Ce deodorante ?????

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrieladum spune:

deo Dove....mie mi se potriveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76

Aveau astia de la Amway, un deo roll on bun, frate, nu putzeai pana a doua zi! Dar nu m-am uitat atunci daca are din asta...aluminiu!

Am eu asa ceva. M-am uitat acum pe eticheta. Scrie Deodorant & AntiPerspirant Roll-On, Body Series 100 ml. Contine si aluminiu.
Pe mine nu ma tine nici 8 ore. Adica tine destul de bine in sensul ca nu transpir atat cat as transpira daca nu as folosi nimic dar dupa vreo 6 ore se simte mirosul. Pana acum l-am carat dupa mine ca sa evit neplaceri... dar cred ca o sa il schimb cu altceva, ca daca tot e sa car ceva dupa mine macar sa nu fie periculos pentru sanatate.
Mie de la Amway nici pasta de dinti (Glister parca se numea) nu mi-a placut deloc, desi o lauda toata lumea. Ca pasta de dinti singura care imi place foarte tare este una cu lamaie de la DM (galeriile Hypermarketului Real) de unde imi cumpar si ceva geluri de dus excelente de la Balea.

Emilia M


Copii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gologanii spune:

Buna,
eu de cand sunt "laptareasa"nu mai gasesc un deo sa ma simt si eu curata, ma spal de o suta de ori pe zi; spuneti-mi si mie un produs "strong"? si cu o aroma destul de neutra...
Sper ca nu o sa raman asa sensibila toata viata, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrieladum spune:

Off....mie Dove mi se pare f bun, si nu are miros, deci cred ca ai putea incerca. Altceva nu stiu sa iti recomand, dar incearca si vezi daca te simti bine cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Eu tot nu am inteles daca e vorba de deodorant sau antiperspirant ?...
Ca m-ati speriat, eu folosesc de ani antiperspiranutl de la Nivea. Oare acesta are aluminiu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss3 spune:

Eu sper ca de antiperspirant. ca eu deodorant nu folosesc:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

redau aici parte dintr-un articol de pe topsanatate:

Antiperspirant sau deodorant?
Multi dintre noi nu facem nici o diferenta intre antiperspirante si deodorante. Insa aceasta chiar exista!

Mirosul specific al transpiratiei este sesizabil in special in zona axilei, unde exista o concentratie mare de glande sudoripare. Initial, transpiratia este inodora, insa acest lucru se schimba din cauza lipidelor continute care dezvolta un cadru propice pentru inmultirea bacteriilor. Aceste bacterii interactioneaza cu lipidele, transformandu-le in componente, cum ar fi acidul izovaleric, care au acel miros caracteristic sudorii.

Deodorantele neutralizeaza mirosul neplacut, distrugand bacteriile care il cauzeaza. Aceste produse nu afecteaza cantitatea de transpiratie pe care corpul o produce. In acesta directie actioneaza antiperspirantele, care inhiba activitatea glandelor sudoripare, prin blocarea si inchiderea porilor cu ajutorul astringentilor puternici cum sunt sarurile de aluminiu. In afara faptului ca diminueaza senzatia de umed la nivelul pielii, aceste produse reduc si mirosul, deoarece, prin producerea unei cantitati mai mici de transpiratie, bacteriile au un mediu mai restrans in care sa se dezvolte.

In timp ce deodorantele sunt considerate produse cosmetice, controland mirosul, antiperspirantele sunt considerate medicamente.

Antiperspirantele sunt considerate prima linie de tratament pentru transpiratia excesiva din zona axilei, a mainilor, picioarelor si, in unele cazuri, a fetei. Specialistii recomanda antiperspirantele in tratarea hiperhidrozei inaintea oricarui alt tratament.

Exista antiperspirante care pot fi cumparate fara reteta din toate magazinele, dar mai exista o categorie de antiperspirante care nu pot fi procurate fara reteta, cum este Drysol-ul american.

Cele mai folosite ingrediente in fabricarea antiperspirantelor sunt sarurile metalice. O concentratie de saruri de 10 pana la 15% este recomandata pentru transpiratia excesiva localizata in zona subratului. Pentru maini sau picioare, este nevoie de o concentratie mai mare, de pana 30%. Antiperspirantele pot fi folosite si pentru zona fetei, insa, din cauza ca aceasta zona este una sensibila, usor iritabila, este necesara o discutie cu doctorul tau. Acesta va sti mai bine ce este mai bun pentru fata ta.



Folosesti corect antiperspirantul/ deodorantul?

Multe persoane care sufera de hiperhidroza au observat o imbunatatire dupa utilizarea antiperspirantelor/deodorantelor care se gasesc pe piata. Cheia este modul in care le folosesti. Studii recente au demonstrat ca aplicarea antiperspirantelor dimineata si seara sau doar seara este mult mai eficienta decat aplicarea doar dimineata.


Antiperspirantele cauzeaza cancer?

Din cauza elementelor chimice continute - clorhidratul de aluminiu, cloridul de aluminiu - se considera ca antiperspirantele pot creste riscul de aparitie a cancerului mamar. Numeroase articole arata ca antiperspirantele contin substante periculoase care pot fi absorbite prin piele. Anumiti cercetatori considera ca antiperspirantele pot produce cancer deoarece sunt aplicate in mod frecvent intr-o zona vecina sanilor.

Conform Institutului National de Cancer si Asociatiei de Alimentatie si Medicamente(FDA) din SUA , antiperspirantele nu sunt vinovate de producerea cancerului. Cele doua institutii isi bazeaza afirmatiile pe mai multe studii efectuate in ultimii ani.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

sunt cam sceptica, in schimb, in ceea ce priveste veridicitatea studiilor referitoare la legatura dintre sarurile de aluminiu si cancer. adica la lipsa legaturii dintre ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

Hm, mda oficial nici bauturile carbogazoase nu au efecte negative asa ca ...
E interesul economic prea mare ca sa iasa asa usor adevarul adevarat la suprafata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Doresc sa aflu daca exista deo roll on (pt. subsuoara) care sa nu contina saruri de aluminiu, parabeni si conservanti dar care sa aiba efectul celor cu aluminiu. Ca sa fiu mai explicita: am achizitionat de curand un roll on de la Vichy si m-am dat eu foarte incantata cu el...la serviciu mi se parea ca miroase a transpiratie....eram eu care nu numai ca emanam miros, dar ma simteam si uda la subrat.

Aceeasi chestie am patit-o si cu cristalul achizitionat de afara. Simt umezeala si ma enerveaza cumplit.Asadar stie cineva ce produs ar indeplini cele 2 conditii??? Sa nu mirosi urat nici dupa 8 ore si sa nu simti umed la subrat.

Thx,

g

Mergi la inceput