, ca sa nu-l frustrez suplimentar, ca destul face sacrificii sa nu sufar eu ca-s rupta total de parintii mei.

poate nu e solutie, dar eu la compromisul asta am ajuns. nici mie nu-mi place sa ma duc la ai mei, dar ne ducem cu faptul asumat ca ii face bine tatei. si copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Andrath, si eu sunt acum in plin proces de reglare de conturi cu maica-mea si fix asta e, nu am cum sa-i spun altfel. Intr-adevar totul a inceput cand am nascut-o pe Carla si brusc n-am mai inteles si tolerat (asa cum o facusem timp de 30 de ani) santajele, pozitia de "protejata" in care s-a pus mereu fata de mine, slabiciunile ei etc.

Treptat mi-au disparut frica de a o face sa sufere, mila, responsabilitatea (??!!) pe care o simteam fata de ea. Si simt ca asa e bine de fapt, simt ca ma eliberez. N-o sa mai alerg niciodata la ea sa o impac, n-o sa-mi cer iertare doar pentru ca e suparata.

La mine nu e vorba de sotul meu (desi doar pentru un schimb de replici inainte sa nasc a apucat-o mandria si nu a venit o zi dupa ce am nascut sa ma ajute!).

Eu sincer m-am saturat de situatia asta si o sa iau distanta de ea.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput