Pipi in pat noaptea

Pipi in pat noaptea | Autor: lau10

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor
Fetita mea face 5 ani in august si ritmul ei de a face pipi noaptea e urmatorul: la ora 8 face ultimul pipi inainte de culcare si la 10.30 fix trebuie sa o scol sa faca pipi ca altfel face in pat. Trebuie sa precizez ca am incercat metoda fara lichide multe seara, am lasat-o uda putin ca sa simta ca nu e placut, etc, si nu a mers. Ea are un somn foarte profund, nu se trezeste absolut deloc noaptea, cand o scol sa faca pipi pur si simplu sforaie pe WC si face pipi. A doua zi nu isi aminteste ca am sculat-o.
Ar trebui sa imi fac griji?
Sau asta e ritmul ei?
Ea e un copil linistit, fericit, deci nu se pune problema de vreo anxietatea sia stare mai deosebita care sa o faca sa se scape pe ea.
I-am explicat ca nu e frumos, ca e fata mare etc, ii pare rau, se rusineaza, dar tot nu se trezeste sa faca singura...
Acuma pe mine nu ma deranjeaza sa o scol in fiecare seara sa faca pipi, dar totusi consider ca ar trebui sa se fi "reglat" singurica pana acum..are aproape 5 ani totusi!

Poate imi dati ceva sfaturi...

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Eu am patit asa cu baiatul cel mare.Si aveam tot felul de explicatii:ca a dormit profund,ca a baut multa apa sau ca a mancat pepene.Am ajuns la medic pana la urma si in urma unei radiografii s-a constatat ca avea spinabifida.Mai bine mergi cu fetita la madic .Poate e doar faptul ca doarme profund,dar mai bine sa auzi asta din gura unui specialist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Spina Bifida e una dintre posibilele cauze. Dar, Aleniram, baietelul tau nu facea si la somnul de pranz sau la la alte ore din noapte?
Oricum, vizita la medic e obligatorie, pt al exclude cauzele medicale (care pot fi si renale).

Apoi, indiferent de cauze, a rusina copilul nu ajuta la nimic, ba mai mult rau face.
Daca medicul spune ca totul e ok, cred ca un psiholog va poate ajuta. Nu pentru ca ar fi cine stie ce probleme in viata voastra. Ci pentru ca un copil gandeste si simte diferit de adulti - isi poate face spaime si anxietati din te miri ce lucru pe care noi il consideram banal sau il trecem cu vederea.
Si, chiar daca nu descopera neaparat cauza, psihologul te poate indruma cum sa actionezi ca si parinte, ce poti face pentru a scapa de aceasta problema.

Un mic truc care eu stiu ca a mers la o fetita de clasa a VI-a, care inca mai facea in pat, dar pe la ora 12: a inceput sa puna ceasul sa sune la 12 dara 10, dupa vreo saptamana, la 12 fara 5, apoi la 12 fara 3, apoi la 12, apoi la 12 si 3 min, tot asa, pana a "decalat" programul cu 2 ore. Asa, organismul (si mai ales creierul ei) s-a dezvatat de pipi la ore fixe, in plus, ea s-a invatat sa retina mictiunea pana suna ceasul.
Acum se descurca fara ceas, se trezeste ea singura pe la ora 2, in fiecare noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Aceiasi problema si la noi. Elisa implineste 4 ani in sept. Ne-am hotarat sa nu ii mai punem scutec noaptea, o si strange f tare. Cred ca va fi foarte greu sa se obisnuiasca sa faca nopatea la wc. Eu pun ceasul la 1 fara 10, dar de multe ori face mai devreme. Apoi o mai pun pe la 4, dar inainte sa se trezeasca pe la 7,8 mai face un pisu in pat. La somnul de la pranz rar se trezeste uscata.
Nu o certam desi spal ca la cazarma lenjeriile de pat, am facut un caldendar in care ii pun puncte rosii si negre, dupa caz. Dar ea a zis ca ii place si culoarea neagra si le coloreaza singura fara probleme.
Ieri noapte a facut de 3 ori in pat, desi am pus-o si la wc numai ca acolo nu a facut mai nimic.
Au fost si 2-3 zile la rand ca nu a facut deloc.
Sincer mi se pare imposibil sa o scoatem la capat.

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Baiatul meu nu mai face pipi noptea pe el decand i-am dat pamparsul jos si cere la baie.........
In schimb fetita mea bea cam 1 litru de apa pe noapte si nu pot sa o dezvat noaptea de pamars. Nu imi fac inca probleme din acest punct de vedere.



Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri
www.youtube.com/watch?v=TNCb0PvlUS0" target="_blank">Copiii nostri 1





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui paula2003

Baiatul meu nu mai face pipi noptea pe el decand i-am dat pamparsul jos si cere la baie.........
In schimb fetita mea bea cam 1 litru de apa pe noapte si nu pot sa o dezvat noaptea de pamars. Nu imi fac inca probleme din acest punct de vedere.



Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri
www.youtube.com/watch?v=TNCb0PvlUS0" target="_blank">Copiii nostri 1










Paula,daca fetita ta bea un litru de apa pe noapte ar fi indicat sa ii verifici glicemia.Nu vreau sa te sperii insa am caz de diabet in familie si stiu cam care sunt simptomele.Printre ele,trezit noaptea si baut muuuulta apa.

Lau, cea mai buna solutie este,asa cum te-au sfatuit si fetele, sa duci fetita la medic.Inlaturand cauza fizica te poti concentra pe cea psihica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crainicanca spune:

Salut LAU,sunt ANCA si as dori sa-ti scriu ceva in legatura cu problema ta.Sunt mamica si eu dar nu am probleme de genul tau,in schimb am o matusa care era in situatia ta doar ca amindoi copii facea in pat.Acum copii sunt foarte mari 25 si 28 de ani dar a trecut prin perioade de groaza.EI au facut in pat pana au fost foarte mari 12 aprox.13 ani,si nu i-a putut dezobisnui nicicum de a face in pat,acuma ce sa zic si ei aveau problema asta cu somnul adinc dar totusi nu se multumeau cu astfel de rasouns si asa ca au mers la medic,acolo le-ar fii spus ceva de sistemul nervos cum ca nu ar reactiona creierul la comanda care vine de la org.de jos,adica era pe sist.nervos.Copii erau si ei copii foarte normali,doar ca nu-si puteau controla aceasta problema.AU urmat un tratament prescris de doctor si incet,incet au scapat de tot.Stiu ca este groaznic si infricosator sa te gindesti cun ca puiutul tau poate avea ceva dar mai bine mai repede decit mai tarziu sa iei masuri,trebuie sa fii tare si sa ai rabdare multa.NU o rusina si nu-i mai zice nimic,sa nu-icreezi cine stie ce frica sau spaima sa ramina cu ea toata viata,incet se va lasa de pipi ptr ca oricum creste si se dezvolta in toate.Cu drag anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Buna fetelor, multumesc de raspunsuri..
Ce sa zic, la noi siuatia e acceasi in sensul ca nu a mai facut pipi in pat dar asta pentru ca o scol eu la 10.30 in fiecare seara dupa ce in prealabil face pipi la 8 inainte de culcare tot timpul. Daca nu o scol la timp, stiu SIGUR ca face in pat.
Ea are un somn foarte adanc, cum am spus, nu se trezeste absolut deloc cand o scol eu sa o pun pe WC, mi-e cam mila sa-i "dau 2 palme" cum se zice (la figurat normal) sa o trezesc de tot si aici cred ca e greseala. AM citit ca trebuie neaparat sa fie trezita complet ca sa constientizeze ca face acel pipi si sa i se formeze reflexul.
Am incercat ce-i drept o perioada insa tot degeaba. As vrea sa traiesc si eu momentul sa o vad ca merge singurica la baie la 10.30 sa faca un pisu!
Am s-o duc la medic sa vedem ce metode ar fi...pana atunci, multumesc de sfaturi!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi spune:

Buna! Si baiatul meu avea acelasi program: la 10 seara la culcare facea pipi si, daca nu-l trezeam si la 12, facea in pat. Nu stia cand il trezeam (de fapt nu se putea trezi, statea ca un somnambul cu ochii inchisi). L-am dus la dr, la psiho, nimic. Vara trecuta, la 5 ani si jumatate, brusc, s-a oprit. Pur si simplu. Daaar, se pare ca si eu am avut aceeasi problema, s-a rezolvat de la sine pe la 10 ani. Dr. le-a spus parintilor mei tot ceva gen spinabifida.
Am pus-o pe seama faptului ca are un somn foarte adanc.
Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Si noi avem aceeasi problema... insa, sincera sa fiu cu rabdare si fara certuri sau insistente se rezolva treptat!
Eu nu sunt de acord cu mersul la medic si luat medicamente la un copil asa de mic!
Ioana, pana acum vreo 3 luni, facea cam de 2-3 ori pe noapte... prima data sigur la o ora jumate dupa culcare! Incet, incet a ajuns si face doar o data pe noapte si anume la fix o ora jumate o trezim si dormind sforaind o ducem la wc... ea nu stie ca face pipi, nu isi aduce aminte dimineata... e chiar acelasi somn profund! De ce sunt convinsa ca e de la somnul profund? La 2,5 ani am renuntat complet la pampers... si zi si noapte... timp de vreun an nu a facut deloc in pat, insa se trezea plangand si tipand cam dupa 2 ore si zicea ca face pisu si se linistea foarte greu... totul a fost de la "sfaturile" noastre cum ca e fetita mare si am scapat de pampers si ca de acum trebuie sa faca la olitza si tot asa... ea de stresata ce era nici nu dormea linistita deloc... noaptea era un chin, agitata si nelinistita, nervoasa, dadea din picioare, visa probabil cum sa nu faca pisu...
Apoi am mers la mare (ei i-a fost frica de apa pana anul trecut la 3,5 ani, o bagam fortat in apa, in bratele noastre, urcata in carca si tot urla ca nu vrea si nu vrea...nici macar un deget nu isi uda) anul trecut si i-am cumparat vesta de intrat in apa, am prins si cateva zile cu valuri si incet incet au atras-o valurile si a inceput sa intre... totul a fost pana a "simtit" ca o tine vesta in apa si de atunci nu-i mai este frica deloc (anul asta in Grecia numai in apa a stat), somnul s-a linistit si s-a relaxat profund, dar au inceput scaparile noaptea... am avut insa rabdare si am ajuns acum la un an de la prima scapare, sa o trezim doar o data pe noapte (la o ora jumate) iar daca mai vrea spre dimineata, ne trezeste si zice ca face pisu! Sunt foarte mandra si fericita ca nu am chinuit-o pe la medici cum imi zicea toata lumea! Totul se rezolva cu rabdare, incurajare si fara insistente! Cu siguranta sunt si copii care au probleme medicale... insa eu stiind ca un an nu mi-a facut deloc in pat, dar somnul era varza si pentru ea si pentru noi... atunci am fost doar radbatoare si convinsa ca se va rezolva...
PS si fetita mea bea apa multa ziua... insa la analize, nici vorba de glicemie mare...

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

claudia_a, la 5 ani copilul nu e chiar asa mic sa stai linistit dc face pipi in pat...

Da, s-ar putea sa fie ceva comportamental - medicul investigheaza si vede ca nu e o boala, te linistesti si o iei treptat, cu calm, cum ai facut tu. Sau daca nu ai rezultate, mergi frumos si te sfatuiesti cu un psiholog (tu, parintele, nu copilul) - cum ar fi mai bine sa procedezi.

...Dar daca e o problema medicala si tu stai linisita ca se rezolva cu rabdare? De unde sa stii, daca nu mergi la medic?


Mergi la inceput