Centrala Electrica

Centrala Electrica | Autor: Ady80

Link direct la acest mesaj

Buna. Sunt noua pe acest forum ( cu toate ca il citesc de vreo 2 ani...doar ca nu m-am inscris pana acum...) si sper sa-mi gasesc mult prieteni aici. Dar sa fiu la subiect: Are cineva instalata centrala electrica? As vrea sa achizitionez o centrala electrica vara asta, dar nu stiu daca cam cat consuma, ce tip de centrala mi-ar trebui etc. Sper sa fie cineva pe aici care sa-mi poata raspunde...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

La ce fel de centrala electrica te referi?
Eu am instalata incalzire centrala electrica de care sunt tare incantata, dar nu stiu daca despre asta e vorba.
Eu am Rointe, modelul asta:

http://www.rointe.com/es/serie_e.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Buna. Ma intereseaza o centrala electrica pentru incalzirea apartamentului. Consuma mult centrala ta? Ce suprafata incalzesti cu ea? Poate fi alimentata la 220 sau trebuie trifazic? cam cat consuma pe luna in sezonul rece? Face si apa calda? Am intrat pe link-ul dat de tine, dar din pacate nu cunosc limba... Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Din pacate nu am timp sa scriu acuma ca trebuie sa plec.
Revin maine cu detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Revin cu detalii.
Am ceea ce s-ar numi incalzire centrala electrica, sau radiatoare electrice de consum redus.
Arata aprox ca un calorifer normal de aluminiu, care in partea dreapta are un display si niste butoane pt programare, exact cum e in linkul de mai sus.
Practic nu exista o centrala, fiecare calorifer e independent, se fixeaza in perete in 3 puncte si se baga in priza, atat.
Se poate programa timp de o saptamana fiecare ora la temperatura dorita, are un termostat digital, astfel ca odata atinsa temperatura dorita, el nu mai consuma, iar cand scade porneste automat pt a mentine temperatura setata.
Un alt avantaj e ca se poate lua separat, adica nu dintr-o data toate caloriferele.
Eu am luat prima data doar unul in sufragerie la sfarsitul lunii noiembrie, pt ca nu stiam cum va merge, cum incalzeste,, apoi am mai luat unul dupa o luna.
Am 4 camere si am doar in 2 incalzirea asta, in vara asta o sa iau si restul.
N-am vrut sa risc sa le iau toate o data si apoi sa nu imi placa cum incalzesc sau sa imi vina o factura imensa de curent.
Cu toate ca producatorul nu recomanda asa ceva pt ca neavand toata casa incalzita, intra frigul in camera incalzita si poti avea senzatia ca nu incalzesc bine, dar asa imi puteam face o idee cum sta treaba.
Am intrebat in stanga si in dreapta pe aici daca are cineva acest sistem, fiind relativ nou, si nu avea nimeni, mi-am petrecut vreo 3 saptamani studiind pe forumuri de energie cum sta treaba cu astea, si in final m-am decis sa incerc cu unul si apoi vedem.
Nu am vrut una pe gaz din mai multe motive: pret centrala+ instalare toata sandramaua, santier in casa, pret gaz care nu e mic, si mai ales ca nu prea imi place ideea de gaz. Deocamdata am doar o plita pe gaz si centrala de apa calda, pe care in viitor vreau sa o schimb tot cu una electrica dar de moment e ok, ca e noua.

Sistemul asta de calorifere se alimenteaza la 220, nu ii trebuie trifazic, apa calda nu face pt ca practic nu are cum, cum am zis, nu exista o centrala, un aparat, fiecare calorifer merge individual, depinde ce temperatura vrei in camera respectiva.

De consum iti zic cat am platit pe 2 luni si o saptamana perioada facturata, in care a functionat asa: un calorifer din asta Rointe de 11 elementi non stop,unul de 5 elementi timp de 3 saptamani non stop, un calorifer de ulei cateva ore in fiecare seara ( asta imi cam strica socoteala) + toate aparatele din casa (lumini, tv, frigder, cuptor electric, 2 computere,calcator, etc), asa, factura era de 162 euro,adica aprox 80 de euro pe luna, ceea ce mi s-a parut extrem de rezonabil.
Urmatoarea factura era mai mica pt ca nu l-am mai pus pe cel de ulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Multumesc mult. Acum m-am lamurit. Mi s-a parut mie ca seamana cu un calorifer normal, dar nu eram sigura. Zici ca acele calorifere consuma mai putin decat un calorifer cu ulei? Ai vreo informatie daca exista astfel de calorifere si in Romania?
Daca se mai incalzeste cineva electric, va rog spuneti-mi si mie impresiile voastre. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Da, consuma mai putin decat unul cu ulei, si distribuie total diferit caldura, in camera e placut, eu la ala cu ulei am senzatia ca nu incalzeste uniform, si cum l-ai oprit se duce si caldura.
Nu stiu sa explic chestia asta, nu sunt de formatie tehnica, stiu doar ca am citit despre asta cand studiam diferite sisteme de incalzire, am inteles ce au vrut sa spuna, dar nu pot reda, mai ales in termeni tehnici, dar m-am convins ca e adevarat.

Plus ca mentine temperatura dorita, il poti programa cum vrei.
Nu se poate compara cu unul cu ulei, ce-i drept nici pretul nu se compara.
Eu un radiator cu ulei nu il vad ca o solutie de incalzire, ci doar asa pt a suplimenta caldura intr-o situatie data, ceva provizoriu.

Nu stiu daca exista in Romania.Doar daca cineva il importa din Spania, dar atunci ar trebui sa asigure si serviciu tehnic cu tot ce presupune asta.
Apoi mai e pretul la energie electrica , nu stiu cat de rentabil ar iesi, trebuie calculat.
Eu sunt super incantata de ele aici, dar nu stiu daca mi-as pune in Romania acum acest sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Multumesc mult pentru raspuns. Am sa ma interesez daca exista asa ceva si in Romania, si la ce preturi.

Mergi la inceput