Prejudecati vestimentare...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Apropos de femeile din vest.Este o nedreptate sa le numim ´´sleampete´´ si nestilate.Sa fim seriosi,astfel de generalizari nu isi au rostul!

Asa cum exista in vest femei neingrijite,asa exista si femei care chiar au grija de feminitatea lor.Ingrijite,imbracate cu gust,haine de calitate,accesorii de calitate,atitudine sanatoasa.

La fel si in Romania.Procentual vorbind,femeile neingrijite si imbracate anapoda sunt mult mai des intalnite pe strazile patriei noastre.Aste nu inseamna ca toate romancele sau est europencele sunt sleampete.

Cred ca, conteaza foarte mult si nivelul de cultura si pozitie sociala al femeilor.Sunt aspecte care influenteaza portul nostru,atitudinea noastra,stilul nostru.

Am vazut multe femei in vest absolut frumos imbracate.La fel si in Ro. Si dimpotriva,atat in vest sat si in ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

LadyJ, in ultimii 8 ani am fost frecvent in Franta si majoritatea frantuzoaicelor mi se par neglijent imbracate si neinteresante. La fel, in Germania, nu spun ca toate dar mult mai multe decat in RO.
E adevarat ca doamnele de o anumita varsta sunt mai elegante decat tinerele ain occident; au prins vremurile cu prejudecati probabil. Una pese alta ibnsa, toti francezii cu care lucrez sunt disperati dupa romance(unul zicea ca de la aeroport incepe sa se simtabine :)) iar jumatate se insoara aici.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
citat din mesajul lui ladyJ

Apropos de femeile din vest.Este o nedreptate sa le numim ´´sleampete´´ si nestilate.Sa fim seriosi,astfel de generalizari nu isi au rostul!

Asa cum exista in vest femei neingrijite,asa exista si femei care chiar au grija de feminitatea lor.Ingrijite,imbracate cu gust,haine de calitate,accesorii de calitate,atitudine sanatoasa.

La fel si in Romania.Procentual vorbind,femeile neingrijite si imbracate anapoda sunt mult mai des intalnite pe strazile patriei noastre.Aste nu inseamna ca toate romancele sau est europencele sunt sleampete.

Cred ca, conteaza foarte mult si nivelul de cultura si pozitie sociala al femeilor.Sunt aspecte care influenteaza portul nostru,atitudinea noastra,stilul nostru.

Am vazut multe femei in vest absolut frumos imbracate.La fel si in Ro. Si dimpotriva,atat in vest sat si in ro.



Mie imi plac si austriecele... Au stil, clasa... chiar imi plac.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

prejudecati?!?
pai eu trebuie mereu sa fiu data cu carmin.deci la mine nu exista manechiura-pedichiura fara carmin.pot eu sa-mi fac sau sa-mi faca marea specialista manechiura si pedichiura ca daca nu am pus carmin e ca si cand nu mi-as fi facut-o.......de am ajuns dupa 6 luni de scoala sa ma intrebe colegele daca nu sufar de vreo infectie la unghii ca m-au vazut toata iarna rosie pe la maini si acum la picioare ca deh! e vara si imi scot si eu tentaculele la aerisit.....si sa nu credeti ca ma dau strident....acolo putin discret ca trebuie sa economisesc ce mi-a adus taticu' din Romania ca pana sa vina el ma saturasem de pixuri rosii,carioci si markere cate am folosit....
cat despre femei din vest,nord si alte puncte cardinale.....am discutat si eu (atat cat se poate discuta pe aici)cu 2 tipe quebecoase pe tema look-ului(una de la scoala de franca o profa tinerica si de treaba cu care ne-am permis sa discutam pe orice fel de subiect si alta de prin cartier)si amandoua mi-au raspuns cam asa:,,draga mea de ce sa ma aranjez si sa dau banii pe farduri,cosmetica si alte cele cand pot face alceva cu ei ca un barbat daca ma iubeste trebuie sa ma iubeasca si nemachiata,necoafata si chiar daca nu sunt imbracata traznet si daca nu-i convine poate sa plece linistit.eu imi permit din salariul meu sa-mi platesc si chiria sa si mananc sa plec si in excursii etc.etc.
acum nu vreau sa generalizez si sa zic ca toate astfel de femei gandesc la fel,dar unele cred ca da.
si eu ca si Susur am fost putin socata cand am vazut pe aici ,,moda,,si mai socata am fost cand la scoala a venit profa in pantaloni scurti,cizme pana la genunchi cu sosete verzi care ii ieseau din cizme si un tricou.

sa va mai spun ca discutii pe tema asta am avut si cu mustata al meu?!?!
imi zice :,,Maine la 17 avem rendez-vous la banca.
ok.a 2 a zi m-am pus pe pregateli.scoate pantaloni de stofa,cauta camasa,sosete ,chiloti,cremuit pantofi(ptr.soata .stiu si eu ca barbatul e oglinda femeii)da si aranjaza-te carmene ca deh!ai rendez-vous la banca
vine mustata de la servici,eu eram deja gata,el intra se spala pe maini,pe fata,pe dinti(am auzit eu periuta electrica in functiune hihihi)iese din baie si imi zice ,,hai,esti gata ?sa mergem ca intarziem,,eu...,,pai tu nu te schimbi,ca ai totul pregatit,,
la care el...,,ce sa ma schimb? tu n-auzi ca intarziem?,,
eeeeeeeeeeeeeee! imaginati-va fetelor cum aratam eu gatita si el in salopeta de munca patata de ulei si alte cele in bocancii de munca...o super pereche!!!eh!asta este,asta-l am!cu asta defilez,altul mama nu mai ia!!!!! zic eu acum cine stie?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

Interesant subiectul ... m-am si amuzat un piculetz ..
mda, si eu am niste prejudecati:
- nu asortez niciodata maro cu gri sau cu negru
- pantofi si poseta aprox asortate
- nu suport anumite combinatii de culori gen roz cu rosu, roz sau rosu cu verde ... chiar daca se poarta
- nu suport sa vad pantaloni cu talie foarte joasa daca se revarsa sunculitele peste ei sau tricouri mulate la persoane cu burta si colacei
- nu pot purta bijuterii amestecate, adica aur cu argint, si nu suport sa vad inele pe toate degetele si bijuterii vulgare
oo, si cred ca ar mai fi multe, dar nu-mi vin in minte acum. cred ca eu sunt plina de prejudecati .... dar cred ca nu tot ce e la moda se potriveste oricui si ca o persoana ar trebui sa se imbrace potrivit cu corpul pe care-l are si cu locul unde merge ...
sunt curioasa ce alte pareri se mai scriu .... ce am citit pana acum a fost interesant ....
multumim de subiect

Geta, mami de Alex

http://community.webshots.com/user/geta77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

...comunitatea romana ramane "fudula" oriunde s-ar afla...cu partile ei bune sau nu. Adica femeile noastre ies in evidenta, frumusele, aranjate si cochete- chiar si cele casnice. Suntem printre putinele care purtam cu dezinvoltura fuste si rochii in fiecare zi. Am un coleg de serviciu care-si cauta prietena europeana ca "astea nu se ingrasa asa ca localnicele".

Insa, in noaptea de Paste la biserica romaneasca am avut "surpriza" sa gasesc niste tanti iesite din sifonier gata de nunta; haine de blana (erau cel putin 20 de grade!), parul- o intreaga opera de arta si genti de ocazie(paiete/sclipiciuri). Mi s-a parut deplasat!

Prejudecatile mele vestimentare:
- nu port sandale cu barete/sireturi infasurate pe glezna si picior(fac piciorele scurte)
- nu port roz (mov, ciclam ok)
- nu merg la serviciu in bermude/pantaloni scurti (nu ma amestec cu americancele de rand)
- poseta asortata cu pantofii
- nu ma simt bine fara un pic de toc(macar 4 cm la papuci)
- nu ma duc in pijamale la cumparaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Adrianaloy, chiar ma intrebam cum faceti voi, fetele plecate in America , de nu va ingrasati acolo. Am auzit ca este imposibil sa nu te ingrasi de la mancarea de acolo, ca pui sunt umflati cu hormoni de crestere, ca fructele si legumele dupa ce ca n-au gust mai sunt si pline de nu stiu ce...Cum reusesti sa te mentii? Cred ca este foarte greu, mai ales ca sunt mult mai multe tentatii culinare decat in Romania,nu?

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariucha spune:

Eu dintodeauna ma-m imbracat asa cum am crezut eu ca imi sta bine
Nu am nici un fel de prejudecati si imi plac toate culorile ...mi-am luat anul asta mai multe perechi de sandale de diferite culori ,roz mov verzi rosii cu pene cu sireturi ....in fine ,vreau sa spun ca mi-e nu-mi pasa cu ce este imbracata vecina si nici vecinei sa nu-i pese cu ce ma imbrac eu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Rory:

eu raman la ideea ca e vorba de "nesimtire" si lipsa de bun simt fata de tine si de corpul tau. Cand vin de la serviciu vad cozi lungi la drive-thru la McDonals, KFC, PiZZa, Chinezesc sau mexican. Stiu femei(plus familia evident) care la cina mananca numai de la fast-food! Dau vina pe lipsa de timp sau oboseala.
Americancele (atatea cat cunosc eu) nu gatesc pentru maine. Asadar daca au copii, acestia vin de la scoala si incep sa-si prepare tot felul de chestii inghetate/semipreparate care doar se baga la microunde. Sau mananca dulciuri si chipsuri si-si potolesc setea numai cu carbogazoase.

Eu, dragele mele fac ciorbica si alte mancaruri gatite la copii de 2 ori pe saptamana- cu oalele!!! E muuuult mai ieftin si sanatos . Plus ca berbatu' e mort dupa papica facuta de mine. La fast-food doar in situatii de urgenta si de regula preferam pizza sau chinezesc!

E drept sunt tentatii multe, si eu am pus cateva Kg pe mine in prima luna cand am venit in State, dar am vrut sa incerc toate felurile de mancare plus ca am stat la niste prieteni care ne-au "rasfatat" cu preparatele lor. Dar apoi am luat masuri drastice ...si folosesc aceiasi "pui cu hormoni" sau legume si fructe "mutante"cumparate din magazinele obisnuite. Chestia cu alimentele organice mi se pare un mare "fasssss".

Ca tot suntem la subiectul de "prejudecati" - mama mi-a zis dintotdeaunea: Femeia trebuie sa fie tot timpul curata, ingrijita, cocheta si sa aibe grija de corpul ei. Ma rog ea mai argumenta cu barbatul care imediat se reorienteaza daca incepi sa te imbraci cu tricouri XXL . Cred ca sfatul(poate ar trebui decretata o lege este unul bun. Si mama mea la 54 de ani arata f bine- a facut furori cand am avut-o in vizita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Adrianaloy, din partea mea, jos palaria!Ne faci cinste acolo la americani. Inteleg ca esti casatorita cu un american? Copiii nu vor Macshit-uri din astea? Eu nu pot sa o conving pe fii-mea ca alea-s niste rahaturi, nu mancare! Vede atatea chestii pentru copii acolo si zice ca, ce or fi astia nebuni sa sa le faca "nebune"??? Mai degraba iau si eu pizza. Bravo tie ca ai reusit sa te descurci acolo, te felicit!
Apropo de topic, ce ziceti de designerii astia care fac ei ce fac si ne dau peste cap toate prejudecatile? Alea cu asortarea posetei cu pantofii, asortarea culorilor, sclipici in mijlocul zilei...

"sky is the limit!"

Mergi la inceput