Psihoterapeut in Bucuresti pentru agorafobie

Psihoterapeut in Bucuresti pentru agorafobie | Autor: Val_

Link direct la acest mesaj

Buna,

Povestea mea este una veche, cu suisuri si coborasuri. Pe langa atacurile de panica, cei care au trecut prin asa ceva stiu ce experienta ingrozitoare sunt, agorafobia mi-a transformat viata intr-un calvar.

Am fost, in decursul timpului, pe la diversi terapeuti si am avut perioade in care credeam ca am scapat de aceasta fobie. Din pacate a revenit in forta, de fiecare data si destul de repede.

Acum ma confrunt, din nou, cu agorafobia si se pare ca singura nu sunt in masura sa o depasesc. As vrea sa merg la terapie dar, de data aceasta, la un psihoterapeut specializat pe atacuri de panica si, mai ales, fobii. Nu imi mai permit, nici emotional si nici financiar sa pierd ani intregi intr-o terapie cu rezultate discutabile.

Scopul acestui topic este, in primul rand, sa ma ajute sa gasesc un psihoterapeut care sa aiba cazuri de succes cu agorafobia si atacurile de panica. Dar orice sugestie pe care o considerati de ajutor va fi binevenita.

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Contacteaza userul Principesa; ea e psihoterapeut.

Iti doresc multa sanatate!

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

La fel zic si eu, s-o contactezi pe Principesa!
Dar medicatie mai iei?
S-a intamplat ceva in ultima vreme care te-a dat peste cap, pen ca stiu ca intr-o perioada erai foarte bine?

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Val, si eu ti-o recomand tot pe Principesa. Iti pot da numarul de telefon pe PM daca il vrei. Mult succes!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Multumesc dar as vrea o alta recomandare. Si eu am o parere buna despre Principesa dar din cate stiu ea nu este specializata pe asa ceva. Plus ca as vrea pe cineva mai cu experienta pentru ca nu sunt un "caz" usor.

Giulia nu stiu de ce as putea sa leg aceasta acutizare a anxietatii si agorafobiei. Dupa nastere am inceput progresiv sa ma simt rau fizic si cred ca are legatura cu acest lucru. Stii si tu ca este un cerc vicios. Daca te simti fizic rau te simti si psihic astfel incat te simti fizic si mai rau s.a.m.d. Oricum trebuie sa fac ceva pentru ca am ajuns in zona de insuportabilitate.

Foarte bine nu am fost niciodata, mereu am avut o oarecare anxietate iar de agorafobie nu am scapat niciodata total, din pacate.

Un tratament medicamentos propriu-zis nu am facut, am luat, la nevoie, cate o mica doza de Lexotan sau Xanax. Si as vrea sa ma tin, pe cat posibil, departe de medicamente.

Multumesc, din nou, pentru sprijin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Val, contacteaz-o si mai departe iti poate da ea o adresa, un numar de telefon.


www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Val n-ai scapat de anxietate niciodata doar pentru ca nu i-ai gasit cauza si pentru ca nu ti-ai schimbat comportamentul (in fine, gandirea, etc) generator de anxietate. Asa cum stii (te-am mai citit la alte topicuri ) anxietatea si agorafobia sunt doar niste manifestari ale problemelor pe care le avem. Nu cred ca-ti trebuie un specialist cu foarte mare colectie de cazuri de agorafobie, nu cred ca ai nevoie sa ti se spuna despre expunerea progresiva si alte d-astea. Cred ca ai nevoie de un psihoterapeut BUN cu ajutorul caruia sa gasesti sursa anxietatii, sa te cunosti foarte bine si sa reusesti sa te schimbi. Din cauza asta ti-am recomandat-o pe Principesa. Din propie experienta, nu din cititul pe forum.
Mult succes, pe oricine ai alege sa te ajute.

P.S. Eu m-as gandi daca nu cumva sunt inversate suferinta psihica cu cea fizica, dupa nastere. Poate cea psihica a generat-o si pe cea fizica. Nasterea declanseaza multe temeri.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ufff mai Val ca toate necazurile astea se trag si la mine tot dupa nastere:(((
Acu, eu nu stiu cat de insuportabila este anxietatea acum in cazul tau dar o sa-ti povestesc eu cum am depasit crizele de agorafobie.

Avea copilul meu cam 5-6 luni cand ne-am mutat in alt bloc unde nu cunosteam pe nimeni.
Intr-o seara am realkizat ca ramasesem fara danone pentru micut si a trebuit sa ies sa ii cumpar. Alimentara era peste strada de blocul meu. Am cumparat, dar cand sa ma intorc am vazut cum doi tipi fooarte ciudati ma urmaresc si intra in bloc inaintea mea. Scara blocului era intunecoasa.
Am intrat in panica si m-am intors din drum, intrand intr-o farmacie. Au iesit si ei imediat?!
Mi-am dat seama ca erau de fapt gainari ordinari care atacau in scara blocului pentru lantisoare, bani sau ce mai avea omul la el.
In aceea perioada erau multe cazuri mediatizate pe la tv pe aceasta tema.
Ei sa nu ma mai lungesc, luni de zile n-am mai reusit sa ies din casa neinsotita. Viata mea devenise un calvar?!
Aveam copil mic si eu il tineam in casa...de teama?!
Cine n-a trecut prin asta poate nu-si da seama cat de greu poate fi, dar este cumplit.
Apoi am realizat ca fac mai mult rau copilului, tinandu-l numa-n casa si am inceput sa ies.
Initial foarte putin-2 minute si fugeam de rupeam pamantul caci anxietatea crestea foarte mult. Imi era frica, ce sa mai!
Toata treaba este sa nu te lasi si fiecare minutel pe care-l stai singura afara sa-l consideri o batalie castigata.
Si sa starui, pentru nimic in lume sa nu intrerupi.
Apoi am aflat ca de fapt eu faceam terapie de expunere:)))
Sincer iti spun si nu-s povesti, eu am reusit si ma felicit!
Poti reusi si tu!
Trebuie sa poti:)

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Roxana nu te contrazic cu nimic. Am citit mult despre tulburarile de care sufar si eu consider ca este bine ca m-am informat.

Poate ca intr-adevar nu am ajuns la miezul problemei desi imi este greu sa cred ca este suficient sa descoperi ceva in trecutul tau si anxietatea si atacurile de panica sa dispara just like that si pentru totdeauna.

Eu cred, si ma bazez si pe alte cazuri, ca exista o componenta chimica importanta pe langa cea emotionala si de ereditate care face cam dificila vindecarea definitiva. Oricum am citit undeva ca un terapeut bun poate aplica strategii care produc modificari (observabile la RMN) identice cu cele produse de medicatie.

Sigur ca ma tot intreb si eu daca nu cumva anxietatea este cea care imi detrermina simptomele fizice, cred ca toti cei care au trecut orin asa ceva isi pun aceasta intrebare atunci cand se simt rau, dar nu stiu daca este doar atat. Asta ramane de vazut.

Poate ca nu am nevoie neaparat de un psihoterapeut specializat pe agorafobie si atacuri de panica dar oricum trebuie sa fie unul care sa aiba cazuri de acest gen cu rezultate bune.

Spun asta pentru ca am facut 5 ani de terapie cu un terapeut considerat bun, si chiar si este, si care m-a ajutat in alte zone, importante (spre exemplu sa fac un copil) dar care nu a reusit mare lucru cu atacurile de panica si cu alte fobii.

Giulia si eu fac terapia de expunere, mi-am luat si niste carti de Edmound Bourne, foarte bune, nu mai tin bine minte dar parca tu mi le-ai recomadat, insa de ceva timp ma simt prea rau fizic ca sa pot sa aplic asa cum trebuie aceasta tehnica.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Incearca la prof Dr Florin Tudose.


http://www.tudose.intermediart.ro/biografie.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Valentina dar la un endocrinolog bun ai fost ???
Simt pe propria-mi piele ce inseamna sa ai incredere intr-un medic bun si sa-i respecti indicatiile mai ales ca pana acum 2 luni eram intr-o stare jalnica. Aveam si eu atacuri de panica, ma sufocam si nu suportam oameni in jurul meu...in tramvai sau metrou era un calvar..mi se facea rau.
Am trecut peste toate fixurile mele legate de medicamente si hormoni ,in general, si am inceput sa iau Euthyrox pentru tiroida. Surprinzator ma simt mult mai bine...sunt mai optimista, vad lumea altfel. Vestile proaste nu ma mai doboara ca inainte.

Sanatate multa !

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput