Teste - orientare profesionala

Teste - orientare profesionala | Autor: Adrianaa

Link direct la acest mesaj

Zilele trecute am dat intamplator peste cateva link-uri referitoare la orientarea profesionala a tinerilor. Stiu ca in urma cu ceva timp s-a discutat si aceasta problema la subiectul despre adolescenti.
M-am gandit sa va ofer aceste adrese, poate va vor fi folositoare. Eu le-am facut cu ani in urma copiilor, desi erau mai micuti si in buna parte s-au potrivit asa cum gandisem si eu in ceea ce-i priveste ca orientare profesionala.

http://www.careercolleges.com/career-assessment-test.jsp

---

http://www.schoolsintheusa.com/career_test.cfm

---

http://www.college911.com/express/precog9/index.asp

----

puteti utiliza si google pentru traducere:
http://translate.google.com/translate_t

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Adriana, multumesc mult pentru link-uri. I le-am trimis fratelui meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

smaranditza, cu multa placere. Sper sa fie de folos parintilor si copiilor.




www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Sper sa nu mi-o luati in nume de rau , dar as extinde putin discutia, dincolo de ideea de testare. Oare ce rol ar trebui sa avem ca parinti in orientarea profesionala a copiilor nostri si pe la ce varsta credeti ca ar trebui pusa serios problema?
Eu am un baiat de 13 ani care munceste pentru scoala extrem de putin, avand rezultate foarte bune de altfel( a treia medie in clasa-9,86).
De fapt asta ar fi intrebarea , cum te orientezi profesional, alegi ceea ce inveti/faci cel mai usor? Ca de placut, daca-l intreb, zice ca scoala oricum nu e ceva care sa-ti placa, cum sa-ti placa sa muncesti? Are cap si de mate si face si povestiri extrem de haioase,surprinzatoare si...scurte! Eu as zice ca are talent, profa de romana la fel, da, el munceste minim... Si citeste tot asa! Ce prinde din zbor! Deseneaza bine, desi s-a blocat oarecum in zona manga...Stie si ceva grafica pe computer, are o memorie excelenta...E tupeist si cu vorbele mereu la el, un fel de Gica-contra al clasei! E foarte sociabil si mort sa fie bagat in seama!
Recent a auzit intr-o discutie ca cele mai banoase/comode meserii sunt cea de notar sau farmacist si a zis OK, asta o sa fac. Si eu si sotul meu am facut arte plastice si bineinteles ca mi se scoala parul in cap cand il aud ce criterii de selectie are. Ca mama, cred ca ar putea aborda orice domeniu, dar as vrea sa vad ca-l pasioneaza. Poate vi se pare prematura discutia la 13 ani, dar, avand in vedere cum e sistemul acum( importanta mediilor si impartirea profilelor) ma gandesc ca n-ar strica macar o tatonare a zonelor de interes....

Mergi la inceput